Richard Kohler

Go down

Richard Kohler

Témanyitás by Richard Kohler on Pént. Dec. 02, 2011 11:31 pm

ADATOK

NÉV: Richard John Kohler
faj: ember
kor: 52 év
születési hely: New York

jellem: Richard Kohler szélsőségesen mutánsgyűlölő ember. Semmilyen más rasszizmus, rasszista gondolat nem vonzza, sőt, egyenesen megveti őket, de a mutánsokat nem tartja méltónak az emberi bánásmódra. Mindezt persze nem hangoztatja nagyközönség előtt, legalábbis eddig nem tette, mivel ilyen elvekkel aligha juthat magasra egy ember a félig-meddig toleráns társadalomban. Higgadt, precíz és jó stratéga, amit a posztja meg is követel. Család híján a munkájának és a céljainak él, de vannak barátai, akikért bármit megtenne. Önmagát meleg szívű és igaz embernek tartja. Ennek ellenére sincsenek lelkiismereti problémái, amikor a város rendőri erőit a mutánsok elleni céljaihoz használja.
személyazonosság: -

KÜLSŐ: Magas és erős ember, ennyi idősen is inas és kitartó. Arcát ráncok szabdalják, a haja már őszül és enyhén ritkul is. Egy régi sérülés miatt jobb lábára enyhén sántít, de nem használ botot, gyengeségnek tartja.

KÜLÖNLEGES ISMERTETŐJEL: Az enyhe bicegése és több szúrt és lőtt sebhely még aktív, utcai rendőr korából. A legszembetűnőbbek a karmoktól származó három párhuzamos heg az alkarján, egy mutáns műve természetesen, és a két golyónyom a hátán. Bal combján késelés nyoma látszik, és a hasán egy különleges, patkó alakú égési heg éktelenkedik, szintén egy mutáns ajándéka.

~°~


ELŐTÖRTÉNET:
Háttal álltam a férfinek. A kezeimet összekulcsoltam a hátam mögött, és a nagy panorámaablakon néztem kifelé. Hangom nyugodt volt, semmi sem érződött benne abból a mély undorból, amit éreztem.
-Nem, Johnson kapitány, erről szó sincs. Ön továbbra is ugyanolyan alkalmas a munkája elvégzésére, mint az elmúlt években.
-Akkor miért? – kérdezte elkeseredetten a rendőr.
A felmondólevele ott volt előtte, az íróasztalon. Miért? Vajon miért is? Csak amiatt, ami kiderült. Ennyi az oka, semmi több. Persze a felmondólevélben nem ez áll…
-Ön eltitkolta a munkaadói elől, hogy nem ember. Ez hiba volt.
-Ember vagyok! – tiltakozott – Csak mert képes vagyok felemelni egy autót…
-Az emberek nem képesek ilyesmire! – csattantam fel – Maga egy undorító mutáns! Takarodjon az irodámból! Soha többé ne kerüljön a szemem elé!
Fertő! Visszataszító fertő! Már a rendőrségen is! Hát semmi sem szent ezeknek a mocskoknak?!
Mélyeket lélegeztem, hogy lenyugodjak. Az ajtó hangosan csapódott be az undorító fél-ember után. Ez nem járja. Muszáj lesz lépéseket tennem. Ha kell, magam tesztelek le mindenkit, de nem tűrök mutánsokat a rendőrségemben! Nem! Az kéne csak, hogy még több hatalom kerüljön a kezükbe…
Visszafordultam az iroda felé, el az ablaktól. Leültem a bőr székbe. Egymásnak támasztottam az ujjaim hegyét. Mutánsok… Fenébe az összessel! Azóta utálom őket, hogy először találkoztunk! Gyűlölöm mindet!
Persze akkor még nem volt politikai korrektség, meg ilyen ostobaságok. Eltelt azóta már vagy harminc év is…
Kezdő zsaru voltam. Egy gyilkossághoz hívtak ki minket. A helyszín… Borzalmas volt. Széttépték őket, a férfit és a nőt is. Egy olyan szörnyeteg tette, mit az előbb kirúgott fickó… Erős volt, nagyon erős.
Attól a perctől gyűlöltem őket, ahogy megláttam azt a mészárszéket. Vér, szétszórt testrészek, és még több vér... Ilyet csak egy vadállat tud megtenni. Valami, amiben nincs semmi emberi... Ott helyben megfogadtam, hogy ezt a valamit nem viszem be. Nem fogja megúszni húsz év fegyházzal.
Sosem kapták el. Persze meg sem úszta… Az East-Riverben végezte. Saját kezűleg végeztem vele, és az évek során a majd’ hetven másikkal is. Egyesek szerint gyilkos vagyok. De ez nem gyilkosság. Megölni csak embereket lehet, és ezek nem az. Persze nem akartam én ezt tenni... De akárhová néztem, mindenhol csak ezeket a szörnyetegeket láttam. Gyilkoltak. Loptak. Használták azt, amit szerintük Istentől kaptam... Nevetséges! Én istenfélő ember vagyok, és tudom, hogy a mi Urunk ilyen borzalmakat nem teremthetett másnak, mint próbatételnek... Azt üzeni nekünk: Harcoljatok! Védjétek meg magatokat! És én megteszem... Megölöm mindet, ami az utamba kerül...
Más idők jönnek a városra. Erről gondoskodom. Nem lesz többé egyenlő bánásmód. Nem kapnak majd külön elbírálást a szörnyetegek, mint a mutánsbarát elődömtől. És majd a megbízható emberek… A maroknyi, egészséges gondolkodású ember… Ők majd végleg kigyomlálják az emberek közül azt, ami nem oda való. Elbánunk velük, de el ám... Mert van, ami nem érdemli meg az életet.
Kiskölyökként persze nem voltak ilyen gondjaink. Te jó ég, de rég is volt. Akkor még szép idők jártak. Tudtuk, ki az ellenség. Utáltuk a kommunistákat, ferde szemmel néztünk a németekre meg a japánokra... Ennyi. De ma? Hogyan veszel észre egy belülről rohadó almát a sok egészséges között? Csak, ha felvágod.
Elmosolyodtam. Igen. Végre elérem a célomat. Több, mint fél évszázada élek ebben a városban, és a szemem előt zajlott le a mutánsok felemelkedése. Itt voltam, mikor megnyílt az az átkozott iskola. Itt voltam, mikor az a Magneto nevű terrorista megpróbált mindenkit undorító szörnnyé tenni. Akkor is itt voltam, mikor a vén, szánalmas kopasz végre elpusztult, az imádott tanítványa keze által… Bizony, sokat tudok. Messzire elér a kezem. De ez még csak a kezdet. Most kezdődik minden. Ami eddig történt… Semmiség. Ami ezután jön… Az emberi faj végső diadala a földjüket bitorló emberutánzatok ellen. És én fogom elindítani… És tanúja leszek a bukásuknak is.
Vagy ha mégsem, ha én buknék el… Nos akkor annyit viszek magammal, amennyit csak lehet. Mert, ahogy mondtam, nem mindenki érdemli meg az életet...
Határozottan álltam fel az asztalomtól. Kivettem a fiókból a fegyveremet, és eltettem. Ideje, Johnson kapitány, hogy találkozzon a teremtőjével, bárki is legyen az...


~°~


FOGLALKOZÁSA: New York város frissen kinevezett rendőrfőkapitánya

SZAKÉRTELMEI: Kiváló lövő, akár kézifegyverrel, akár komolyabb lőfegyverrel, és bár kora okán az állóképessége, reflexei és ereje megkopott kissé, továbbra is igen jó a kézitusában, edzéseken a jóval fiatalabb kollégáit is képes legyőzni. Sokat tud a robbanóanyagokról és különleges, kriminálpszichológiai továbbképzést is kapott.

ESZKÖZÖK, FELSZERELÉSEK: Amit soha, de soha nem hagy otthon, az a jelvénye és a szabvány rendőrségi maroklőfegyvere. Ehhez társul egy rugós kés is, egy többfunkciós, nagyon modern és nagyon drága mobiltelefon.

~°~


MINTAJÁTÉK: Előtörténetbe ágyazva.


A hozzászólást Richard Kohler összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 30, 2011 11:47 am-kor.
avatar
Richard Kohler
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 95
Hírnév : 3

Vissza az elejére Go down

Re: Richard Kohler

Témanyitás by Szellem on Szomb. Dec. 03, 2011 1:13 am

Elfogadva, de azért szivesen olvasnék egy mintajátékot, amiben levadászod az egyik mutáns-t, például a patkóst. Majd meghalok a kíváncsiságtól, ott mi történhetett Wink

Na, de addig is, elfogadva, jó játékot Very Happy

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Richard Kohler

Témanyitás by Richard Kohler on Szomb. Dec. 03, 2011 9:54 pm

Rendben, akkor a mintajáték, pár évvel korábbról, a karakter aktív rendőri szolgálata alatt játszódik...

Erős, tölgyfa szék volt, nem holmi gyenge kis összetákolt valami. A csomó is jól tartott, amivel hátrakötötték a kezem. Félmeztelenre vetkőztettek, és felsőtestemen már több vágás meg véraláfutás is éktelenkedett. Két napja voltam már ott.
A mutáns belépett a szobába. Ránézett a kandallóban szépen felsorakoztatott fahasábokra, mire azok lángba borultak. Olyan pattogósan égtek, mintha legalább egy órája gyújtották volna meg őket.
- Korcs - mondtam, és kiköptem a férfi felé.
Az csak mosolygott.
- A családom - kezdte - Már százötven éve marhatenyésztő volt. Még az ükapám is. De ezt tudja, nem, rendőr úr? Persze, hogy tudja. Valamit csak tudnia kellett róluk, ha már bombát telepített a házukba...
Ekkor, minden átmenet nélkül ordítani kezdett.
- A kisöcsém még csak tíz éves volt! Maga szörnyeteg!
- Sajnálom - feleltem higgadtan - Nagy eséllyel azzá vált volna, mint a szülei. A csapás során nem volt mód a kimentésére.
- Tíz éves! Tíz, maga féreg! De nem baj... Ezt a családot nem felejti el, amíg él... De az sem tart már soká... Hoztam egy kis ajándékot.
Kiment a szobából, majd kisvártatva visszatért. Kezében egy fémrudat tartott... Nem. Valami mást. Egy billogot.
- U, mint Uris. A családi név... És maga a hulláján fogja viselni, hogy hirdesse, kinek a haragja győzte le a mészárost...
A tűzbe dugta a billogot. Felmelegíthette volna az akaratával is, gondolom, de tudta, hogy rosszabb látni. Ezek mind tudják, mitől félünk. Ez a legnagyobb fegyverük.
A billog vörösen izzott, mikor kiemelte a lángok közül. Odakintről dörömbölés hangzott fel.
- Kinyitni! Rendőrség!
- No lám... - mondta a mutáns - De azért ezt még befejezzük, nem igaz?
Siettében elrontotta. Lefelé égette belém a jelet, és inkább hasonlított egy patkóra, mint U betűre. Pokolian fájt. Soha, sem azelőtt, sem azután nem éreztem nagyobb fájdalmat. Ilyen lehet a pokol, ahol izzó vassal simogatnak és érzed a saját, égő húsod bűzét...
Dörrenést hallottam, és a kín enyhült kissé. A szörnyeteget hátba lőtték. Már nem volt ideje végezni velem, de a mellkasomat szaggató pokoli fájdalom miatt egy pillanatra azt kívántam, bár lett volna...
Kioldoztak, és egy fegyvert adtak a kezembe. Csak négy jó emberem volt ott, a saját csapatom tagjai. Ők találtak rám. Hű barátok...
A nyöszörgő mutáns felnézett rám. Sírt.
- Könyörgöm... Ne tegye...
- Ha ember lenne, találkoznánk a pokolban - mondtam és szétlőttem a fejét.
Sérültem, kínok között, de győztesen hagytam el a lakást.
avatar
Richard Kohler
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 95
Hírnév : 3

Vissza az elejére Go down

Re: Richard Kohler

Témanyitás by Stryker on Vas. Jún. 02, 2013 3:13 pm

Az öreg Kohler elhalálozott a gaz mutáns terrorista, Michael Bodvin keze által.
Veszteségét szívünkön viseljük, emléke pedig örökké velünk él majd Sad
avatar
Stryker
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 94
Hírnév : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Richard Kohler

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.