The Ugly Mug

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

The Ugly Mug

Témanyitás by Cerebro on Szomb. Dec. 24, 2011 12:40 pm
_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Szomb. Dec. 24, 2011 7:31 pm

(Sarah, Ratna, Rozsomák)

Elutaztok Washingtonba, hogy az X jetet veszitek igénybe, vagy a kereskedelmi repülést az rátok van bízva. Mindenesetre miután landoltok körbe néztek az említett bérház környékén és hamarosan feltűnik egy használhatónak tűnő bár. Beugrotok és miután hajlandóak vagytok rendelni pár kört a csapos is kellően beszédes lesz, hogy érdeklődjetek. (Meg is fenyegethetitek mutáns erővel, de ez azért egy zsúfolt krimóban nem annyira javasolt, illetve Ratna is ráveheti a közlékenységre, de ez esetben amint kitisztul a tudata olyan kocsmai verekedés következik, hogy Rozsomák az összes ujját megnyalja örömében kezén-lábán, de a lányok már nem annyira biztos. Döntsetek valamilyen verzió mellett, ha 3 kört kikértek akkor automatikusan beszél, ez a legbiztonságosabb út).
Amint Virgil, aki mint kiderül itt törzsvendég belép a csapos odabiccent nektek az irányába, bár így sincs esélyetek teljesen józanul elkapni, ha vártok egy kicsit még jobban elázik majd, rátok van bízva.
Thoombson látszik, hogy látott már jobb napokat is. Az arcán több napos, inkább több hetes rendezetlen borosta, félhosszú haja zsírosan tapad a nyakára, az arca fénylik, enyhén koszos mint aki pár napja nem fürdött már. Fogait elkoptatták az utcai körülmények, sárgásak, rosszak, erős barnás lerakódás van rajtuk. Ruházata megviselt, miután a melegebb daraboktól megszabadul idebent egy kifejezetten mocskos neylon hawaii mintás ingpóló kerül elő, a farmerja relatíve tiszta de szakadt, a cipői elhasználtak, biztosan beáznak. Elhajított cigarettavégeket szór maga elé az asztalra, majd remegő kézzel meggyújt egyet és olcsó, borzasztó szagú sörébe temetkezik. Tekintete fókuszálatlan, ivott vagy belőtte magát, arcán torz vigyor, ez inkább az utóbbira utal. Amint az asztalához léptek megcsap titeket az emberi verejték, dohány, olcsó szeszek és marihuána szagának borzalmas erejű keveréke. A fickó keze remeg, de rettenetesen, a sörre folyamatosan kilötyög, a parázs az asztalra hull a megnyomorodott deckekből. Cserepes ajkain a vigyor még inkább kiszélesedik, arcán lázrózsák égnek, szemei gyanúsan fénylenek. Ez az ember beteg. Nagyon beteg - döbbentek rá. Karcos, rekedt, gyenge hangon fordul felétek:
- Hehe... csinibabák... meg egy mogorva pasas... figyelj én nem hetyegtem a csajaiddal oké, tuti nem tartozom neked. Komolyan! Rossz címre jöttél... - hebegi, majd a szemei összeszűkülnek, ahogy Sarah kezében felfedezi a kopottas kitüntetést: - Hehh. Olyan nekem is volt... de eladtam. Jó vétel volt. Két staub meg 4 sör - mereng el. - Na... komolyan nem az öreg Thoombs kell neked nagy ember... ne bánts, nem én nem fizettem a lányaidnak, oké? Mondjátok már meg neki babáim...
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Hétf. Dec. 26, 2011 9:42 pm

Bár megfordul a fejében, hogy a navigációs rendszer, és ejtőernyő nélküli repülőgépüket használva repüljenek el Washington-ba, mintegy kiegészítve ezzel a büntetést, végül felmerül benne, hogy Sarah halála egy szerencsétlenül sikerült dugóhúzó következtében nem tenne jót Adam lelkivilágának, és akkor a nyakán marad ez az átkozott iskola mindörökre, és ez az ő esetében komolyan aggasztóan hangzik.Természetesen még aznap éjjel elindulnak, a reptérre érre azonban kénytelenek szétválni, és a lányok már csak a repülőgépen találkoznak újra Logan-el, ki ha kérdezik, mi tartott ennyi ideig, csak annyit mond: nem akar róla beszélni...

A kocsmába lépve komolyan sajnálni kezdi, hogy magával hozta a csajokat, most kénytelen meggondolni, mit beszél, vagy tesz, ellent mondva ezzel a hely szellemének. Szomorúan bandukol a pulthoz, s kér magának egy pofa sört, a lányoknak pedig málnaszörpöt, hatalmas kunkori szívószállal, és óriási rózsaszín napernyővel, a teljesség kedvéért. Amikor meg is kapja ezt, legalább annyira meglepődik, mint a lányok. Ezt megismétli még jó néhányszor, az után is, hogy már birtokában van a szükséges információ. Virgilt látva nem csalódik, sőt, lepusztultabbnak képzelte el amikor először hallott róla(vagyis halottnak), részben ezért is akarta vele kezdeni, holnap már lehet csak a patológián látogathatnák meg. Ami a küllemét illeti, alig néz ki rosszabbul, mint Logan maga, Szakálla kicsit hosszabb persze, és régebb óta nem fürdött, bár Virgil valószínűleg nem azért, mert időbe tellett amíg ujjá épült a fürdőszobája....
-Na jól van, csevegjünk egy kicsit. Fúria, ha menekülni próbálna, cirógasd meg kicsit, Csilikirálynő, te pedig oldd meg, hogy ne akarjon futni...
Rendel még két sört, és a két csinibabával az oldalán a férfi asztalához sétál. Az egyik korsót elé teszi le, majd vele szemben foglal helyet az asztalnál. Közelről a fickó bűze jóformán elviselhetetlen, pedig fejlett érzékei számára már maga a helyiség sem éppen virágillatú, Virgil elől viszont legszívesebben a csatornába menekülne.
-Ne aggódj, csupán arról van szó, a lányok az apukájukat keresik. Állítólag te ismered őt.
Itt inkább átadja a terepet a társainak diákjainak csajoknak, elvégre az ő tehetsége inkább abban rejlik, hogy félelmet keltsen, arra pedig úgy tűnik nincs szükség, egyenlőre.
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Hétf. Dec. 26, 2011 10:32 pm

Másnap már hajnalban a repülőgépen ücsörgünk és én nagyon kómásan nézek ki a fejemből. Útálok korán kelni, de Rozsi hajthatatlan volt, hogy ezzel a géppel induljunk. Ráadásul a reptéren ott is hagyott minket és csak nemrég, az indulás előtti utolsó percben csatlakozott, és nem volt hajlandó semmit mondani hol tekergett eddig.

Mikor beléptünk a kocsmába, még fogalmunk nem colt, hogy fogjuk megtalálni az emberünket, de ezt végül Logan megoldotta, hiszen a sokadik köt szörp és sört után a csapossal már egészen összehaverkodott, így az rögtön megmutatta Virgilt, ahogy az belépett az ajtón.
Hát én valami katonásabb alakra számítottam a képzeletemben, de ez a hajléktalan benyomását keltő férfi, még véletlenül sem hasonlított rá. Lepukkant és büdös volt. Egészen a mi asztalunkig érződött az ápolatlanság bűze, látszott, hogy több napja talán az utcán is aludt. szőrös képén buta vigyor ült, ami azt mutatta, hogy vagy már most taj részeg, vagy szívott valamit és attól állnak keresztbe a szemei. Egyelőre nem foglalkozott senkivel, mert el volt foglalva, hogy eldobott csikkekből hozzon össze magának egy szívásnyi cigit.
Mindhárman felálltunk és az asztalához sétáltunk, de még előtte Logan kiosztotta a szerepeket, amire véleményem szerint semmi szüksége nem lehetett, hisz alig állt a lábán a fickó. Még jóformán fel sem nézett máris mentegetőzésbe kezdett, gondolom volt már egy pár kellemetlen tapasztalata, de Rozsi egy korsó ajándék sörrel leállította a hebegést és átadta nekünk a stafétát.
- Igen, persze! – veszem a lapot közben. – Az apánkat keressük, a neve Desmond W. Piercon, hadnagyként szolgált Adam Ezekiah Windsor gyalogsági százados alatt Szomáliai, Jamame-ben. Talán tud segíteni, hogy mi lett vele, mert azóta senki nem hallott felőle.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Kedd Dec. 27, 2011 1:54 am

Bár nem igazán rajongtam az ötletért, hogy repülővel menjünk, szorított minket az idő, így a buszra/vonatra irányuló javaslataimat egyhangúan leszavazták a többiek. Nem volt más választásom, erőt vettem magamon, s mire észbe kaptam volna, már a másnap reggeli, Washington felő tartó első járaton ücsörögtünk.
Miután azon a bizonyos címen semmi extrát nem találtunk, körülnéztünk a környéken, konkrétabban Logan javaslatára megkerestük a környék kocsmáit, nagy "lelkesedésemre". Ráadásul úgy tűnik, az egyikbe betérve még valami nyomot is sikerült találni, így maradunk egy darabig. Amíg Logan összespanolt a pultossal, én csak aggótó tekintettel pásztáztam a terepet, miközben szótlanul szürcsöltem a málnaszörpöt... Erről jut eszembe, nem is szeretem a málnát... De inkább meg se szólaltam, csak ittam...
Virgilt meglátva nem is tudom, hogy hogyan reagáljak... Szerencsétlen annyira szánalmasan, nyomorultul néz ki, úgy tűnik, tényleg nincs hol laknia, legalábbis a ruházata meg a megjelenése erre enged következtetni. Ő maga sincs jobb állapotban, csak aggódva nézem az üveges tekintetét, reménykedve benne, hogy benne, hogy nem épp most fogja feldobni a talpát, amíg itt vagyunk... Az egy, hogy ilyen állapotban kell letnunk, de azon aztán tényleg nehezen tenném túl magam. Amikor mentegetőzni kezd, csak szótlanul megrázom a fejem, hogy nem erről van szó, ám hang nem jön ki a torkomon... ha valami csoda folytán mégis sikerülne, biztosan elcsuklana a zaklatott állapotom miatt. Egyelőre hagyom, had beszéljenek a többiek, a tekintetem azonban nem tudom levenni Virgilről. Annyira szánalmas látványt nyújt, hogy egyszerűen vonzza a tekintetet...
Miután úgy tűnik, Logan átadja nekünk a vallatás szerepét -hurrá, de tényleg- Sarah veszi át a szót, mire csak néhány bólintással megerősítem a mondandójában, majd várok, hogy mit felel a férfi. Amennyiben olyan választ kapunk, aminek hasznát vehetjük, békén hagyom, ám ha kikerülné a kérdést, vagy ellenségesen viselkedne, akkor használom a képességem, hogy megnyugtassam és szimpátiát keltsek benne irántunk, az talán kissé segít, hogy megeredjen a nyelve. Sőt, ha az kell, akár hagyom ezt a kamu-fedősztorit, hogy az apánkat keressük, amilyen beteg csórikám, úgy is csak időpocsékolás... elmondom neki, hogy fontos, hogy valami információt találjunk erről a Pierconról, vagy arról, mi történt vele Szomáliában, mi ez a nagy titkolózás körülötte... Vagy akár azt is, hogy Adam Windsor ismerősei vagyunk...
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Kedd Dec. 27, 2011 11:17 am

Virgil valamelyest megnyugszik Rozsomák szavai után és a korsó sört is örömmel fogadja. Kortyol belőle egy komolyabbat, majd remegő kezével újabb cigarettavéget gyújt meg nagy nehezen, amíg Sarah beszél. Gyanakodva pillant a két lányra:
- Piercon hadnagy lányai? - vonja fel a szemöldökét. - Na ne szórakozzatok velem - mordul fel. - Egyrészt az egyik kiscsaj tejfehér bőrű, a másik kávébarna. Másrészt ha csak a jó öreg Desmond nem volt már vagy hat évesen igen tökös, akkor a korral is valami gond lenne - röhögi fátyolos tekintettel.
Ratna, ha nem is feltétlenül szívesen, de bűvkörébe vonja a szerencsétlen nyomorultat, mire a tekintete újra barátságosabb fényt kap és megrántja a vállát:
- No mindegy végül is miért keresitek a fazont, elvégre neki már úgysem árthat a dolog nem? - kérdezi lakonikusan, de aztán komolyabb köhögő roham tör rá. Mikor nagy nehezen magához jön reszelős, fátyolos hangon belekezd: - Hát túl sok jó hírt nem mondhatok. Piercon meghalt. Elesett Szomáliában egy elcseszett akcióban, amit egy elcseszett százados parancsnoksága alatt csináltunk végig. Ne értsetek félre, én kedveltem a jó öreg Előőrsöt. Mi csak így emlegettük egymás közt. Nem volt éppen rossz srác és sokszor húzta ki a nemesebbik felünket a szószból. Hé! A mai napig itt virít a vállamon a dédfaterja csapatjelzésének tetko változata - tűri fel az inge ujját, ahol valóban felfedezitek a Sarah által is talált ősrégi csapatjelzés, a keresztbe tett kováspuskák grafikus verzióját. Röhögve meséli:
- Mindenkinek volt ilyen, még annak a porosz Windsornak is, aki abban a szakaszban volt - kuncog. - Egy nagyon hosszúra és nagyon keményre sikerült eltávon szereztük. Hmm... Most hogy mondjátok: egyedül Pierconnak nem volt, ő mint általában akkor is kimentette magát már a mulatság elején. Na szóval: volt egy elcseszett misszió, amiben egy pár szomáliai állást kellett volna felderíteni. Mindenki tudta, hogy nem fogunk tudni lapulni, míg odaér a lovasság, de hát ez volt a parancs, őfelsége faszfej Windsor százados meg annak úgysem tudott ellentmondani soha - fullad szörcsögésbe a hangja, pár korty sör aztán újra beszédképessé varázsolja: - A felderítés befuccsolt. Aknamezőre ugrottunk. Amúgy se voltunk sokan. A százados, két hadnagy, egy őrmester, egy tizedes, meg négy gyalogos. Az egyik srác, Kirk, azonnal szarul járt, taposóaknán landolt. Térdből leszakadt a lába. Az Istenit, amit akkor láttam, azt hiszem még ma sem hiszem igazán! Kikeveregtünk, aztán Windsor visszament a francos aknamezőre Kirkért! Nem hittem el. Hajtogattuk az öregnek, hogy ne csinálja, a srác úgyis elvérzik mire odaér... A mai napig látom a tekintetét komiszabb éjszakákon, ahogy ránk nézett és közölte: "A felderítők senkit nem hagynak hátra, se holtat, se elevent". Szóval hülye volt már akkor is egy kicsit, na. De az úristen vigyáz az igazi marhákra, ő is kicipelte a vállán Kirköt onnan. Az utolsó pár méteren aknára lépett. Apám, állt mint a cövek, a vállán a 90 kilós Kirkkel, miközben Haggarthy szétkapta az aknát a lába alatt. Szóval azért tökös srác volt, ha kicsit zizi is - vonja meg a vállát.
Iszik egy komolyabb kortyot, aztán folytatja:
- Annyira persze nem volt ostoba, hogy ne tudja: ez a küldetés egy baromság. De megpróbálta végigcsinálni a hülye... Három felé osztott minket. Ő, Haggarthy és Timmons előre kúsztak egy ellenséges rádióállomás mellé. Piercon, Samuels és Morton felmásztak a domboldal mellé, hogy elvágják az utat, ha szükséges. Én Harrison hadnagyot kísértem, Kirköt csak elláttuk és befedtük egy zsákkal és némi homokkal addig is, meg telepumpáltuk fájdalomcsillapítókkal. Aztán persze kiszúrtak minket. Konkrétan a ti Desmondotok csapatát. Nem tudom pontosan mi történt, de először felőlük hallatszott a tűzharc és a robbanások. Aztán elszabadult a pokol. Soha többé nem láttuk se Piercont, se Samuelst, sem pedig Mortont. Ha azt kérdezitek ki tudhat többet róla? Hát van esély, hogy Donald Haggarthy. Ő volt a százados rádiósa, Samuels meg Pierconé. Nekünk nem volt, mivel Kirk kiesett. Talán a rádión keresztül hallott valamit, bár nem tudom. Vagy a helikopteresek esetleg, akik kiszedtek minket abból a ratyiból. Úgy tudom 74-esek voltak, ha minden igaz. Engem ájultan raktak már fel a gépre, szóval biztos nem vagyok benne. Lehet, hogy Windsor, vagy Haggarthy többet tud. Én csak ennyit - von vállat.
Reménykedve néz Rozsomákra:
- Hát ha volna még egy söröd esetleg még erőltetném egy kicsit a memóriám...
Akár megveszitek a sört, akár Ratna erősít rá egy kicsit a képességére a férfi folytatja:
.- Nos annyit tudok még, hogy másnap értek oda a szárazföldi csapatok. Browell alezredes harckocsijai - rántja meg a vállát. - Kirköt nem találták meg. El akartam menni... szóval el akartam menni a koporsók búcsúztatására. Engedélyezték végül is, de valami nem volt kóser. Piercon és Morton nem volt köztük, de nem is szerepeltek eltűntként. Semmilyen listán se voltak rajta. Ellenben a mieinkkel küldték haza Wyatt hadnagy holttestét, aki szintén aznap este halt meg, miután hullarészegen fejre állt vele a dzsip. Elmentem Browell alezredeshez érdeklődni. A kantinban találtam meg. Nem volt józan, pedig addig csak karácsonykor meg július 4.-én láttuk inni. Rám nézett és annyit mondott: "Ne akarja tudni. Én se akartam, még most is okádni akarok inkább. Takarodjon innen Thoombs". Két nappal később Browell szénné égett a tankjában, amit állítólag Molotov koktéllal semmisítettek meg. A semmi közepén a sivatagban, ahol semmi el nem rejthette a szomáliai agyamentet aki egy égő palackkal rohan a tank felé. Hát ők tudják... - vonja meg a vállát. - Én... én inkább követem a parancsot. Takarodjon Thoombs... - megrázza a fejét. - Ennyi. Nem tudok többet.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Szer. Dec. 28, 2011 12:00 am

Széles, rosszindulatú mosolyra húzódik Logan szája, melyet a külvilág valamiért kedélyesnek hisz, öreg hiba.
-Látom, téged nem lehet átejteni! - dicséri meg a férfi csavaros észjárását, majd egy mozdulattal rendel maguknak még egy kört. - Mondjuk, az nem mondtam, hogy édestestvérek - teszi hozzá a rend kedvéért, s sokatmondóan kacsint egyet a vén katonára - de megfogtál, s ezért megérdemelsz még egy kört.
~Hidd csak, hogy te vagy a lángész, ezt az apró örömöt, és az alkoholmámort már nem akarom elvenni tőled arra a kis időre.~
A férfinak szerencsére megered a nyelve, nagyjából abban az ütemben, ahogy a sörcsapból fakad az életadó aranyszínű nedű. Rozsomák nem sajnálja tőle, hisz pontosan tudja, hogy pár sör nem nagy ár egy informátorért, arról nem is beszélve, hogy ha ennek vége, ki fog venni 3 hónap szabadságot, de mint a huzat. Amennyiben Ratna valamilyen csoda folytán nem tenné meg magától, úgy vet rá egy szigorú pillantást, jelezve neki, hogy talán nem ártana jegyzetelni, mert ennyi nevet fejben tartani, ilyen sok korsó sör társaságában azért mégiscsak nagy kérés lenne tőle.
-Mi is volt a küldetés pontosan? - Kérdi, miközben a sokadik korsó sört tolja a férfi felé, naaagyon lassan, finoman utalva rá, hogy ha válaszol, ez lesz a fizetsége. - Ha baromság, nem lehet akkora titok.
~Ennek a Browell-nek utána kell még néznünk, de előbb meglátogatjuk Haggarty-t, illetve, ha már úgyis itt vagyunk, lehet nem ártana ellenőrizni, hogy a jó Előőrs nem csinált-e valami hülyeséget, mondjuk betört a pentagonba, hogy elkapja...hogy is hívták? Lemes! Ez lesz az.~
A maga részéről végzett a tanúval. Úgy érzi, a férfi őszintén beszélt vele, bár erősen kételkedik benne, hogy ennyi tudatmódosító szer együttes hatása alatt képes lenne hazudni, nemhogy neki, de akár még egy öt éves gyereknek is. Azt azért még megvárja, hogy a lányok mit kezdenek vele.
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Szer. Dec. 28, 2011 10:30 am

Persze annyira nem volt sem másnapos, sem kómás, hogy ne szúrja ki, hogy nem lehetünk a lányai a hadnagynak, de azért a végén csak elkezdett beszélni, amit vagy a megérkező sörnek, vagy az összeszűkült szemű Ratnának köszönhettünk.
Nem volt egy felemelő történet és mi lányok azért egy kicsit el is szörnyűködtünk rajta, de Loganon semmi nem látszott, gondolom épp elég szörnyűséget élt át már, ez már meg sem kottyant. Mikor a fickó befejezte és még meg sem halt közben, pedig egyszer kétszer azt hittem nem éli meg a mondandója végét, de a sörök életben tartották, úgy látszik.
Logan kérdései után is szöget ütött a fejemben, hogy eddig csak Piercon hadnagyról tudtuk úgy, hogy eltűnt, erre most ez a fickó azt állítja, hogy erről a Morton nevezetű fazonról sem lehetett tudni azóta.
- Ezek szerint Browell kiesik, Haggerty, aki még számba jöhet, hogy tudna valamit, de gondolom őt már Adam kifaggathatta. Úgy látom itt talán Lames lehet a kulcsfigura. - motyogtam halkan, csak memorizálva a hallottakat. - Ezek szerint Morton holtteste sem került elő? - kérdeztem azért most már hangosan.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Szer. Dec. 28, 2011 11:48 pm

Biztos ami biztos, a sok sör mellé még én is segítettem egy kicsit a jó öreg Virgilnek a képességemmel. Hogy pontosan melyiktől eredt meg a nyelve, az annyira talán nem is lényeges, a fő, hogy beszélt. Nem is keveset. Eleinte csak összpontosítva figyeltem, mígnem az egyik megjegyzés után sikerült elkapnom Logan szúrós pillantását.
~Hoppá... Majd' elfelejtettem! -kaptam észbe gyorsan, majd már túrtam is a táskám mélyére, és egy kisméretű füzetet kaptam elő belőle, egy töltőtoll társaságában.
Arrébb toltam a sok üres sörös- és málnaszörpös korsót, poharat, majd miután egy zsepivel gyorsan áttörölgettem a koszos asztalt, hogy legalább ne ragadjon annyira, gyorsan jegyzetelni kezdtem Virgil szavait, mint ha csak valami tanórán ülnék. Egyelőre még nem is nagyon figyeltem az összefüggésekre, csak írtam, mint a gép... miután nem volt több mondandója, apró betűimmel gyorsan lefirkantottam azt is, amit az elején mesélt, amikor még nem jegyzeteltem.
Mire végeztem, a vallató szerepét Logan helyett már Sarah vette át, így miközben fél füllel arra figyeltem, hogy mit kérdezget, előszedtem a suliban összeírt, kinyomtatott jegyzeteimet is a kis kutatásunkról, hogy összehasonlítsam a nevek listáját.
-Piercon nincs a listán, mint arra korábban már rájöttünk... -motyogtam halkan magam elé- Daniel Wyatt, gyalogsági hadnagy aki szolgálatteljesítés során életét vesztette... Valójában részegen ült a volán mögé... Kirk viszont tényleg eltűnt... És ezek szerint van még egy "fantom" emberünk, Morton, akiről Pierconhoz hasonlóan semmit se tudni, mi lett vele... csak valami nagyon csúnya dolog... Browell... már épp javasoltam volna, hogy keressük fel, de ezek szerint az felejtős, viszont... viszont, viszont... hogy is hívják... ja igen! Lemes... Nem megmondtam, hogy őt is látogassuk meg? Meg ott van az a Donald Haggarthy, a másik túlélő tudhat valamit... de őt amúgy is fel akartuk keresni... és ha ő volt a század rádiósa, akkor ő sok mindent tudhat, nem igaz? -néztem kérdőn Loganre és Virgilre, bár nem tudom, eddig figyeltek-e rám.
~Ejha, mennyi név... meg mennyi kamu-név, rangjelzés, történés, sumákolás... ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni rajta... meg megtalálja az összefüggéseket... De miért érzem úgy, hogy valami elkerülte a figyelmünket? -néztem végig a kiterített lapokon, miközben idegesen kopogtam a tollammal az asztal szélén.
-Mr. Thoombs, kérdezhetnék én is? Ön tapasztalt katona... Van róla bármi elképzelése, hogy mi történhetett Mortonnal vagy Pierconnal, vagy mit véthettek? Vagy hogy Browell alezredes miért ilyen agresszívan reagált, amikor érdeklődött utánuk?
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Csüt. Dec. 29, 2011 2:09 pm

A férfi biccent Rozsomák felé:
- Dehogy titok - vonja meg a vállát fázósan. - Alapvetően az lett volna a cél, hogy kikapcsoljuk az AFK, a helyi lázadók egyik bunkerét. Jó mélyen a biztonsági zóna mögött. Egy... höhh... ennyi idő után ki jegyzi meg ezeknek a bozótbuziknak a nevét? - zsörtölődik magában. - Na mindegy, szóval valami nigger vezetése alatt, valami önjelölt őrnagyéban. Na meg is kaptuk szépen a prioritásokat: Piercon, aki valami külön tréningen vett részt ilyenekre el kell fogja élve ezt az AFK-s muksót, ez az elsődleges feladat, másodsorban a bunker megtisztítása és az ott lévő elektronika szétbarmolása. A civilek vagy a menekültek nem kaptak prioritást, így velük nem volt szabad foglalkozni - néz félre kesernyésen. - Láttam pár nőt... gondolom a helyi gerillák luvnyái... a napalmtűzben leolvadt a csontjukról a hús, elégett a bőr... Harrison hadnagy olyan szitkokat mormolt, hogy más esetben még én is elvörösödtem volna. De hát nem ez volt a dolgunk - nyugtatja inkább saját magát.
Sarah felé pillant:
- Tudtommal meghalt mint a hadnagy. A testét nem vitték haza az biztos, ha engem kérdez, én nem láttam holtan a srácot. De Morton meghalt. Vissza biztosan nem jött és akik ott maradtak, azokat előbb-utóbb megtalálta az AFK - rázza meg a fejét, majd iszik egy komolyabbat.
Ratna kérdésére megrázza a fejét újból:
- Nem tudom pontosan mi történt - feleli. - Talán kiszúrta őket egy szomáliai őrszem, vagy ilyesmi. Nem voltam ott és nem volt rádiónk. A miértekről fogalmam sincs. Dick Morton rendes srác volt. Bár nem soká ismertem. Három héttel azelőtt vezényelték hozzánk. Magas, nyurga fiú, szőkésbarna hajjal és annyi szeplővel, hogy az öt embernek is elég lenne - röhög nedvesen, szörcsögő hangon. - Kicsit csendes volt, magának való. Pierconnal jól megértették egymást. Hé! A mai napig nem tudom mi a bánattal foglalkozott a hadnagy az eltávokon, mert velünk nem nagyon mászkált, csak max az elejére nézett be. Pedig amúgy nem volt olyan merev mint a szá's. Morton is ritkán vedelt velünk, de amúgy nem féltél volna, ha neki kell fedezni azt a helyre kis seggedet, érted, ugye? Nem tudom miért nem kerültek a gépre, meg miért lettek lehúzva a listákról, komolyan nem tudom. Browell? Kevéssé ismertem, főleg látásból csak. Gondolom parancsot kapott - vonogatja a vállát. - Sok lehetőség nem volt kérdezni tőle. Úgy szénné égett, hogy csak a dögcéduláról tudták beazonosítani.
Viszont mikor Sarah megemlíti félhangosan Lemes nevét, akkor gyorsan elhallgat és szótlanságba burkolózik. A sör most nem segít, de ha Ratna beveti az erejét ahogy csak bírja, akkor a férfi pillantása lassan megtörik, érzelmei megadják magukat a lány hatalmának súlya alatt és suttogva beszélni kezd, ha unszoljátok:
- Lemes... Rudolph Jacob Lemes... - sziszegi maga elé. - Ismerem. Eljött hozzám. Két nappal Browell halála után. Olyan... olyan tipikus MLSZ a fickó - recsegi. A lányok kérdő tekintetére vállat von: - Katonai szleng. Második Lépcsős Szarházi. Azokra mondják akik sohasem szagoltak puskaport, csak íróasztal mögül adnak parancsokat a frontkatonáknak. Vérbeli köcsög volt a fickó. Megdolgozott rendesen... - rázza meg a fejét. - A... az én nyakamba akarta varrni az egész ügyet. Nekem... nekem már volt pár stiklim korábban. Szar hely Szomália és... csak úgy ment... csak úgy bírtam ki, hogy néha... néha eltoltam egy-két füves cigit, oké? Nem mindig futotta a zsoldból, egyszer... egyszer felnyomtam a depót és elvittem ezt-azt eladni a bolhapiacon. Piát, cigit, ilyesmit. Kibukott a dolog, pedig azt hittem baromi okos vagyok, de valami köcsög mégis rájött. Felfüggesztettek volna és akkoriban... akkoriban nekem még számított a... a sereg. A meló. Családom volt... - suttogja. - A szá's behívott a sátrába. Megmosta a fejemet, de irdatlanul, viszont... viszont adott még egy sanszot. Kaptam egy esélyt, pedig tudta, hogy orvlövésznél szar dolog, ha remeg a keze, mert nincs meg az adagja. Azt mondta... azt mondta megbízik bennem. Hogy csak alkalomszerű volt. Hisz nekem.
Felkapja a fejét és eltorzult arccal, elemi erejű indulatokkal fakad ki:
- Nem hibáztam azon a kurva estén, értitek?! Az összes rothadt lövésem talált! Egyszer se hibáztam! Nem téptem be! - hörgi kínlódva.
Ratnának minden erejére szüksége van, hogy lecsillapítsa az ideges férfit, aki nehézkesen befejezi:
- Lemes ismerte a korábbi dolgaim. Azt mondta... azt mondta, hogy kicserélteti a vérmintáim és megbuktat a drogteszten - rázza a fejét. - Kivágtak volna a seregből, az aktámba priusz kerül... hol a francba kaptam volna állást? Mellé odatette a feleségem levelét. Kivette az a szemétláda a tábori postából. Maria... Maria megírta, hogy megszületett a kislányunk... - a hangja már alig több mint suttogás. - A gyerekem akit fel kell nevelnem. Lemes tudta, hogy nyert. Alkut ajánlott, amin mindenki nyer. Ő elkeni ezt a bevetést. Nekem a hivatalos vizsgálaton azt kell vallanom, hogy a körülményekre tekintettel a százados felülbírálta az alapparancsot és Piercont ennek ellenére küldte fel a dombra, hogy mentse az egységét, nem engedte, hogy elérje az elsődleges célpontot, azért menekült el az a bozótbuzi. Ő meg elintézi, hogy az öreg Előőrsnek is be legyen fogva a pofája egy kitüntetéssel meg jó eséllyel egy gyorsabb előléptetéshez is elég személyes ajánlással. Mindenki boldog, kivéve akik meghaltak, de azoknak meg úgyis mindegy - vonogatja a vállát. - Ki a franc gondolta, hogy a szá's a lelkére veszi a dolgot? Én nem tudtam, hogy olyan jóban volt Pierconnal. Na mindenesetre lehazudtam a csillagokat az égről a meghallgatáson, Windsor meg egy kissé kiakadt. Haggarthy nem vallott semmit, nem is vallhatott, éppen Kirköt fedte be, mikor a szá'a szétosztott minket, nem hallott semmit belőle. Hiába bizonygatta a maga verzióját az öreg, persze Lemes elintézte, hogy a hadbíróság ne fogadja el. Végül megadta magát, de ahogy hallottam még jó ideig próbálta elérni Lemesnél, hogy hazavigyék a két fickót, tudtommal sikertelenül. Igaza is volt, ha engem kérdeztek, ki franc indítana mentőakciót két hulláért? - rázza a fejét. - Hát ennyi. Mocskos ügy, de már régen volt. Minek bolygatni a halottakat?
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Vas. Jan. 01, 2012 9:49 pm

Bár ő természetesen jól érti a férfi minden szavát, magában jót derül azon, hogy vajon a lányok számára mit is jelenthet az MLSZ első hallásra, az AFK-ről már nem is beszélve. Aztán szóba kerül a különleges tréning, szégyen, de elsőre nem az jut eszébe, hogy megmutatták neki, hogy kell papírvágó késsel bombát hatástalanítani, esetleg fedezékbe húzódni a sivatagban. Nehéz megmondani, hogy miért, lehet magából indul ki, de kapásból arra gyanakszik, hogy az ő Piercton barátjuk mutáns lehet, és mivel egy már amúgy is került abba az osztagba, csak elfért volna még egy, nem igaz?
~Na persze, ezek után kissé irónikus, hogy Windsort pedig azért tették lapátra, mert mutáns, de az a hadsereg, ahol én szolgáltam sosem a határozottságáról volt híres.~
-Semmi baj - Veregeti meg a férfi vállát. - Az apám Vietnam-ot járta meg, úgyhogy meg tudom érteni, milyen lehet...illetve, teljesen nyilván nem, de annyira igen, hogy ne ítélkezzek. - Ez az empátia dolog nem megy neki valami fényesen, de szerencsére itt van neki Ratna, hogy a képessége megtegye azt, amire barátságtalan mosolya nem képes. - Mi lenne, ha meghívnálak még egy körre? Nekünk sajnos mennünk kell, de idd meg nyugodtan az én söröm is, úgy látom, nagyon szomjas vagy.
Több kérdése nincs, azt pedig nem hiszi, hogy a férfi hazudott volna neki, ilyen részegen, és ennyire beratnázva. A megígért két korsó sört még lerakja a férfi elé, és ha a lányok is egyetértenek vele, úgy a távozás díszes mezejére lépnek.
-Nem tudom, ti hogy vagytok vele - kezd hozzá morcosan, ha sikerül elhagyniuk az ivót - de a magam részéről túl sokszor hallottam az a nevet ma, hogy Lemes! - Mostanra végre sikerült előkotorásznia egy szivart, és egyetlen másodpercet sem veszteget el, azonnal rágyújt. - Ideje meglátogatnunk őt, a baj csak az, hogy lehet találnunk kell valahol egy hackert, vagy egy gondolatolvasót, ha meg akarjuk szorongatni a vén sz@rházit, és hirtelen egyet sem ismerek a városban.
~És lehet a lányokat is haza kéne küldeni. Még csak sejtem, mi történhetett ott, de már most sem tettszik a dolog. Ha pedig nekem nem tettszik, bele sem merek gondolni, Windsor mire készülhet éppen.~
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Vas. Jan. 01, 2012 10:13 pm

A sörök és a barátnőm koncentrációját elnézve, az ő hathatós segítségével a férfi eléggé szószátyárrá válik, és mindent elmond amit csak tud a Szomáliai akciójukról és az abban résztvevő emberekről. Lames nevét meghallva kicsit noszogatni kell, de végül csak kibújik a szög a zsákból, hogy ennek az MLSZ-nek van vaj a fején bőven, habár ezt a levelekből már sejteni lehetett.
Úgy látszik ennél többre Virgil-lel nem jutunk közelebb a hadnagy eltűnéséhez, plusz csak még egy ember eltűnése került napirendre, de hogy mi lett velük és egyáltalán meghaltak-e, az továbbra is rejtély maradt.
Mikor Logan még egy pár sör társaságában magára hagyja a lepukkant katonát és a távozás mellett dönt, remélem, hogy ő többet értett meg ebből a katonai szövegből és már van valami terve, hogy hogyan tovább, és ki lesz a következő, akit felkeresünk.
A szivarjának meggyújtása után meg is tudjuk, hogy a következő kiszemelt Lames lesz.
- Talán elég lesz Ratna képessége, hogy szóra bírjuk. - nézek a lányra. - Virgil is eléggé beszédes lett tőle.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Hétf. Jan. 02, 2012 12:09 am

Amíg a többiek Virgil "barátunkat" faggatták, én szorgosan jegyzeteltem tovább az információkat...
~Erről nem volt szó, hogy én leszek az ügyeletes titkárnő, aki az egész kutatást végigjegyzeteli... -sóhajtok magamban ahogy lázasan körmölök egészen addig, amíg Virgil szemmel láthatóan el nem bizonytalanodik.
~Nocsak, ennyi kevés lenne a képességemből? Akkor had kapjon még egy kicsit belőle! -mosolyodok el magamban, majd egy kis időre abbahagyva az írást, erősebben koncentrálok, amíg veterán mesélőnk nyelve újból meg nem ered.
S már mondja is, mondja, és mondja... Igaz, a katonai kifejezések nem sokat mondanak nekem, de ezeket csak aláhúzom a jegyzetben, hogy később Logant kifaggassam róla... mert női megérzésem azt súgja, hogy az AFK jelen esetben nem "away from keyboard"-ot fog jelenteni... Ahogy tovább írok, lassan az is leesik, hogy a szá's valójában századost akar jelenteni, az pedig Adam Windsor, ha jól emlékszem a névlistáról... Azonban nem telik bele pár perc, s Virgil újra megzavar az írásban, úgy tűnik, valami nagyon felzaklatta...
~Csssss, nyugalom Virgil, nyugalooom... -mondogatom magamban, ahogy próbálom megnyugtatni, közben azonban aggódva pillantok körbe, nem-e tűnt fel másnak is ami az asztalunknál történt.
Szerencsére azonban a kutyát se érdekli különösebben, szóval inkább hallgatom tovább a szívszorító történetet. Amit ezután hallok, eléggé meglep. Ezek szerint ment itt a kavarás ezerrel, s nem csoda, hogy Adam úgy elhanyagolta azt a kitüntetést... elvégre egy megrendezett hazugsághoz, eltussolt titokhoz kapcsolódik, csak azért, hogy ő ne foglalkozzon az üggyel... Vagy legalábbis valami hasonló. Mindenesetre, amíg Logan még intézkedik a pasassal, addig én szépen összepakoltam minden lapot, majd együtt hagytuk el a füstös kis kocsmát.
-Végre... -bukott ki belőlem, ahogy kiléptünk az ajtón- friss levegő...
Ám épp ekkor vettem észre, hogy Logan mire készül... Na, azt már nem! Mielőtt még rágyújthatott volna, kikaptam a kezéből a szivart, ha sikerül, akkor az öngyújtót is...
-Logan, ha ennyire nem bírod a feszültséget, miért nem szólsz? Ha Virgilt sikerült lenyugtatnom, akkor veled se lesz gond. A dohányzás nem egészséges... Már elfogytak volna a nikotintapaszok, amiket a múltkor kaptál? -kérdezem fejcsóválva, ahogy eltűntetem a táskámban a "zsákmányt"- Greg említette is indulás előtt, hogy figyeljek rád, mert túl sokat dohányzol...
-Amúgy... Azt nem tudom, hogy Lemest merre kéne keresnünk, viszont a fiát bejelöltem ismerősnek Facebook-on, miután múltkor Sarah-val megtaláltuk. Ő esetleg jó lehet kiindulási pontnak. Ó igen, és Logan... -tűnt el könyökig mindkét kezem a táskámban, ahogy a jegyzeteim után kutattam, mígnem sikerült megtalálni azokat, amiket az elmúlt 1 órában írtam- Ezeket a kifejezéseket ismered? Ha szépen megkérnélek, elmagyaráznád nekem őket úgy, hogy mi is megértsük Sarah-val? (AFK meg társai... )
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Hétf. Jan. 02, 2012 9:13 am

Virgil is elköszön tőletek, majd a búcsúba kapott italaiba temetkezik a beteges veterán. Kint gyorsan átbeszélitek a haditervet, bár Ratna kérdéseiből nem mindenre tud lexikálisan felelni Rozsomák, de a nagyobb részét érti ő is. A mélyen az ellenséges vonalak mögé ledobott, ott óráknál tovább operatív tevékenységet, vagy főképpen harcérintkezést felvállaló ilyen kis alakulatok túlélési esélye egészen minimális. Arra szinte semmi esély, akármilyen elit katonákról is legyen szó, hogy 9-en egy egész napot kitartsanak. Egyszóval Thoombsnak igaza volt: ez a küldetés több mint furcsa. Ha valóban kellett az az önjelölt őrnagy az amerikaiaknak, akkor nem lett volna szabad várniuk a helyszínre érkező páncélosokra, hanem valamilyen védett bunkerbe kellett volna cipelni, egyszerűen abszurd a sikeres kitartás lehetősége is. A mélységi felderítőkről természetesen el tudja mondani, hogy magas szinten kiképzett elit egységekről van szó, akik ellenséges területen mozognak általában, különösen nehéz körülmények között. Feladatuk elsősorban megfigyelés, adatok és információk gyűjtése, képesek életben maradni és rejtőzködni akármilyen terepen, ha mégis harcba kerülnek, akkor fejenként felérnek 4-5 szokványos katonával, de kis létszámuk miatt akkor is felmorzsolódnak, ha lebuknak, így ezt inkább elkerülik, ha lehet. Az AFK-ról nem sokat tud ő sem. Valamelyik szomáliai hadúr által vezetett irreguláris félkatonai erő, a helyi lázadás egyik része lehet. A napalm különösen magas hőfokon égő anyag, amit bombázó repülőgépről vagy amolyan lángszórós tankról lehet bevetni, lényegében bármilyen katonai felszerelésen és magán a testen is keresztülégeti magát elszenesedett csontokat hagyva csak maga után. Az amerikai hadsereg nem veti be Vietnam óta a magas szintű civil tiltakozás okán, de a régi Szovjetunionak nem voltak ilyen erkölcsi ellenkezései, felbomlása után haditechnikájának jó része fekete piacra, onnan pedig sok helyre vándorolt, valószínűleg ezzel lehettek felfegyverezve a szomáliai ellenállók is. El tudja mondani a katonai hierarchia felépítését is, a rangok sorrendjét, ha ez lényeges:
Közkatona
Első osztályú közkatona (magyar megfelelője az őrvezető)
Tizedes
Őrmester
Törzsőrmester
Első osztályú őrmester (nincs magyar megfelelője)
Rangidős őrmester (nincs magyar megfelelője)
Első őrmester (nincs magyar megfelelője)
Főtörzsőrmester
Parancsnoksági főtörzsőrmester (nincs magyar megfelelője)
Hadsereg főtörzsőrmestere (nincs magyar megfelelője)
Zászlós (tulajdonképpen 5 különböző fokozat, Warrant officier 1,2,3,4,5)
Hadnagy
Főhadnagy
Százados
Őrnagy
Alezredes
Ezredes
Dandártábornok
Vezérőrnagy
Altábornagy
Vezérezredes
Hadseregtábornok (csak háborúban kerül bevezetésre, annak lezárásáig)
Ezen kívül egyéb kifejezetten katona dolog úgy hiszem nem hangzott el, ha van még érthetetlen pont, akkor szóljatok.
Donald Haggarthy címe megvan, ez egy lehetséges vonal. Rudolph Lemes ezredes (nemsokára dandártábornok, igen elől áll az előléptetési listán) elvileg a Pentagon kötelékéhez tartozik, kérhettek nála időpontot, amikor majd fogad titeket, elfoglalt ember. A fiai New Yorkban élnek elvileg, a nagyobbik katona (jelenleg Afganisztánban szolgál) a másik még egyetemista, korotok beli fiatalember (ez a megjegyzés nem Rozsomákra vonatkozott! Smile ). Internet mellett rákereshettek Browell alezredesre is, érdekes módon nincs nekrológ. A hivatalos adatok viszont ellentmondanak egymásnak. Van egy jelentés mely szerint "kötelességének teljesítése során életét veszítette", de van egy amely szerint "kötelességének teljesítése során súlyosan megsebesült". Illetve akad még egy orvosi jelentés, amely szerint súlyos égési sérülései ápolásának és felépülésének idejére, ideiglenesen nem teljesíthet szolgálatot. A hivatalosnak az elesett tűnik, a másik szerint viszont feltehetően a mai napig kórházban van.
Morton ugyanúgy egy fantom, ahogy Piercon, semmit nem tudtok kibányászni a hadsereg adatbázisaiból.
Merre tovább?


A hozzászólást Adam Windsor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jan. 20, 2012 6:13 pm-kor.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Hétf. Jan. 02, 2012 3:08 pm

-Hogyan tovább, nos....
A döbbenettől lenyelné a szivarját, ha nem épp azt kapta volna ki Ratna a szájából, így viszonyt nem maradt neki mást, mint öngyújtójának ideges szorongatása, mely csak a csodának köszönheti, hogy nem deformálódik el úgy, mintha gyurmából lenne. Behunyja két szemét, vesz egy mély levegőt, szóra nyitja száját, de aztán úgy dönt, kell még egy. Ezek után néz csak a lányra, egy hetek óta éheztetett és vert oroszlán tekintetével.
-Mit mondtam én neked, mi fog történni, ha még egyszer a dohányomhoz nyúlsz? - Kérdi érdeklődve, mintha csupán csak azt szeretné megtudni mit szeretne a lány, melyik lábát vágja le. - TE KIS...
-Hé, hagyja őket békén! - inti illemre Logan-t az egyik bőrfejű vendég, mire szemforgatva fordul hátra, ad egy iszonyatosan nagy gyomrost a férfinak, majd ez egyik mellette lévő szemetes kuka fedelével vágja arcon őt párszol, végezetül pedig a torkánál fogja hajítja a szeméttárolóba a fickót. Ezek után a fedőt visszateszi a helyére, búcsúzásként pedig okkorát üt rá ököllel, hogy az behorpad.
-Hol is tartottam - kérdi háttal állva a lányoknak, de már fenyegetően lassan fordul vissza Ratna felé - Ja igen. Kedves tőled, hogy így aggódsz az egészségemért. de 170-en túl kétlem, hogy a tüdőrák miatt kéne aggódnom. És most húzás innen.
Út közben természetesen elmagyaráz mindent, amire rákérdeznek, kivéve a rangokat, mert nem wikipédia ő, hogy minden kérdésre válaszd adjon, ha nagyon érdekli őket a dolog, majd utána néznek.
-Kétlem, hogy sokra mennénk vele, ha időpontot kérnénk Lemes-től, és a pentagonba betörni sincs kedvem. Valahogy meg kéne tudnunk a pasas címét.
Browell ezredes adataiban ő nem lát ellentmondást. ha valaki meghal szolgálat közben, az nyilván súlyosan meg is sérül, az pedig, hogy felmentik a szolgálat alól csak természetes. Manapság egy ujj elvesztése is elég hozzá, nemhogy a halál...
~Na jó, kicsit tényleg furcsa, mint ebben az ügyben minden, de lehet kivételesen csak elszúrták a papírmunkát.~
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Hétf. Jan. 02, 2012 4:12 pm

-Nem mondtál semmi ilyet... De komolyan, arra emlékeznék! -jegyeztem meg Logan kérdésére, mely szerint korábban már kaptam egy fenyítést, amiért a dohányához nyúltam...
Pontosabban, azt ketten csináltuk Sarahval, viszont nekem tényleg nem rémlik a dorgálás, túl a 170-en biztos romlik a memória is, azért emlékszik rosszul... Hogy is mondják? Korral jár?
Mindenesetre, amikor Logan felemeli a hangját, sikerül meglepnie, egy kicsit meg is ijedek a hirtelen hangulatváltozásától. Aztán gyors csihi-puhi, aminek részben örülök, hogy nem én kaptam, mert akkor a következő két hónapot tuti kórházban tölteném, másfelől rémisztő Logant ennyire magából kifordulva látni. Ahogy gyepálni kezdi szerencsétlen idegent, én meg kapcsolok, hogy hoppá, csinálnom kéne valamit, már próbálom is megnyugtatni...
-Logan, Logan, nyugi... -ragadtam karon és rángattam arrébb a szeméttárolótól- Az lehet, hogy neked nem árt... bár azt nem tudom elhinni, valamennyit biztosan árt... de tudommal Sarah sem rajong a dohányfüstért, és mi még a 21-en se vagyunk túl, nemhogy a 170-en... Mellesleg, Washingtonban vagyunk, és tilos közterületen dohányozni...
Majd miután Logan teljesen lehiggadt:
-Amúgy most mire volt jó ez a hirtelen kirohanásod?! Szerencsétlen nem ártott neked semmit... Menj és kérj bocsánatot tőle, mielőtt még ránk uszítja a haverjait, gyerünk...
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Hétf. Jan. 02, 2012 4:29 pm

Mikor Ratna kikapja Logan szájából a szivart, leesik az állam, és kicsit hátrább is lépek, hogy felkészüljek a dührohamra, ami nem is késik sokat, de hála Istennek, volt egy szerencsétlen, aki éppen rosszkor volt rossz helyen, így kísérőnk rajta vezette le a mérgét.
Azután, mintha mi sem történt volna folytatta Rozsi a teendők átbeszélést és a katonai kérdésekre adott válaszokat, hogy nagyjából mi is képben legyünk, miről beszélt Virgil.
Lames otthonában történő beszélgetésre csak bólintottam, hiszen a Pentagonba bejutni biztos nem lehet sétagalopp, meg aztán, ha valami vaj van a fején könnyen rajta veszthetünk. A címének kinyomozására már volt is egy ötletem.
Browell alezredes halálát viszont nem ártana jobban górcső alá venni, mert ez eléggé furcsa véletlen, hogy pont akkor haljon meg és ilyen gyanús körülmények között.
- Talán fel kéne hívni Seant az iskolában, hogy segítsen Lames címének felkutatásában, egy kis számítógépes háttér támogatás nem árt.


A hozzászólást Sarah Wilchok összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jan. 02, 2012 5:02 pm-kor.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Hétf. Jan. 02, 2012 4:43 pm

Természetesen rengeteg szemtanúja volt az akciónak, így nem juttok nagyon messze, talán ha két sarkot tudtok megtenni, mikor fékez mellettetek egy rendőrautó. Két egyenruhás száll ki belőle, tipikus washintoni zsaruk, napszemüveg és a rágó alapfelszerelés. Az egyik egy néger, elég jó kötésű, a másik viszont fehér, bajszos, átlagos testalkattal. Utóbbi viszi a szót, bár láthatóan elég biztos a dolgában:
- Megállni! Uram, az ön személyleírásával tökéletesen megegyező személy két sarokra innen bántalmazott egy férfit, aki súlyosan megsérült. Mivel az illető két fiatal nő, egy barna hajú, fehér bőrű lány és egy indiai vonásokkal bíró meglepően csinos hölgy társaságában volt, így...
- Te Lou! - szól közbe a társa, lassan kinyitva a fegyvertokot, - én már láttam ezt a fickót. Ez egy mutáns! Emlékszem rá a tv-ből!
- A szentségit! - szitkozódik a bajszos, majd ő is fegyvert ránt: - Azonnal hajoljon a kocsira - mutat a rendőrautó felé. - Joga van hallgatni. Bármi, amit mond felhasználható Ön ellen a bíróságon. Joga van ügyvédet fogadni, amennyiben erre nincs lehetősége a bíróság hivatalból kirendel egyet. Joga van..
Miközben ő Rozsomák jogait sorolja (természetesen ha hagyja magát megbilincselni), addig a társa a lányokhoz lép:
- Kérem igazolják magukat! - kezdi ridegen. - Tájékoztatom, hogy Önöket is bevisszük tanúkihallgatásra.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Hétf. Jan. 02, 2012 5:19 pm

Hihetetlen, de lelke mélyén felmerül benne, hogy ezt talán tényleg nem kellett volna, ám amikor megérzi Ratna puha kezeit, rögtön rádöbben, honnan is fakad ez a gondolat, és azonnal kiűzi az elméjéből annak minden cseppjét. Dühösen rántja el a karját az indiai lány elől, és úgy próbálna távozni...
-Ha még sokat buzerálod a szivarom, nem is éled meg a 21-et. - Morogja, s már épp távozna, mikor szemben találja magát a rendőrséggel. Meglepetten pislog, mint aki soha életében nem látott még egyenruhást, és ahogy jobban belegondol, könnyen lehet, hogy ebben van némi igazság.
~Ilyen nincs, bezzeg amikor rám kocsikat dobálnak, sosem dugja elő a képét egyik sem!~
-Nézze - emeli fel a tenyerét, mintha valami Jedi erővel próbálná távol tartani magától a törvényt. - Összekever valakivel, biztosan... - A személyleírás belefolytja a szót. Mit mondjon, százával mászkálnak ilyen triók a városban? - Hallgass Lou-ra, én vagyok az, akin nem fog a golyó - jegyzi meg vigyorogva, s közben abban reménykedik, hogy a lányok is tesznek valamit, mert megbilincselni magát nem fogja hagyni az fix. Múltkor felrobbantottak két rendőrautót, pár törött borda ahhoz képest semmi, ezért ha túl közel jön hozzá a bilincses rendőr, azonnal megragadja a csuklóját, kicsavarja azt, és az ő fejét veri bele a kocsi motorháztetőjébe...de legalábbis megpróbálja.
~Minden csodásan alakul. Ha meghallja Adam, mibe keverednek a diákok távollétében, szabadságra sem megy többé, nemhogy kilépjen.~
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Hétf. Jan. 02, 2012 5:40 pm

Már épp kezdem azt hinni, hogy hatott a képességem, ám amikor Logan csak elrántja a karját, csodálkozva nézek rá. Ezek szerint kevés lett volna? Már épp készültem, hogy erősebben hassak rá, ám amikor meghallottam a szavait, az eléggé szíven ütött, elvégre még ilyen ingerült hangnemben sosem morgott rám...
Nem is tudtam rá mit reagálni, így abbahagytam a próbálkozást a képességemmel, és szótlanul, kedvetlenül, leforrázva, sértődötten battyogtam utánuk. Amikor néhány méteren belül megjelennek a rendőrök, már meg sem lepődök, lassan kiejelenthetem, hogy ettől rosszabb fordulatot már úgy sem vehetnek a dolgok. És a filmekben ilyenkor szokott elkezdeni szakadni az eső... Azonban úgy tűnik, mi eső helyett más fordulatot kaptunk, ugyanis az egyik rendőr felismerte a suli ügyeletes bébicsőszét, szóval Hagarthy helyett megyünk, meglátogatjuk Washington egyik börtönét. Hurrá!
Amikor az egyik felszólít minket, hogy igazoljuk magunkat, egyből elkezdek a táskám mélyén az irataim utan kutatni, amikor hallom, hogy Logant meg akarják bilincselni.
Mit ne mondjak, igazán meg is érdemli azok után, amilyen meggondolatlanul viselkedett. A bibi csak az volt, hogy ő nemigen szimpatizált a bilincs gondolatával, így akármennyire is próbáltam nemtörődöm maradni, végül azért úgy döntöttem, nem hagyom, hogy ennél mélyebbre süllyedjünk a slamasztikában. Miközben a táskámban keresgéltem, újra lerohamoztam Logant a képességemmel, azonban most teljes erőbedobással árasztottam felé a "nyugtatómat".
~Könyörgöm, csak most az egyszer viselkedj normálisan... Na jó, ha máskor úgy viselkedsz, azt se bánom... -üzentem neki, amíg megmutattam az irataimat a rendőrnek, bár mivel nem olyan telepata vagyok, úgy se hallja, így csak gondolatban szuggeráltam.
No meg mondanom se kell, hogy azt azért reméltem, Sarah nem csinál semmi butaságot, vagy legalábbis segít nekem menteni a menthetőt.
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Hétf. Jan. 02, 2012 7:09 pm

Gondolatokba merülve sétáltunk pár métert mikor csikorogva fékezett mellettünk egy rendőr autó és kipattant belőle két zsaru. Gyorsan körbe néztem, hogy vajon ki után rohannak ilyen sietősen, de nem kellett nagyon keresgélni, mert minket, vagyis elsősorban Logant állították meg.
~ Hajaj! Gyorsan kapcsolnak az itteni rendőrök! Vajon most mi a fenét fogunk csinálni! ~
Na erre sem kellett sokáig várnom, hiszen, mikor felismerték a fakabátok, hogy kivel is van dolguk, nem hogy barátságosabbak lettek volna, hanem még be is pöccentek és azonnal le akarták tartóztatni a tanárunkat.
Loganra nézve láttam, hogy ez nagyon rossz ötlet, főleg az előző dührohama után, és azt is láttam hogy Ratna is meg van ijedve, mert erősen koncentrált a bőszülő férfira, gondolom, hogy lenyugtassa.
Én is előrébb léptem, hiszen én álltam a legközelebb Rozsihoz és a fülébe súgtam halkan, hogy a zsaruk ne hallják.
- Most nem kéne balhézni, hiszen minket is belerángatsz, és az iskolának sem használna, ha most szétvernéd a rendőröket. Menjünk be, az óvadékot elintézzük és egy óra múlva kisétálunk!
Nagyon reméltem, hogy Ratna nyugtatása és a felülkerekedő józan esze megoldja a problémát, mert különben nagy baj lesz.
Aztán a már türelmetlen rendőr kérésének megfelelően elővettem az igazolványom, hogy átadjam neki.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Hétf. Jan. 02, 2012 7:20 pm

Mivel Ratna képességével szemben nem védett, így Rozsomák minden probléma nélkül tűri, hogy megbilincseljék, követve a rendőr utasításait. A másik fakabát felveszi az adatokat, majd bevisznek titeket a rendőrkapitányságra.
Nem kerítenek igazán nagy feneket a dolognak, egyszerű könnyű testi sértés és vandalizmus a vádak. Végül egy fáradt, kövér zsaru ül le veletek gyorsan beszélni, leveszi Rozsomákról a bilincset és sóhajtva megszólal:
- Tiszta ügy ez - kezdi. - Körülbelül 30 tanú látta magát, amint minden előzmény nélkül megtámadja és bántalmazza Mr Rojest. Az úriember feljelentést tett Önnel szemben. Most megkérem mindhármukat, hogy mondják el mi történt, mit láttak, figyelmeztetem Önöket, hogy a hamis tanúskodást a törvény bünteti. Kezdje Ön Mr! - bök Rozsomák felé. - Aztán a hölgyek...
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Hétf. Jan. 02, 2012 7:52 pm

-H...hol vagyok? - Kérdi, s tényleg elég kába, tekintve, hogy Ratna minden erejére szükség volt ahhoz, hogy a bilincset magán hagyja. Ezidáig virágos réteket, legelésző bolyhos orrszarvúkat, és csicsergő pónikat látott mindenfelé a napsütötte rózsaszín réten, úgyhogy ebből visszazökkenni a kegyetlen szürke valóság kihallgatótermébe nem túl felemelő érzés. - Ó...
Nyilván senkinek nem okoz nagy meglepetést, hogy azonnal felismeri hol van, elvégre nem először kerül ilyen helyzetbe. Érzi, hogy gyorsan kell gondolkodnia, ha ki akar mászni ebből, de aztán eszébe jut valami ami talán be is jöhet: csak mond az igazat.
-Fogalmam sincs - vagy valami olyasmit... - összefutottam egy vén katonával, és megpróbáltam az asztal alá inni. Sikerült is...azt hiszem. A következő amire emlékszem, hogy valaki elveszi a szivaromat, majd valami kopasz fickó belém kötött hátulról, utána pedig...kicsit zavaros minden. Nem tudom mi9 volt abban a sörben, de nem szoktam ilyen gyorsan berúgni tőle, vagy kijózanodni.
~Ó kérlek, zárjatok be. Úgy fogócskáznék a börtönudvaron a 150 kilós melákokkal. Kiváncsi vagyok, ezúttal milyen gyorsan szaladnának el előlem.~
-30 tanú? - Esik el neki a tantusz a végén. - legfeljebb ha tízen voltak ott rajtunk kívül, és akkor még triplán láttam...
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Hétf. Jan. 02, 2012 9:43 pm

Kicsit feszülten figyeltem egész úton Logant, hogy mikor fogja felszeletelni a járőrkocsit és a benne ülőket egyaránt, de Ratna kezelése hatásos volt, mert még a kihallgatótiszt előtt kezdett csak igazán magára találni, viszont akkor legalább mentette a menthetőt és ugyan nagyjából az igazat mondta, csak kisebb ferdítésekkel, amire már én is készültem, csak attól féltem, hogy hárman három félét fogunk kitalálni. Így viszont kicsit könnyebb volt a helyzetem, hiszen csak ki kellett egészíteni csak Rozsi foghíjas történetét és reméltem, hogy Ratna sem fogja felborítani a jól felállított történetet, hanem inkább besegít egy kicsit, hogy ez az elhízott zsaru elnézőbb legyen velünk.
- Igen! Minden úgy volt, ahogy mondja. - intek Logan felé. - Szóba elegyedett azzal a leszerelt katonával, régi emlékeket idézgettek, és pár korsó sör után egészen rosszul lett, ezért kimentünk levegőzni, mikor az a kopasz fickó kikapta a tanár úr szivarját és valami megjegyzést is tett Ratnára. Még az is lehet, sőt biztos - révedek el egy pillanatra, - hogy talán meg is ütötte Logant, ezért tört ki a verekedés, de nem is bántotta nagyon, csak belesegítette a szemetesbe és rárakta a tetőt, habár lehet, hogy kicsit közben az a fickó beverte a fejét, de csak azért, mert mindenáron ki akart mászni, hogy tovább verekedjen. Talán még minket is bántott volna. Tiszta önvédelem volt! És persze, hogy egyből összecsődítette a bandáját a srác, különben nem lehetett volna 30 tanú, mert alig voltak a kocsmában. - nézek ártatlan szemekkel, megilletődött képet vágva a rendőrtisztre.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Kedd Jan. 03, 2012 11:58 pm

Nagy kő esik le a szívemről, amikor Logan nem aprítja ott helyben miszlikbe a két rendőrt, hanem mint egy jó fiú, beül szépen az autóba és követi azok utasításait. Naná, hogy én meg addig nem "engedtem el" a képességemmel, amíg már a tárgyalóban nem ültünk. Ott is csak azért, mert úgy tűnik, egyébként képtelen lett volna értelmesen tanuskodni. A beszámolóját hallgatva örömmel konstatáltam, hogy úgy-ahogy tényleg az igazat mondta, csak itt-ott hagyott ki néhány apró részletet... Én meg már épp kezdtem nyeregben érezni magunkat, Sarah beszámolóját hallgatva azonban elszorult a torkom.
~Na neee...
Elképedve hallgattam, milyen szép mesét kerekítettek ki a történetből, én pedig csak ültem, tanácstalanul, hogy most mi legyen? Nem akartam hamisan tanuskodni, ezek után az hiányzott a legkevésbé, hogy még amiatt is zaklassanak minket, de ha az igazat mondom, akkor meg egyből rájön, hogy valami nem stimmel...
-Sok újat ezeken kívül én sem tudok mondani, épp azt ecseteltem a tanárúrnak, hogy mennyire káros a dohányzás az egészségre, mire röviden-tömören megkaptam, hogy foglalkozzak a saját dolgommal... én pedig épp azzal voltam elfoglalva, hogy kiduzzogjam magam, így nem is igazán figyeltem oda, csak arra eszméltem fel, hogy már megy a verekedés, utána meg megpróbáltam megnyugtatni őket, de megint csak lehurrogtak...
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.