Socrates Szoborpark

5 / 12 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next

Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Sebastien Longley on Szer. Jan. 04, 2012 8:36 pm

Mire megtudtam, hogy nem megyünk messzire, már meg is érkeztünk és nekem sürgősen nagyokat kellett nyelnem, még jó, hogy csak azt az egy szendvicset ettem még ma. Ez a nem messze, egy eléggé kies lakást jelentett, de semmi feltűnő nem volt rajta, kivéve, hogy mintha valami járművet toltak volna végig a szőnyegen. Megjegyzésére csak intettem egyet.
- Nekem ők is pont elégségesek voltak. Nem vagyok profi menekülő bajnok, hogy ennél ügyesebb emberrablókra áhítozzak. És mi? Hogy már akkor ott voltál mikor átváltoztam? Hiszen az még az üldözés elején volt? - nézek rá kissé megütközve, hiszen nem értettem, ha meg akart menteni, vajon miért várt addig, míg majdnem sikerült nekik, amit elterveztek.
Mikor végig sorolja a teljes palettát és a monoklihoz ér, ijedten nézek körbe, hogy keressek egy tükröt, hogy magam is megnézhessem olyan szörnyű-e mint ahogy mondja.
~ Ez is jó! Itt állok egy ismeretlen fazonnal, aki jó, hogy megmentette az életemet, de azt sem tudom kicsoda, és a képem érdekel a legjobban. ~
- Egyébként ki vagy te? Az apám küldött? És érdekes volt ez az utazás, de inkább haza mennék, azt hiszem mára ennyi izgalom bőven elég volt.
avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Szellem on Szer. Jan. 04, 2012 8:58 pm

-Ne szerénykedj, egész ügyesen tudsz eltűnni, ha akarsz...
Újra elkezdődik a szokásos játék, róka, vagy nem róka? Szerencsére az utóbbi mellett dönt a srác gyomra, bár valószínűleg csak azért, mert Hollywood-i diétán van, az arca ugyanis elég zöld még így, a sötét lakásban is.
-Ó, ne haragudj, hogy ilyen sokáig tartott megmenteni az életed - feleli a számonkérésre, melyet a fiú ugyan nem mondott ki, de azért érzi a hangjából. - Remélem megbocsájtasz, de túlzottan lefoglalt, hogy összeszedjem ezeket. - Ezután kiszórja az asztalra egyik zsebe tartalmát: egy sokkoló aksiját, egy elsütő szerkezetet, több tucat töltényt, és sebi telefonjának aksiját is. - Ha máskor furán viselkedik, ezt vedd ki, ne csak kikapcsold, attól még be tudnak mérni...
~Ha ki tudja kapcsolni egyáltalán ugye...~
-Az apád? Ó nem... - Feleli vigyorogva. - Az érdeklődésemet azután keltetted fel, hogy majdnem megölték miattad a körzeti orvosom. Tudod, nagyon nehéz jó szakembert találni manapság, pláne ilyen vonzót, ezért gondoltam teszek róla, hogy ne sodord többet bajba. - Itt idegesen vakargatni kezdi a tarkóját. - Na persze, akkor még nem sejtettem, hogy ez ilyen nehéz lesz. Viszont, ezek szerint tudod mivel foglalkozik az öreg, ez máris egy jó pont.
~Vajon beveszi, hogy csak egy különc, jótét lélek vagyok, aki segít mindenkin, ha már ilyen képességekkel áldotta meg a sors? Megmentettem az életét, ez jó kezdet nem?~
-Egyébként, én csak egy fura fazon vagyok, aki nem szeretné, ha szétbombázná az otthonát egy seregnyi maffiózó, szóval mondhatjuk, hogy apáddal nem értünk egyet maradéktalanul mindenben. És te hogy állsz ehhez a kérdéshez?

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Sebastien Longley on Szer. Jan. 04, 2012 9:15 pm

Mikor elkezdi kipakolni a zsebéből a sok életveszélyes vackot, csak meresztem a szememet. Vajon hogyan csinálta?
~ Hát hülye vagyok én, hisz úgy, ahogy engem ide hozott, láthatatlanul! ~ csapok képzeletben a homlokomra.
De ezek szerint csak végig nézte az egész üldözést és még sem avatkozott közbe, pedig könnyedén megtehette volna, de hagyott gyötrődni és halálfélelemben úszni. Ez érdekes. Felettébb érdekes. Talán még sem az az irgalmas szamaritánus, akinek beállítja magát.
- Doktornő? Óóóó! Hát Lynn....doktornő! - ragyog fel az arcom, mikor rájövök kiről beszél. - Hát ige, sajnálom, hogy oda is követtek, persze nem állt szándékomban bajba sodorni őt, és ahogy elnéztem eléggé a helyzet magaslatán is állt, de tényleg sajnálom. Ismered zeke szerint. - nézek rá érdeklődve.
Apám emlegetése megint csak felkelti a gyanúmat, hiszen általában csak egy fajta körben cseng ismerősen a neve.
- Ezek szerint mégis tudod ki az apám. - mormogok komoran. - Hogy én, hogy állok hozzá? Hát ez egy jó kérdés. A család tagja vagyok, de nem vagyok maffiózó, ha erre voltál kíváncsi. De, hogyan találtál meg, hacsak nem követtél? És mi közöm a lakásodhoz? Azt sem tudom hol laksz. - jut el az előző szavak értelme az agyamig. - Ki vagy te egyáltalán? Az egész nem úgy nézett ki a a parkban, mintha most kezdted volna a szakmát. - teszek egy pár lépést az ajtó felé.
avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Szellem on Szer. Jan. 04, 2012 9:32 pm

-Tudod, a látszattal ellentétben, eltart egy darabig, amíg egy ekkora embert magammal teleportálok, és nagyon tud zavarni, ha lelőnek közben, szóval muszáj volt egy kicsit bebiztosítanom a dolgot.
~Arról nem is beszélve, hogy valaki megtiltotta, hogy megölessem magam...igazi zsarnok, de nem tudok mit csinálni vele.~
-Igen, ismerem - vallja be, de közben elfordul, hogy vendége ne láthassa azt az idióta vigyort, ami valamiért állandóan az arcára, ha szóba kerül a nő. Érthetetlen... - Minden mutáns ismeri, aki sűrűn kerül bajba, és igen, érti a dolgát, de egy hadsereggel ő sem bánna el, téged pedig az kerget.
A következő kérdésre bólint némán, majd újra a fiú felé fordul, ám mostanra sikerült levakarnia arcáról a vidámságot, és arcán újra annyi érzelem látható, mint a ligetben lévő szobrokén.
-Nem mondtam, hogy nem tudom ki az - szögezi le - csupán annyit, hogy nem ő küldött. Az otthonom alatt pedig ezt a várost értem, de ezek szerint nem tudsz róla, hogy újabban mivel múlatja az időt az öreg. Semmi baj, én sem erről mesélnék a kölyökre este az ágy szélén ülve.
Látványosan az ajtó felé tekint, majd újra a fiú szemébe néz.
-Ha menni akarsz, menj, de a helyedben kerülném a... - Újra megvakargatja a fejét. Ezúttal valóban tanácstalan, hogy is fejezhetné be ezt a mondatot. - Az igazat megvallva, ha repülsz sem biztos, hogy nem kapnak el. Hiszed vagy sem, te vagy a második legnépszerűbb célpont a városban.

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Sebastien Longley on Szer. Jan. 04, 2012 9:51 pm

Nem értem miről beszél, de nem szeretném ha az apámról esetleg valami hír terjed és nem tudok róla.
- Most mi van? Inkább mond el, hisz előbb-utóbb úgy is a fülembe jut, akkor meg jobb előbb. - kérem a férfit. - És tudom, hogy nagyon népszerű vagyok mostanában és lehet, hogy erről a főzsaru tehet, nem az apám. - komorodok el. - És miért a második, ki az első? - kelti fel a kíváncsiságom, holott másodiknak sem akarok lenni, sőt egyáltalán sehanyadiknak, csak legyen már vége. - Te tudsz valamit, hogy miért akaszkodtak rám ennyien?
avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Szellem on Csüt. Jan. 05, 2012 3:35 am

Szomorúan csóválja meg a fejét. Érthető persze, hogy a fiú kíváncsi, de vannak dolgok, amiket az ember egyszerűen nem szeretne tudni, nem számít, mennyire ragaszkodik az ellenkezőjéhez.
-Nézd, nem vagyok nagy emberismerő, de te jó gyereknek tűnsz, és az is dicséretes, hogy ki akarsz maradni apád dolgaiból. - Mély levegőt vesz, majd mint akinek a fogát húzzák éppen, préseli ki magából a következő mondatot. - El tudlak vinni a Xavier intézetbe, és ott biztonságban leszel.
~A fiam is oda jár újabban...ha lenne terapeutám, biztos ez lenne a téma még pár évig nála.~
-Az első egy Darren Black nevű fazon. Őt üldözi mindenki, de szerencséjére volt annyi esze, hogy dobbantson, és azóta már rég kihajózott Washingtonból valamelyik kimondhatatlan nevű Európai város felé.
Ismét a kezét nyújtja a fiú felé, készen arra, hogy elvigye innen őt.
-Na mi legyen, csevegünk még a város rohamosan züllő közbiztonságáról, vagy elvigyelek oda, ahol van esélyed túlélni az éjszakát?

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Sebastien Longley on Csüt. Jan. 05, 2012 10:43 am

Jó gyerek! Na ilyet is régen hallottam már magamról, főleg mostanában csak túszként, vagy hullaként szeretnének látni egyesek.
- Igen, szerettem volna, jobban mondva, de ahogy látom ez nem fog menni! Nem bújhatok ki a bőrömből, habár néha szeretnék, de azt is tudomásul kell venni, hogy akármilyen nagy maffiafőnök Jeremy "Jerry" Boower, nekem csak az apám és én szeretem a szüleimet. - fakadok ki keserűen. - Ezért, akármit is szeretnék, úgy látszik a sorsom előre elrendeltetett és vagy meghalok, vagy fegyvert fogok és beállok a sorba. - keményedik meg a tekintetem.
- Darren Black? - nézek rá meglepetten. - Hiszen őt ismerem, na jó, csak olyan szegről-végről, mert együtt bunyóztunk a parkban a múltkor és eléggé meg is sérült. - emlékszem vissza az ekkori eseményekre. - Ő az első számú üldözött? - csodálkozom még mindig. Akkor jó nagy dolgot csinálhatott.
Aztán csak néztem a kinyújtott kezét és azon töprengtem, hogy mi legyen. Hagyjak ott csapot-papot és fussak a Xavierbe, vagy ......nincs vagy, ha visszamegyek a suliba tuti, hogy reggelre, de pár napon belül halott vagyok. De ott vajon meg tudnak védeni, vagy bajba sodrom őket is?
- Nem tudom, talán.....De mi lesz utána? nem élhetek életem végéig bezárva! - lépek közelebb bizonytalanul.
avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Szellem on Csüt. Jan. 05, 2012 8:52 pm

-Sors - ismétli megvetően, és arcára olyan mély undor ül ki, mint aki legszívesebben a padlóra köpne. - Ugyan már. Ha ez igaz volna, én most ügyvéd lennék, mert az apám is az volt, vagy esetleg az anyám nyomdokaiba is léphetnék és akkor....szintén ügyvéd.
~És úgy szinte mindenki aki hirtelen eszembe jut, és dolgozik. ne tudjátok meg, milyen nálunk egy családi ebéd...nem mintha sűrűn vennék részt ilyesmin.~
-Ha ki akarsz maradni belőle, hát maradj, mire való a láthatatlanság, ha nem erre?
Ő a maga részéről tuti várna a halálközeli élményekkel legalább 20 éves koráig, de persze tényleg van, hogy az embernek nincs választása, a mutánsok pedig még inkább hajlamosak bajba kerülni, a fene sem érti ezt.
-Ja, ő az...Hosszú történet, mi lenne, ha mennénk inkább?
Persze, a srác nem hagyja ennyiben. Pár perce még el akart futni előle, most pedig az élet nagy kérdéseire várja tőle a választ. Szépen vagyunk...
-Nézd kölyök, senki sem várja tőled, hogy életed hátralévő részében egy sötét szobában kockulj, bár ismerek valakit, aki szerint ez nem lenne olyan rossz, viszont fogadd el, hogy ha most kezdesz pattogni, csak megöleted magad. Egyedül mindenképpen elbuksz...

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Sebastien Longley on Csüt. Jan. 05, 2012 9:08 pm

- Hát, ha a láthatatlanság örökké tartana, akkor talán megoldható lenne. - intek keserűen.
A sürgetésre csak bólintok egyet, hiszen tényleg nem sok választásom maradt, és habár eszem ágában sincs pattogni, de azért nem is akarom 17 évesen magamra csukni a szobaajtót, nem hogy egy évre, de még egy-két hónapra sem.
- Menjünk akkor! - egyezek bele végül. - Aztán majd valahogy értesítem apámat, hogy még véletlenül se a Fordham-ban keressen. De nem tudom jó ötlet-e a Xaviert is belekeverni, mert a végén még bajba keverem az ottaniakat is. Azt hiszem beszélnem kell majd Mr. Windsorral, hogy tájékoztassam a történtekről. - fogom meg a férfi kezét, habár annyira nem örülök az utazás ezen módjának, mert nem biztos, hogy most is a gyomromban marad a szendvics.
avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Szellem on Szomb. Jan. 07, 2012 4:28 am

-Hehe - nevet fel keserűen - ilyet ne kívánj, Egy idő után marha idegesítő tud lenni, hogy átnéznek az emberen.
Ahogy így elnézi, egészen megsajnálja a fiút. A hazai csapat érthető, hogy meg szeretné kaparintani magának, hisz Boower ellen kiváló adu lenne a kölyök élete, és az is világos, hogy Boower maga miért akarja megtalálni, Szellemnek azonban mi haszna van abból, hogy kimenti őt?
~Hát, pár kedves szót, amit fülembe suttognak, kicsit jobban megérdemlek majd ezek után, de semmi más. Újabban tényleg rákaptam erre a szuperhős témára...pazar....~
-Ne aggódj, bármi is fog történni, már nem tarthat sokáig, és utána szabadon sétálgathatsz megint szoborparkokban, temetőkben, a Central parkban éjjel, és egyéb szuper biztonságos helyeken! ~Feljegyzés magamnak: agyonütni Sean-t, amiért képes volt ott mászkálni éjjel.~
-Az lenne a legjobb - szól, miközben megfogja a fiú felé nyújtott kezét - ha apádnak sem szólnál a hollétedről. Ha én juttatlak oda, arról senki sem fog tudni, és jobb lenne, ha ez így is maradna.
Kámforrá válik a fiúval együtt, szépen lassan. Mikor mindketten maguk mögött hagyták az anyagi világot, mint a villám suhannak az iskola felé.
~Keresni biztosan nem fognak ott, de ha biztosak benne, hogy ott vagy, az már más. Ne hívj fel senkit, akkor kisebb az esélye, hogy lefülelnek, és megjegyzem, a telefonod nélkül ez amúgy is elég nehéz feladat lesz...~

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Sebastien Longley on Szomb. Jan. 07, 2012 11:15 am

- De, ha apám nem hall felőlem, akkor tuti idejön, és akkor egyrészt nagy balhé lesz, másrészt veszélybe kerülhet az élete és én azt nem szeretném. - rázom meg a fejem. - Valahogy csak tudatni kéne vele, hogy jól vagyok és nem kaptak el, különben még vérfürdőt rendez az ellenségei között a városban és azért megint én szorulok, ha mást nem a zsaruktól később, hisz miattam történne meg. Áhh! - intek mérgesen a fene se tudja mi lenne a jó megoldás! De most menjünk, majd kiagyalok valamit, ha az iskolában leszek.
Azzal határozottan megragadom a férfi kezét, aki még mindig nem tudom miért is segít nekem ilyen önzetlenül, de mivel eddig nem adott okot a bizalmatlanságra, most sem kételkedek benne, hogy nem oda visz ahova mondja.
Mivel nem tudom, hogy hallja a gondolataimat az utazás során, így nem is zavartatom magam.
~ Ha még sem egy irgalmas szamaritánus, akkor ráérek falba verni a fejem, ha már rájövök, hogy megint hülyeséget csináltam. ~
Amikor meghallom a fejemben a hangját, kicsit összerezzenek.
~ Hmm! Könnyen beszél, hiszen nem 17 éves, aki nem képes a seggén megülni és még ráadásul aggódik is a történtek miatt!
avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Szellem on Szomb. Jan. 07, 2012 12:19 pm

-Igaz - hagyja rá szomorúan - azt én sem akarhatom. Tudod mit, majd én elmondom neki, hogy egy biztonságos helyen vagy, ahol nem találhatnak rád, rendben? Engem biztosan nem fülelnek le, ha meg mégis, gyorsan el tudok tűnni előlük.
A repülés közben sikerül megint a frászt hoznia utasára. Szegény fiú, azt hiszi, ez lesz a legrosszabb meglepetés, amire számíthat ettől az úttól...minden esetre most is kapásból a mosdóban tervez megjelenni. Tiszta haszon, hogy kivételesen férfi utastársat fuvaroz, úgyhogy még abból sem lehet nagy baj, ha van ott valaki rajtuk kívül...illetve, attól függ ki az, de őt csak sikerül elkerülni.
~Én is voltam 17. Akkoriban elég volt egy nagyobbat tüsszentenem, hogy másik államba kerüljek, és ne találjak vissza többet, és mivel az utcán éltem, elég beteges gyerek voltam. Valahogy csak kibírod, hogy egy kastélyban kell raboskodnod.~
Megjelennek, pont az egyik WC kagyló mellett, Szellem pedig nagy bölcsen azonnal elhátrál a fiútól. Az ő skáláján hármasra osztályozná őt a látottak alapján, de volt már, hogy meglepődött, szóval jobb az óvatosság.

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Sebastien Longley on Szomb. Jan. 07, 2012 12:41 pm

- Megtennéd? - nézek rá csillogó szemekkel. - Apám és én is nagyon hálásak lennénk érte!

Az utazás közbeni gondolatban történő csevegés eléggé bizarr volt számomra, de aztán csak megérkeztünk mielőtt ebbe jobban beleszédültem volna, viszont most a megérkezés már nem volt olyan probléma mentes, mint először. Jó, akkor is épp csak sikerült visszatartani a szendvicset, de akkor a rémület talán nagyobb volt, mint a gyomorforgató érzés, most viszont semmi nem mentett mag, hogy a bennem lévő étel újból napvilágot lásson, még szerencse, hogy a férfi előrelátóan a mosdóban landolt a wc csésze mellett, amit rögtön igénybe is vettem.
- Huhh! Most kicsit rosszabb volt, mint az előbb. - nyögöm ki mikor már nem maradt bennem semmi. - Azt hiszem az utazás ezen módját hanyagolni fogom.
Mikor már a falat is eltudtam engedni különösebb szédülés nélkül, elbúcsúztam önzetlen megmentőmtől és keresni kezdtem valakit, aki elvezet Mr. Windsor-hoz, hogy elregéljem neki, mi történt.

/Szál vége - köszönöm a játékot Very Happy /
avatar
Sebastien Longley
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 604
Hírnév : 10

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Parázsléptű on Vas. Jan. 29, 2012 8:12 pm

Még jó, hogy kifigyeltem, hogy hová tették a ruhámat, így könnyen el tudtam tűnni, abból az ispotályból. Mikor nagy nehezen kikeveredtem abból a hatalmas épületből és az utcára értem döbbenten meredtem a rengeteg emberre, akik majd lesodortak a lábamról, és nem voltak tekintettel semmilyen formában rám. De, hát sajnos nem volt erőm ennyi emberrel szembeszállni, így keresni kezdtem egy helyet ahol végre csendben meghúzva magam meditálhatok és megpróbálhatom visszanyerni régi formámat.
Az úton nem győztem csodálkozni azokon a furcsa, igavonó nélkül közlekedő kocsikon, amikkel találkoztam. Volt olyan is, amin olyan sok ember utazott, hogy el sem tudtam képzelni, hogy bírja el őket. Végre megpillantottam egy helyet, ami pont megfelelt a céljaimnak, így beljebb mentem, távol a kíváncsi tekintetektől. Muszáj volt keresnem a szellemek tanácsát, mert a fegyvereimet vissza kellett szereznem és reméltem, hogy megvilágosodok, merre is induljak.
avatar
Parázsléptű
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 178
Hírnév : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Midnight on Vas. Jan. 29, 2012 8:30 pm

Kényelmes léptekkel sétáltam ki a szoborparkba. Alapvetően szeretem ezt a helyet, ugyanis rengeteg az árnyék, melyek közt meghúzódhatok. Ami azt illeti a pilóta napszemüvegemhez egy kissé sok is, de annyi baj legyen, így vagyok vagány. Motoros bakancsok, farmernadrág, bőr szíj, fehér poló, fekete bőrdzseki a Mohawk fejjel. Bármilyen csaj, aki egy kicsit is vonzódik a rosszfiúkhoz az most egyből rám kattanna, azokból meg van elég. Hmm... Talán még cicázok is egyet ma valakivel.
A távolban alacsony alakot vettem ki, talán gyermek lehet? Vagy valaki rosszul van? Hoppácska! Ha valaki esetleg ott agonizál, annak akár tárcája is lehet. Könnyed léptekkel odaballagtam, de határozottan nem az a kép fogadott, amire bármikor számítottam volna egy kosztümös filmen kívül. Vörös felső, vörös karvédők, fekete, testhez álló nadrág, fekete vászoncipők. Na meg egy vörös valami maszkszerű ízé az arca előtt, pedig a szemei csinik. Nagyon csinik. Milyen lehet az arca. Nem áll fel, de szinte biztos vagyok benne, hogy tud a jelenlétemről...
Nekitámaszkodok karba font kezekkel az egyik szobornak, majd vigyorogva megszólalok:
- Hát te, baba? Eltévedtél a farsangról, vagy csak most másztál elő a PlayStationből? - kuncogtam.
avatar
Midnight
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 7

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Parázsléptű on Vas. Jan. 29, 2012 8:46 pm

Már éppen a meditációs gyakorlatom vége felé jártam, mikor hallottam, hogy valaki a hátam mögül közelít, majd megáll és egy darabig csendben figyel.
Nem akartam megszakítani a gyakorlatot ezért nem néztem rá, fenyegetést pedig nem érzékeltem felőle, így nem foglalkoztam vele tovább, egészen addig, míg meg nem szólalt.
Először azt gondoltam valaki máshoz beszél, de mikor csak a csend válaszol a kérdésére, körbe néztem, de rajtam és rajta kívül egy teremtett lélek nem volt a környéken.
- Hozzám szóltál? Hogy mersz megzavarni mikor éppen meditálok? Meguntad az életedet? - nézek rá szúrós szemekkel. - Vagy nem tudod, hogy egy kiemelkedettel beszélsz? Tudatlanságod akkor sem mentség! - állok fel, hogy közelebb lépjek hozzá.
avatar
Parázsléptű
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 178
Hírnév : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Midnight on Vas. Jan. 29, 2012 8:52 pm

Szerintem olyan magasra szaladt a szemöldököm a szavai után ami már feszegette az alapvető anatómia határait. Hallottam már akcentust a mandulavágású szemek alapján a csaj is japó vagy kínai lehet, vagy koreai, de legalábbis valami hasonló, viszont ez nem akcentus volt, hanem... régies. Jézusom, ki tanította ezt angolra? Vagy miből? Shakespeare összes?
- Naná, hogy hozzád szóltam, más nincs a környéken - rántottam meg a vállamat. - Azon kívül ne durcizz már cicám, nem kell mindjárt pattogni - sóhajtottam. - Nem vagyok szimpi? Van ilyen. De be kell látnod, hogy a göncöd minimum... feltűnő - vigyorogtam. - Bár megy a szemedhez. Az is igen feltűnő. Feltűnően csinos - kacsintottam. Aztán csak fújtam egyet: - Kiemelkedett mi? Aztán honnan emelkedtél ki? - legyintettem elhessegetve a szavait. Felvágós kis picsa...
avatar
Midnight
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 7

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Parázsléptű on Vas. Jan. 29, 2012 9:26 pm

Hallottam, hogy beszél a furcsa öltözékű férfi valamit, de nem értettem, talán csak minden negyedik szavát, de az meg értelmetlen sületlenség volt.
Végig azon törtem a fejem, hogy mi történhetett itt a Brit Birodalomban, hogy ennyire elkorcsosultak az emberek, hogy már senkit és semmit nem tisztelnek, vagy nem ismernek fel.
- Nem értem miről beszélsz, de mivel nem mutatsz tiszteletet, feltételezem, te is a kiemelkedettek közé tartozol, még ha nem is ismerem a klánodat. Én Parázsléptű vagyok, a Nakotashi klán mestergyilkosa. Nem vagyok ismerős a Brit Birodalomban, ezért ha te is közénk tartozol bocsáss meg nekem az előző szavaimért. Megmondanád kit tisztelhetek benned? – figyelem a reakcióit, mert ha még sem kiemelkedett, hanem csak egy szemtelen paraszt, akkor megismergeti haragomat.
avatar
Parázsléptű
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 178
Hírnév : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Midnight on Vas. Jan. 29, 2012 9:40 pm

Ellöktem magam a szobortól és oldalra tartva a karjaim kihívó, táncos léptekkel sétáltam felé pár lépést, nyugtató hangsúllyal mondtam a szavaim, mint ahogy a kicsit gyagyásoknak szokás:
- - Kicsi lány, az egyik felét nem értem annak amit mondasz, nem beszélem a japánt, vagy kínait, vagy mit. Nem igazán tudom mi az a Natokashi? - csóváltam meg a fejemet. - És ha te a "Brit Birodalmat" céloztad be, akkor igen rosszul váltottad valahol a jegyet angyalom, ez nem birodalom és már régen nem is brit, ez csak a jó öreg Amerika. Ha meg már így kérdezed: nem, nem vagyok mestergyilkos, vagy más efféle.
Megráztam a fejemet:
- Parázsléptű? Érdekes egy név...
avatar
Midnight
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 7

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Parázsléptű on Vas. Jan. 29, 2012 9:55 pm

Továbbra is erősen koncentrálnom kell, hogy megértsem a szavait, de azt már tisztán látom, hogy ez valami ostoba és felettébb szemtelen paraszt és nem kiemelkedett, hisz az nem beszélne így velem, ráadásul nem is ismeri a klánt.
- Azt hittem azért vagy ilyen bátor velem szemben, aki még az előbb tisztelettel a nevemet is megemlítettem neked, mert a kiemelkedettek sorait erősíted, de látom tévedtem, ezért meg kell leckéztesselek tiszteletlenségedért, amiért megszólítottál és, ha nem tévedek még gúnyolódtál is rajtam.
Azzal már fel is emeltem a kezem, hogy egy tűzgömböt indítsak meg a mellkasa felé, rádöbbentve, hogy rossz emberrel kezdett ki és tudja meg hol a helye. Én nem vagyok az a türelmes, tanító típus, aki majd ezt szépen elmagyarázza, én megmutatom!
avatar
Parázsléptű
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 178
Hírnév : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Midnight on Vas. Jan. 29, 2012 10:07 pm

Szavai alapján már számítottam valamiféle támadásra, még ha nehéz is volt értelmeznem őket, de a hangsúly és az a modor mindent elárul egy magamfajta túlélőnek. Ahogy a kezeit előre lökte már perdültem is félre, mellettem egész csinos kis lánggömb repült el. Ejha! Egy magamfajta! Gyanítható volt a névből, de azért meglepett egy kissé. Viszont, ami felette kevés nőre igaz, érdekessé is tette a számomra. Kirántottam a derékszíjamból a pisztolyomat, majd az egyik közeli ülő alakot mintázó szobor fejére irányítva elsütöttem. Kőszilánkok repkedtek róla mindenfelé. Ennyi remélem elég, hogy tudja, nem játékfegyver az. Intésemre a közeli fák árnyai óvón burkoltak be.
Minden tolvajtapasztalatom bevetve, gyorsan, de halkan lépdeltem mellé az árnyak takarásában, majd kattant a pisztoly kakasa, miközben a csöve a lány halántékának szorult. Az árnyak visszatértek a helyükre. Szárazon közöltem vele:
- Ha már így kérdezted: hívj Midnightnak (Éjközép, Éjfél). A Testvériség harcosa vagyok és ha még egyszer próbálkozol, akkor nem figyelmeztetni foglak, mint most - tettem hozzá súllyal a hangomban. - Értjük egymást?
avatar
Midnight
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 7

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Parázsléptű on Vas. Jan. 29, 2012 10:34 pm


Sajnos nem találtam el, mert mintha számított volna a mozdulatomra és elugrott a tűzlabdám elől, de már dobtam is volna rá a másikat, vagy megleptem volna egy tűzszönyeggel, ha felém támad, de nem ezt tette, hanem elővett valami fényes fémből készült tárgyat, ami nagyot dörrent a kezében és a mellettünk lévő szobor feje darabokra szakadt, aztán a férfi eltűnt és én hiába forgolódtam sehol nem láttam.
Amikor ismét feltűnt, akkor meg már nem voltam abban a helyzetben, hogy bármit is kezdjek, hiszen azt a durranó botot szorította a fejemhez, és ha nem akartam úgy járni mint a szobor, akkor inkább nem mozdultam.
A neve, a fegyvere és a képessége, hogy el tud tűnni, viszont azt bizonyította számomra, hogy közénk való, ráadásul még abba a Testvériség nevű klánba is tartozik, amire gondolom a ruháján lévő embléma is utalt, csak én nem ismertem fel, hiszen idegen vagyok itt.
- Igen! Megértettelek Midnight! – biccentettem egy aprót, hogy ne érezze fenyegetésnek. – Bocsáss meg a tévedésemért, de először nem mutattad jelét, hogy harcos vagy. Az én klánom sajnos már nincs többé, így most én is új családot keresek magamnak, csak előtte meg kell találnom mesterem kardját és a sai tőreimet, amit szégyenemre elvettek tőlem. – hajtom le kissé a fejem.
avatar
Parázsléptű
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 178
Hírnév : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Midnight on Vas. Jan. 29, 2012 10:47 pm

Könnyeden és vagányul megpörgettem az ujjamon a stukkert (miután gyorsan visszakattintottam a kakast óvatosan és a ravasz közeléből is elvettem az ujjam). Leültem valami teknőst (szerintem teknős, lapos, van öt nyúlványa és randa, de mivel modern művészet tőlem földgömb is lehet) mintázó szobor hátára, majd felnéztem innen az arcába:
- Ami azt illeti elég ritkán harcolok - vontam vállat. - Nem az én dolgom. Arra ott van mondjuk a Kardfog mifelénk. Nem mond a név semmit, ahogy elnézem... Magneto? Na jó... nem tudom honnan jöttél, de eszerint lassan terjednek a hírek - sóhajtottam. -Szóval a lényeg: tudok harcolni ha kell, de nem tartom életcélnak. Inkább ezzel győzök - kopogtattam meg a homlokom, - a tárgyalást és az észérveket többre értékelem, persze van akivel nem lehet beszélni...
Intettem, hogy ha akar nézzen ki magának egy szimpi szobrot, vagy akár csüccsenjen mellém:
- Na mesélj egy kicsit magadról, had lássam tehetünk-e valamit azért a kardért meg... Egyáltalán mégis mi az a sai? Sosem hallottam ezt a szót még, azt hiszem angolul más a neve...
avatar
Midnight
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 7

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Parázsléptű on Hétf. Jan. 30, 2012 9:07 am

Mikor elvette a fegyverét a fejemtől, úgy gondoltam tisztáztuk a félreértéseket, ezért ős sem akar már harcolni velem, így lazítottam feszült tartásomon.
- Értem! - néztem a letelepedő, de továbbra is furcsán beszélő férfira. – Szóval nem harcos vagy, habár van fegyvered, hanem valami nemesúr, vagy pap féle ezek szerint. – próbálom behatárolni, milyen kaszthoz is tartozik. – Érdekes és nagyon hatásos fegyvered van, nálunk nagyon ritka az ilyen. – mondtam azért elismerően nézve a kezében tartott fegyverre.
Az általa felsorolt nevekre csak megráztam a fejem, hiszen nekem semmit nem mondtak, de érdekes hangzásuk volt.
- Akkor ők még nagyobb harcosok, mint te? – nézek rá csodálkozva.
Körbenézek, hogy mire is telepedhetnék le, de a hideg kövek helyett, inkább a füvet választom és a sarkamra telepedve hallgatom tovább a kérdéseit.
- Szóval a Nakotashi klán mestergyilkosa vagyok. Mikor a szellemek akaratából született másik felem Fagypont kiirtotta a klánomat, akkor végeztem én is az övéivel, a Shimotami klán urával és lelkével Wang sensei-jel. Aztán rá két évre végre összemérhettük kardunk és szellemünk erejét, de Fagypont elszabadult ereje lefagyasztott minket. Nem térten tértem magamhoz a nagy vízben,a hol egy hajó felszedett és ide hozott, feltételezésem szerint a Brit Birodalomba, hiszen itt mindenki olyan forma és semmi nem hasonlít az én országomra. De miközben ápoltak az ispotályban, azok az egyenruhás faluőrök galádul elorozták a fegyvereimet, melyeket az életem árán is vissza kell, hogy szerezzek, különben nem vagyok senki. – avatom be rövid történetembe és várakozik, mit tanácsol ez a nemes úr. - A sai tőrök, olyan háromélű pengék, - mutatom a kezemmel, - és általában párban vannak. Nem tudom, hogy másként is hívnák őket. - teszem még hozzá.

avatar
Parázsléptű
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 178
Hírnév : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Midnight on Hétf. Jan. 30, 2012 9:28 am

Nagyot fújtam, majd megszólaltam:
- Figyelj, megpróbálom elmagyarázni, de a Japán kultúra elég messze esik tőlem, szóval lehet egy kissé olyan lesz, mintha éretlen gyereknek tartanék kiselőadást, de mivel nem ismerem a japán nyelvet nézd el ezt nekem - vontam vállat. Egész csinoska. Főleg, ahogy ott térdel, vagy ül, vagy mit csinál. Lennének vele ötleteim más esetben... de mivel mutáns a lelkem így egészen másként kell ehhez hozzáállni most. - Figyelj a Testvériség egy szervezet, amely olyan embereket tömörít, akik különleges képességekkel bírnak. Mint az én árnyak feletti hatalmam vagy a te tűzgolyóbisod. De van olyan aki mérgeket termel magában, vagy éppen nem lehet komolyabban megsebezni mert a legsúlyosabb sebekből is felgyógyul pillanatok alatt, vagy éppen kedvére hajlítgat minden fémet, meg ilyenek. A lényeg, hogy nálunk mindenkinek van valami hasonló tulajdonsága. Én harcos is vagyok ha kell, de elsősorban a Magnetonak, a Testvériség fejének parancsait követem, a nevében tárgyalok, toborzok, beszélek vagy fenyegetek ha kell. Emellett a készségemmel és a beszéd terén szerzett gyakorlatommal nagyjából szinte bárhová be tudok jutni, ha kell ölni, ha kell lopni, ha kell megfigyelni, aszerint mit kíván a... őőő... hát mondjuk hogy a te szavaid szerint a mesterünk.
Felsóhajtottam:
- A Testvériségnek sok ragja van. Kardfog vagy a "mester" tudásával nem versenyezhetek a harc terén, a többieknek viszont taníthatnék azt hiszem pár trükköt - vigyorogtam.
A történetét némileg elképedve hallgattam, végül valahol viccesen, valahol viszont rosszat sejtve mormoltam:
- Na és ez mégis mikor történt? A középkorban? - ráztam a fejemet. - Mindenesetre tudom már mi az a sai, a mi nyelvünkön hármastőr a neve, de használd inkább a japán alakot, azt hiszem többen ismerik...
avatar
Midnight
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma : 64
Hírnév : 7

Vissza az elejére Go down

Re: Socrates Szoborpark

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

5 / 12 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.