Staten Island-i világítótorony

12 / 12 oldal Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Go down

Re: Staten Island-i világítótorony

Témanyitás by Cristopher W. Somerset on Csüt. Nov. 14, 2013 11:27 am

Elmémben már ott van a környék képe, bár szemeimet továbbra is szemhéjam alatt pihentetem. Homok, amit az imént már volt alkalmam markomban éreznem. Sziklák, viszonylag sok, viszonylag sokfelé. Tenger hosszan-messze elnyúlva. Torony. Úgy tűnik, helyrerakták a legutóbbi baleset óta. Roxy, ahogy közeledik, mászva. Lustán-röviden válaszolok kérdésére.
- Egyben.
Néhol az ő ruháját is érték sérülések, apró horzsolások és a csuklóján egy-egy mélyebb sebesülés akad. Látszólag nem súlyos, inkább csak fájdalmas.
Rég nem feküdtem már tengerparton. Főként este. A hőmérséklet és a hangok alapján azt mondanám, éjszaka van. Azt hiszem. Nem is olyan lényeges.
- Te is egész jó bőr vagy innen nézve - felelem, és egy pillantás erejéig kinyitom egyik szemem, hogy odasandítsak.
Újból lehunyom szemem, de megpaskolom a mellettem lévő homokot, jelezvén a szabad fekhelyet.
- Úgy tűnik, neked sem árt egy kis pihenő, mielőtt újabb kalandba keverednénk.
Halkan szuszogok, lassan lélegezve befelé, majd ólmos fáradtsággal kifelé. Igen, fárasztó a létezés. Ha sokáig maradtam volna abban a különös állapotban, tán el is felejtem, milyen érzés lélegezni. Most legalábbis így érzem. Érzem még végtagjaimon a szorítás nyomát, bár közel sem olyan intenzitással, mint Roxy érezheti. Nem is igazán foglalkozom vele. Az ő sérülése szembetűnőbb.
- Voltak kacsák, gép, gépágyú, furcsa csápok. Erre gondolsz? Mozgalmas egy randi volt, annyi biztos.
Fekve kinyújtóztatom tagjaimat, majd kezeimet tarkóm alá kulcsolom. Keleti kényelem, nyugati nyugalom. A kettő közül legalább az egyik.
avatar
Cristopher W. Somerset
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1072
Hírnév : 5
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Staten Island-i világítótorony

Témanyitás by Roxanne De'Loise on Pént. Nov. 15, 2013 12:56 pm

Ha nem kattogna az agyam a történteken, akkor még talán élvezni is tudnám a helyzetet. Puha homok, tengerpart, jóképű pasi napfény...na nem, napfény az nincs, hiszen időközben besötétedett. Ezen eljátszadozott egy kicsit a gondolatom.
-Tudod Chris, ilyen randira még nem vitt senki. Egyrészt, most már bizton állíthatom, hogy jobb szeretem a szilárd talajon lévő randikat, mint a repkedőseket, a kacsákat eddig is utáltam, repkedő furcsa járművekkel eddig még nem találkoztam...de a sör az legalább jó választás volt.- majd halkan fújtattam egyet, hisze egy galád vörös tincs az istenért sem akart kimászni a képemből.
-Azt mondod, még mindig nincs vége a kalandos randinknak? És mit tervezel még? -kérdeztem, és annyira jól esett végre csak feküdni, puhán, még a tenger moraja is adott egyfajta ringató dallamot...hangulatos lett volna...ha bírnám az ilyen nyálaskodást.
Szemmel láthatóan Chris élvezte a helyzetet, nem úgy tűnt, mint akinek sürgős lenne felkelni, még kényelmesen nyújtózkodik is, megesküdnék, hogy Ruby néni macskájára emlékeztet, ahogy lustán nyújtózkodik, majd elterül a vénasszony ölében. Rühelltem a mindig kíváncsiskodó szomszédot a dagadt macskájával együtt. De ha jobban megnéztem Christ ebből a szögből, a homloka, az ívelt orra, a szája...végső soron valóban nem volt rossz pasi. A gondolat mosolyt csalt az arcomra, hiszen ő annyira más jellem mint én. Aztán megráztam a fejem, elhessegetve elkalandozott fantáziálásaimat.
-Furcsa csápok?-kérdezek vissza megakadva azon amit mondott.- Hm. És pontosan mire emlékszel ezzel kapcsolatban? Mert bevallom őszintén, furcsa álmom volt, és igazából nem vagyok biztos abban, hogy rémálom volt, vagy valóban megtörtént. Annyira zavaros az egész. De ezek mégis itt vannak a csuklómon...-emeltem meg mindkét karom-...de csak villanások, amiket nem tudok összerakni. - néztem várakozón Chrisre. Nagyon reméltem, hogy nem olyasmi történt, ami során megint tombolt bennem a démon, ugyanis még mindig meg kellett húznom magam, hiszen a rendőrségen és más hivatalos szerveknél is folyamatosan zajlottak a Tisztogatások. És ha valami oknál fogva kiderülne, hogy én is mint rendőrnyomozó nem vagyok más csak egy "utolsó kiírtandó mutáns" akkor bizony rohadt nagy sz*rban lennék. Aggódtam, és ez egy pillanatig ki is ült az arcomra.
avatar
Roxanne De'Loise
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 296
Hírnév : 11

Vissza az elejére Go down

Re: Staten Island-i világítótorony

Témanyitás by Cristopher W. Somerset on Szer. Nov. 27, 2013 10:03 pm

Jelenleg két dologban vagyok biztos. Az egyik, hogy Roxy valamiért igencsak stresszel, de legalábbis komoly érzelmi indokon kialakult gondolati ciklusba keveredhetett. A másik, hogy nekem bizony egyáltalán nincs kedvem idegeskedni. Ráérünk arra még.
- Nem sok kacsát ismertem eddig. Libát annál többet. A gépeket pedig jobb szeretem használni, mint verekedni velük. De sört még szerezhetünk. Vagy whiskyt. Attól függ, melyikhez van kedvünk.
A tinccsel való küzdelemben Roxy olyan komikusan festett, mint valami japán anime-ből szabadult késő-kamasz lány. Előbb csak szememet nyitom ki, majd oldalamra is fordulok, hogy jobban lássam. Nagyjából mikorra stabilan elhelyezkednék, már dőlök is vissza a nevetéstől.
Nem is tudom, mikor sikerült utoljára ilyen könnyedén, felszabadultan nevetnem. Talán még gyerekkoromban. Azóta mindig minden mozdulatomban volt valami kiszámolt, valami tervezett. Talán a halvérű kifejezés túlzás lenne rám nézve, de valami effélével lehetne hasonlatot alkotni mára kialakult karakteremre. Amit most sikerült megbontanom, és ez iszonyatosan jól esett.
Beletelik néhány percbe, mire abba hagyom a nevetést, majd immár kissé görcsös arcizmaimat vigyorukból visszaterelem valami szolidabb, ám még jól észrevehető mosolyba.
Veszek néhány mély levegőt, mielőtt válaszolok a feltett kérdésre.
- Furcsa csápok. Fém burkolattal, élet nélkül. Mozgékonyak, ám még inkább erősek. Velem könnyedén elbírtak volna, veled már nehezebben.
Felülök, majd hanyagul levegőbe karmolászó macska módjára nyúlok Roxy felé, és mosolyogva megcsóválom a fejem. Zakóm ujjából előhúzok egy nagyobbacska kendőt, akár egy bűvész és kiterítem a Roxy-val átellenes oldalamra.
- Ha már a nyakunkba pottyant ez a nem determinisztikus tudományos-fantasztikumként kezelt fantasy elem, mint valami rossz képregényben, hát használjuk ki!
Folytatom a bűvészkedést, és fellibbentem a kendőt, mely alól egy rekesz sör kerül elő. Hűvös van, a sör is kellemesen hűvös. Egyről lepattintom a kupakot, és a lány felé nyújtom, majd magamnak is bontok egyet.
- Az viszont komolyan érdekelne, hogy valamiféle vérfarkas volnál, vagy egyszerűen csak neked jutott valami komolyabb a kezedre a géptől, ami nekem kimaradt.
Sörömet az ő söréhez koccintom, miközben rákacsintok.
- Egészségünkre! - bele is húzok rögtön.
avatar
Cristopher W. Somerset
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1072
Hírnév : 5
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Staten Island-i világítótorony

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

12 / 12 oldal Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.