Gregory S. Severald

Go down

Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szer. Aug. 31, 2011 1:34 pm

Név: Gregory Selton Severald
Faj: Mutáns
Kor: 20
Születési hely: New York

Jellem: Öntörvényű, nemtörődöm. Kicsapongó, szabályokat nem sűrűn veszi figyelembe, szereti áthágni mivel úgy érzi büntetlenül megteheti. Nála nem számít, hogy valaki ember vagy mutáns. Nem baj ha van pénze és ad magára. Lelkileg nehézen nyílik meg akkor se túlságosan. Testileg, nos ott más a helyzet, nudistának nem mondható, de szégyenlősnek még annyira sem. Érzelmeit szereti véka alá rejteni. Ez mondhatni annyira szokásává vált, hogy azok többségét őszintén kifejezni nehezére esik. Bár amióta a Xavierbe jár némi javulást mutat ez ügyben. De az őszinte érzelmeket amit felé nyilvánítanak(hála, köszönet stb...) még mindig nehézkesen dolgozza fel. Nem szereti a gyerekeket, túl zajosak neki. Az állatok többsége se áll közel a szívéhez, főleg a kígyók. Tőlük szereti tartani a biztonságosnál egy picivel nagyobb távot.Személyazonosság: Szereti kételyek közt hagyni az embert ez ügyben. Nem mondja ki nyíltan de nem is tagadja.

Külső: Sötét haj, sötét szemek, titokzatos tekintet és sejtelmes mosoly. Átlagos magasság.

Különleges ismertető jel: Breitling karóra
Spoiler:

KÉPESSÉG: Képessége már egészen kiskorában nagy hasznára volt. Gyurmából olyan formákat, alakokat készített, olyan pontossággal amik előtt még a művészek is fejet hajtottak. Mindig azt alkotta meg ami a lelki szemei előtt lebegett. Ha hozzáér egy vastömbhöz akkor nem csak egy rideg anyagot hanem a legelemibb építőköveit is érzi és átlátja. Miután valamit feltérképezett és "megjelent lelki szemei előtt" gondolatban átformálja. Ezzel párhuzamosan a tárgy általában 10 kg/s sebességgel át alakul. Ez az úgymond maximális sebesség, amit 10 másodpercen keresztül tud fenntartani komolyabb energia belefektetése nélkül. Képes egyszerre maximum 100kg ot átalakítani de az a koncentráció befejezése után visszaalakul. Amennyiben ezt a korlátot túllépi, erős kimerültség, esetleges fejfájás a velejárója. Egy anyagot elég egyszer feltérképeznie utána látásból felismeri és képes alakítani. Alakítás közben az anyag halmazállapota leginkább egy masszára emlékeztet, de hőmérséklet változás nem történik. A folyamat 3 lépésben megy végbe: Feltérképezi, szétszedi és újból összerakja.
Erős koncentrációval és állandó fizikai kontaktussal képes egy anyagból másikat létrehozni ha ismeri annak a felépítését és építő köveit. Ez kimerítő és a kontaktus megszűnésétől számítva 5 percen belül az anyag vissza alakul eredeti állapotába. Ilyenkor egyedül a tömeg nem változik de minden más igen. Egyenlőre csak az egyszerűbb szervetlen anyagokat képes alakítani. Tehát emberből nem csinál kőszobrot... még.

~°~


ELŐTÖRTÉNET:

20 éve annak, hogy Gregory először megpillantotta a méhen kívüli életet. Addig csak hallott róla így úgy döntött egy nap, hogy utána néz saját szemével. Apja Selton Engelbert Severald szinte a semmiből küzdötte fel magát. Jól átlátta a lehetőségeket az üzletben és jó érzéke volt mikor mibe érdemes belefektetni. Több kisebb részvénye volt és több saját cége. Amiket 2 év futtatás után még a hanyatlás előtt jó pénzért eladott. A családi alaptőke megvolt. A részvényekből befolyó összeg pedig elegendő volt a fényűző életmódhoz.

Ebből az életmódból következett, hogy Gregori magániskolában tanulta meg amit kellett. Ezzel voltak gondok mivel az üzlet nem éppen Greg kedvenc témája volt. Inkább az alkotás és a anyagtudomány állt közel a szívéhez. Később a középiskolában kedvet kapott a hamis kártyához. Eleinte kézügyességével keverte úgy a paklit, hogy a lehető legkedvezőbb legyen, későbbiekben képességét is bevetette hébe-hóba, de mondhatni, hogy hagyomány őrző a csalás terén. Nem tartja csalásnak inkább csak biztosra megy.

Hírnevét azonban nem az ügyes keze hanem a kegyetlen tettei hozták meg. Az első komolyabb incidens során rátalált Cristopher-re akinek a nézőpontjai hasonlóak voltak az övével. A szülők is igen csak egymásra találtak és jövedelmező üzletbe fogtak közösen. A hírnévért bármit. Ez a gondolat ott csúcsosodott ki ahol a Focicsapat kapitánya nem nézte jó szemmel, hogy a posztját veszélyeztetik. Ezt szóvá is tette. A duo-nak ez nem volt ínyére. Jött a megtorlás és helyrerakás ideje. Cristopher és Greg képességüket latba vetve hoztak létre party drogot. Ez később gyümölcsöző üzlet lett. De most arra használták, hogy a nagyfőnök italába csempészve rontsa annak játékát. Ezzel meg is kezdődött a hanyatlása. De itt még korántsem volt vége. A kapitány barátnője érthetetlen módon üres ajándékos dobozt kapott. A két srác még mindig rúgott bele párat. Az engesztelésre szolgáló növényre allergén anyagot juttattak ami után a lány 2 hétig nem tudott iskolába jönni. Ebben a két hétben egy kis drog és néhány bevállalósabb lány segítségével olyan képek készültek az ágyban aminek a lány nem igazán örült és végleg otthagyta. Cristopher vállalta a lány úgymond... felvidítását. Erről az aktusról a fényképes bizonyítékot pedig a már meggyötört, lesüllyedt csapatkapitány kapta meg Gregory jóvoltából. Az utolsó húzás egy névtelen bejelentéssel kezdődött. Két kg drog a szekrényben még a focicsapat legjobb játékosát is távozásra kényszeríti az iskolából. A hatalmat innentől kezdve Cris és Greg osztották fel egymás között.

A család és ők is egyre több szabadidejüket töltötték együtt. A nők jó része Crishez került. Míg Greg visszafogottabban bánt a nőkkel és egy ideig inkább barátnőt tartott. Persze az unalom nagy úr így váltani kellett néha napján. De rájött, hogy az igazi szerelem az alkohol az élvezetekhez pedig nem kell hosszú kapcsolat.
Az évek során Greg kereszt anyja (Anyja húga) házasságra lépett Peter J. Dougherty vel a Princeton igazgatójával. A legjobbkor. Rá egy évre az ifjú titánok beiratkoztak az egyetemre. Szakmai gyakorlatot a szülői háttéren keresztül megoldották. Képességük nem maradt rejtve a szülők előtt így beíratták mindkettejüket a Xavier intézetbe. Most az ajtóban állnak és várják, hogy a komornyikok becipeljék a cuccaikat.

Foglalkozás: Elsősorban tanuló. Másodsorban hamis kártyás, csaló, osztó. Jó néhány bűvésztrükk is lapul a tarsolyában.

SZAKÉRTELEM: Póker, bűvésztrükkök, jogosítvány, természettudományok - főként kémia, vegyészet; amerikai foci, 2 év vívási tapasztalat, tánc

ESZKÖZÖK, FELSZERELÉSEK: Okostelefon, kézpénz, bankkártya, Kocsi


A hozzászólást Gregory S. Severald összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jún. 09, 2012 1:42 pm-kor.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Cerebro on Szer. Aug. 31, 2011 7:39 pm

Kérnék egy mintajátékot, aztán ha azzal nincs gond, akkor elfogadom az előtörténetet!
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szer. Aug. 31, 2011 9:09 pm

Kiszállok a fekete járműből. Felsétálok a lépcsőn, a hatalmas ajtó jobb szárnyán lépek be a házba. Halkan csukódik mögöttem. Utam az emeletre vezet ott is a szobámba. Táskám az ajtóból a sarokig meg sem áll a repülésben. Ezután jön a konyha, mint következő állomás. Kezem ügyébe veszem az egyik poharat. Egy kép villan be. Ijedtemben elengedem a tárgyat. Kis idő kell míg a kép rendeződik a fejemben.
~Már megint ez a furcsa érzés...
Lassan nyúlok a pohár felé. Ahogy hozzáérek a fejembe kerül az egész pohár felépítése. Próbálom megragadni de mintha műanyag flakont markolnék úgy deformálódik az üveg. Ijedten elkapom a kezemet. Lassan nyomni kezdem a tetejénél és sikerül egészen kilapítani. Valamiért egy üvegkorongra asszociáltam a szituációból mire a pohár felvette az elképzelt anyagot.
~Ez... ismerős... Mármint, a gyurma is olyan könnyen öltött alakot.
Az asztalról a kezembe sodortam az ismét képlékeny üveget és lassan de biztosan formáltam belőle egy szobrot. Majd újat és újat.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Cerebro on Szer. Aug. 31, 2011 10:17 pm

Előtörténet és mintajáték elfogadva, jó játékot kívánok!
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Hétf. Szept. 12, 2011 6:13 pm

Fellow craft

Greg a sok használattól egyre jobban azonosul a képességével. Olyannyira hozzászokott a szervezete, mint ha csak lélegezne. Így normál sebességnél ( x<=10kg/s) már nem nagyon mutatkoznak a fáradtság jelei. Bizonyos anyagoknál a 3 fő lépésből már az utolsó kettőt is képes elválasztani egymástól. Miután feltérképezte, darabjaira szedi és még az újbóli összerakás előtt, homogén anyagok esetében, képes megszakítani a folyamatot. A koncentrálás megszűnése után az anyag 5 perc elteltével visszanyeri eredeti alakját.
Anyagból másik anyag létrehozása még mindig nehézkesen megy a számára. Nem sikerült teljesen ráéreznie de már rövidebb idő alatt akár 10 percre is képes átalakítani egy-egy tárgyat.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Pént. Szept. 23, 2011 9:48 pm

Master mason

Egyre inkább ráérez a képességére. Már a gáz halmaz állapotú anyagokat is könnyűszerrel formálja. Egy anyag formálásához már elég 5 méteres körzetben tartózkodnia ahhoz, hogy alakíthassa miután felismerte miből van. Az formálási sebesség nem változott(x<=10kg/s). Az egyszerre ideiglenesen átformálható mennyiség(100kg) szintén nem növekedett.
Egy összetettebb ötvözet esetében is képes az utolsó 2 lépés közötti részt megszakítani. Tehát elemeire szedi és nem rakja össze. Ez az állapot akár 20 percig is fenn maradhat a kontaktus megszűnése után akár csak az anyagok átkonvertálásakor. Ez utóbbi már megy maradandóan is amennyiben 1kg/min sebességgel alakítja át. Ilyenkor előfordulhat kisebb áramkisülés a le nem kötött, kóbor elektronok miatt. Ez tovább egyenlőre egyszerű, hasonló anyagok esetében végleges. Főként fémek és egyéb rácsszerkezetes anyagok.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Cerebro on Pént. Szept. 23, 2011 10:24 pm

Elfogadva.
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Csüt. Dec. 01, 2011 9:33 pm

Secret Master

Ereje oly mértékű növekedésnek indult az újabban megnövekedett stressztől és szükség érzettől hogy már látás és hallás után is képes feltérképezni az anyagokat. Utóbbi esetenként lassan megy. Immáron azt is képes megmondani hány ember van egy épületben. Hatalmas mennyiségű adat feldolgozása közben egy időre leblokkolhat, mint akit egy telepata lekapcsolt. Neki ez nem tűnik fel.
A szinte állandó és precíz használat felgyorsította képességét. Érintés után akár 50kg/s -al is alakíthatja az anyagot.

Hirtelen alakváltozás amit csak koncentrációval képes megtartani akár egy tonnányi anyagra is kiterjedhet.
Az atomi szinten való alakítás ( alkímai) aminek következtében egyik anyagból másikat képes létrehozni olyan könnyedén megy neki, mintha csak simán az alakját változtatná meg.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Kedd Jan. 17, 2012 8:57 pm

Perfekt master – komplikáció

Gregory fejlődése a vége felé közeledik. A gondot részben az jelenti, hogy rohamos ütemben. Az eddiginél jóval gyorsabban kezd végbe menni a folyamat. Ereje meghatványozódott. Így már 2500 kg/s-al képes érintés után az anyagot irányítani és átalakítani. Mondani sem kell, hogy vigyáznia kell mert könnyedén kiszalad a keze közül a dolog még szoknia kell ezt a mennyiséget.

Ahol a probléma megkezdődött…
Egy súlyos sérülés(lőtt seb) után vérutánpótlásra szorult. A vér egy mutánstól származott akinek egyfajta mutáns doppingot termel a szervezete. Magyarán erősíti a mutációt. Ez az anyag nagymennyiségben belekerült Gregory szervezetébe és munkához látott. Ebből adódik az ugrás szerű fejlődés. Szépen lassan kezd eluralkodni és kicsúszni a Fiú kezéből az irányítás. Az elkövetkezendő időben(Ezt majd szeretném hosszabban kijátszani. A játékban egy pár hetes procedúra lenne. Ez alatt remélhetőleg a suli egyben marad Very Happy ) ereje fokozatosan nő, nő és csak nő… Egy nagyságrendnyi növekedés után megáll a folyamat. Ekkor még nem lesz képes teljesen uralma alatt tartani.
5 méterre tőle minden anyag megfolyik, képlékennyé, majdnem cseppfolyóssá válik. Idegenek és a gravitáció is könnyedén megbolygatja az anyag szerkezetét. Mondhatni Gregory képességét ezen a területen belül mindenki képes használni. Példának okáért a Fiú 5 méteres közelében puszta kézzel ellehet hajlítani egy acélrudat, vagy beleönteni egy pohárba. Már ha a pohár nem folyik ki a kezünkből, már pedig ki fog. Teljes koncentrációra van szüksége, ahhoz, hogy amire ránéz, vagy hozzáér az ne alakuljon át azzá ami éppen az eszébe jut és a ruha mindenkin fennmaradjon.

Ha valaki ráerősít a képességére akkor az rá kétszeresen hat mert feléleszti a vérében lévő doppingot is. Ilyenkor ismételten kicsúszik a kezéből az irányítás.

Remélem elfogadható és kapok engedélyt a kijátszásra.

Végeredmény számszerűsítve:
Érintés után: 25 000 kg/s = 25 t/s


A hozzászólást Gregory S. Severald összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jan. 17, 2012 9:14 pm-kor.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Cerebro on Kedd Jan. 17, 2012 9:11 pm

A kijátszásra csak abban az esetben adok engedélyt, ha a képességet még mindig az érintésre korlátozod.

A "feltérképezés" működhet látásra, de a további események kapcsán ragaszkodom az érintéshez. Remélem elfogadható.

_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szer. Okt. 24, 2012 12:52 am

Ha már mások is feltüntették én se hagyom figyelmen kívül az idő múlását.

Kisebb nagyobb fennakadásokkal de végül Gregory is megszerezte a neki kijáró diplomát. Azonban a tanulmányait itt nem hagyta abba, már csak slussz poénból de bele vágott a doktori cím megszerzésére amire kimondottan jó esélyei vannak.

Eközben a családi bizniszeket is lekezdték szépen lassan a nyakába varrni így a felszabadult plusz idejét van mivel kitöltenie.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.