Közös kaland

Go down

Közös kaland

Témanyitás by Cerebro on Szer. Jan. 18, 2012 11:38 am

A DC Universe FRPG fórum egy kalandötlettel fordult hozzánk, amit az alábbiakban ismertetek és megkérek minden játékost, hogy akinek véleménye van, az legyen olyan kedves és tárja a nyilvánosság elé.

A közös kaland egy olyan eseményt takar, melyben a két oldal játékosai vesznek részt, így értelem szerűen a DC-s karakterek és a Marvel univerzum hősei. A tervezés során én ragaszkodnék a postoutsiders rövid, de velős szabályzatának átültetéséhez, ami elég szélesre tárja a lehetőségek tárházának kapuját, de nem engedi az agyatlan ámokfutást.

Néhány technikai részlet még nem teljesen világos, így olyan kérdésekben kell majd még dönteni, hogy
- hogyan vehet részt egy regisztrált és elfogadott karakter a játékban
- milyen helyszínen folyik a játék
- kik moderálják a játékot
- kik mesélik a kalandot, stb.

Ezekről muszáj egyeztetni a másik fórum vezetőségével, és nekünk már van is egy használhatónak tűnő tervünk:
Én személy szerint azt tanácsolnám, hogy a két oldal adminja regisztráljon egy külön fórumot a közös kaland részére. A fórumon az alapvető információkon és a játéktéren kívül nem nagyon szerepelne más, viszont teljes mértékben ötvözheti a két oldal elvárásait. A kalandozni vágyó karakterek jelzik a kalandba-lépési szándékukat, és a III. fórumra vagy készítenek egy előtörténetet, vagy linkelik a már - valamelyik fórumon - elfogadott előtörténetüket. Így az ott folyó játék megmarad abban a dimenzióban, és abból az érdemi, karaktert érintő változás nem keveredik a származási fórumbéli játékkal.

Most pedig szabad a pálya a véleményezésre, kérdezésre!


A hozzászólást Cerebro összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 07, 2012 11:55 am-kor.

_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Alexis on Szer. Jan. 18, 2012 5:26 pm

Mi az esemény célja? Játékosok szerzése a másik honlapról (nem mondom, hogy átcsábítás, mert párhuzamosan is simán lehet játszani a két oldalon)? Egy új szerepjátékos fórum létrehozása, ahol hosszabb távon egyesülhet a két közösség? "Csak" a játékélmény egy formabontó ötletre felépítve?
Számomra nem derültek ki a fentiekre a válaszok, pedig a technikai részletek éppen ettől függnek.

Vegyük például az első esetet. Mind a két oldal adminjai szeretnének több játékost, és remélik, hogy ezzel megismertethetik a másik oldal játékosaival a saját portáljukat, akik majd náluk is regisztrálnak, hosszabb időre maradnak. Ha ez áll, akkor a legideálisabb, ha a kaland egy része itt, egy másik része ott játszódik. Kénytelen mindenki regisztrálni mind a két oldalon, megismerni a másik arculatát/hangulatát/közösségét. És persze azokat a szabályokat betartani, amelyek az adott oldalhoz kötődnek (amihez el kell elolvassák őket). Így a legnagyobb a valószínűsége, hogy az érdeklődők a kaland után is maradni fognak a másik oldalon, mivel valamilyen kötődés feltétlenül kialakult addigra.

Ha más a cél, akkor más eszköz lesz ideális a megvalósításhoz, ezért ezt kéne szerintem meghatározni először. Rolling Eyes
avatar
Alexis
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 116
Hírnév : 2

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Romboló on Szer. Jan. 18, 2012 5:32 pm

Nyah ezt elolvastam, így akkor reagolok is gyorsan személyes véleményt Very Happy

1. Az ötlet nekem mint kuriózum kifejezetten tetszik, főleg ha meg lehet próbálni felcsípni Wonder Womant. Wink Viccet félre téve: az ötlet jó pofa, nekem érdekesnek hat, bár az tény, hogy az odlal alapszellemiségét megtörné. Úgy javasolnám, mint lehetséges párhuzamos dimenziót, de az oldal alap eseményei szempontjából nem történt meg. Max nem kellett volna vacsorára az a harmadik sült kacsa, ha ilyeneket álmodok jelleggel. Szóval ne keveredjen a két univerzum. (Kivéve ha egyesíteni akarjátok erőiteket, bár annak vannak veszélyei, megölheti a keveredés a két játék eddigi atmoszféráját szeretőket, de ingyenreklámnak tökéletes).
2. Fentiből következik, hogy a külön fórumrész ötlettel egyet értek ehhez. Akik szeretnék kihasználják a lehetőséget alapon jó poén lehet az ilyesmi. (Ki a keményebb? Magneto vagy Flash? Flash vagy Magneto? Győz a tapasztalat és a bölcsesség meg a reptetett tankok, vagy az ifjú titán másodpercenként 40.000 fordulatszámú pofongépe még ezt a vaskalapos nácit is a padlóra küldi? Gyerünk, gyerünk, a téteket nálam lehet megtenni Very Happy )
3. Speciel javasolnám Alexisszel ellentétben, hogy a mind a két oldalon indítson az adott oldal egyik mesélője kalandot, amibe legalább felerészben a másik oldalról vár jelentkezőket. Akik próbálkoznak, azokat úgyis érdekli a másik oldal is, tehát külön regkötelezés szerintem felesleges, azon kívül zavaró is így összeollózva olvasni, válaszolni, stb. Ha azért megfelelő és tapasztalt mesélőt tol az adott oldal előtérbe (Mystique, drága hölgyem, szedd össze magad Very Happy ) akkor az magában jó reklám Smile
4. Ahhoz, hogy a részletekről nyilatkozni bírjak személyes meglátást majd ellátogatok a DC oldalára egy kanyarra megnézni náluk mik a szabályok meg miként megy a kaland és agyalok Very Happy

Uff, Romboló beszéltem Smile
avatar
Romboló
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 169
Hírnév : 15

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Mystique on Csüt. Jan. 19, 2012 10:23 am

1. Nekem is kényelmesebb, ha nem kell új helyre regisztrálni, hanem egyszerűen indítunk mindkét oldalon kalandot. Esetleg, ha összefűznénk a végén, akkor lehet harmadik oldal erre.
Bár ugye összemosni New Yorkot és Gotham City-t/Metropolis-t, netán Superman vagy a Zöld Lámpások bolygóját nem biztos, hogy jó ötlet.

2. Meg ugye nem is Marvel oldal vagyunk, hanem kifejezetten X-men oldal, ha jól tudom. Nincsenek radioaktivitástól, vegyi anyagoktól szuperképességekre szert tett hőseink. Vagyis lehetnek, de a végeredmény mind egy kaptafára van húzva, egyetlen gén számlájára írva. Ha mondjuk csak a Gotham City karaktereikkel "ütközünk", az lehet, hogy jobb lenne. De ebben még nem sziklaszilárd az álláspontom, csak hangosan elmélkedek. Hátha valaki hozzászól valami frappánsat.

3.
Mystique, drága hölgyem, szedd össze magad
Finom utalás, hogy márpedig mesélni fogok? (: Nekem megfelel, ha ezen az oldalon folyik a játék. Viszont ezesetben a kalandtervezésnél szeretném, ha lenne segítségem! Bár az jobban tetszene, ha drága szakállas kollégámmal közösen terveznénk kalandot, és akkor nem kéne azt a 6-8-10 karaktert egy-két topicban egyetlen mesélőnek istápolnia.

+1. Ha "összMarvel" oldalt képviselünk, akkor viszont stip-stop Iron Man és Hulk. =)

Mystique voltam
avatar
Mystique
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 37
Hírnév : 0

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Darren Black on Csüt. Jan. 19, 2012 11:07 am

Bár abban sem vagyok biztos, hogy jelentkeznék, így is sok játékom van, de maga az ötlet jónak tűnik. Viszont szerintem is, a leginkább kivitelezhető a külön, harmadik oldal. És akkor valóban, mint egy párhuzamos világban játszódhatna a kaland.
Ami pedig az összMarvelt illeti... Én mindig is nagyon bírtam a Szellemlovast. Very Happy
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Cerebro on Csüt. Jan. 19, 2012 6:18 pm

Megpróbáltam mindenre reagálni, remélem sikerült, ha nem, akkor tessék panaszkodni! Very Happy


~°~

Alexis írta:Mi az esemény célja? Játékosok szerzése a másik honlapról (nem mondom, hogy átcsábítás, mert párhuzamosan is simán lehet játszani a két oldalon)? Egy új szerepjátékos fórum létrehozása, ahol hosszabb távon egyesülhet a két közösség? "Csak" a játékélmény egy formabontó ötletre felépítve?

Részemről nem a játékosszerzés a kaland célja. Én nem hallottam korábban ilyen kezdeményezésről, ami kifejezetten két oldal között futott volna, és ezért találom több ponton problémásnak a megvalósítást.
Az új fórumnak végképp nem az lenne a célja, hogy később összemosódjon a két oldal, hisz semmilyen vegyes-oldalnak nem vagyok híve. Ez egy kivételes esemény (legalább is az én szemszögemből).


Alexis írta:Vegyük például az első esetet. Mind a két oldal adminjai szeretnének több játékost, és remélik, hogy ezzel megismertethetik a másik oldal játékosaival a saját portáljukat, akik majd náluk is regisztrálnak, hosszabb időre maradnak. Ha ez áll, akkor a legideálisabb, ha a kaland egy része itt, egy másik része ott játszódik. Kénytelen mindenki regisztrálni mind a két oldalon, megismerni a másik arculatát/hangulatát/közösségét. És persze azokat a szabályokat betartani, amelyek az adott oldalhoz kötődnek (amihez el kell elolvassák őket). Így a legnagyobb a valószínűsége, hogy az érdeklődők a kaland után is maradni fognak a másik oldalon, mivel valamilyen kötődés feltétlenül kialakult addigra.

Számomra nem presztízskérdés, hogy hány játékos van az oldalon, mert soha nem a mennyiség fog számítani, hanem az a minőség, amit az képvisel, hogy a jelenlévő játékosok hogy érzik magukat. Amíg itt 20 ember jól szórakozik, akkor én elégedett vagyok. Attól nem leszek feltétlenül az, ha 150 regisztrált játékos van.
Nyilvánvalóan van logika abban a technikai megoldásban is, amit te írsz, csak talán én vagyok túl érzékeny a rendre, és valamiért nem tudok jó szívvel tekinteni 5-10-15-20 "egykalandos" regisztrációra. A kaland után mi lesz velük? "Átkeresztelkdnek" vagy törlik az accountot? (Költői a kérdés Smile )


Alexis írta:Ha más a cél, akkor más eszköz lesz ideális a megvalósításhoz, ezért ezt kéne szerintem meghatározni először. Rolling Eyes

Erre a felvetésre, hogy végső soron mi a cél, személy szerint nem tudok kézzelfogható választ adni, mert nem én vagyok az értelmi szerző.
Én azt a célt látom elfogadhatónak, hogy a játékosok szórakozzanak. A játékosbecserkészés célt viszont teljesen elvetném, mivel valahol az is toborzó jellegű, hogy társoldalként szerepel itt x számú fórum, ahogy azokon a fórumokon is szerepel az idevezető link. Akit érdekel, és akar, az idetalál.


~°~

Romboló írta:az ötlet jó pofa, nekem érdekesnek hat, bár az tény, hogy az odlal alapszellemiségét megtörné. Úgy javasolnám, mint lehetséges párhuzamos dimenziót, de az oldal alap eseményei szempontjából nem történt meg. Max nem kellett volna vacsorára az a harmadik sült kacsa, ha ilyeneket álmodok jelleggel. Szóval ne keveredjen a két univerzum.

Teljes mértékben kizárt, hogy a kaland után tartós jellegű keveredés jöjjön létre. Semmilyen módját nem látom elképzelhetőnek, hogy a közös kalandban történtek befolyásolják az eredeti játék menetét. Ez a meggyőződésem olyan erős, hogy más belátásra bírni is kár.

Romboló írta:mind a két oldalon indítson az adott oldal egyik mesélője kalandot, amibe legalább felerészben a másik oldalról vár jelentkezőket. Akik próbálkoznak, azokat úgyis érdekli a másik oldal is, tehát külön regkötelezés szerintem felesleges, azon kívül zavaró is így összeollózva olvasni, válaszolni, stb. Ha azért megfelelő és tapasztalt mesélőt tol az adott oldal előtérbe

Ha az oldalak a saját keretein belül adnak egy fórumrészt a játékhoz, akkor mindenképp regisztrálni kell. Vendégként - legjobb tudomásom szerint - elég bonyolult lenne részt venni a játékban.
A kétfórumos megoldás csak úgy működhet, ha az átvándorló játékos regisztrál, nyújt valamiféle előtörténetet a kalandhoz - nyilván az érkezési fórum szabályai alapján -, és ha az elfogadásra kerül, akkor játszhat.
Előtörténet nélkül legfeljebb úgy fogadható ez el, ha a származási fórum-béli előtörténetét linkeli, ami ha jól értem, akkor a te értelmezésedben a "zavaró összeollózást" jelenti.
Harmadik megoldást nem nagyon tartok kivitelezhetőnek, hisz az előtörténet, valamiféle kezdő löket, egy nagyon alap dolog.


~°~

Mistique írta:Bár ugye összemosni New Yorkot és Gotham City-t/Metropolis-t, netán Superman vagy a Zöld Lámpások bolygóját nem biztos, hogy jó ötlet.

Nem csak hogy nem jó ötlet, hanem részemről elfogadhatatlan. Minden "témának" megvan a varázsa, és ha valaki vegyessaláta-varázslatot akar, akkor admin szerepbe bújik, és csinál magának egy oldalt.

Mistique írta:Ha "összMarvel" oldalt képviselünk, akkor viszont stip-stop Iron Man és Hulk. =)

Mindig meghallgatom a jó ötleteket, és adott esetben hajlandó is vagyok az egyezkedésre, de a helyes álláspont szerint ez egy X-men oldal. Ha itt közös kaland lesz, akkor az itteni játékosoknak X-men szereplőket kellene alakítaniuk, mint ahogy azt teszik az eredeti játékban is.
Ez nem azért van, mert én valami vaskalapos admin vagyok, hanem azért, mert egy X-men oldalt akartam feléleszteni, pontos keretek között. Ez a keret ennek ad teret.


_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Adam Windsor on Csüt. Jan. 19, 2012 6:39 pm

Nos én egy kicsit olvasgattam odaát, hogy valami emberi véleményt tudjak mondani végre, illetve a megvalósíthatóságról is szót ejtsek. Ellenben elnézést ha néha körülírós leszek, mert sok netes alapfogalommal nem annyira vagyok tisztában. De hátha nyújt pár ötletet.

Egyrészt javaslom, hogy a dolognak nyiss egy új blokkot (mint amilyen pl mondjuk New York) mittomén alternatív dimenzió, vagy akármi néven. Ezen belülre kerülhet egy külön előtörténet blokk. Aki akar onnan játszani ebben, az felregisztrál nálunk és oda megalkotja a saját kariját. Na most, ennek kicsit utána olvastam. Hála a jó istennek náluk is 5 fokozatos fejlődési rendszer van, így ez egy az egyben áthúzható a miénkre is. Ennek megfelelően az előtörténettel nem kell bajlódnia, copy-paste megoldás. A képessége, varázslatai, akármilyei pedig leírásra kerülnek a miénknek megfelelő rendszer szerint ható erővel. Csodafegyvereket és szuperpáncélokat majd a mesélő lekezeli a kalandjában, ahogy akarja, ennyire aki lilára van festve legyen már kreatív.
2- Kiírásra kerül a kaland, ha odaátról jelentkezik minimum X ember (meghatározod honnantól kezdve van értelme a melódnak). Amíg itt vannak az itteni játékszabályok érvényesek. Azzal a kivétellel, hogy amit odaát tudott, azt itt is tudja. Vagyis ha a mágus jön 9 varázslattal, nem felejt el hirtelen 6-ot Very Happy
3. Mivel alternatív világot a normál helyszíneken mesélni nem szerencsés, az egyszeri/ritka alkalomért mindent újragyártani meg marha sok meló lenne, javaslom egyszerűen az adott kalandtopicban folyjon le az egész kaland. Nem olyan nehéz, hiszen a mesélői reagokban úgy is nyilvánvaló merre vannak éppen.
4. Jutalmazás. Jó kérdés. Mesélőként a saját oldalunkéval se vagyok tisztában XD Mondjuk küld az adott mesélő egy rövid értékelést a másik oldal adminjának, hogy adott kalandban x, y, z és k szerinte hogy teljesítettek, mennyire volt nehéz a kaland, ésatöbbi és az admin majd leértékeli.

Ez így nem olyan sok munkával alkalmazhatónak tűnik. Egyúttal aki kíváncsi DC-re és ott kipróbálni magát ilyen keretek között, az egyúttal elfogadja Vadmacsekék erre kialakítandó szabályait, pötty. És bepasizhat (Superman) vagy becsajozhat (Wonder Woman ^^)

Vélemények? Smile
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Szellem on Hétf. Ápr. 09, 2012 12:23 am

No, beszéltem a másik oldal egyik adminjával, és gondoltam ideje tisztázni néhány dolgot, ha még akad valaki, akit érdekel ez a kaland:

1. Ez a játék egy úgynevezett "alter kaland" lenne, vagyis külön, csak erre a játékra alkotott helyszíneken játszanánk, és nem lenne semmilyen hatással a fórum elsődleges történetfonalára. Wonder Womant nem lehet felcsípni, bocs Midnight Wink

2. Nem saját karival megyünk, hanem valamelyik híres marvel szereplőt kell alakítani, azon belül is valamelyik X-ment. Elég széles a választék, szóval biztos mindenki talál majd kedvére valót. (nem ragaszkodom hozzá, hogy én vigyem Rozsit, szóval ha valaki úgy érzi, kipróbálná, milyen vele, csak rajta Wink )

3. A kaland alapja nagy vonalakban a Tenn Titans Vs X-men képregény lenne, szóval a DC részéről Robin Superboy, Kid Flash, és hasonlók kerülnének terítékre, ami azért annyira nem is vészes kedvenc mutánsainknak.

4. Regelni azt viszont kell a másik fórumon, ha nem hozunk létre egy harmadikat erre a célra. Véleményem szerint az sem lenne katasztrófa amúgy, ha a két meglévőn játszanánk ki a dolgot, rengeteg userünk van 0 hsz-el, ezek legalább játszanának.

Ennyi, ha még lenne kérdés, ne habozzatok. Szerintem a változatosság kedvéért érdemes lenne kipróbálni, úgyis csak egy izgalmas játék, semmi több.

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Darren Black on Hétf. Ápr. 09, 2012 12:36 am

Hát nem tudom, nem hangzik annyira rosszul. Smile Viszont X-men alatt X-men értendő? Kardfog, Magneto, stb kilőve?
Én egyébként szívesen kipróbálnám magam Rozsomákként, de igazából ha én erre beneveznék, a Kurt Wagner nevű kék fickót csinálnám meg, viszont szorosan véve ő sem X-men. Legalábbis a film alapján, sajna én csak arra tudok építeni.
avatar
Darren Black
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 437
Hírnév : 28

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Szellem on Hétf. Ápr. 09, 2012 4:27 pm

Az X-men alatt X-men értendő igen Wink
Egy csapatban lesznek a közös ellenség ellen, akiket NJK-k személyesítenek majd meg, szóval Magneto, és hasonlók legfeljebb a gonosz oldalon lesznek, a mesélő által vezényelve Smile

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Közös kaland

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.