The Ugly Mug

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Szer. Jan. 04, 2012 3:03 pm

A testes zsaru végighallgatja és rögzíti az általatok elmondottakat, majd hümmögve bólint és aláíratja veletek a vallomásotok papír változatát. Ez után megvonja a vállát:
- Nos az Önök - int Rozsomák és Ratna felé - által elmondottak megegyeznek a többi tanú által vallottakkal. Ezek alapján hirtelen felindulásból elkövetett könnyű testi sértéssel tudjuk megvádolni uram, de mivel a bűncselekmény mértéke alacsony, így az eljárás elkerülésére is lehetősége van, amennyiben a beismerést fenntartja, akkor vádeljárás helyett kiállítunk egy csekket, 530 $, melyet ha 30 napon belül befizet, akkor az egész esetet töröljük.
Sarahra pillant:
- Ami az Önét illeti Ms Wilchok, az viszont ellentmondásos. Be fogjuk kérni a térfigyelő kamerák és a kocsma biztonsági kamerái felvételét - jegyzi meg. - Amennyiben azok is megerősítik minden bizonnyal vádat emelünk kegyed ellen hamis tanúskodás, a hatóság félrevezetése és a nyomozás akadályoztatása címén.
Felemelkedik és még odaszól:
- Ha inkább befizeti a bírságot uram, akkor kifelé menet a 9-es ablakhoz fáradjon, ha nem, akkor majd megkapja a tárgyalásról a hivatalos értesítést - még fáradtan kezet nyújt és eldöcög.
Merre mentek?
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Szer. Jan. 04, 2012 7:12 pm

~Könnyű? Nem vagyok formában...~
-Remek - veszi tudomásul az ítéletet, és megpróbál bűnbánó képet vágni hozzá. Nem sikerül. - Akkor mi most...
Már éppen felállna, de a folytatás hallatán visszazuhan a székbe. Persze ott motoszkál benne a kisördög, hogy annyi baj legyen, kinek tűnne fel egyel kevesebb bajkeverő, és különben is, de sajnos azt sem felejtheti el, hogy szegény lány miatta került bajba, ami elég nagy ostobaság volt tőle, de mégsem érdemel börtönt érte.
-Nézze - kezd hozzá, s megpróbál olyan nyugodt hangon beszélni, amennyire csak tőle telik. - Nem lehetne szó róla, hogy szegény bolond lány most az egyszer megússza ennyivel? Általában jó gyerek ő, de tegnap felszívódott a nevelőapja, és azóta elég pocsék idők járnak felé. Ami azt illeti, pont őt kerestük a kocsmában...és mindezek tetejében, csak rám számíthat.
~Miért én könyörgök?! Van itt valaki, aki sokkal nagyobb szakértője a boci szemeknek, és annak, hogy engedékeny hangulatba hozza az embereket.~

Sarah-t akár elengedik, akár nem, a következő útjuk a pentagon felé vezet, ám a történtek után lehet nem kéne fejjel menni a falnak, így ideje volna kideríteni Lemes címét, vagy bármit, mielőtt akcióba lépnek.
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Csüt. Jan. 05, 2012 10:18 am

Mikor mindegyikünk elmondta a saját verzióját és a kövér rendőrtiszt aláíratta velünk a vallomásunkat, megkönnyebbülve hallottam, hogy Logan megúszhatja egy pénzbírsággal. Már mosolyra is húzódott a szám, hogy nagyobb volt a dolog füstje, mint a lángja és még jó, hogy nem csapta le a rendőröket az utcán Rozsi, mikor a tiszt elmondja, hogy az én tanúskodásom viszont nem állja meg a helyét a többiekkel szemben, ráadásul még kamerák is voltak, amit majd ellenőrizni fognak.
~ Ó, a fenébe! ~ szidom magam vehemensen, persze csak magamban. ~ Kellett nekem itt megjátszani a nagy szabadítót, most aztán jó nagy szarban vagyok! ~
Kétségbeesve nézek először a rendőrre, majd a többiekre, aztán jólesően hallom, ahogy Logan menteni próbálja a menthetőt, habár a "bolond lány" kifejezést kicsit erős túlzásnak érzem, de még ezt is lenyelem most, mert lehet, hogy megérdemlem.

Mivel bent tartani nem akarnak, ezért még, ha lelombozódva is a dologtól, és főleg attól, hogy most még jobban eláshatom magam Adam előtt, követem a többieket és megyek amerre ők mennek. De az is lehet, hogy ennél jobban már nem ronthatom a férfinál a renomémat. Kicsit elvesztem a hitem a nyomozásunkban, de remélem, ha sikeresek leszünk, újból feléled a lelkesedés, hiszen ez talán enyhít valamit a megítélésemen.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Csüt. Jan. 05, 2012 11:35 pm

Amikor a rendőr csak Logan és felém biccentve mondja a mondandóját, már kezd gyanús lenni, hogy valami nem stimmel, de amikor kiderül, hogy Sarah vallomásával egy kis gond volt, újabb gondterhelt sóhajt hallatok.
~Még egy ilyen problémás bandát... Az egyik nem bír uralkodni az indulatain, a másik meg mesedélutánt tart ahelyett, hogy az igazat mondaná a rendőröknek...
Mindenesetre legalább az jó hír, hogy az a férfi nem sérült meg nagyon komolyan. De tényleg, ahogy Logan neki esett, azt hittem, hogy valami súlyosabb kárt okozott benne. Szerencsére nem, és nem is kell bent maradnia.
Logan kérlelését hallva legszívesebben megint csak a fejemet fognám, hogy zúdul a féligazságok áradata, de végül megembereltem magam. A képességemet nem mertem egy rendőrön használni, mielőtt még nagyobb csávába kerülünk, viszont a kérlelő kiskutyaszemeimet én is bevetettem, hátha én nagyobb sikert aratok vele, mint valaki...
-Biztos úr, kérem... Szinte biztos vagyok benne, hogy a tanári kar valamilyen szinten büntetni fogja Sarah "botlását", pláne, hogy Logan tanár úr is itt van... Na jó, ő se mutatott túl jó példát, de biztos az is fel lesz róva neki, hacsak nem tanácsolják el az iskolából ezért. Viszont diák esetében valószínűleg olyan mennyiségű büntető feladatot fog kapni egy ilyen szabályszegésért, hogy jobban megbánja, mint ha perbe fognák... Az ügy meg ennek ellenére is megoldódott szerencsére. -találgattam, gondolkoztam, morfondíroztam hangosan, "fényeztem" kedvenc csapattársaimat, hátha sikerül szavakkal meggyőznöm a rendőrt.
Mindenesetre, mielőtt Logan még annyira megindulna a Pentagon felé, az úr által említett 9-es ablakhoz irányítottam, gondolom ő sem akar pereskedni... Utána aztán nem bánom, mehetünk a Pentagonba, vagy ahová a többiek akarják. Mondjuk mint ha nem sokkal ezelőtt még az lett volna a téma, hogy inkább kihagyjuk, de na... Ha már itt vagyunk, egyszerűbb most bepróbálkozni, mint visszamenni New Yorkba, aztán utána visszajönni, nem igaz? Ha meg nem jön össze, legalább megpróbáltuk.
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Szer. Jan. 11, 2012 8:46 am

Mivel Ratna nem használta a készségét, így a siker nem alapvetően biztosított, a tiszt eléggé habozni látszik. Ratna és Sarah is igyekeznek bevetni a bűnbánó kiskutya tekintetet, Logan hála a jó Istennek eddig nem megy el, akkor lehet, hogy már a hadsereget riasztanák ijedtükben. Végül a kövérkés zsaru jó fél perc őrlődés után biccent:
- Na jól van, most az egyszer - sóhajtja. - Nekem is van egy lányom... De ide figyeljen kisasszonyka: a rendőrségi tanúvallomás komoly dolog, ha ezzel próbál viccelni, azzal könnyen megjárhatja. Elhiszem, hogy maguk főleg katonákat láttak eddig, mert maguk olyan mutáns micsodák, de azért jobb ha a fejébe vési: a rendfenntartás a mi dolgunk és általában rájövünk, ha valaki pofátlanul hazudik. Alapvetően sem csinálta amúgy valami jól és ostoba dolog is volt. De most... - visszarakja Sarah vallomását az asztalra - akarja ugyebár ezt módosítani?
Miután Sarah immár a többiekhez hasonlóan veti fel a történetet a férfi elégedetten bólint, aláíratja, majd feláll, még kezet nyújtva Logannek:
- Na aztán csak óvatosan legközelebb, nem szívesen hoznánk be újra. Én is voltam katona - mosolyog vidáman. - A bajtárs meg bajtárs marad. Ne menjenek!
Ratna a 9-es ablaknál ülő ügyintézőhöz tuszkolja Rozsomákot, ahol igen hamar a kezébe kerül a bírságról szóló csekk és végre mehettek is kifelé a rendőrségről. Talán az elmondott történet miatt, de a portás még megállít titeket és egy vaskos szivart ad át Logannek:
- Willis őrmester küldi, csak, hogy teljesen nyugodt legyen - vigyorog a közrendőr, majd már vissza is tér a munkájához.

A Pentagon előtt először is beugrotok akkor egy internetkávézóba, ha Lemes után akartok szimatolni. Ez nem olyan nehéz, hiszen a katonai adatlapja nyíltan hozzáférhető, ami a következő információkat hozza nektek:
Rudolph G. Lemes ezredes a Pentagon közigazgatási osztályának parancsnoka (állomáshely New York City, ideiglenesen a közigazgatási osztály irodákat bérel az Empire State Buildingben amíg eredeti épületét átépítik). A katonai lajstromszámától kezdve az összes kisebb-nagyobb megbízatást felsorolják. A lányoknak ez csak annyit mond, hogy íróasztal mögött töltötte az életét és főleg valami logisztikai vonalon. Logant annyira már nem viszik be a sűrűbe ezek a látszólag semmitmondó beosztások, bár nyíltan nem írják le, de a mellékelt titkossági hozzáférési kódok és néhány katonai szakzsargon alapján kezdi kihüvelyezni, hogy a férfi a hadsereg egyik ellátó-összekötő tisztje a CIA felé. Amennyiben a Cég és a sereg közös akcióra készül, akkor Lemes ezredes megszerzi ami ehhez kell, legyen az fegyver, jármű, titkos felszerelés, megfelelő katona, akármi, mégpedig úgy, hogy annak semmilyen nyoma sem marad. Szoros a kapcsolata a katonai kémelhárítással is, illetve úgy néz ki, hogy a logisztika mellett ténylegesen nyakig beleásta magát a katonai közigazgatásba, ismeri a rendszer összes létező kis és nagykapuját, a fontosabb parancsnoki megbízatásokat teljesítőket, stb, stb. Egy vén róka, akinek valószínűleg a zsebében van egy pár tábornok és tartozik neki néhány komolyabb szívességgel pár CIA-s srác. A közigazgatási osztálynak van egy kihelyezett tisztje természetesen a Pentagonban is, bizonyos Robert Harrison őrnagy, Lemes szárnysegédje. Az ezredes felesége 2 éve elhunyt, nagyjából annyi ideje szed antidepresszánst, tehát ez valószínűleg megviselte. Nagyobbik fia katona, jelenleg Afganisztánban szolgál (hadnagy). A kisebbik fia még végzős gimis. A család természetesen állomáshelyén, vagyis New York Cityben él. Ez után akkor indultok a Pentagonba. Egy igen udvarias, alacsony, mosolygós hölgy fogad titeket a recepciónál és érdeklődik, hogy miben segíthet?


(bocsánat mindenkitől a késésért, egyéb okok miatt történt, a Pentagon pedig, mint helyszín nincs meg az oldalon, így lejátszom veletek itt)
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Rozsomák on Szer. Jan. 11, 2012 8:32 pm

Természetesen kifizeti a bírságot, miért is ne tenné? Nyilván nem vág hozzá jó képet, elvégre áldozata megérdemelte amit kapott, hisz hozzá mert szólni, de jobbnak látja, ha ezt most kivételesen nem magyarázza el részletekbe menően a város minden rendőrének, így is elég időt pazaroltak erre a kitérőre.

Miután elhagyják végre a kapitányság épületét, jobban szemügyre veszi a rendfenntartó erők ajándékát, mint aki nem akar hinni a szemének. Csodálkozása nem tart sokáig, inkább rátér a cselekvésre, s a következő pillanatban már kezében is van az öngyújtója.
-Én ezt most elszívom, ha senkinek sincs ellenvetése - jelenti ki, s szúrós tekintetét végighordozza mindkét lányon, de főleg Ratna-n. Arcán az a mosoly virít, mely ellen állítólag még a hadsereget is bevetnék félelmükben, ám sajnos a lánynak is megvan a maga nézése. - Áh, most nincs kedvem hozzá... majd ha megtaláltuk ezt a Lemes-t.

Meglepően könnyű dolguk van, a fickó előkerítésében, ráadásul végre rájuk mosolyog a szerencse...nagyjából.
-A rohadt életbe! New York? Hát ilyen nincs...
Magára hagyja a lányokat a netkávézóban, hogy a mögötte lévő sikátorban végre rágyújthasson. A nyugalom ritka percei ezek, mikor senki sem próbál az életére törni, megkínozni őt, vagy ilyen utazásokra kényszeríteni.
~Persze, jó döntés volt ide jönni, csórikám holnap lehet már nem lett volna ilyen bőbeszédű, de mégis. Windsor lehet már felmászott az épület tetejére mint valami jólfésült King Kong, és már leharapta Lemes fejét.~
-Na jól van rosszcsontok - zendül fel érces hangja, mikor visszatér a lányok oldalára - mi lenne, ha a Pentagon-t most kihagynánk, és visszatérnénk a Nagy Almába? Ezzel a helyettessel nem megyünk semmire...
Szokás szerint, ha akad kérdés a látottakkal kapcsolatban, arra válaszol a maga módján.
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Sarah Wilchok on Csüt. Jan. 12, 2012 10:14 am

Legnagyobb megkönnyebbülésemre a rendőrtiszt megadja magát a könyörgő tekinteteknek és újra felveszi a vallomásomat, most már a szolidabb változatot, és egy alapos fejmosás után utamra enged a többiekkel együtt.
Miután Logan kifizette a rá kiszabott bírságot, még egy kisebb meglepetésben is része volt, mikor a kapus a kezébe nyomott egy ajándék szivart, amit természetesen ahogy elhagytuk az épületet szándékában állt meggyújtani a megrázkódtatásra hivatkozva, és ettől szerintem csak Ratna rosszalló tekintete tántorította el.
Mivel volt mit átgondolni, betértünk egy internet kávézóba, ahol utána néztünk ennek a Lamesnak és persze, hogy egészen másfelé mutatott az utunk ez után, mint amit karmos tanár urunk eltervezett és ettől sem lett boldogabb.
Kis időre magunkra is hagyott minket, hogy nézelődjünk tovább és tudjuk meg emit még lehet. Sejtésem és a visszatértekor őt körül lengő dohányfüst szerint, a fenekére vert annak a bűzrúdnak.
- Mivel még Lames sem biztos, hogy velünk bőbeszédű lesz, azt hiszem a helyettese tényleg merő időpocsékolás lenne, ezért én benne vagyok, hogy visszamenjünk. Ez a hely amúgy sem nyerte el a tetszésemet. – bólintok a felvetésére. – Mondjuk ez a Haggarthy is megérne egy misét, nem tudom Lames előtt nem lenn-e értelme őt meglátogatni? – nézek fel kérdőn Loganra és Ratnára.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ratna Nayar on Csüt. Jan. 12, 2012 2:05 pm

Na ugye, hogy ugye? Lehet hatni képesség nélkül a rend őreire, anélkül, hogy törvényt sértenénk... elvégre ők is emberek, nekik is van szívük, nem igaz? Mindenesetre örültem, hogy végre magunk mögött tudhattunk ezt a kellemetlen kis kitérőt, ami közbeszólt a terveinknek. Annak mondjuk már kevésbé örültem, amikor Logan kezében újra ott virított a szivar, így hát amikor szúrós tekintettel felém nézett én szó nélkül, hasonlóan szúrós tekintettel néztem farkasszemet vele, mígnem végül jobb belátásra tért, én pedig elégedetten elmosolyodtam a döntésére. A netkávézót útba ejtve aztán megint elővarázsoltam az összes eddigi jegyzetet, fénymásolatot, kutatási anyagot a tatyómból. Miután Sarah-val átbogarásztuk őket, bediktáltam neki a keresni valót, ezalatt én pedig a papírlapokat bújtam. Naná, ideig kell elutaznunk ahhoz, hogy Lemes adataira rábukkanjunk a neten, de hát mit van mit tenni, Virgil miatt úgy is jönni kellett... A sok keresési találat közül talán 1-2 volt, amin hasznos infót is találtunk, ez meg nemlepő, viszont Logannak is pont akkor kell eltűnni, amikor szükségünk lenne rá, mint katonai szakszótár...
Mindegy is, biztos csak a mosdóba ugrott el, amíg előkerült, legalább lejegyeztem az új infókat egy üres lapra.
-Szóval akkor kihagyjuk a Pentagont... Végülis, nem hogy inkább örülnétek... Gondoljatok bele, ha kiderülne, hogy azóta már Los Angelesben tanyázik az öreg, elég szívás lenne... Hogy őszinte legyek, nem rajonganék túlzottan egy olyan repülőútért, így viszont már otthon, úgy értem New Yorkban folytathatjuk a keresést. Ja és tényleg, Haggarthy... Előbb inkább Lemest tudjuk le, ha már ennyit megyünk utána, a kedvenc rádiósunk ráér utána is. -rendeztem össze a papírokat, melyek egy szempillantás alatt el is tűntek a tarisznyámban- Akkor, merre tovább? Vissza a reptérre aztán haza? Itt már semmi elintézni valónk nincs? Csak mert ha nem muszáj, nem szeretnék New York és Washington között ingázni...[Megszületett a döntés, megyünk vissza New Yorkba, először Lemest látogatjuk meg (először az irodát gondoltuk, de mivel az Empire State Buildingnél még megy a karácsonyi kaland, legyen inkább a lakóháza), aztán jelenlegi terv szerint majd az utána következő állomás Haggarthy, de gondolom addig még lejátszunk pár kört]


A hozzászólást Ratna Nayar összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jan. 14, 2012 6:31 pm-kor.
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Adam Windsor on Pént. Jan. 13, 2012 10:08 am

Na akkor most tartunk ott fiú s lányok, hogy a kalandmesternek nem tiszta, hogy hová is tartotok. Ennek eldöntésére még egy kört fogtok játszani, vagyis Logan visszaért és szépen most már egy határozott úti célt kérek szépen, miszerint Haggarthy avagy Lemes az, akihez mentek és ha igen hova. Még egyszer a biztonság kedvéért:
Haggarthy jelenleg tűzoltó és a Staten Islanden lakik kis családjával.
Lemes irodája az Empire State Buildingben van.
Lemes otthona a Brooklyn Bridge lakóparkban található.
Lemes kisebbik fia, Dennis, ha ezt túrjátok fel inkább a facebookról, vagy ilyesmiről (Ratnát visszajelölte ismerősnek), némi zsebpénz kiegészítés reményében atyai engedéllyel a komp környékén dolgozik most a téli szünetben.
Ja igen, róla nem esett szó, kifelejtettem, nem tudom nektek lényeges-e:
Dennis Robert Lemes, a lányoknak korabeli, a fotók alapján nem nagyon ütött az apjára, csak a szemük és az orruk hasonló igazán. Dennis testes fiú, szemüveges, kicsit ritkás, félhosszú hajjal és az egész alakos fényképek tanúsága szerint a lehető legfinomabban fogalmazva konzervatív öltözködési stílussal. Kapcsolatban nincs, a New York Egyetemre felvételizik perpillanat (közgazdaságtan), ismerősei száma a közösségi portálon igencsak alacsony, a bátyja, a bátyja felesége, pár tanára, a jelenlegi munkahelyéről két ember, egy volt kollégiumi szobatárs és körülbelül ennyi. Klubtagságok: Az Amerikai Tartalékos Nemzetőrség Tagjai, Amatőr Ufológusok Klubja, meg vagy három különböző sakk illetve egyéb logikai játékok klubtagsága. Bocsi, hogy korábban ezeket kifelejtettem, de akkor most a hiány pótolva, nem tudom lényeges-e nektek.
Tehát: akkor merre tovább?
(Az is elég ha nem akartok erre egy plusz kört játszani, ha megegyeztek és Ratna bejavítja a posztja végére, hogy merre indultok, rajtatok áll)
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: The Ugly Mug

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.