St. Luke's Church

1 / 5 oldal 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

St. Luke's Church

Témanyitás by Cerebro on Kedd Feb. 21, 2012 7:18 am

Római katolikus templom, mely már több mint száz éve óvja Bnonx népének lelkét, s ha kell akár testét is, hisz vastag kőfalaival akár erődítménynek is beillene ez a hatalmas épület.

Többek között a Tisztogatók is ide járnak imádkozni, ezért mutánskodni odabent csak saját felelősségre!_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Csüt. Márc. 29, 2012 9:09 pm

//Előzmény: Police Plaza //

Nyílik a furgon ajtaja, a rendőrségi kommandó tagjai pedig kettesével ugrálnak ki rajta, fegyverüket szorongatva. Az utasításnak megfelelően mindenki a saját pozíciója felé igyekszik, s a remekül képzett profiknak mindössze néhány percre van szüksége, hogy elfoglalják a pozícióikat. Ez alól csak a két lövész a kivétel, kiknek azért jóval tovább tart felmászni a két szomszédos épület tetejére, de ha belehúznak, nekik is összejöhet a dolog rekordidőn belül. A tömeg egyébként éljenezve fogadja a kiérkező kommandósokat, s bár ez az ováció bárkit büszkévé tenne, ezek a fiúk most igyekszenek nem kimutatni a dolgot, hisz van fontosabb feladatuk is.
-Vörös a helyén! - Szól a rádióba Sanchez. - Arany a helyén - jelentkezik be Hawthorne Derek helyett, ki egyenlőre a túsztárgyaló mellé sietett, hogy megtudja, mi a helyzet. - Egyes magasles harcra kész! - Jelentkezik be a másik lövész is.
Hosszú, várakozással teli percek telnek el, s aki odafigyel, láthatja, hogy Derek nagyon heves eszmecserét folytat a tárgyalást lebonyolító rendőrtiszttel. A férfi végül megadja magát, s a csapat vezetője összekuporodva szalad az arany osztag többi tagjához.
-Készítsétek a könnygáz ágyúkat, bemegyünk! - Hangzik fel vezetőjük hangja a rádióban. - Nem sikerült elérnünk őket. Mindenki legyen óvatos odabent.
Mike távcsövén keresztül nem láthat valami sokat a színes üvegablakon át, ám az tisztán látszik, hogy egy a kezében fegyvernek látszó valamit szorongató ember egy térdeplő alakot járkál körbe, igencsak bizonytalan léptekkel. Hirtelen a fickó megáll, és a kezében valami fényes jelenik meg, mintha lángra gyúlt volna a karja.
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Csüt. Márc. 29, 2012 9:42 pm

~ Szóvak egy templomba megyünk! Nagyszerű, ha valami baj történik, mindjárt kéznél van a lelki segítség is. ~ fut át rajtam az ironikus gondolat, miközben szét izzadom magam a bevetési ruhában és a maszka alatt. ~ Ráadásul még mutánsok is vannak az elkövetők között, ez még jobb! Lehet még jobban utálni minket! ~
Mikor megérkezünk és King kiadja a parancsot, mindenki igyekszik a leghamarabb elfoglalni a pozícióját. Én is tudom a dolgom, ahogy Jackson is, és a templommal szemben lévő épületek tetejét célozzuk meg, hogy minél előbb elfoglaljuk a helyünket és jó rálátásunk legyen a célpontokra.
Miután felértem és kiválasztottam a legmegfelelőbb helyet, hasra vágtam magam és próbáltam a templom színes üvegén keresztül kivenni valamit. Hát ideálisnak nem mondhatnám a helyzetemet, alig láttam valamit.
Mikor meghallottam, hogy sorban mindenki bejelentkezik én is megtettem.
- Kettes magasles pozícióban! – szóltam bele a mikrofonba és a szemem most már a puskám távcsövére tapadt.
Ha lenézek látom, hogy Derek keményen vitatkozik a túsztárgyalóval, ami azt jelenti, hogy valami nem kerek odabenn, aztán megjön a várva várt bejelentés a századostól és a dolog ettől kezdve a mi kezünkben van, a helyzet egyre fokozódik.
Ismét a távcsőbe nézek és amit kiveszek a fényt erősen megtörő ólomüvegen keresztül, az nagyon nem tetszik, de nem lőhetek még, hiszen nem látom tisztán a célt, és akár a túszt is megsebesíthetem.
Mivel a csapatok behatolnak rövidesen, inkább kivárok, hátha, ha ők többet látnak határozottabb parancsot kapok, vagy egyértelműbb lesz a kép, amit látok.
~ Miért pont egy templom, és miért keresztelő? ~ pislogom ki az izzadtságot a szememből, és gyorsan a beleszólok a rádiómba.
- Magasles kettes jelenti, hogy látok egy térdeplő alakot és mellette egy fegyvernek látszó tárggyal körülötte sétáló alakot, akinek mintha lángba borult volna a karja. Parancsot kérek!
avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Pént. Márc. 30, 2012 12:44 pm

A csapat készen áll a behatolásra, a könnygáz ágyú bevetésre kész, s már Derek is elfoglalta pozícióját. Hacsak nem sétál ki onnan Jézus személyesen, hogy békét hozzon a földre, ezt az akciót már semmi sem állíthatja meg.
-Magasles 2.Ha tisztán látja a célpontot, ne habozzon. - Feleli Mike-nak, ki ha lő, azzal a bentiek tudtára adja, hogy bajban vannak, bár erre a szirénákból is rájöhettek, viszont ha nem teszi, akkor a lángoló kezű mutáns elevenen hamvasztja el a szerencsétlen érseket. - Vörös egység, behatolni! Arany, szintén! Teljes tűzparancs!
Magára húzza légzőmaszkját, ezt követően pedig elsülnek az ágyúk. Bár iszonyú bűntudata van érte, sajnos muszáj az épület díszes ablakain keresztül belőniük a bűzbombákkal, viszont cserébe így már Mike is rendesen láthatja mi folyik odabent. A fősoron négy terrorista álldogál, Ak-47-es gépfegyvert szorongatva, készen arra, hogy agyonlőjenek bárkit, aki belép az ajtón(amennyiben Mike lelőtte részeg társukat, akkor persze más a helyzet, ebben az esetben a székek mögött lapulnak meg, és csak akkor pattannak fel tüzelni, amikor a csapat rájuk töri az ajtót, igaz akkor már hat a gáz, szóval igencsak vaktában lövöldöznek).
-Nyomás!
A kommandósok két felől hatolnak be, s hozzá is kezdenek hálátlan feladatukhoz. A terroristák jóval többen vannak odabent, mint amire számítottak, de egyenlőre úgy néz ki, nem lesz velük gond. Azonnal tüzet nyitnak mindenkire, aki állva maradt, vagy felpattan a székek közül(szerencsére a civileknek több esze van ennél). Már-már úgy tűnik, győztek, ám egyszerre még több fegyveres ugrik elő, jóformán a semmiből, hogy tüzet nyisson a behatolókra. Sokakat találat ér, ám a kevlar mellény egyenlőre megvédi az életüket, ha a testi épségüket nem is. Derek is kap egy golyót, igaz az csak a ballisztikus sisakját éri, miről könnyű szerrel le is pattan.
-Mindenki fedezékbe!
A legtöbb új jövevénnyel nincs gond, csupán vaktában tüzelnek, ám az egyik, termetben Derek-hez hasonlító figura még célzás nélkül is meggyőző akadályt állít eléjük, a gépágyújával tüzelve.
-Magasles, lőjétek ki!!!
Ha ez nem lenne elég gond, az új támadók között felbukkan egy mutáns is, aki démoni sebességgel rohangál össze-vissza, de egyenlőre nem merészkedik a fedezékben lapuló rendőrök közelébe.
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Pént. Márc. 30, 2012 8:20 pm

Látom a csapatokat, hogy felveszik a formációt a behatoláshoz, amikor megkapom a tűzparancsot, így ismét célba veszem a tűzbeborult kezű mutánst, aki valamiért nagyon bekattant szegény túszra, vagy csak valamelyik őrangyalt akarja megszemélyesíteni, de azt hiszem nem lesz szerencséje, mert most a pokolra jut.
Gondosan célzok, hiszen a színes ablaküvegen keresztül nem látom olyan jól, mint szeretném, de aztán nem halogathatom tovább, hiszen King százados is jelt ad a rohamra, így elengedem a halálos lövedéket az útjára, és innen már csak imádkozhatom, hogy az pontosan oda menjen, ahová szántam. Még látom a nagy robbanások előtt, ahogy a tüzeskezű fickó lehanyatlik, így aztán rögtön más célpontot keresek magamnak, hiszen most már, hogy az ablakok berobbantak, sokkal tisztábban látok mindent.
A két csapat behatol és mindenki teszi a dolgát. A fegyverropogás szinte már fülsiketítő és a rosszfiúk is többen vannak, mint kellene. Mivel ők fedezékből tüzelnek, így aztán rögtön sikerül is pár találatot bevinni a csapat tagjai közül párnak, köztük, ha jól láttam a távcsövön keresztül King-nek is, de eddig még mindenkit megvédett a szerelése.
Miután fedezékbe húzódtak, megpróbálok én is leszedni pár bátrabb terroristát, aki azt gondolva, hogy a földön lévő társaim nem látják, és ez öreg hiba.
Aztán megjelenik egy hegynyi ember, aki biztos végignézte valamennyi Rambo filmet, mert kiállva a padok közé egy gépágyúval nyit tüzet vaktában sorozva mindent és mindenkit.
- Itt magasles 2. – szólalok meg gyorsan, mikor érzékelem, hogy elég nagy a gáz odalenn. – Először iktassuk ki Gorilla bácsit, aztán álljunk rá Villámlábra. Ő egyelőre nem tűnik olyan veszélyesnek, mint a másik.
Azzal már a sok-sok gyakorlásnak megfelelően lövök is az emberünk fejére és nyakára, hogy megállítsam az ámokfutását. Mivel másik két golyót is látok becsapódni, gondolom Jackson is teszi a dolgát.
Ha nem esik össze ennyi lövéstől, akkor lövök, amíg mozog, de ha igen, máris a szaladgáló mutánst igyekszem befogni.

avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Pént. Márc. 30, 2012 9:23 pm

Az arkangyal a pokolra jut, egy tiszta fejlövésnek köszönhetően, mitől érett dinnye módjára durran szét mindene nyaktól felfelé. Társait cseppet megviseli ez a fordulat, s fedezékbe húzódnak, mielőtt ők maguk is hasonló sorsra juthatnának, ám ekkor kezdetét veszi a küzdelem. Sajnos mivel a többség fedezékben kuporog, így valamivel tovább tart likvidálni őket(cserébe viszont sokan teljesen harcképtelenné vállnak, például az a terrorista, akinek pont az arcába robban az egyik könnygáz gránát) és az erősítés is megérkezik, mielőtt még elfogyhatnának az elkövetők. A gépágyús fazonra senki sem számított, és ennek köszönhetően rengeteg rendőrtisztet megsebesít - őket társaik rángatják fedezékbe - ám a lövészek gyors reakciójának köszönhetően megölni senkit sem tud, s hamarosan belőle is csak egy véres holttest marad ezen a megszentelt földön.
Az ámokfutóval már más a helyzet. Egyre bátrabban szaladgál a katonák közt, lőni viszont senki sem tud rá. Végül annyira elszemtelenedik, hogy Derek-hez szalad oda, és egy ügyes mozdulattal kikapja a férfi kezéből puskáját. Már éppen rászegezné a fegyvert egy pimasz mosoly kíséretében, ám ebben a pillanatban a százados akkora balegyenest kever le neki, hogy azt még az utcán is hallják. Szerencsétlen fiú vért prüszkölve szaltózik, s kettétöri a padot, amin át zuhan.
-Tiszta! - Üvölti az egyik kommandós. - Tiszta! - Feleli a másik. Mialatt minden mozogni képes rendőrtiszt arra utasítja a földön fekvőket, hogy maradjanak is úgy, s válogatás nélkül megbilincselnek mindenkit, Derek a sérült fiúhoz lép, s elveszi tőle a puskáját. Ahogy a padsor romjai közt álldogál, tekintete a kereszten feszülő Jézusra téved, kinek szomorú szemei mintha csak őt bámulnák.
~Majd jóvá teszem.~
-Szép munka! Jöhetnek a támogató csapatok. - Hangzik el a férfi hangja a rádióban, aztán percekig csak a keresést végző rendőrök csacsogása tölti be az étert. Jó 10 perccel később szólal meg újra Derek, s bár igyekszik fenntartani a hideg profizmus látszatát, hangja most mégis zaklatottabb a szokásosnál.
-Minden egységnek! Húzódjanak hátrébb a templomtól! Van egy bomba a csatornában! Ismétlem, környéket kiüríteni!
Derek a maga részéről a katakombák felé veszi az irányt, azonban más nem követi, hisz szigorúan megtiltotta mindenkinek, hogy vele tartsanak. Őszintén szólva, ő maga is kételkedik benne, hogy mennyire volt jó ötlet lemenni oda...
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Pént. Márc. 30, 2012 10:20 pm

Hát ezt nagyon elkiabáltam! Mármint, hogy Villámlábat fogjuk kiiktatni a gépágyús fickó után, hiszen olyan gyors a srác, hogy mire megcéloznám, már méterekkel odébb van, vaktában meg nem fogok tüzelni, így csak savanyú képpel nézem, ahogy vigyorogva szlalomozik az embereink között.
Aztán egyszer csak elveti a súlykot, mert King századossal köti össze a bajuszt, ami nem bizonyul jó ötletnek, hiszen a következő pillanatban méteres hátraszaltóval amortizálja le a templom berendezését egy ökölcsapás következtében.
Ezután már minden megy, mint a karika csapás, a fiúk biztosítják a terepet és hatástalanítják az utolsó terroristákat is.
Mikor Derek bejelenti az akció végét én is megkönnyebbülten fordulok a hátamra, hogy kicsit kiegyenesítsem a feszültségtől elmerevedett, sajgó izmaimat, majd összekapom a felszerelésemet és indulok le a tetőről.
A templom előtt találkozom újra a srácokkal többségével, akikkel már kezdem felvenni a ritmust és kölcsönös vállveregetések után bepakolom a fegyveremet a furgonba. Ekkor halljuk meg a százados hangját és azt, hogy mit fedezett fel a csatornában.
Mikor a segítségére induló csapatot visszaparancsolja meghökkenek, hiszen nem tudja mi vár rá a bombán kívül, talán mások is elbújtak oda.
~ Mit veszíthetek? Hiszen így is a bögyében vagyok a hiányzásaim miatt, legfeljebb repülök azt nyitok egy magánpraxist! ~ győzködöm magam, aztán míg a többiek egymás között a lehetőségeket mérlegelik, én magamhoz veszek két pisztolyt, hogy könnyen tudjak mozogni, egy túlélő kést dugok a bakancs szárába és míg nem figyel rám senki, besurranok a templomba és a katakombák felé szaladok, hogy időben utolérjem azt az önfeláldozó nem normálist.
~ Lehet, hogy mégis jobb lett volna valakinek szólni, hogy mit tervezek? Most már késő bánat! ~
A rádiómat nem akartam használni, hiszen akkor Derek rögtön megtudta volna, hogy nem teljesítettem a parancsát. Mikor meghallottam a távolban a lépteit már óvatosan osontam utána.
avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Szomb. Márc. 31, 2012 9:43 pm

A katakombákba érve Mike nem talál semmi olyat, amit az ember egy átlagos -még ha kissé feldúlt is - katakombában ne találna. Dohos falak, pókhálók, néhány kiborított kőkoporsó, évszázadok - na jó, csak egy évszázad - óta halott emberek csontjai, és persze egy lejárat a csatornákba, pontosabban egy rögtönzött lejárat. A hatalmas lyuk a padlóban első látásra arra emlékeztet, mint amikor egy rajzfilmbeli gonosz egy futurisztikus fúró tankkal alagutat váj magának a föld mélyében, és onnan tör a felszínre. Egészen biztos, hogy ezt egy mutáns művelte, ám szerencsére az ő csontjai sem voltak törhetetlenek, hisz bármennyire is tűnik mélynek a sötét verem, mindössze pár métert kell lehuppanni, hogy valaki a csatornába érjen, a bűzös, még dohosabb csatornába.
Egyébként a kanális is tökéletesen megfelel első látásra egy normális kanálisnak, de nem valószínű, hogy sok tapasztalatot gyűjtött Mike ezzel kapcsolatban, vagy, hogy szeretett volna. Remélhetőleg hozott magával zseblámpát, mert világítás az nincs, és az a parányi fény, ami a templomból szűrődik le is csak néhány méteren át segíti ki a rendőrtisztet. A végeláthatatlan bűzbarlangot járva, ha követi a hangokat nemsokára belebotlik valakibe, ám sajnos nem abba, akibe szeretett volna. Egy másik mutáns nyálas, polipszerű csápjai csapnak felé, azzal a feltett szándékkal, hogy a nyaka köré tekeredjenek, és kiszorítsák belőle a szuszt.
-Még egy zsernyák! Az embernek már idelent sincs nyugta tőlük???
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Szomb. Márc. 31, 2012 10:46 pm

Óvatosan suhantam Derek után, ugyanis nem örültem volna, ha idő előtt észrevesz és visszaküld, vagy még rosszabb esetben belém ereszt egy golyót, mert azt hiszi én is terrorista vagyok. Ezért igyekezve egyáltalán semmilyen zajt ütve átvágni a katakombán, amit megállapításom szerint nem fogok visszasírni, ha kikeveredem belőle. Az évszázadok óta itt porladó tetemeket takaró koporsók látványa, a sötét és pókhálós termek nem tartoztak a kedvenceim közé. Aztán a lyuk a padlón mindjárt felkeltette az érdeklődésemet, hiszen onnan le lehetett látni a csatornába és valószínű, hogy King százados erről beszélt, itt lehetett a bomba. Szép nagy lyuk volt és nagyon nem szerettem volna egyedül hirtelen szembetalálkozni azzal a mutánssal, amelyik ezt művelte.
Mivel viszont nem volt mély, könnyedén leugrottam, ahol a sötéthez és a dohszaghoz még a nyálkás és vizes jelzőt is hozzátehettem.
A nadrágom oldalzsebéből előkaptam a zseblámpát és hozzáfogtam a pisztolyhoz, hogy legalább arra lássak, amerre megyek. A loccsanó lépések irányába indultam, elhatározva, hogy most már közelebb megyek és ha kell meg is szólítom a századost, mikor egyszerre csak hangot hallottam, de mielőtt odakaphattam volna a zseblámpa fényét, a templomból leszűrődő nagyon halovány fényben a szemem sarkából valami mozgást észleltem és önkéntelenül lerántottam a fejem és hátraugrottam.
Ez volt a szerencsém, mert a mellettem lévő téglafalon csattan egy zöldes színű, nedves csáp, ami, mint kiderült, ahogy rávilágítottam, egy mutánshoz tartozott.
- Még egy? Ezek szerint már találkoztál eggyel? Hol van? Merre ment? – fogom rá a pisztolyt. – Válaszolj és ne hadonássz a nyúlványaiddal, mert szitává lőlek. – fenyegetem meg komoran. – Nincs jó napom, hogy ebben az átokverte csatornában kell mászkálnom, és nem téged kereslek, így, ha nem állsz az utamba békével válunk el egymástól, de, ha kötekedni akarsz, rossz lóra tettél. De, ha már ilyen szépen összefutottunk, megkérdezném, mit tudsz a bombáról? – világítok a szemébe a csatornalakónak.

avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Vas. Ápr. 01, 2012 5:37 pm

A csápos mutáns feltartja kezeit, aztán egyik tenyerével eltakarja arcát, hogy a zseblámpa erős fénye ne égesse ki a retináit. Nagyon nem tettszik neki ez a helyzet, az pedig végképp nem, ahogy a zsernyák vele beszél.
-Nyugalom, leálltam! - Kiáltja, ezt követően azonban a szennyvízből ugrik fel egy csáp, melynek nem titkolt célja kiütni Mike kezéből a pisztolyt. - Bocs haver, de szerintem engem is keresel. - Jegyzi meg diadalittas mosollyal az arcán, s egy másik csápja már támadásba is lendül, olyan erővel, hogy a férfi mögötti fal meg is reped, ha elugrik előle(ha nem, arról jobb nem is beszélni). - A haverod után két társam ment, épp most filézik ki, ami pedig a bombát illeti, érzed ezt a szagot? - A mutáns a levegőben terjedő benzinbűzre utalt természetesen, ami percről percre erőteljesebb. Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy egy töltőállomáson is kellemesebb a levegő, mint idelent. - Elkéstetek!

Valamivel messzebb egy vérző test merül el derékig az "iszapban". Egy másik férfi bedagadt arccal mered a hasán térdelő óriásra.
-Utálom, ha követnek - jelenti ki derek, s pisztolyát a mutáns torkához nyomja - azt pedig még jobban, ha hazudnak nekem, mint ahogy a haverod már tapasztalhatta. Utoljára kérdezem - még beljebb nyomja a fegyver csövét, szinte már átlukasztva a szerencsétlen mutáns terrorista bőrét - hol van a bomba?

Mike-hoz ebből csak egy lövés hangja jut el, majd valamivel később egy másiké...
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Vas. Ápr. 01, 2012 6:46 pm

Mikor a csatornapolip feltartja a kezeit és visszakozik kissé, talán még meg is nyugodnék, ha nem utálnám ennyire a csatornákat, de ez eleve zaklatottá tesz valamelyest, így azért nem veszem készpénznek a bűzös löttyben ácsorgó fickó szavait.
És milyen jól is teszem, mert a következő pillanatban már kígyózik is elő egy csáp a víz alól és megpróbálja kikapni a kezemből a pisztolyt, de hát, mint mondtam neki igazán rossz lóra tett és időben félreugrottam, amivel megmentettem magam a másik nyúlványától is, ami így elzúgott a fejem felett és hatalmas csattanással ütött ki pár téglát a falból.
- Nem mondod? Hogy te is terrorista lennél? Hát már minden idiótát felvesznek abba a bandába? – világítok ismét a szemébe, miközben gúnyolódom rajta.
Persze nem örülök neki, mikor meghallom, hogy még két társa csámborog itt lenn, de azért nem is esek kétségbe, hogy a százados után mentek, hiszen nagyfiú már, tud magára vigyázni.
- Áááá! Szóval a benzint akarjátok berobbantani? És legalább öngyújtót hoztatok, vagy azt is elfelejtettétek? – célzom meg a létfontosságú szerveit és húzom meg a ravaszt, miután megtudtam, hogy hol is van az a „bomba”.
Éppen, hogy elhal a lövéseim visszhangja, mikor felcsattan egy másik, de kicsit távolabbról, majd még egy. A hangjából ítélve kommandós fegyver, de, hogy kinek a kezében volt mikor elsült, hát az a nagy kérdés és csak remélem, hogy a főnök volt aki talpon maradt.
Ha sikerült megölnöm a csápos útonállót, akkor rohanok tovább, hogy értesítsem Dereket a fejleményekről, és remélem, hogy nem néz terroristának és, ha kijutunk innen laposra sem ver a parancsmegtagadás miatt.
avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Hétf. Ápr. 02, 2012 6:54 pm

Michael ellenfelének feje a háromszorosára dagad, s annyira elvörösödik a pulykaméregtől, hogy szinte már nem is lát, csak csapkod összevissza borzalmasan izmos csápjaival, vadonatúj repedésekkel megajándékozva az amúgy sem sértetlen csatornarendszert. "Dögölj meg te szemétláda! kibelezlek, amiért ezt merészelted mondani nekem!" Mondaná, ha nem gátolná meg a beszédben az agya helyére került ólomdarab, s az, hogy teste elmerül a fekáliában.
Miután innen folytatja az útját, már nem tart sokáig, hogy összefusson hőn szeretett főnökével, ki meghallva a lépteit felé fordítja puskáját, s az ahhoz erősített zseblámpával jól képen világítja őt, illetve kis híján a ravaszt is meghúzza, de aztán csodával határos módon felismeri támadójában ritkán látott kollégáját, így végül a tűzpárbaj elmarad.
-Bodwin! - Suttogja, hangyányit ingerülten. - Mi az istent keres idelent??
Mielőtt válaszolhatna, valamiféle masina pittyegése töri meg a csendet, mintha nem is olyan távol egy gépet állítanának be, és egyik férfi számára sem lehet kétséges, hogy mi célból.
-Mindegy, kövessen.
Egy rinocérosz diszkréciójával csörtet át a csatorna rendszeren, hisz mindezek után elég kétséges, hogy meglephet bárkit is, a pokolgépnél rosszabbat pedig úgysem tehetnek vele, hiába számítanak jöttére. A bomba egy nagyobb terem közepén van elhelyezve, fölötte pedig egy alak görnyed, még mindig a gombjait nyomkodva. Körülötte 4 másik mutáns(?) álldogál, gépfegyvert szorongatva, egyikük bőre korom fekete, minden bizonnyal neki köszönhető ez az olajos bűz. Derek hátát a falnak támasztja, ujjaival Mike-ra mutat, aztán két szemére, végül pedig a bal oldali kettő felé. Tovább nem vár, ha Mike is pozícióba kerül, a küszöb elé térdel, és csípőből nyit tüzet a jobb oldali kettőre.
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Hétf. Ápr. 02, 2012 8:32 pm

Persze azt nem gondoltam, hogy nem fog meghallani Derek, ha még életben van, csak abban reménykedtem, hogy nem először lő, aztán kérdezi meg, hogy ki vagyok. Azért örültem, hogy ez jött be, mert a következő kanyar után egy zseblámpa fénye vágott a szemembe és kellemes karcos hangja fagyasztotta meg a levegőt. Kérdésére már éppen válaszoltam volna, mikor jellegzetes pittyegés hallatszik valahonnan elölről és a főnök intésére arrafelé indultunk, így bepótolhattam a mondandómat.
- Gondoltam elkél egy kis segítség, ha nem akart volna egy aranyos, hideg csápot a nyaka köré hátulról. – suttogtam vissza kicsit pislogva, hogy szemem ismét hozzászokjon a félhomályhoz.
Mivel nem zavart vissza, hanem maga mellé hívott, így már talán, ha kijutunk innen megtarthatom a fejem és ez már jó hír volt.
Most már nem kellett túlságosan óvatoskodni, hiszen a lövések már így is, úgy is lelepleztek minket, így inkább a hangosabb, de gyorsabb haladás mellett döntöttünk, vagyis döntött a százados, én csak követtem.
Aztán a járat egy nagyobb helyiségbe torkollott, ahol már meg is pillanthattuk a zaj forrását és magát a bombát, amit éppen valaki megpróbált beprogramozni. De sajnos nem volt egyedül, mert négy gépfegyveres társa őrizte árgus szemekkel, de azért minket még nem fedeztek fel, így mi voltunk lépéselőnyben.
Derek nem is habozott, már ki is adta a parancsot és én követve az utasítását felvéve egy jó pozíciót, a baloldali két terrorista fejére és mellkasára célozva, meghúztam a ravaszt, hogy végre a bomba közelébe juthassunk a hullájukon keresztül.
Láttam, ahogy a lövedékek elérik a céljukat, piros vérpermetet szórva maguk köré és nagyon reméltem, hogy sikerült harcképtelenné tenni őket és nem okozna további meglepetést.

avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Kedd Ápr. 03, 2012 6:22 pm

Mike túláradó optimizmusa bár megindító, sajnos nagyon-nagyon nagy tévedésre alapszik, s hogy milyen kevés esélye van megtartani a fejét, azt ha más nem, Derek szolid fogcsikorgatása, és az, ahogy minden lépésével mintha bele akarna rúgni a földbe remekül mutatja, mennyire ideges ebben a pillanatban, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ehhez van némi köze a fél várost romba dönteni képes bombának is, így TALÁN van némi remény Bodwin számára is. Akik számára nincsen, azok már fűbe is haraptak a rendőrduó jóvoltából, vérrel spriccelve be a dohos terme falait, és az itt fekvő egynéhány csontvázat, mik ki tudja mióta hevernek itt. Ahogy elhallgatnak a fegyverek, King százados már rohan is a bombához, és olyan erővel hajítja le róla a rá tehénkedő holttestet, hogy az abba is belepusztult volna, ahogy a falhoz csapódik. Mielőtt még a szilánkosra törő csontok keltette zaj visszhangja elcsendesedhetne, Derek már fel is kiált.
-Élesítették! - Közli, s a szerkezet egyre szaporábban pittyegő hangja is igazolja ezt. - Jól van, maga konyít valamit az ilyesmikhez? El kell választanunk a detonátort a bombától, anélkül, hogy elsülne, és gyorsan kell cselekednünk! Ha minden igaz itt találom meg a...ó várjunk, nem érdekes...
Lapát keze megmozdul, s vészesen vastag ujjai az "abort" feliratú piros gombra tévednek. Amint az lenyomja, a masina elcsendesedik, ő pedig fáradtan huppan hátra, a falnak támaszkodva. Arcáról ezernyi verejtékcsepp indul útnak, átáztatva felsőjét, miközben szapora légzése gőzfelhőket rajzol a kanális bűzös légterébe.
-Ha jól emlékszem, a rádióban azt mondtam, bomba van a csatornában, mindenki takarodjon innen. - Felnyitja szemeit, és egyenesen Mike-ra mered velük, megint azzal a vesébe látó nézéssel. - Elárulná, mit kell mondanom ahhoz, hogy elhúzza a csíkot?
Fejét oldalra dönti, s kissé fintorogva nézi meg magának a lemészárolt mutánsok véres hulláit.
Az evolúció következő lépése a seggem. Ezek is ugyanolyan pancserek, mint az összes többi bűnöző.
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Kedd Ápr. 03, 2012 6:47 pm

Mivel élő ember nem maradt a bomba közelében rajtunk kívül, már csak azt kellett volna hatástalanítani, de mivel a százados azt a fickót is szitává lőtte, aki talán ezt meg tudta volna tenni egy kis fenyegetés hatására, így nem sok reményt fűztem hozzá, hogy mi még élve kikeveredünk innen, sőt valószínűleg a fél várost is magunkkal visszük.
Miután King százados, aki először odaért megszemlélte a szerkezetet, nem örvendeztetett meg túl jó hírrel, és az egyre gyorsabbra váltó sípolás is valami hasonlót jelzett.
Mikor feltette a kérdést, hogy értek-e hozzá, csak megráztam a fejem, hiszen én mesterlövész vagyok, nem bombaszakértő. A filmekből meg nem hiszem, hogy jó ötlet lenne meríteni.
De mielőtt ezt szóban is közölhettem volna vele, megnyomott egy szép nagy és feltűnő gombot és a pittyegés elhallgatott. Békés csend telepedett a csatornára, csak az újból előbújó patkányok motoszkálása keltett némi zajt.
Egy percig el sem akartam hinni, hogy ilyen egyszerűen megszabadultunk a veszélytől, de mikor a főnök is megkönnyebbülten ült le a bomba mellé, már én is fellélegezhettem …….…volna, ha nem szegezte volna nekem rögtön a kellemetlen kérdést, ahelyett, hogy örült volna, hogy fedeztem a seggét.
- Bocs főnök, de nem hallottam, talán az a fránya rádió, valami történhetett vele. – tártam szét ártatlanul a kezem, miközben a helyére csúsztattam a pisztolyomat. – Még csodálkoztam is, hogy a többiek nem jöttek magával! – próbáltam menteni a menthetőt. _ aztán meg jöttem volna hamarabb is, ha nem botlok bele abba a polipkezű fickóba, de végül is ő igazított útba, még ha nem is az volt a szándéka. – vonom meg a vállam, lehetőleg elterelve a figyelmet magamról.
Hiába vagyok magam is mutáns, azért sosem fogom megérteni ezeket a terrorista akciókat! Mit akarnak vele elérni? Csak még jobban megutálnak minket. Most aztán végképp nem szerettem volna, ha kiderül mi vagyok, lehet, hogy ezután magam sem mennék ki élve a csatornából, amilyen állapotban van most a százados.

avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Csüt. Ápr. 05, 2012 10:20 pm

Arckifejezéséről lerí, hogy ez volt a leggyengébb mentség, amit életében hallott, és nem csak azért, mert amikor a bomba elhallatott, egy pillanatra úgy érezte, hogy újjászületett. Ó nem, az számára is nyilvánvaló volt, hogy a férfi, nem mond igazat, az viszont meglepte, hogy még csak meg sem próbált valami legalább távolról hihető magyarázattal szolgálni.
-Szóval a rádió mi? - Kérdez vissza, s annak fényében, amit átéltek együtt, most az egyszer lenyeli azt a kiselőadást, amit a társa fejéhez tervezett vágni, pedig milyen szép beszéd lett volna! Szerepelt volna benne pár szó a becsületről, a kitartásról, a bátorság és a vakmerőség közti különbségről, lángoló fémkarikákról, vékony jégről, pengeélről, izomerőről, t9bbszörös csonttörésről, utcasöprésről, és persze akasztásról is. Mind ehelyett csak ejt egy nem túl biztató mosolyt, aztán feltápászkodik, és leporolja magát, s reflexből megpróbálja leporolni magát, ám a mozdulat közben rádöbben, hogy ennek semmi értelme, hisz úgyis ki kell dobni a használt páncélt, ezek után.
-Húzzunk innen, idelent a rádió nem ért semmit...illetve, maga felmegy, én pedig itt megvárom a tűzszerészeket. Nyomás. - Bár nem szándékozta, ezt észrevehetően kedvesebben mondta, mint korábban bármit. Úgy tűnik magában elkönyvelte, hogy TALÁN mégsem olyan link alak ez a Bodwin, mint egyesek állítják. Igaz, annyira senki sem lehet link, eddig azt hitte, ő az első, aki mégis.
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Pént. Ápr. 06, 2012 8:58 am

Azt hiszem a magyarázkodásom nem győzte meg, legalábbis az arckifejezéséből ítélve, mert elég hitetlenkedő képet vágott, de legnagyobb meglepetésemre mégsem tett szóvá.
Talán a bomba hatástalanításával együtt járó megkönnyebbülés volt az oka, vagy talán mégis csak beismerte magában, hogy valamilyen szinten megmentettem a hátsóját, de elmaradt a várt legorombítás, pedig már számítottam rá, hogy pár hétig, vagy, ha nagyon morcos kedvében van, akár fél évig is valamelyik úrkereszteződésben fogom irányítani a forgalmat.
Hát még ha tudta volna, néha milyen ügyekből kifolyólag maradok távol a munkától, vagy milyen alakokkal haverkodom, akkor milyen képet vágott volna, de hála az égnek meg csak nem is sejtett semmit.
Mikor azonban felüti a fejét az arcán valami mosolyféle és feláll, mégis azt hiszem hogy valami baj van. Ha King százados mosolyog, akkor mindenki menekülni szokott. Most viszont miután kellő távolságra hátráltam, hogy felkészüljek minden eshetőségre, csak elzavart, hogy hozzam a tűzszerészeket.
- Igenis, uram! – vigyorogtam megkönnyebbülten, habár még mindig nem szívesen hagytam itt egyedül, hiszen nem fésültük át a katakombákat, akár még rejtőzködhetett itt egy-két nem kívánatos alak, de most már nem hiszem, hogy célszerű lett volna ujjat húzni vele. – Egyik lábam itt, a másik ott!
Azzal sarkon fordultam és gyorsan felrohantam, hogy lehozzam magammal a bombahatástalanító brigádot.

avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Derek King on Pént. Ápr. 06, 2012 6:54 pm

Amint a tűzszerészek megérkeznek, már tűz is kifelé a büdös, dohos, sötét, és nyirkos járatból, ami halmozott jó tulajdonságai ellenére sem nyerte el a tetszését az ott töltött idő alatt. A felszínre érve azonnal körülrajongják őt az emberei, s komoly erőfeszítésébe kerül, hogy megússza a dolgot néhány tucat vállveregetéssel, és nem a magasba emelve cipelje őt a csapat a kocsijához. Miután ezek az események lezajlottak, mosolyogva lépdel tovább, Bodwin-t keresve.
-Azért, jobb, ha tisztázunk valamit: a polipjából kínai pörkölt lett volna, ha velem találkozik - közli, szigorúan, mutatóujját megrázva a férfi arca előtt - de, azt hiszem kivételesen álszent dolog lenne tőlem a vakmerőségről prédikálni, nem igaz? - Fanyar mosoly jelenik meg az arcán, s újra megveregeti társa vállát. - Menjen haza, és vegyen pár ezer fürdőt, én is azt fogom tenni. A papírmunka miatt pedig ne fájjon a feje - teszi még hozzá, legbarátságosabb hangján - lesz még ideje befejezni bőven a hétvégén. Na, jó szórakozást.
Sajnos, hazamenetelről szó sincs még egyikük számára sem. Le kell adni fegyvereiket, és ruháikat, és vár még rájuk egy hosszú, unalmas kihallgatás, amiben biztosítaniuk kell pár embert arról, hogy elengedhetetlenül szükséges volt agyonlőni azt a néhány mutánst, aki fel akarta robbantani ezt a városrészt, majd Derek a maga részéről visszautasítja a terapeuta által felkínált segítséget, szerinte ugyanis a legjobb pszichológus még mindig a Rolling Rock, ha többed magában érkezik. Hosszú kúra veszi kezdetét otthonában, a tv előtt.

//Köszönöm a játékot! Very Happy //
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Michael Bodwin on Szomb. Ápr. 07, 2012 12:44 pm

Miután a hatástalanító brigád lerobog, nem sokkal később King százados is felbukkan, így az addig engem faggató csapat egyszerre rohamozza meg, hogy gratuláljon neki.
Addig én a kocsi oldalának dőlve mérlegeltem, hogy vajon ez most jó pont lesz-e nekem vagy még jobban elástam magam a főnök szemében.
Mikor aztán megláttam közeledni már nem volt kérdéses, hogy rögtön megtudom, de egyelőre a komor és feszes ábrázatáról nem tudtam leolvasni semmit.
A kezdet nem volt rózsás, de mikor végül vállon veregetett azzal a gorilla nagyságú kezeivel, amitől tíz centivel alacsonyabb lettem, akkor már nekem is vigyorogni támadt kedvem, de a mondat végén megint csak rám fagyott a mosoly.
~ Ez klassz ! A kedvessége egy orrszavúéval vetekszik! ~
- Kösz főnök! Ezt fogom tenni! És hétvégén úgy sem volt programom! A papírmunka nélkül kész unalom lett volna az életem!
Aztán bevágódtunk a kocsiba és visszarobogtunk a kapitányságra, ahol a rutin vizsgálat után végre leadhattam a szolgálatot és az autómba pakolva a több mázsa aktát, hazahúzhattam a belem.

Két nap és két éjszaka éppen csak elég volt, hogy végezzek a papírmunkával, de az utolsót is befejeztem és lezártam, majd hétfőn reggel az egészet vigyorogva a főnök asztalára zúdítottam. Reméltem, ha bejön, akkor nagyon-nagyon boldog lesz.

//Köszönöm én is, és tényleg jó buli volt főnök! Very Happy //
avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Tibutty Tamity on Vas. Május 06, 2012 7:10 pm


//Előzmény//

Apró, halk dörmögésként érnek el hozzám a hangfoszlányok, mintha víz alatt lennék. Minden tompa, elcsigázott és halk... Talán azt mondanám, hogy nyugodt… Bár sötét van, mégis jó aludni, hiszen nem fáj semmi. Örökké itt maradnék… Ám, valaki nagyon azt akarja, hogy keljek fel és járjak, mert, ahogy múlnak a percek (vagy másodpercek) egyre jobban kivehetőek a dolgok. Darabosan, de érzékelem a környezetemet. Egy fémes koppanás... A fa illata... A meleg... Az ismert hang... Valahol a magasban felzengő harangok... Megkönnyebbülök, mikor rájövök, hogy hol vagyok.

- Mennyi ideje eszméletlen?... Miért támadtak rátok?... Pedig hányszor mondtam neki, hogy… De rendbe fog jönni. Remélem… Mégis, mit gondolt? Ezzel nem lehet megoldani semmit… Fiam, elmehetsz, ha akarsz. Az ő nevében is köszönöm a segítségedet. Isten látszik, hogy vigyáz rá, amiért téged küldött érte... Bele sem merek gondolni, hogy mi történhetett volna veletek. Rendben… már csak… - Felszisszenve ülök fel, mikor az éles fájdalom belehasít a vállamba és mikor kinyitom a szememet egy feszületet pillantok meg. – Maradj nyugton! És ne kapálózzál a szárnyaddal! Az a gyertyatartó nagyon drága nekem! – hallom a bosszús hangját Frederick atyának. Egy nagyot sóhajtva esem vissza az asztalra.

- Elnézést atyám…

- Elnézést, elnézést! Nem tartanánk itt, ha nem keveredtél volna ismét bajba! Akkor bezzeg nem kellene elnézést kérned! – dorgál a pap, mire halványan elmosolyodom. Körbenézek. A kis szoba már jól ismert hely nekem. Pár könyvespolc telerakva mindenféle irományokkal, egy színes, díszített ablak, szemben az ajtóval, amin a napfény egyre halványabban jön át, ahogy megy le a Nap, az ólomsúlyú, gigantikus faasztal, a székek és egy, a bejárattól balra lévő otthonos kandalló, amiben most nem ropog tűz. Szememmel megkeresem a közelben lévő fiút, de nem emelem a fejemet, mert ahhoz túlságosan gyengének érzem magamat.

- Köszönöm – szólalok meg. Az őszülő, robosztus öregember látványa megnyugtató volt még annak is, aki nem ismerte. Most pedig, ahogy a gyertya után nyúlt és visszahelyezte az ablakpárkányra, senki sem mondta volna rá, hogy öreg. Büszke, egyenes tartással ment és még ráncban sem rendelkezett annyival, amennyivel kellett volna. Valamit még dörmög az orra alatt, majd fejcsóválva visszaül az asztalhoz húzott székre, kezébe veszi a csipeszt, közelebb hajol a vállamhoz, feltolja a szemüvegét és kékes tekintetét a sebre szegezi. Érzem, hogy nincs rajtam a felsőm és az egyik székre van terítve egy kabátra. Ahogy végignézek magamon, látom a lábamon, az oldalamon és a bal szárnyamon lévő kötéseket, de amikor megszámolom az odakészített, díszített tányéron lévő golyókat, valahogy nem egyezik a szám. Összeráncolom a szemöldökömet, de mikor már szólásra nyitnám a számat, a pap megelőz.

- Igen, jól látod. Az oldaladban két helyen is volt… - mintha büntetni akarna, a csipeszt mélyen a vállamba nyomja, mire az asztalba kapaszkodom és az arcom eltorzul. – Még szerencséd van, hogy Sebastien ilyen gyorsan ideért veled. Ráadásul pont nem találkozott senkivel. Tudod, milyen veszélyes idejönni, mégis, miért kockáztattad az ő épségét is?...

- Nem volt jobb ötletem atyám – szabadkozom. – De, amint látja, minden rendben…

- Persze, hogyne… - válaszolja, nem túl nagy meggyőződéssel, aztán jeges tekintetét rám emeli. – Már meg sem kérdezed, hogy van a fiú? – Felsóhajtok, de nem tudok mit tenni, megadóan Seb felé fordulok.

- Veled minden rendben?
avatar
Tibutty Tamity
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 279
Hírnév : 37
Tartózkodási hely : Elmém legbenső zugában, ahol a távol is túl közelivé válik.

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Sebastien Longley on Hétf. Május 07, 2012 10:22 am

Szerencsémre találtam taxit, ráadásul olyat, aki nem nagyon kérdezősködött, mikor a viteldíj háromszorosát kapta meg, de azért óvatosságból nem a templom előtt szálltam ki, a még mindig eszméletlen Tibuval, hanem egy kicsivel odébb.
Igaz, hogy így még egy darabon cipelnem kellett, de úgy gondoltam talán így nem fognak a nyomunkra akadni, még ha a taxist meg is találják.
A templomba sem a főbejáraton mentem be, hanem hátul a sekrestyébe vezető ajtóhoz támogattam a magatehetetlen testet, majd erősen dörömbölni kezdtem.
Mikor kinyílt az ajtó és egy deresedő hajú, nagydarab pap állt a küszöbön, kicsit feszülten vártam a reakcióit, hiszen nem voltam biztos benne, hogy egyrészt ő az, akit Tibu emlegetetett, vagy ha ő is az, akkor jó néven veszi, hogy idecipeltem egy sebesültet.
De aztán, ahogy meglátta a srácot, azonnal beljebb húzott és a sekrestyébe kísért, ahol végre letehettem Tibu egyre nehezebbé váló testét a gyorsan letakarított asztalra.
A pap szakavatott szemmel vette szemügyre a sérüléseit, mint aki nem most lát ilyet először, aztán neki is látott az előkészületeknek, hogy fertőtlenítse és kiszedegesse belőle a golyókat.
Én is csak most szembesültem vele, hány helyen találták el. Még szerencse, hogy idáig kibírta, és az is, hogy én egyet sem kaptam be.
Aztán szép lassan válaszolni kezdtem a lelkész kérdéseire, hiszen természetes, hogy felmerült benne ez-az.
- Először is a nevem. Sebastien Longley vagyok és véletlenül futottam össze Tibu-val. Igazán nem tudom mi volt az előzmény, amiért rátámadtak, de én csak segíteni akartam, aztán meg le akartak tartóztatni minket, amiben gondolom közre játszott, hogy mutánsok vagyunk. – vontam meg a vállam, miközben néztem, hogy látja el a fiú sebeit. – Úgy talán negyedórája ájult el, a taxiban végig eszméletlen volt, habár néha fel-felriadt.
Nagy kő esett le a szívemről, mikor az atya közölte, hogy rendbe fog jönni.
- Nem ő volt a hibás! – ráztam meg a fejem. – Az eseményekkel sodródtunk csak. – védtem a becsületünket. – És, ha lehet, megvárnám, míg magához tér, hogy legalább elköszönhessek tőle. – nézek az egyre jobban mocorgó Tibura, aki kicsit átrendezi a környezetét a csapkodó szárnyaival, még én is hátrébb lépek, de a pap gyengéden korholó szavai végül megnyugtatják.
Egy halvány mosoly szalad át az arcomon, mikor a srác kinyitja a szemeit és találkozik a tekintetünk.
Még azért nincs túl mindenen és az atya, talán, hogy kicsit észhez térítse nem éppen kíméletes módon szabadítja meg az utolsó lövedékekről, melyek koppanva landolnak a tányérban.
A pap további dohogására Tibu csak gyengén igyekszik védekezni, de érezni azért közöttük a feltétlen bizalmat és valami apa-fiú szerű kapcsolatot, így nem szólok bele, csak mikor Tibu egyenesen nekem szegezi a kérdést.
- Áááá! Hagyd el! Nekem kutya bajom, legfeljebb lesz egy kis izomlázam holnapra. – vigyorodom el könnyedén. – Te viszont jól bekapkodtad azokat a golyókat. – intek a tányérra. – De az atya szerint megmaradsz ne aggódj! Most viszont, hogy ezt már látom is, azt hiszem lassan majd ideje nekem is hazamennem. Te meg pihengess csak egy ideig, azt hiszem rád fog férni. – ütögetem meg közelebb lépve az egészséges lábát. – De, ha tudok valamiben segíteni, hogy megtaláld, akit keresel, akkor ne habozz felhívni. – firkantom le a telefonszámom egy cetlire, majd a füléhez hajolok, hogy tudja miről beszélek. – Tudod, vannak a családnál kapcsolataim, és szerintem nem is rosszak. – emelkedek fel és nézek sokatmondóan a szemébe.

avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Tibutty Tamity on Kedd Május 08, 2012 7:59 pm

- Izomláz… -ismétlem meg elgondolkozva. - Hát igen… könnyebb egy szárnyas ürgére lőni, nagyobb a felület – húzom el a számat a fiú válaszára, miközben Frederick atya elkezdi bekötni a vállamat. Gyorsan dolgozik és látszik rajta, hogy nem először van dolga lőtt sebekkel. Én már csak tudom… Mikor ideköltöztünk és megjelent a mutációm nagyon sokat jártam ide. Ez volt az egyetlen olyan hely, ahol biztonságban éreztem magamat. Csendes volt és békés… Frederick atyával pedig sokat lehetett erről beszélni. Először nem mondtam semmit. Egy ijedt fiú némaságával ültem és reszkettem, miközben apám összevert arcára gondoltam. Sok idő telt el, mire képes voltam megszólalni. Már ott tartottam, hogy az sem érdekel, ha a lelkész is megvet és elüldöz – mégsem tette.

Kiderült, hogy a szívén viseli a Bronx-ban élő mutánsok sorsát, csakúgy, mint a többi nyomorban lévő emberét. A támaszom volt… Még most is az. Seb szavai hallatán komoran hallgatok, egyedül bólintani van erőm, majd visszahanyatlok a kemény asztalra, hogy pihenjek.

- Ne olyan gyorsan fiacskám! – zengi a lelkész, mikor Sebastien már nemcsak fontolgatja a távozást, hanem elindul a kijárat felé. – A helyedben még itt maradnék – felnéz az órára, majd ismét visszatér a kötözéshez – úgy fél órát. Tán elfelejtetted, hogy milyen környéken vagyunk? Itt nem szívlelik a mutánsokat, sem az idegeneket. Bárki megláthatta azt, ahogy egy sérült alakot hoztál hozzám és most biztos kíváncsian várják, hogy mikor indulsz. Ne aggódj, a veszélyesebb alakok csak este merészkednek ki, de még ők sem biztos, hogy betörnének ide… Bár – sóhajt egy nagyot és látszik rajta, hogy igazán elszomorítja az eset, - a múltkori mutánstámadás után nem tudom mit mondhatnék… Addig, ha szomjas vagy, kérlek igyál – int az ablakpárkányon lévő kancsóra és a fejre állított, mintás poharakra. – Mindjárt jövök, Mrs. Viggings ilyenkor szokott betérni hozzánk. Addig legyetek jók – mondja, majd elvégzi az utolsó simításokat a vállamon, felemelkedik és kimegy.

- Kicsit nyers. Nem mindegyik pap látja ilyen reálisan a világot, mint ő… de nagyon jó ember – szólalok meg egy idő után, ha a fiú mégis marad. Felé fordulok, a könyökömre támaszkodva feltornázom magam. A mozdulatra felszisszenek, a szárnyamat is megmozdítom, ahogy a fájdalom átjár, de utána enyhül a kín – szerencsére. A kezemben szorongatott cetlire írt telefonszámra téved a tekintetem, majd sokat mondóan a fiúra nézek. – Szóval… Ha már ilyen jó csapatot alkottunk, ideje lenne, hogy ne csak arról ismerjelek meg, hogy milyen jól tudsz menekülni a zsaruk elől. Mégis, ki vagy te, hogy a maffiának ennyire fáj a foga rád? – kérdezem kíváncsian és bár van néhány ötletem, sokszor utalt a családra is, de nem akarok bizonytalan találgatásokba esni, így inkább hallgatok, hátha mondd valamit.
avatar
Tibutty Tamity
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 279
Hírnév : 37
Tartózkodási hely : Elmém legbenső zugában, ahol a távol is túl közelivé válik.

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Sebastien Longley on Szer. Május 09, 2012 10:20 am

A pap szavaira megtorpanok és igen csak elgondolkozok, hiszen semmi kedvem megint valamibe belekeveredni, elég volt mára az üldözésből is és a menekülésből is, így aztán nem kell kétszer mondani, hogy visszaforduljak és inkább nekitámaszkodjam az egyik falnak, míg a férfi befejezi Tibu bekötözését.
- Azt hiszem nem csak itt nem szívelik mostanában a mutánsokat, hanem máshol sem. – vágok válaszként egy kisebb grimaszt. – aztán élve a kínálással, a kancsóhoz megyek és töltök magamnak egy pohár vizet.
Mikor kimegy, a mocorgó Tibura nézek és mellé telepszem a székre, mert tudom, hogy a mondottak után, most, hogy kettesben maradtunk lesz egy pár kérdése.
Nem is csalódom, mert kisebb sziszegések árán csak feltápászkodik, és kíváncsian szemügyre vesz, mint aki most lát először, aztán már jön is a kérdés.
Kis szünet áll be ez után, mert elgondolkozom, hogy vajon mennyire avathatom be az életembe, és vajon mennyire bízhatok meg benne, ha kiadom a titkomat, ami már lassan, ha így haladunk nem is lesz titok, legalábbis az alvilág és a rendőrség köreiben.
De mivel megéltünk együtt ez alatt a pár óra alatt egyet s mást, így végül úgy döntök, hogy nem valószínű, hogy ezek után rohanni fog, hogy feladjon az ellenségeimnek.
- Szerencséd van, hogy ismersz ilyen embereket, mert különben vihettelek volna a suliba, ahová járok, azt meg nem biztos, hogy díjazták volna. – vigyorgok rá, majd aztán elkomorodva folytatom. – Hát, sajnos lassan profi menekülő leszek, ha még sokáig nem változik a helyzet. – bólintok a megjegyzésére. – Az apám a nagybetűs Család egyik vezetője és azért küldött ide álnéven, hogy biztonságban tudjon, de valahol hiba csúszott a számításába, vagy áruló van a közelében, mert nem sokáig élvezhettem a névtelenséget és máris a város összes ellenséges maffiózója engem kajtatott, ráadásul Kohler rendőrfőnök is rám kattant, mert veszélyben érezte tőlem a városát. Szóval volt már részem üldözésben és verésben is bőven. – emlékszem vissza keserűen a legutóbbi és majdnem végzetes kalandomra Aya-val. – Mindenkinek értékes túsz lennék a kezében, így aztán alig mozdulok ki mostanában a suliból, ez volt hosszú hetek óta az első eset és most sem úsztam meg, habár legalább nem én voltam a célpont.

avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Tibutty Tamity on Csüt. Május 10, 2012 5:19 pm

Nem mondd semmit és az egyre hosszabbodó csendet csak a falióra másodpercmutatója töri meg, ahogy katonásan menetel előre… Az arcomra bizonytalanság ül ki és kissé lejjebb eresztem a vállamat, miközben figyelem elgondolkozó tekintetét. Várok. Lehet, hogy meg sem fog szólalni és hát megérteném, ha így tenne. Én sem adnám ki minden kis titkomat az összes szembejövő jöttmentnek, akit ki tudja, hogy utána valaha látni fogok-e még egyszer az életben. Ám, amikor megszólal, a szemöldököm a magasba szalad…

- Egy iskolába vinni, egy sérült mutánst… Mondd kölyök, nagyon beverted a fejed vagy csak nem hallottad, amit Frederick atya mondott? Nem beszélve az amúgy is nyilvánvaló, helyzetről, hogy… - felszisszenek a fájdalomtól és kénytelen vagyok visszafeküdni, ha nem akarom, hogy a sebeimből terjedő kín egyre hevesebben lüktessen bennem. – Áh… Hagyjuk… a lényeg az, hogy nem örült volna egy tanárod sem, ha odavittél volna… - A tenyeremet a homlokomra rakom és megmasszírozom az arcom. – Még, hogy iskola… - hitetlenkedek tovább. Rendben, elismeri, hogy nem díjazták volna ezt a húzást, de úgy hiszem, ez csak enyhén fejezi ki azt, amit én kaptam volna egy iskolában. Emberektől körülvéve, diákok között egy felnőtt, félájult mutáns, akire már kihívták a rendőrséget. Meg, hát, ő sem büszkélkedhetett volna sokáig ezzel a tettével, főleg, ha kiderül róla, hogy mutáns… Állj, állj, állj… Honnan veszem, hogy nem tudják róla, hogy mutáns?... Egyáltalán miért érdekel?... Egyre furcsábbnak tűnő elmélkedésemből az újabb szavai szakítanak ki, amiket egyre inkább érdeklődve hallgatok. Mikor befejezi, a számat szorosan összenyomva gondolkozom és emésztgetem a mondandóját… Hát, persze… Így már érthető...

- Még egyszer bocsánatot kell kérjek, amiért belekavarodtál az ügybe – válaszolok komolyan, a plafont tanulmányozva és a homlokomon pihentetve a tenyeremet, miközben a könyököm az ég felé néz. Nehéz hangsúllyal ejtem ki a szavakat, hogy érezze a mondandóm jelentőségét és súlyát, hiszen tényleg komolyan gondolom a dolgot. – Nem kellett volna közbeavatkoznod, főleg, ha ilyen helyzetben vagy. Az én ügyem, megoldottam volna… - felsóhajtok, de nem azért, mert valami zavar, egyszerűen jól esik egy hatalmas nagy levegővétel, mielőtt folytatnám. – Most így belegondolva, logikus a dolog. Érdekes egy életed lehet akkor… És veszélyes… Hallottam már pár félmondatot a különböző családok ügyeiről, de sosem kutattam elég mélyen, nem akartam belekeveredni egyik vitájukba sem. Heh, lehet, hogy néhányszor rólad volt szó – mosolyodok el halványan és ha többet akar erről tudni, kicsit kifejtem a dolgot. – Nemrég érdeklődtek egy fiú után. A Detron-ok egyik embere még engem is megtalált és egy fiúról kérdezgetett, akit Sebastien-nek hívtak. Azért volt furcsa, hogy csak ők kérdezősködtek, mert hát ugye, tudjuk, hogy egy csontra nem csak egy éhes kutya szokott jönni. Arra tippelek, hogy beolvasztották a kisebb csapatokat és elkezdték sarokba szorítani a többi ellenfelüket… Legalábbis én ezt hallottam, de ahogy már mondtam; igyekszem kimaradni ebből a fajta üzletből. Persze, akkor nem tudtam semmit, de ne aggódj, most sem szolgáltatnálak ki nekik – szögezem le szárazon. - Nem akarok egy folyó mélyén megrohadni… - hozok fel egy érthető példát. – És remélem, hogy a kis találkozásunk után sem kell számítanom senkire…

- Melyik családról van szó? Lopez? Hyrden? Roppel?... – gépiesen kezdem el sorolni a New York-i maffiacsaládokat, akiknek már dolgoztam esetleg hallottam róluk, hátha valamelyikbe beletrafálok és megtudom, hogy melyik fejeshez tartozik Seb – mint az örökös kis maffiagyerek. Bár, ezek után eléggé nehezen tudom elképzelni róla, hogy követné az apja nyomdokait… de hát ki tudja. Lehet, hogy egy hidegvérű üzletemberrel hozott össze a sors, aki lelkiismeret furdalás nélkül kinyíratna és még azt is hozzátenné: semmi személyes.
avatar
Tibutty Tamity
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 279
Hírnév : 37
Tartózkodási hely : Elmém legbenső zugában, ahol a távol is túl közelivé válik.

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Sebastien Longley on Pént. Május 11, 2012 2:04 pm

Látom, hogy a szavaim megdöbbentik vagy legalábbis alaposan meglepik, de hát ezt igazán nem róhatom fel neki, hiszen a legtöbben, akik már tudják ki vagyok és honnan jöttem hasonlóan reagálnak. De aztán, csak megjön a szava és most én vagyok, aki ingatni kezdi a fejét.
- Ne kérj bocsánatot, hiszen én avatkoztam bele kéretlenül, és nem te rángattál bele. – hárítom el a szavait. – És különben is te sérültél meg nem én. Abban az iskolában, ahová én járok meg nem hiszem, hogy nagyon meglepődtek volna, ha egy sebesült mutánssal állítok be, és lehet, hogy szakszerűbb ellátást kaptál volna, de mivel ezt a helyet nevezted meg, így idehoztalak, nem akartalak esetleg kellemetlen helyzetbe hozni. – nyugtattam meg.
Nem lehet könnyű neki, hiszen látom, hogy mennyire elborítja néha a fájdalom, és az atya nem kényeztette el eddig fájdalomcsillapítókkal.
Amikor arról beszél, hogy hallott már ezt-azt a maffia ügyeiről és a családokról, enyhén biccentek felé.
- Hát az életem egy kész rémálom, legalábbis az utóbbi időben, és nem éppen az érdekes jelzőt használnám rá. – forgatom meg látványosan a szemem. – Hát valószínűleg engem keresnek, mert most végre sikerült egy kicsit eltűnnöm a látóterükből, gondolom ez felbolygatta a kedélyeket. Mivel jótanácsként azt is megkaptam, hogy nem nagyon telefonálgassak haza, így most még azt sem tudom mi újság van, mi van apámmal és anyámmal, mennyire vagyok még toppon az ellenségeiknél. De előtte semmi jót nem hallottam, sajnos és most már kezdek kicsit ideges lenni miattuk. – hajtottam le a fejem és vizsgálgattam a padló repedéseit.
Talán ha vissza megyek a suliba, épp ideje lenne felhívni apámat, hogy mi a helyzet és, hogy nem e mehetnék végre haza. A honvágy egyre jobban gyötört, még annak ellenére is, hogy nem szerettem volna belekeveredni ezek után még annyira sem, mint eddig, az öregem ügyeibe.
- Én is remélem, de azért igyekszem senkit nem veszélybe sodorni, akivel találkozom, ráadásul nem én voltam most a célpont sem. Sokszor elképzeltem, hogy milyen jó lenne, ha apám nem az aki, és én egy teljesen átlagos életet élhetnék, de lassan már elképzelni sem tudom, hogy nem fussak valaki, vagy valami elől. – nézek fel a srácra keserűen. – Hidd el nem hiányozna a gazdagság, csak szabad lehetnék.
Mikor a családomról kérdez és felsorol pár ismerős nevet csak megrázom a fejem.
- Nem, nem! Az én apám Jeremy Boower! És Chicago a felségterülete, de már hallottam olyan híreket is, hogy azért pikkelnek rá, mert terjeszkedni akar, és ezért tudnák zsarolni, ha a kezükbe kerülnék. De hát ez csak utcai pletyka. Én csak be szeretném fejezni a sulit, barátokat szerezni, lányokkal ismerkedni. – pirulok bele egy kicsit, hiszen még egy barátnőm sem volt, hiszen ilyen életmód mellett még esélyem sem volt rá. – Aztán normális életet élni, de úgy látszik nem ezt szánta nekem a sors. – vonom meg végül kedvetlenül a vállam. – És te? Miért keveredtél bajba? Ki az akit keresel ennyire? – kérdezek most én, hogy a szomorú gondolataimat eltereljem.

avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: St. Luke's Church

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 5 oldal 1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.