Capitolium

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Capitolium

Témanyitás by Cerebro on Kedd Júl. 05, 2011 1:03 am

Az Egyesült Államok törvényhozásának otthona, a Kongresszus és a Szenátus székhelye.

avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Csüt. Dec. 08, 2011 10:37 pm

Végül kikönyörögtem Lynntől, hogy megnézhessem. Talán, egy másik életben, ahol egészen máshogy alakultak a dolgok, elmehettem volna építésznek. akkor ez a hely biztos még jobban lenyűgözne, mint amúgy.
- Lynn... Te mit kérsz karácsonyra?
Közben fejben igyekeztem összeállítgatni a saját listámat. Idén nem kérek majd a Mikulástól semmi értékes cuccot. Végül is, kocsim már van, hála Crisnek, más meg mi kéne? Ha akad valami, elcsóróm magamnak. Szóval ideje egy komolyabb listát összeállítani.
Na lássuk! Egy: Ratna. Egyértelmű. Megmozgatott bennem valamit, és ha ezt nem is nevezném szerelemnek, azért mégis érdemes megpróbálni a dolgot. Még akár az is lehet belőle.
Kettő: nem lenne rossz túlélni ezt az üldözést. Ja, igen, és ha lehet, Lynn és Darien meg Sheena se patkoljanak el. Elrontaná a karácsonyom.
Három: új életet kezdni. Lehetőleg elmenni végre abba az iskolába, meg ilyesmik
Négy: na jó, egy új mobil jól jönne. Mindenki azt hiszi, hogy fél milla értékű gyémánt van nálam, de igazából eléggé le vagyok gatyásodva.
Azt hiszem, ennyi. Más most nem igazán jut eszembe.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Csüt. Dec. 08, 2011 11:01 pm

Eleinte nagyon szigorúan kötöttem az ebet a karóhoz, hogy a Capitoliumot ugyan nem fogjuk megnézni, ne hülyéskedjen már, nem sightseeingen vagyunk, hanem megpróbáljuk elérni, hogy ne haljunk meg. Bármilyen találó is volna ezért pont ott imádkozni, nem helyeseltem az ötletet.
De hát ugyan ki tudna nemet mondani azoknak a könyörgő kiskutya-szemeknek. Elég egy villanás és máris megkap mindent, amit kér a kis haszontalan, még a füle tövét is megvakargatom.
-Karácsonyra? - prüszköltem nevetve. - A világbéke már elcsépelt, ugye? Akkor a szokásos pamut zokni jó lesz.
Végül nem bántam meg a kirándulást, még ha eleinte ellene is voltam, és már párszor láttam is országunk ezen nevezetességét. Az épület továbbra is gyönyörű volt, és még a hazug biztonságérzet is megmelengetett, hogy az ott dolgozók pontosan tudják, mit hogy kell csinálni.
-A te karácsonyodhoz mi kellene? - fordultam hozzá kis hallgatás után, majd amikor észrevettem távolba révedő tekintetét, elmosolyodtam. - Vagy talán nem is az a lényeg, hogy mit kapsz, hanem hogy kitől? Halljam, ne legyél szégyenlős! Ki az, akitől Darren nagyon szeretne ajándékot kapni?
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Csüt. Dec. 08, 2011 11:12 pm

- Pamutzokni? Ne már... Tuti, hogy Darien ennél jobbat is ki tud találni. Komolyan. Akár még a salát is kinézem belőle, vagy, ne adj isten, a fülbevalót.
Elvigyorodtam.
- Nem hiszem, hogy ismered... Habár... Eddig mindenkit ismertél, akit megemlítettem. Egy Ratna nevű lány. Indiai, kedves, okos, és nagyon szép... De nem érdekes. Mármint, majd pont tőlem akarna valamit... Jó, persze, tudom, hogy jóképű vagyok, meg elég okos, és tök vicces, de akkor is... Nem hiszem, hogy én lennék az esete. Meg aztán - komorodtam el - Jobb is neki, ha egy ideig nem megyek a közelébe. Őt még nem próbálták megölni miattam, és szeretném, ha ez így is maradna. Basszus, de nehéz is ez így...
Mióta megismertem Ratnát, egyre az járt az eszemben, hogy hátha ő a kulcs, hátha ő az, aki majd segít, hogy új életet kezdhessek. De ez nem valószínű. Gondolom, minden szerencsémet elhasználom azzal, hogy életben maradok, kifogynak a tartalékok...
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Csüt. Dec. 08, 2011 11:38 pm

-Ratna? - kaptam fel a fejemet az ismerős névre. - Persze, hogy ismerem. Kezeltem. Szellem hozta be hozzám, miután valami bankrablásos harcban lenyomta egy telepata. Tényleg nagyon kedves lány, úgyhogy tedd a kezed a szívedre, hogy vigyázol rá!
Itt még szélesebben mosolyodtam el.
-Persze, lehet, hogy nem lesz rá semmi szükség, ha nem jön össze. Mert hát igaz, ami igaz, mi nők utáljuk a jóképű, okos és vicces pasikat! Legalább szekta tag lennél, vagy himbálózna egy harmadik kar a hasadból, de te egyiket sem tudod felmutatni. Fujj!
Megveregettem a vállát.
-Én úgy vettem észre, hogy Ratna nélküled is épp elég bajba tud kerülni, ha épp nincs más programja, úgy legalább ott lennél neki, hogy megvédd. Vagy csak, tudod... szeresd. Jaj, ne viccelj, bízd rá a döntést, álljatok neki romantizálni, és most gyere, ha még mindig földig akarsz rombolni egy épületet, kiválaszthatod, melyik legyen az!

avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Kedd Dec. 13, 2011 11:53 pm

Persze, hogy ismeri! Miért is nem vagyok meglepődve... Adott egy város, ahol annyian laknak, hogy lassan meg sem lehet számolni, és kikbe botlok bele? Csupa ismerősbe. Folyton csak ismerősökbe. Lynn ismeri Ratnát és Cris-t, Cris ismeri Rozsomákot, Ratna is ismeri Rozsomákot, Greg is ismeri Rozsomákot, Ratna ráadásul ismeri Szellemet, aki viszont ismeri Sheenát, aki ismeri... Nos, nem tudom, kit ismer, de valakit biztosan. Szellemet, például. De nyilván Ratnát is, gondolom, ő volt a harmadik titokzatos mutáns a bankban.
Egy Facebook az egész életem!
- Romantika... Igen, hát persze... Jó, oké, értem én, mit mondasz. Tök jó pasi vagyok. De valahol meg mégsem, érted... Mármint... Bűnöző is vagyok, veszélyes is... És ne mond, hogy Ratna magától is bajba kerül, mert te is megéred a pénzed, és mégis én rángattalak bele a lövöldözésbe... Szóval érted, na. De majd meglátjuk. Azt hiszem, nem rajtam fog múlni.
Az épületlerombolós megjegyzésre csak kurtán, örömtelenül felnevettem.
- Tíz perce követnek minket, ha nem régebb óta. Gondolom, arra várnak, hogy valami kevésbé zsúfolt helyre menjünk. Nincs szükség semmiféle rombolásra. Tudják, hogy itt vagyunk.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Szer. Dec. 14, 2011 12:40 am

Mosolyogva csóváltam meg a fejemet.
-Ahogy gondolod. De azért ne könyveld el magad rosszfiúnak, legalábbis ne akard eldönteni Ratna helyett, hogy milyennek lát. És mivel okos lánynak tűnt, és nagyon aranyosnak, nagyon szép jövőt jósolok nektek. Szóval mindent bele!
Darren egészen felszabadultnak tűnt, ahhoz képest, hogy mivégre vetődtünk erre. Még az sem töri le laza derűjét, hogy be kellett ismernie, követnek minket. Nem mintha engem ez annyira nagy meglepetésként ért volna, de azért úgy véltem rossz ómen nem frászt kapni a hír hallatán.
-Hát én belátom, hogy érthetnék már az ilyesmihez egy kicsit jobban, de én nem vettem észre senkit - vallottam be, miközben nem éppen diszkrétnek mondható mozdulattal tekingettem körbe, hátha találok egy lyukas újságba temetkezett ballonkabátos egyént, esetleg egy másikat walkie-talkie-val.
Mivel semmi ilyesmit nem észleltem, visszafordultam Darrenhez.
-Hol kéne látnom őket? Vagy esélyem sincs, mert ezt... csak te láthatod?
Valahol nagyon reménykedtem, hogy nem az utóbbiról van szó, hiszen könnyebb kiállni az olyan ellenséggel, akit én is látok.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Szer. Dec. 14, 2011 10:31 pm

Mosolyogva ráztam meg a fejem.
- Te is láthatod őket. Ne nézz oda. Az egyik ott van, a sarkon, aki úgy tesz, mintha mobilozna. Ha jól tudom, mutáns, de nem ismerem a képességét. A másik három hétköznapi verőlegény. Kettő ott áll, az utca túloldalán, és beszélgetnek. Mindkettőn baseball-sapi van. A harmadik az az izompacsirta, ott, a hot-dogosnál. Ezt Dariennek ne mond el. Szükséges lépés... Tényleg.
Azzal Lynn fenekébe csíptem. Reméltem, hogy felháborodik és pofon üt. Akkor eléggé magunkra vonnánk a figyelmet, és a lassan errefelé oldalgó mutánskölyök talán meggondolná magát. Amíg nem tudom, mire képes, nem akarom közel engedni magunkhoz. És nincs jobb búvóhely, mint szem előtt lenni...
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Csüt. Dec. 15, 2011 11:57 am

Először örültem, hogy én is láthatom őket. Aztán viszont egyre jobban megszeppentem, mikor Darren sorolni kezdte őket, elvégre ennyi emberre, ilyen gyorsan azért nem számítottam. Egy a sarkon, meg még három ,,hétköznapi verőlegény", plusz a pletyka-duó, és akkor van még egy izompacsirta is. Ez akárhogy számolom hét. Máris heten voltak, mint a gonoszok, és ez a gondolat nem töltött el földöntúli boldogsággal, de még holmi halandó vidámsággal sem.
-Oké - morogtam olyan diszkréten, amennyire csak tudtam, majd igen ravaszul elkezdtem Darrent nyugtatgatni, hogy ne kelljen bevallanom, hogy mindez inkább nekem szól. - Semmi baj, nem lesz semmi baj. Elvégre már a tetőn is mi győztünk, mind voltunk már rázós helyzetben, és túléltük. Szóval most sem történhet velünk rossz dolog. Nyugalom, csak párszor odacsapunk és máris miénk a babér. Nem lesz itt gond. Nem lesz, nem lesz, nem lesz...
Diszkrét és ijedt viselkedésem aztán szempillantás alatt távozott el igencsak messzire tőlem, mikor apró fájdalom kíséretében Darren olyan lépésre ragadtatta el magát, hogy az összes vér a fejembe tódult, és szinte éreztem, ahogy a forró gőz vonatfütty hangaláfestéssel kitódul a füleimen át.
-Te meg mit képzelsz?! Elment az eszed?! - rivalltam rá, és gyengédnek éppen nem mondható mozdulattal elkaptam a szemtelen kezet. - Mostantól, ha csak az aurámhoz közelít, tőből kitépem, úgyhogy azt javaslom, embereld meg magad, világos?!
Ingerülten löktem vissza a foglyul ejtett testrészét remélve, hogy így jól oldalba is csapja saját magát.
A következő pillanatban hidegzuhanyként ért a józanság vészjelző hangja.
-Most mindent elszúrtam, igaz? - kérdeztem elszörnyedve, és már teljesen fölöslegesen halk suttogással.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Csüt. Dec. 15, 2011 8:26 pm

Elvigyorodtam.
- Dehogyis rontottál el mindent... Ezt akartam. - súgtam, majd emelt hangon folytattam, hogy a közeledő mutánsfiú is hallja - Mi van, kicsikém? Az előbb még azt mondtad, tetszem neked. Akkor meg mi van?
Amire számítottam, megtörtént: minden környéken lévő ember figyelne ránk irányult. A mutáns megtorpant. Amit viszont kihagytam volna, az a kóbor lovag volt, aki máris elindult felénk.
- Zaklatja önt ez a férfi, kisasszony? - kezdte a standard szöveget.
Sajnos a rosszabbik fajtából való volt, aki azért akar megvédeni egy nőt, hogy jól elverhessen egy másik fickót. Már villant is a kezén a boxer. Persze nem az, amit a nadrág alá szokás húzni.
A verőlegények sietve elindultak felénk. Nem akarták, hogy más nyírjon ki. Gondolom, ezt a privilégiumot maguknak kívánták megtartani. Határozottságukat látva a mutáns is elindult felénk. Mi lehet vajon a képessége? Emlékeznem kéne. Nemrég még egy bandába tartoztunk.
- Bocs - mondtam, és állon vágtam a kóbor lovagot, aki erre lehanyatlott - Futás!
Kézen fogtam Lynn, és magam után húztam. El kell tűnnünk, mielőtt a gyűrű körénk zárul
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Csüt. Dec. 15, 2011 10:51 pm

Nagyon nagy kő esett le a szívemről, hogy nem csináltam semmi rosszat, sőt, ami azt illeti, (még ha csupán véletlenül is) meggondolatlan tettem pontosan beleillett a Darren által kifundált tervbe. Mielőtt azonban úgy istenigazából nekikezdtem volna, ha már lúd, legyen kövér alapon, megjelent az a fajta fickó, aki biztos nem lett volna sehol, ha engem tényleg leálltak volna molesztálni úgy élesben.
-Nem, nem, nem - ráztam a fejem kapkodva. - Dehogy, ő a barátom, nem akart semmi rosszat... - itt észrevettem, hogy az imént még megtorpanó mutáns a verőlegényekkel együtt ismét elkezdte lopni a távolságot felénk, ezért villámgyorsan visszafaroltam. - Ami azt illeti mégis, de igen, molesztált. Nagyon molesztált, hogy nem sül ki a szeme!... - Aztán nagyon halkan súgtam neki tovább. - De nem úgy, valójában nincs semmi baj.
Végtelenül ostoba arckifejezéssel meredt rám egy kósza pillanatig kéretlen megmentőm, majd gondolom, hogy leegyszerűsítse a dolgokat, már lendült is, hogy kiterítse Darrent, aki azonban gyorsabbnak bizonyult, és a valaha volt legudvariasabb formában küldte le őt a földre.
Ezek után nem volt más hátra, mint rohanni, ahogy csak tudtunk. Fogalmam sem volt, merre lehetne biztonságos, ezért hagytam Darren kézenfogva vezessen, amerre ő jónak tartotta.
Mögöttünk az üldözőink is egészen jó időt futottak, de nekem ott volt a megnyugtató tudat, hogy Darren szerint nem fognak megölni minket, legalábbis az étteremben ezt mondta. Tehát teljesen mindegy, merre megyünk, még pár óráig nem eshet bajunk.
-Azért próbáljunk... sok ember... között... maradni - ziháltam neki oda, remélve, hogy hallja is. - És... tartsuk magunkat... távol... a tetőktől!
Darrenféle jóslat ide-vagy oda, a távolság köztünk és az üldözőink között azért egyre csökkent, és nekem hirtelen bevillant, hogy az egy dolog, hogy nem halunk meg, de az közel sem biztos, hogy egyéb csúnyaság nem fog történni velünk.


A hozzászólást Lynn Harlow összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 16, 2011 10:32 am-kor.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Csüt. Dec. 15, 2011 11:02 pm

Futottam, ahogy a lábam bírta, de az üldözőink igencsak jó kondiban lehettek.
- Miért... Mi bajod... A tetőkkel? - kérdeztem lihegve - Mit nem adnék egy kis... Nyugiért egy tetőn...
Valami életmentő ötleten törtem a fejem. Aztán Lynn javaslata kizökkentett. Most jutott el a tudatomig.
- Sok ember között? Szó sem lehet róla! Ezek mindjárt lőni fognak!
Továbbra sem jutott eszembe semmi jó, és nem tetszett, hogy minden egyes hátrafelé vetett pillantással több és több fegyvert fedezek fel az üldözőink kezében.
Aztán mégis eszembe jutott valami, ami talán segíthet. Nevezetesen az, hogy mutáns vagyok.
Felszikráztak az erővonalak, fényesen, lüktetőn és gyönyörűen. Egy pillanatra elcsodálkoztam, mert megint ezt láttam, és már napok óta csak ezt a ragyogást... Régebben sokkal tompábbak voltak. Most már több mindent vettem észre.
Eldördült az első lövés. Már egy sikátorban rohantunk. A tarkómat egy kukafedő védte meg, ami épp a jó pillanatban szökkent a jó helyre, persze nem önszántából. Aztán felfogott még egy, ezúttal Lynnek címzett golyót, és utána alaposan fejbe kólintott egy izomagyút, akinek fennakadtak a szemei és összerogyott. Mögötte loholó társa példás hasra esést mutatott be rajta kersztül, de hamar talpon termett, és már futott is tovább.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Pént. Dec. 16, 2011 1:30 pm

Futás közben csak egyre tudtam gondolni: csak még egyszer, csak még egyetlen egyszer hadd éljem túl az életveszélyt, és kerüljek ki az életveszélyből, soha többé nem fogom kísérteni a sorsot, esküszöm, soha, soha, soha többé. Persze gondolatban azért össze kellett fonnom a mutató- és középső ujjamat, mert pontosan tudtam, hogy ennek így a fele sem igaz, de reméltem, hogy azért ha van védőangyalom vagy valami hasonló funkciót betöltő entitás, nem veszi ezt rossz néven tőlem és hagy benne a slamasztikában.
Már szúrt az oldalam, kiszáradt a torkom és még gondolatban is kapkodtam a levegőt, mikor a legborzasztóbb hangot hallottam, amit csak ilyenkor lehetséges. Ugyanis azok a rosszcsontok ott mögöttünk rátettek még egy lapáttal az izgalomra, és el kezdtek lőni ránk.
Darren közbiztonságra vonatkozó elképzelései sikeresnek voltak mondhatók, mivel a sikátorban, ahol az életünkért szaladtunk, rajtunk kívül nem volt semmi más. Sovány vigasz lett volna ez a számomra, ha valamelyikünket azért eltalálják, de Darren ügyesen feltalálta magát, és egy kukafedőt karrierje csúcspontjára juttatva páncélnak használt. Ezzel előbb a saját majd az én életemet mentette meg. Némi nosztalgiázás a frizbis korszakból, és máris két üldözőnket vonta ki a forgalomból elég időre ahhoz, hogy némi előnyhöz jussunk.
Ekkor egy teherautó jelent meg előttünk a sikátorra merőlegesen, vagyis pont eltorlaszolta az utat. Borzadva meredtem erre a mérhetetlen igazságtalanságra, és futás közben Darrenre néztem.
-Meg... álljunk? Vagy... alatta talán... át... csusszanhatnánk... de csak... élével-... lapjával.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Pént. Dec. 16, 2011 1:58 pm

Megállni? Mi ütött ebbe a nőbe?
- Dehogy állunk meg! Feküdj!
Azzal a földre vetettem magam, és magammal rántottam Lynn-t is. Nem szándékosan, de a lány rám esett, és átfutott az agyamon, hogy ha ezt hozzáadjuk a fenékbe csípéshez, akkor aláírtam a halálos ítéletemet. Vagy kiderül, hogy Dariennek fejlettebb a humorérzéke, mint gondoltam...
Tudtam, mi van a teherautóban, és lázasan zakatoló agyam máris talált egy kiutat a szorult helyzetünkből.
Tucatnyi valószínűségi vonalat rántottam meg egyszerre. Elsőre nem is sikerült valami jól, a megragadott tárgyak közül csak hét mozdult meg. De azok felszakították a teherautó ponyváját, és berepültek a sikátorba.
Egy szék, két lámpa, egy virágcserép... Költöztetőautó volt.
Hátradobtam a cuccokat, és újabbakat rántottam ki elmém segítségével a kocsiból. Hátulról fájdalmas jajdulások jelezték, hogy némelyik bútordarab célba talált. Egy fegyver is elsült, de engem nem találtak el. Tudtam, hogy Lynn-t sem fogják, nem is nagyon néztem hát meg.
Végül kifogytam a bútorokból. Hátrasandítottam.
Az ellenfelek számát kettőre redukáltam, de ami rossz hír: az egyik ezek közül a mutánskölyök volt.
- Oké, így máris jobb.
De nem volt az. Megfájdult a fejem, és fáradtnak éreztem magam. Soha még ilyen intenzitással nem használtam a képességem, és úgy tűnik, vannak fizikai korlátai.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Pént. Dec. 16, 2011 5:56 pm

Darren azonnal elvetette az ötletet, hogy esetleg meg is állhatnánk, hogy szétcsapjunk közöttük, viszont rögtön utána már a földre is rántott mindkettőnket, aminek végeredményben ugyanaz lett a vége. De legalább a golyók nem találtak el, aminek kimondhatatlanul örültem. Persze azért felettébb örültem neki, hogy Szellem nem látott minket abban a pillanatban, mert valami azt súgta, hogy akkor már nem tudtunk volna úgy védekezni, hogy legalább egyikünket eltalálja legalább egy golyó.
Aztán Darren rákezdett úgy istenigazából. Nem is tudtam, hogy ilyesmikre is képes. Azt hittem, csak a jövőt látja 12 órás limittel. Ez pedig telekinézis volt a javából. És nagyon profitáló, hiszen egy percen belül már csak két ellenfelünk volt talpon.
Azért nem lett volna szívem előkapni egy zacskó popcornt, hogy kellően kényelembe helyezve magam szemléljem, ahogy látványos trükkjeivel kihúz minket a csávából, ezért nekiláttam, hogy hasznossá tegyem magam.
Víz formáját öltve közelítettem meg őket, ha esetleg megint lövöldözésre kerülne a sor, ne essen bajom. Úgy lett volna az igaz, ha rohanvást közelítem meg őket, de a tüdőm már majd kiszakadt a helyéről, úgyhogy végül mégis inkább a méltóságteljes, komótos sétát választottam.
Mikor eléjük értem, előbb a gyerekre néztem. Őt inkább kihagytam volna mindebből, így mikor visszaváltoztam emberré (mivel nem villant fegyver sehol), először hozzá intéztem szavaimat.
-Menj haza. Nem akarlak bántani.
Nem mertem volna megesküdni rá, de mintha gúnyos mosolyt véltem volna látni az arcán. Sok időm nem volt megbizonyosodni erről, mert a mellette álló behemót már süvítette is felém az öklét, hogy az életben ne álljak fel többé. Még idejében öltöttem fel jég alakomat, és a talpamon fürgén félrecsúszva kivédtem az ütést. Az ő esetében nem sok értelmét láttam a békés megoldás ajánlatának.
-Mondom, menj haza - ismételtem a kölyöknek ismét emberként, de ekkor a társa ismét élénknek érezve magát felegyenesedett, és már dobta is volna vissza magát a sűrűjébe.
Lendült a lábam, hogy jól hátbraúgjam, de sikerült elhajolnia, és ahogy felém fordult, ugyanazzal a mozdulattal bemosott nekem egyet, minek eredményeképpen seb szakadt a szemem alatt egy csíkban, én pedig hátraestem. Egyenesen valaki karjaiba, aki nem hogy nem tűnt támogatónak, de habozás nélkül a feje fölé emelt, és a mellettünk lévő szemeteskonténer falának hajított.
Megzavarodva néztem fel a két hajszálra egyforma támadómra. Ez meg hogy lehetséges? Eddig nem vettem észre, hogy ikrek is vannak a csapatban.
Mögöttük a kölyök egyre szélesebben vigyorgott, és csak úgy mellékesen a konténer felé intett a kezével, mire az egy harmadik klónná változva, testvérkéit utánozva rámrontott. Nem tudtam még mennyi fizikai atrocitást vagyok képes elviselni, ezért vízzé váltam, és sietve elhátráltam tőlük.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Pént. Dec. 16, 2011 6:18 pm

Feltápászkodtam és leporoltam magam. Érdeklődve figyeltem Lynn tevékenységét. Felszisszentem, mikor bekapta azt az ütést. Talán tennem kéne valamit...
Amikor a konténerhez vágták, lehunytam a szemem. Az erővonalak, mikor megláttam őket, nem voltak erősek és fényesek, mint az előbb. Most inkább vibráltak, el-elhalványultak, kihunytak. Sejtettem, mi lesz az eredmény, de azért megpróbáltam egy serpenyőt az elmém erejével a klónozó fiú felé dobni.
Persze semmi sem történt, és a valószínűségek is olyan halványak voltak, túlontúl esetlegesek, még percekre előre is... Inkább hagytam, hogy a vonalak pislákolva kihunyjanak. Pihennem kell. És a fejfájás is egyre erősödik.
Felkaptam egy seprűt, és a fejem fölé emelve, ordítva rontottam a mutánsra. Nem számíthatott ilyesmire, vagy Lynnel volt elfoglalva, nem tudom, mindenesetre sikerült alaposan fejbe kólintanom, mielőtt valaki más meg engem csapott tarkón. Érzésem szerint egy vasalóval. Elsötétült előttem a világ.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Pént. Dec. 16, 2011 11:06 pm

Darren filmbeillő közbelépése akkora döbbenetet váltott ki mindenkiből, hogy elképedt, tehetetlen előzékenységgel voltak kénytelen hagyni neki, hogy kiiktassa a mutáns kölyköt. Aztán egyikük, nyilván kizökkenve a sokk ártalmaiból, rögtön megtorolta a társán esett sérelmet, és úgy kupánvágta egy vasalóval, hogy csak úgy nyekkent.
-Na ne már! - dobtam be a durcit, és elkapva a vasaló himbálódzó zsinórját, szorosan a nyaka köré tekertem, és szorítottam, ahogy tudtam. Mint tudjuk a halált és az eszméletlenséget egy paraszthajszál választja el, és mint Goldman halhatatlan hőse, én is igyekeztem, hogy ez a paraszthajszál megmaradjon. Közben persze próbált védekezni, de jégformában sikerült lehűtenem. Így még azelőtt a földre került, lassan, de biztosan lélegezve, mielőtt két klónja beszállt a játékba.
Fogtam a kezemben azt a szerencsétlen vasalót, de bármilyen görcsösen is szorongattam, nem meríthettem belőle bátorságot, mivel ők ketten voltak, én meg még így csak másfelen. Úgy tűnt két oldalról akarnak támadni, ami először eszembe jutatta, mennyire nem becsültem eddig az élet apró szépségeit, de aztán arra, hogy esetleg adhatnék magamnak egy kis esélyt, hogy ezt jóvá tegyem. Kezdetnek talán az életbenmaradás szépségeire is elég volna figyelnem.
Vettem egy nagy levegőt. Ez most vagy bejön, vagy meghalok.
Mikor a két melák ökle elérte az arcomat és a testük is elég közel volt, hirtelen vízzé váltam, és amint az ütközőpont elvesztésével egészen, mondhatni, belémestek, rögtön jéggé fagytam. Csapdába esve, szabadon maradt tagjaikkal csapkodtak, még egy darabig, de az vajmi kevés volt, lassacskán ők is elkókadtak, én pedig víz, majd emberi formában, hagytam, hogy a földre zuhanjanak kipihenni a napi felgyülemlett stresszt.
Gyorsan Darrenhez léptem, leguggoltam, és ellenőriztem az állapotát. Szerencsére semmi komoly baja nem volt, bár a púp a fején még egy darabig valószínűleg fájni fog, és pár napig el sem múlik, de ezen kívül kutya baja. Stabil oldalfekvésbe helyeztem, majd mialatt arra vártam, hogy magához térjen, ugyanezt tettem a többi földön heverésző férfival.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Szomb. Dec. 17, 2011 1:10 pm

Kinyitottam a szemem. Lynnt láttam, valahogy furcsán, oldalra dőlve, vagy micsoda. Aztán rájöttem, hogy én fekszem az oldalamon. Fájt... Fájt a világ. Fájt a fejem, de nagyon. Ha nagyon akartam, ki tudtam venni, pontosan hol fáj, melyik az a pont, ami kisugárzik az egész viharvert koponyámra, de igazából nem akartam. Van, amit jobb nem tudni.
Nagy nyögéssel feltápászkodtam. Persze szédültem, és ettől hányingerem lett.
- Lynn! Állj már meg! Elszédülök tőled...
A sikátor falához tántorodtam, de felegyenesedtem újra. A hányinger hullámokban tört rám.
- Lynn... Tudom, hogy te vagy az orvos... Vagy én vagyok? Nem, de varrtál össze engem, akkor biztos te vagy... Szóval egyikünk biztos, hogy orvos. Én meg félrebeszélek. Ami azt jelenti, hogy ha orvos vagy, ha nem, nekem agyrázkódásom van. Ugye?
Bár... A golyót Darien szedte ki. Akkor ő lenne az orvos? És akkor Lynn? Ő a bérgyilkos? Vagy... Á, mit tudom én! Teljesen elveszítettem a fonalat.
- Jobb lesz, ha... Hopp, nekem ugrott ez a hülye fal... Jobb lesz, ha megyünk. Hajózni kell, Lynn, megyünk hajózni...
Átléptem az egyik elaltatott rosszfiún.
- Hát ezekkel meg mi történt? Biztos elálmosodtak...
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Szomb. Dec. 17, 2011 2:26 pm

Darren állapota súlyosabb volt, mint hittem, de azért nem tűnt életveszélyesnek. Már is jó jel volt, hogy egyáltalán ki tudja mondani, hogy ,,agyrázkódás" ráadásul diagnózisa nagy valószínűség szerint még helytálló is. Dezorientált viselkedése mindazonáltal aggasztott.
Megfogtam a karjait, és óvatosan, de határozottan leültettem egy falhoz állított jókora faládára. Megnéztem a púpot, ami már egy egész centit nőtt, mióta először megpillantottam, de nem színeződött el, és nem is vérzett.Pupilla és patella reflex vizsgálat után (ez utóbbit eszközhiány miatt kénytelen voltam tenyéréllel csinálni), felemeltem a mutatóujjamat, és lassan balra-jobbra ingáztattam az arca előtt, és megkértem, hogy kövesse a szemével úgy, hogy a fejét nem mozgatja. Majd bármilyen eredményt is produkált, folytattam a vizsgálatot.
-Milyen nap van ma?
-Mi a neved?
-Milyen városban vagy?
-Tudod, hogy sérültél meg?
-Engem megismersz?
-Elmondanád, hogy érzed magad? Tapasztalsz szédülést? Hányingert? Ha fájdalmat érzel, megmutatnád, hol?
Válaszai és fizikai állapotától függően, eldöntöttem, mennyire súlyos az állapota.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Szomb. Dec. 17, 2011 5:58 pm

Felemeltem a kezeimet, hogy mutassam, megadom magam.
- Elég már, te lány! Jól vagyok. Barren Dlack vagyok, illetve Darren Black, valaki kupán csapott valami keménnyel, és itt vagyunk New... Nem, várj. Vonatoztunk. Akkor Washingtonban. Te meg Darien barátnője vagy, és most húzzunk innen, mert ha bajod esik, úgy értem, még nagyobb, engem a pasid kinyír!
Ügyesen kikerültem a dolgot, hogy az ő neve viszont nem ugrik be, de végül ez sem jelentett problémát... Egy perc múlva már meg is volt. Lynn, hát persze.
- És nem tudom, milyen nap van ma, de eddig sem tudtam, szóval ez nem nagy ügy. Mehetünk végre a kikötőbe? Egyébként igen, tapasztalok szédülést, és bármilyen szívdöglesztő is vagy, mindjárt lehánylak, szóval igen, hányinger is van. És fáj a fejem. Ami azt jelenti... Várj!
Pont, ahogy sejtettem. Képtelen volna előhívni a vonalakat. Egyszerűen nem ment. Az agyrázkódás és az az intenzitás, amivel az előbb használtam... Jó, ha a következő huszonnégy órában a vonalakat elő tudom majd hozni, nemhogy bármit is megmozdítsak velük...
- A képességem szabadságra ment. Ha gáz van, a tiédre vagyunk utalva.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Vas. Dec. 18, 2011 2:26 pm

Jobb meggyőződésem ellenére beleegyeztem, hogy induljunk a kikötő felé, de azért elhatároztam, hogy a szemem Darrenen tartom. Egy épeszű orvos sem engedte volna el legalább egy Ct vizsgálat nélkül, de hát mit tehettem volna?
-Jól van, de csak óvatosan - bólintottam. - Már nem követ, nem is üldöz minket senki, úgyhogy az ég szerelmére, legalább próbáljuk meg tartani a biztonságos tempót, ami mellett nem esel össze.
Szellemre tett célzásán finoman elmosolyodtam. Azért ő sem volt olyan elvetemül, hogy kerékbe törje Darrent, ha csak egy karcolás is esett rajtam. Csak nem!...
Támogatóan nyúltam Darren karja alá, és reméltem, hogy megengedi, mert nem volt szükség a beimerésére, hogy már mérföldekre ellátszódjon, mennyire émelygett. Pihenéssel persze, ahamarabb javult volna az állapota, de most meg kellett, hogy elégedjek egy lassabb lefolyású gyógyulási folyamattal.
Annak hallatára, hogy nem tudja használni a képességét, nemhogy a telekinézist, de semmit, egy másodpercre borzadva hunytam le a szemem.
-Zseniális - morogtam.
Majd vettem egy nagy levegőt, és előástam valahonnan nagyon mélyről a vészhelyzetre tartogatott optimizmusomat.
-Semmi baj, te ezzel ne foglalkozz, csak próbálj egyben maradni. Talán így még jobb is, hogy nem használod a képességedet, legalább jobban kipihened magad. Annál gyorsabban múlik el a rosszulléted.
Nagyon azon voltam, hogy Darren ne lássa, mennyire kivoltam a gondolatra, hogy esetleg megint bajba kerülünk, és nekem egyedül kell megvédenem mindkettőnket, hiszen ilyen állapotban még, mint ember sem segíthet nekem, a lábain is alig képes megállni.
Alig vártam, hogy ismét hárman legyünk, Szellem biztos jobbat alakítana vészhelyzetben, mint én. Bár akkor meg már érte is aggódhatnék, amiért újra bajba került. Á, nekem semmi sem jó!
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Vas. Dec. 18, 2011 6:54 pm

Hagytam, hogy Lynn támogasson. Amikor az embert ennyire elgyepálják, nincs helye a büszkeségnek. És még mindig jobban jártam így, mintha Lynn lenne ilyen állapotban... Beleborzongtam a gondolatba, hogy Dariennek így viszem haza a barátnőjét. Jó ég... A kerékbe törés lenne a minimum, azt hiszem, de egy jó kis spanyolcsizmát is kinézek a fickóból... Vagy csak simán, puszta kézzel, elevenem megnyúz... Igen, még ez sincs kizárva.
- Sajnálom, Lynn. De vannak foszlányok... Amiket még korábban láttam. Nem nagyon figyeltem oda a jelekre, de azt hiszem, ma már nyugodtan alhatunk... Persze nem együtt, félre ne érts... Vajon ezt miért mondtam? Lynn, nincs nálad valami gyógyszer? Aszpirin is jó, ha más nem akad, de legalább a fejfájás múljon el, ha már hányingerem van meg szédülök...
Szép lassan kiértünk a sikátorból és elindultunk a kikötő felé.
- Lynn, figyelj. Én most nem szúrnám ki., De nézz hátra körülbelül öt percenként. Ha van egy arc a tömegben, akit a következő négy hátranézés során kiszúrsz, akkor követnek. Menjünk egy nagy kört a tér körül. Ha ő is ezt csinálja, akkor követ. Már ha van ilyen valaki.
A feje továbbra is hasogatott, és úgy éreztem, nem sokáig tudok már eszméletemnél maradni.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Vas. Dec. 18, 2011 7:26 pm

Darren gyengeségét elnézve azt is kisebbfajta csodának éreztem, hogy egyáltalán képes egyik lábát a másik után pakolva előrefele haladni, és nem lefelé az újabb eszméletvesztés helyszíne felé. Nagyon is tudtam hát értékelni, hogy ilyen jó tanácsokkal látott el, hiszen sosem kellett még azt figyelnem, vajon követnek-e.
-Tessék - nyújtottam neki hálám jeléül egy aszpirint, meg az étteremben beszerzett kis üveg baracklevet. - Idd meg az egészet, de csak szép lassan!
Engedelmesen kezdtem hát róni a jókora parkot átölelő kört egy hiányzó háttámlás padtól indulva, időnként csak úgy mellékesen hátrasandítva, mintegy ellenőrzésképpen, hogy visszaértünk-e oda, ahonnan elindultunk. Talán csak, mert nagyon vágytam rá, de mintha Darren egyre jobban lett volna. Félútnál nagy bátran már a karját is elengedtem.
-Eddig senki - tettem helyzetjelentést suttogva. - Az a járókeretes nyolcvankörüli öreg hölgy gyanús volt egy ideig, de már nem látom sehol. A végén még kiderül, hogy tényleg csak egy néniket volt, és nem valami különös képességű mutáns.
Mikor újra támla nélküli padhoz értünk, fellélegezhettünk. Bár tudtam, hogy ettől függetlenül még lehetünk veszélyben, de megnyugtató volt arra gondolni, hogy ha Darren szerint így már biztonságban vagyunk, akkor az úgy is van.
-Nem lesz itt gond - mondtam vigyorogva. - Induljunk a kikötőhöz! Bírod a tempót?
A túlélési esélyeinket jócskán átértékelve, ettől pedig jóval derűsebben intettem Darrennek, hogy mostmár igazán ne késlekedjünk.
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Darren Black on Vas. Dec. 18, 2011 8:35 pm

Még mindig hasogatott a fejem.
- Amikor aszpirint mondtam, úgy körülbelül fél tucatnyira gondoltam, dokinéni. De azért kösz.
Ahogy szépen lassan ballagtunk, éreztem, hogy lassan visszatér a tagjaimba az erő. Egy idő után már Lynn támogatása nélkül is egész jól ment a járás, például. A futást még nem kíséreltem volna meg, de azért ez elég biztató volt, azt hiszem.
- Remek. Azért amíg a kikötő felé megyünk, még nézegess hátra. Menjünk gyalog, úgy könnyebb kiszúrni, ha követnek. És szólj neki, tudod, arról.
Reméltem megérti, hogy Darien-t kell informálnia a hajó indulásáról.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Lynn Harlow on Vas. Dec. 18, 2011 8:56 pm

Nem szívesen adtam ki a kezemből azt a drága megnyugvást, hogy úgysem eshet semmi bajunk, de igazat kellett adnom Darren józanságának, elvégre első a biztonság. Így aztán a zsigereim újrakezdtek hova-tűntem-kukucs játékukat, ahogy ismét fokozottan elkezdhettem félni, hogy mikor is jelenik meg valaki, hogy megszabadítson minket az élet szenvedéseitől.
-Te tudod - morogtam szórakozottan, és átnyújtottam neki az egész aszpirines üvegcsét, miközben írtam Szellemnek egy sms-t (,,Hajó. Tíz perc. Ne késs! Szeretlek") - Csak aztán ne halljak egyetlen panaszos hangot sem, amikor újra elkezd fájni, és már nem lesz mit bevenni rá.
A kikötő végre nagy kegyesen elkezdett közeledni, méghozzá kellő tempóban ahhoz, hogy ez az egyre csökkenő távolság szemmel látható legyen. De hát hol voltunk mi még tőle!
-Mindjárt szétrobbanok - csikorgattam a fogam, miután újra hátranéztem, minden ádáznak mondható eredmény nélkül. - Kevésbé idegtépő, ha látom az ellenséget, vagy legalább tudom, hogy van. Ez a kétes helyzet elviselhetetlen. Csak lenne már itt Darien! Akkor végre én is megnyugodhatok. Te hogy csinálod? - néztem Darrenre őszinte csodálattal. - Hogy nem vagy síkideg?
Az órámra néztem. A Szellemnek kiutalt tíz percből öt már letelt, és valóban végre valahára a kikötő területére léphettünk. A közelben csupán két hajó várakozott, reméltem, hogy amelyik nekünk kell közülük lesz az egyik. Elvégre szinte mindegy volt, mi az úticéljuk.
-Na mit mondasz? - kérdeztem, és immár ellenségek helyett Szellemet keresve a tekintetemmel körbe-körbe forgolódtam, mint Pipacska, mielőtt a felhőkbe lebbent volna. Sehol senki. Adja az ég, hogy csak azért, mert még nem öltött emberi formát.
-Hol van már?
avatar
Lynn Harlow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 814
Hírnév : 83

Vissza az elejére Go down

Re: Capitolium

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.