Derek King

Go down

Derek King

Témanyitás by Derek King on Csüt. Márc. 22, 2012 7:13 pm

ADATOK

NÉV: Derek King
faj: Ember
kor: 39
születési hely: Miami; Egyesült államok

jellem: Társai szerint olyan a természete, mint a kősziklának: Türelmes, és nyugodt, mert tudja, hogy úgysem tehet benne kárt senki, és semmi. Bár nem járnak messze az igazságtól, valójában csak arról van szó, hogy jobb szereti, ha nem az erőszak az első megoldás egy problémára, ám ez korán sem jelenti azt, hogy érdemes felhúzni őt, ugyanis egyáltalán nem lehetetlen kihoznia sodrából, és akkor kő kövön nem marad.

A mutánsokat nem szívleli különösebben. Véleménye szerint egytől egyik időzített bomba mind, akiket hatástalanítani kell, mielőtt túl késő lenne. Érez ugyan némi szimpátiát irántuk, hisz nem tehetnek róla, hogy fegyverrel a kezükben születtek, de végső soron az ő dolga nem az, hogy sajnálja őket, hanem, hogy lekapcsolja mindet, aki veszélyt jelent embertársaira, vagyis az összeset.

személyazonosság: Igyekszik titokban tartani, hogy milyen szálak fűzik a Tisztogatókhoz.

KÜLSŐ:
Borzasztóan magas, s kegyetlenül kigyúrt, az átlagosnál sötétebb bőrű férfi. Feje búbja csaknem két méterre ágaskodik el a talpától, a mérlegre állva pedig 120 Kg-ot mutat a műszer. Mindkét karját tetoválások díszítik(lásd kép), haját pedig rövidre nyírva hordja, a S.W.A.T előírásai szerint. Arcszőrzetét rendszeresen borotválja, ám a hosszú, néha több napig tartó műszak során előfordul, hogy nem jut ideje erre, ám amíg csak pár napos a borosta, az alig látszik meg az arcán.

Munka közben természetesen a Rendőrség által előírt öltözéket viseli, attól függően, hogy épp bevetésről van szó, vagy csak utcai járőrözésről. Ha épp nincs szolgálatban, ujjatlan atléta trikót visel, rövid nadrággal, fegyvert nem hord magánál, ha csak nincs rá nagyon jó oka.

KÜLÖNLEGES ISMERTETŐJEL: Bár nem mindennapi termete is elég ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből, karjain található egyedi tetoválásai alapján is fel lehet ismerni, amikor éppen látszanak.
[/b][/color]


KÉPESSÉG: -

~°~


ELŐTÖRTÉNET:

Az iroda, ahová képtelen emelt fővel belépni - hisz az ajtó legfeljebb 190 cm magas lehet, vagy még annyi sem - nem túl figyelemreméltó. A fekete íróasztal, és a mögé beállított fekete szék legalább annyira unalmas, mint amennyire olcsó lehetett. Senki emberfia nem vesztegetne még egy kósza gondolatot sem ennek a helynek, ha az iroda történetesen nem a város főkopójának dolgozószobája lenne, és lássuk be sokak számára még így sem valami izgalmas. Az említett férfi kézfogással köszönti vendégét, aztán szemüvegét az orrára biggyesztve mélyed bele újra az aktájába.
-Lássuk csak, Derek King. Született Miami-ban, egyedüli gyermek, közepes tanuló, és a futballcsapat kapitánya 4 éven keresztül. A főiskolán kétszer is eljuttatta a csapatot az országos döntőig, egyszer meg is nyerték. Eddig minden stimmel?
Némán bólint. Mozdulata alig észrevehető, mintha csak egy lágy szellő billentette volna előre a fejét az imént. Hátra szorított kezekkel áll vigyázzban, akár valami márványoszlop, semmi jelét nem adva fáradtságnak, de még annak sem, hogy levegőt venne.
-Látom odahaza nagyon jó munkát végzett. A felettesei ódákat zengenek magáról, az aktája pedig olyan ígéretes, hogy ha nem vigyázok, jövőre még kinevezik helyettem a város élére. - A férfi ezen felkacag, Derek-nek azonban egyetlen arcizma sem reagál a tréfára, csak áll tovább csendben, mint egy szobor, a műértő közönség előtt. - Szóval, el tudná nekem mondani, hogy mégis mi az, amiért ide kar jönni? És ne jöjjön nekem azzal a baromsággal, hogy itt jobb a fizetés, nincs olyan meleg, és a lányok is rendesen fel tudnak öltözni. Az igazat akarom hallani! És kérem, foglaljon helyet közben...
Karjával a székre mutat, az előtte álló óriás pedig elfogadja azt. Két könyökét a térdein támasztja meg, állát pedig az öklein, és úgy kezd beszélni. Hangja halk, ám erőteljes baritonja mégis betölti az egész termet.
-H évvel ezelőtt hatalmas fogásunk volt. Sikerült lefülelni egy fegyvercsempészt, aki a volt szovjet országokból importált az országba mindenféle lőfegyvert, amit csak el tud képzelni, és fantáziából nem volt hiány, ezt elhiheti. Megtudtuk, hogy az üzletre mindig a tengeren kerül sor, kikötni sosem mert - itt azért mosolyra rándul a szája széle, jelezve, hogy nagyon büszke magukra ezért - így a partiőrséggel közösen csaptunk le rájuk, az üzlet megkötésekor. Két hajóval csaptunk le rájuk a vízen, az én csapatom pedig egy helikopteren érkezett. Az lett volna a terv, hogy kötélen ereszkedünk le, és letartóztatunk mindenkit, mielőtt észbe kaphatnának, és minden jól is ment, amíg ránk nem tört az az elviselhetetlen migrén.
Derek itt képtelen leplezni haragját.A rendőrfőnök megint az aktába néz, elolvas pár sort, aztán kíváncsian figyel újra a vendégére.
-Csupán néhány méternyire repültünk a hajótól, amikor elkezdődött, a pilótánk képtelen volt irányítania gépet, ami így természetesen le is zuhant. Kész csoda, hogy a csapatomból mindenki túlélte, és végül teljesíteni tudtuk a feladatunkat. Még a gyanúsítottak közül is majdnem mindenki túlélte.
A parancsnok bólint, majd elteszi a dossziét, és mielőtt Derek folytathatná, újabb kérdést tesz fel.
-Még mindig nem értem, a küldetés teljes siker volt, a buktató ellenére is. Miért akar mégis átigazolni?
-Igen, mi megúsztuk, de nem volt mindenki ilyen szerencsés. Rengeteg ember halt meg aznap éjjel. Senkit nem ismertem közülük személyesen, de nem arra esküdtem fel, hogy megvédem minden külső és belső ellenségtől mindenkit, akivel jóban vagyok, nem igaz? Azért jelentkeztem ide - folytatja elszántan - mert legjobb tudomásom szerint itt tanyázik a legtöbb veszélyes mutáns, és végezhetem bármilyen jól a dolgom, nem érek vele semmit, amíg valaki itt képes egy ujjmozdulattal ezrek halálát okozni, bárhol a világon. Itt kell először rendet csinálni, és ebben én vagyok a legjobb, amit maga is tud, különben nem hívott volna ide.
Újabb néma bólintás, s ezzel a főnök elérkezett utolsó kérdéséhez.
-A családi állapotánál azt írja, hogy nős, ráadásul, ha minden igaz, egy kollégát vett el, egy másik körzetből. Ezek szerint hamarosan számíthatunk a kedves feleségére is?
Derek tekintete akaratlanul is arra a részre téved a kezén, ahol már nyoma a sem látszik régóta nem hordott karikagyűrűjének.
-Az az irat már nagyon régi.
-Értem - feleli újdonsült főnöke, majd feláll az asztaltól, és jobbját nyújtja új beosztottjának. - Engedje meg, hogy elsőként üdvözöljem köreinkben, King Százados!

~°~


FOGLALKOZÁSA: A New York-i rendőrség különleges alakulatának (S.W.A.T.) századosa.

SZAKÉRTELMEI: Munkája egyik követelménye, hogy remekül bánjon minden utcai lőfegyverrel, illetve szakértője legyen a közelharcnak is, és ebben a tekintetben nem lehet rá panasz. Emellett rendelkezik minimális tűzszerész ismeretekkel is, de a legtöbb esetben inkább megvárja a profikat, ha éles bevetésről van szó.
28 éve vezet autót, a jogosítványa személygépjárműre, és kismotorra szól, bár ez utóbbira évtizedek óta nem ült fel.

ESZKÖZÖK, FELSZERELÉSEK:

Szolgálati fegyver: Smith & Wesson 5906 9mm-es kaliberű lőfegyver.Szolgálati jármű: Ford Explorer Special Service Vehicle


~°~


MINTAJÁTÉK:

-Hé te, colos! - rikkant rá a rendőrség várójában mellé ültetett, megbilincselt férfi. - Téged miért hoztak be?
Bal szemöldökét felvonva, csodálkozással vegyített undorral fordítja fejét a kérdező irányába. Mindössze szemeit mozgatva méri végig a cingár, tarajos, zöld hajkoronájú fiatalembert, dolga végeztével pedig szó nélkül előre fordul újra, s megpróbál ügyet sem vetni a suhancra.
-Mi az, valami rosszat mondtam? - Kérdez újra a srác, idegesítően vékony hangján. - Na jó, akkor kezdem én. Valamiért dílernek hisznek, de egy órán belül szabad leszek, mert nem találtak nálam semmit. Aztán mehetek vissza az utcára, felugrom a csajomhoz és...
-Neked nem mondták el, hogy jogodban áll hallgatni? - Vág durván a szavába, ezt követően pedig megint olyan tekintettel mered rá, ahogy más a kutyaszarra szokott. - Ideje lenne élned vele.
-Most, mit vagy úgy oda magaddal? Azt hiszed, azért, mert ilyen szép nagyra nőttél, te vagy a Skorpiókirály? Csak kerüljek ki innen és...
-Nem kerülsz ki innen - vág újra a szavába, majd a fiú legnagyobb meglepetésére feláll a padról. Csak most tűnik fel neki, hogy Derek nincs megbilincselve - a nadrágszárad, tele van valami fehér cuccal. Kétlem, hogy liszt lenne...
Ebben a pillanatban int valaki a férfinek, s innentől kezdve nem foglalkozik tovább a drogdílerrel, ilyen hozzáállással úgysem sanszos, hogy kijut élve a sittről.
avatar
Derek King
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 191
Hírnév : 13

Vissza az elejére Go down

Re: Derek King

Témanyitás by Sarah Wilchok on Kedd Márc. 27, 2012 7:16 pm

Előtörténet és mintajáték elfogadva. Aztán csak finoman szegény mutánsokkal! Very Happy
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.