West Village

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Go down

West Village

Témanyitás by Cerebro on Szer. Május 09, 2012 9:29 am

West Village Dallas nyugati részén fekvő, fejlődő városrész, amit sokan látogatnak a boltjai és éttermei miatt, a forgalmas kávézók pedig minden utcán megtalálhat. Mind építészetben, mind az emberek viselkedésén tapasztalható némi kontraszt a városközponthoz képest, és bár a két kerület szomszédos egymással, itt egy másfajta Dallasba csöppen az ember. A hangsúly az üzleti életről átkerül a kikapcsolódásra.


_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Csüt. Aug. 09, 2012 7:44 pm

//Sarah és Sean//

Ha egyikőtöknek sincs ellene kifogása, akkor, ha már egyszer relatíve ő az érintett karakter valahol, a békucival mesélem le a dolgokat Smile

Mivel a Sean által birtokolt anyagi erőforrásokkal nem lehet különösebb probléma a belföldi sétarepülőzés és még Fagypont is elengedett titeket a holnapi óráról (pedig tuti biztos, hogy nem fázott meg, legfeljebb szénanáthás lehet, bár egy takonykóros ninja elég illúzióromboló, szóval inkább talán Adam beszélhetett vele) így van is időtök átgondolni a dolgokat.
Számomra perpillanat nem egyértelmű még mit is szeretnétek csinálni, így vázolom a Dallasban titeket fogadó lehetőségeket.
1. Maga az épület. Nem nehéz megtalálni, viktoriánus stílusban épült régi villa, még valamikor a polgárháború előtt bőven. Ránézésre akár még a függetlenségi háború előtt is. Valaha kellemes méretű gyapotföldek tartozhattak hozzá, de már régen körbeépülte a város, egykori tulajdonosai kihaltak vagy a rabszolgatartás végeztével elszegényedtek, így állami kezelésbe került. Illetve talán nem is államiba, lévén vagy másfél méteres kereszt díszeleg az ajtó melletti táblán. Ezek szerint valamely felekezet működteti az évtizedek óta árvaházként funkcionáló épületet. Magas kerítése van a régi koroknak megfelelő lándzsás oszlopokkal, azért át lehet mászni, bár sötétben önveszélyes mutatvány. Na nem Sarah bőrével és persze nem felette repülve... Smile Jó nagy, masszív épület, már amennyit láttok belőle a kerítés felett.
2. Interneten nekibuzdulva az alkalmazottak névsorától kezdve a bent lakó diákok névsorán át a nyílt napok és fogadó órák rendjéig akármit megtaláltok. A házirend is itt van, majd hátast dobtok, ez hosszabb mint a Xavieré, pedig az ki van egészítve a mutáns erőkre vonatkozólag is, de az árvaházé előírja még azt is, hogy a zsebben hordott textilzsebkendőt hányszor kell összehajtani elrakás előtt, illetve a kötelező miserendek melyike kívánatos a házikápolnában, stb.
Mit szeretnétek egészen pontosan? Smile
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Csüt. Aug. 09, 2012 8:59 pm

Mondhatni simán indul az utunk, hiszen aránylag sikerül két nagyobb bőröndbe bepakolni a cuccokat, és mivel a ninja mestertől is megkaptuk az eltávot és az engedélyt, hogy levegyük magunkról a fegyvereket, így már semmi nem akadályozott minket, hogy elrepüljünk Dallasba, amit Sean intézett.
Talán még romantikus is lett volna kettesben az út, ha nem árnyékolja be az ok, amiért oda indulunk.
Megérkezve, béreltünk a reptéren egy autót és kerestünk egy Motelt, ahol szobát foglalhattunk, majd lepakoltuk a holmikat és rábeszéltem Sean-t hogy máris kocsikázzunk el a megadott címre, hogy szemügyre vehessem az épületet.
Mikor megláttam igazán meglepődtem, mert olyan volt, mintha valami régi film díszlete lett volna, már csak a rabszolgák hiányoztak az összképhez, habár amit megtudtam erről az intézményről, azért könnyen el tudtam képzelni, hogy most is vannak. Ha minden igaz itt nem sok minden változott, talán csak modernebbek lettek, a felfogás maradt.
Megszemlélve a kerítést is megállapítottam, hogy az nem fog akadályt jelenteni, de kérdés, milyen biztonsági intézkedések védik még, amit nem látunk.
- Szerinted van valami riasztójuk, vagy esetleg kutyák, mert ezektől kitelne ilyesmi. - nézek Sean-ra, miközben kézen fogva sétálunk az utcán az épület előtt. A kocsit nem messze letettük, hiszen gyalogosan könnyebb volt kíváncsiskodni. - Úgy látom, hogy valamilyen egyházi intézmény jelenleg. - intek a keresztre a kapunál. - Szerinted, mivel kéne kezdeni? Jó lenne bejutni először legálisan, hogy felmérjük a terepet, aztán visszajönnénk éjjel is, amikor már nem azt látjuk, amit mutatni akarnak. - komorodok el, mert már előre tartok tőle mit fogunk találni.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Csüt. Aug. 09, 2012 9:43 pm

~NEM HISZEM EL,HOGY MÁR MEGINT REPÜLÖK!!!~
Miután a gépen előzékenyen átengedte az ablak melletti helyet Sarah-nak, az út hátralévő részét azzal töltötte, hogy a lány kezét szorongatta, illetve amikor Sarah elszenderült a vállának dőlve, az Inversion című játékkal múlatta az időt - középszerű lövöldözős játék, viszont a főhős ki tudja kapcsolni benne a gravitációt, szóval jót tesz Sean lelki békéjének - amíg meg nem érkeztek.
-Mit szólnál hozzá, ha csak reggel néznénk meg ezt a házat?

Másnap reggel, ahogy az árvaház előtt állnak, Sean-nak rossz előérzete támad, több okból is. Először is azért, mert az épület nagyon emlékeztet arra a házra, ahol Jack Armstrong elvesztette a karját, amikor azzal a vámpírral hadakoztak...mondjuk nekik talán nem lesz ilyen problémájuk.
-Kétlem, hogy lenne kutyájuk, ebben az államban inkább a puska a divat,és a riasztóban sem nagyon hiszek...legalábbis olyan tuti nincs, ami a rendőrségnél is szólna. Az a 15 perc alatt nem tudják a szőnyeg alá söpörni a...szóval amíg a zsaruk kiérnek, nincs elég idejük felvenni a jófiú álarcot, úgyhogy nem hiszem, hogy a saját embereiken kívül gond lenne bárkivel is.
Követi a lány pillantását, s a kereszt láttán elkomorodik. Ő maga nem hisz ugyan egyik vallás tanításaiban sem, ám az ő sem tagadja, hogy a jelkép valami jónak a szimbóluma, ami elvileg sokakat segít át a nehéz napokon, és elszomorítja, hogy újabban ilyesmire használják fel. Először a tisztogatók, most meg ez...
~Mondjuk, eredetileg ez egy kínzóeszköz, úgyhogy végül is beleillik a képbe.~
-Nos, drágám, mit szólnál, ha örökbe fogadnánk egy édes kis lurkót? - Kérdi vigyorogva. - Az intézmény tart nyílt napokat, úgyhogy akkor gond nélkül bejuthatunk. - Kezét az állára teszi, s végigméri a barátnőjét. - Mond, szeretnéd tudni, hogy néznék ki szőke hajjal, szakállal, és szemüvegesen? Szerintem neked is jól állna...
~A saját arcom inkább nem mutogatnám ott, ahova be fogunk törni, meg állítólag a Xavier-nek sem tenne jót a dolog, ha kiderülne, hogy két alkalmazottja itt ólálkodik.~
Sarah valószínűleg igent mond, his világ életében szerezett volna örökbe fogadni egy édes kicsi babucit...meg az épületre is kíváncsi mellesleg, úgyhogy némi kozmetikázás után a beszőkült páros készen áll, hogy a saját szemükkel lássák, milyen itt egy nyílt nap.
~Egész jól áll neked az egyenes haj. Én viszont nem növesztem meg a sajátom az tuti.~
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Csüt. Aug. 09, 2012 9:55 pm

Az ötletetek jó, úgyis van időtök még a nyílt nap kezdetéig, akár leülhettek az épülettel szembeni fagyizó teraszára is addig. Sajnos nem túl sok érdeklődő érkezik, pedig ti már tudjátok, hogy ha valahonnan, hát innen jó lenne, ha minél több gyermeket örökbe fogadnának. Mindenesetre hál a hajfestéknek, 0-s szemüvegnek, állszakállnak most a saját anyátok se ismerne rátok, úgyhogy bátran elindultok. A tekintélyes, kovácsoltvas kapu ez alkalommal nyitva van, hiszen várják a látogatókat. Kutató szemetek nem kerüli el egy elektromos kis szekrény, ami erősen valószínű, hogy riasztóberendezés, bár talán csak belső célzatú, nem tudni, hogy melyik helyiségben és kit riaszt. Odabent a videofelvételekről már jól ismert egyen uniformisban fogad titeket egy nagy darab, enyhén görnyedt tartása és vaskos karjai miatt kifejezetten emberszabásúakra emlékeztető, pofaszakállas férfi. Isten tudja, nem néztek ki belőle egy óvodapedagógusi végzettséget... Mosolyt erőltet a képére és parolára nyújtja a kezét:
- Jó napot kívánok! Üdvözlöm Önöket a St. Agatha Árvaházban, a nyílt napra érkeztek? - érdeklődik.
A fickó annyira ostoba, hogy a gondolati szkennelés sem mutat túl sokat Sean, agykapacitása 20%-át leköti a fenti két mondat megjegyzése a maradék 80-t a szája szélén lecsöppenni készülő nyál visszatartása. Ha csak nem állsz neki az emlékeit mély szkennelésnek alávetni, ezzel sokra nem mentek. Bár hogy ha ilyen alakok vannak a bejutás sima ügy lesz, az legalább tuti. Igenlő válaszotokat hallva előreindul. A derékszíján hátul elég érdekes tárgyat visel. Elektromos sokkolót...
Bevezet titeket az épület fogadó csarnokába. Egyetlen nagyobb kört alkotva ülnek a gyerekek, vasárnapi "templomba járós" ruhácska, merev tartás, üvegesen előre meredő szemek, ajkakra fagyott mosoly. A gorilla biccent nektek:
- Válogassanak kedvükre, amúgy nem kukák, csak jól neveltek - recsegi. Sarah esküdni merne, hogy ezt valami betanult szövegből idézi, Sean tudja is. - Ha nem tetszenek, akko' hozok még.
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Csüt. Aug. 09, 2012 10:14 pm

Oly annyira díjaztam Sean ötletét, hogy kapott is érte egy hatalmas csókot, hiszen így aránylag könnyedén nézelődhetünk és még nem is tűnik fel senkinek. Na persze, nem fognak mindent megmutogatni az tuti, de hát azért nagyjából felmérhetjük a helyet.
Imádtam kedvesem átalakult fizimiskáját, így aztán nem kellett megjátszani később, mikor már bejutottunk az épületbe, a szerelmes asszonyt. Minden esetre szorosan simultam a „férjemhez” és a kezemen jól láthatóan virított a gyűrű is, amit most a kellő hitelesség kedvéért a másik kezemre húztam fel.
Mikor elhaladtunk az elektromos kisszekrény mellett, kicsit megbökdöstem Sean-t hogy figyeljen, aztán már bent is voltunk az épületben, ahogy egy igazi gorilla fogadott minket, akire egyenruhát húztak és még beszélni is megtanították. Isten bizony, ha az állatkertben látom egy ketrecben, nem tűnt volna ki a többiek közül. Egy ilyen helyen viszont nem egy ilyen lehengerlő egyéniséget várt volna az ember, főleg nem, mikor elindult előttünk, miután tisztáztuk, hogy gyereknézőbe jöttünk, és megláttam az övébe tűzött sokkolót.
~ nem árt ha néha lehiggasztasz egy kicsit, mert ha közelebb megy valamelyik gyerekhez azzal a készülékkel, akkor mutatok neki olyan sokkolást, hogy a füle is kettéáll! ~ figyelmeztettem Sean-t, és reméltem, hogy eltereli a gondolataimat.
Erőszakkal kellett mosolyt varázsolnom az arcomra mikor megláttam a kölyköket abban a teremben. Mintha viaszbábukat ültettek volna körbe a székekre, de lehet, hogy azokban több elevenség lett volna, még a szemükben sem tükröződött semmilyen érzelem.
~ Atya világ! Mit tettek ezekkel a szerencsétlenekkel? ~
- Válogassunk? – kérdeztem rekedten, de aztán megköszörültem a torkom és igyekezve rámosolyogni, ami inkább valami torz vigyor lehetett a végén, biccentettem felé. – Hogyne, majd válogatunk, nézelődünk, csak ne zavartassa magár miattunk. – közben úgy szorítottam Sean kezét, mintha fuldokoltam volna.
Mikor elment a férfi lassan a gyerekekre emeltem a tekintetem, de előtte még gyors pillantást vetettem a falkara, hogy nem látok-e kamerát valahol.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Pént. Aug. 10, 2012 8:35 pm

~Na igen, mindent nem mutatnak majd meg...~ Közli, csillogó szemekkel az édes csók után. ~De legfeljebb majd nem kérünk engedélyt, amikor kicsit jobban is körülnézünk, végül is két idegennek könnyű eltévedni egy ilyen böhöm nagy épületben, és a nyugalom tava is marha messze van innen, úgyhogy lehet véletlenül hallok majd ezt azt.~
Ez utóbbi egyenlőre nem jön be igazán, ugyanis emberszabású kísérőjük sajnos nem tartozik a nagy filozófusok sorába, de még a nem létező Vogon faj vereseiből is több derülne ki, mint az ő gondolataiból, és kellemesebb olvasmány is lenne, az tuti.
~Szerencsétlen, mit műveltek vajon vele? Mármint, persze, ne legyünk paranoiásak, egyáltalán nem biztos, hogy nem így született, és igazándiból rendes tőlük, hogy alkalmazták, de rossz érzésem van. Mi van, ha ez a sors vár minden ide kerülő mutánsra? Vagy még ennél is rosszabb...~
Viszont, legalább az álca kitart, és legalább Adam feje nem fog fájni amikor meglátja a hírekben a körözött személyek képét, hisz még a saját anyja sem ismerné fel így szőkén, vastag keretes szemüvegben, Gordon Freeman szakállal, bár ez nem nagy kunszt, ő ugyanis utoljára akkor látta őt, amikor kopasz volt, és csak segítséggel szobatiszta.
~Akárcsak ez a fószer attól tartok...~
A felsorakoztatott "szellemgyermekek" látványán ő is megütközik, s szorosabban kezdi fogni menyasszonya kezét, hogy kissé megnyugtassa őt, amíg minden erejével mosolyt erőltet az arcára, és az emberszabású felé fordul.
-Köszönjük. Nagyon édesek, legszívesebben mindet örökbe fogadnám már most. Nem baj, ha kicsit elbeszélgetünk velük?
~Apropó, ha van gondolatolvasó a szobában, megtenné, hogy jelzi nekem valahogy? Esküszöm, nem harapok.~
A választól függetlenül megpróbál szétnézni a gyerekek emlékei közt, azzal ugyanis inkább nem traktálná őket, hogy szóban faggassa ki szerencsétleneket, ráadásul az sem biztos, hogy nem hallgatják le őket. Közben néma Sarah felé fordul, és biztos ami biztos eleget tesz korábbi kérésének pár lopott pillantással, hozzátéve kivételesen egy igazi mosolyt, illetve alkalmanként egy egy rövid cirógatással a kézfején, vagy egy kurta, telepatikusan elsuttogott mondattal:
~Nem lesz semmi baj.~
~Csak egy kicsit bírd még ki.~
~Vissza fogunk jönni, mindannyiukért.~
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Pént. Aug. 10, 2012 9:14 pm

Hát a gondolatban feltett kérdésedre hivatalos válasz nem érkezik, de az egyik csöppség, egy rőtvörös hajú, csupa szeplő kisfiú ösztönösen feléd kapja a szemét Sean, majd azon reflexből vissza maga elé a padlóra, még az ajkait is összepréseli keményen, az élettelen szemekben egy pillanatra ijedelem költözik, de aztán ki is huny. A gorilla megvakarja a tarkóját:
- Há' az van, hogy elsősorba' nem én szoktam foganni a vendégeket - vallja be, ami esélyesen egyikőtöknek sem az évszázad meglepetése. - De a kollega mosta' kicsit elfoglalt, szóval ha majd körülnéznének, vagy ilyesmi, csak nyomgyák meg aztat a gombot ottan - mutat a mahagóni, antik asztalon elhelyezett kis kék gomb felé, majd kacsázó léptekkel távozik.
Ha Sean megpróbálkozik az elmeszkenneléssel a gyermekeknél, egészen meglepő eredményre juthat. Egyrészt nem mutánsok, egyikük sem. Illetve az említett vörös hajú kisfiú kérdéses, mert ha megfeszülsz, akkor se fogsz belelátni a fejébe. A gondolataikban szinte mantraszerűen egy dolgot ismételnek:
~Jól kell viselkedni. Nem szabad panasznak lenni rám. Udvariasnak kell lenni. Nem szabad nevetni. Nem szabad futkosni. Válaszolni kell ha kérdeznek. Ha rossz vagyok elvisznek a vörös ajtó mögé~
Egyikük sem járt még a vörös ajtó mögött, de szinte elemi módon rettegnek tőle. Nehéz megállapítani miért, vadabbnál vadabb pletykák keringenek persze köztük arról, mi lehet mögötte. Időnként az elevenebb, csintalanabb gyerekek közül elvisznek oda néhányat, illetve akikről rájönnek, hogy mutánsok, azokat szintén. Nagyon kevés jön is vissza közülük, de azok sem igazán gyerekek többé. Gyakorlatilag teljes szellemi leépülés jeleit látod az emlékekben. Elfolyó nyál, üveges tekintet, folytonos reszketés, nem kommunikálnak senkivel, egyedül enni sem képesek, nem járkálnak, csak ha vezetik őket, úgy kell megetetni őket, stb. Az előbbi gorilla sem tudja egyébként mi van az ajtó mögött, ő csak a kölykökre vigyáz. A gyerekeket finoman fogalmazva középkori elvek szerint nevelik. Ha a legkisebb dologban is megsértik a cirka 30 oldalas házirendet, akkor éheztetés, verés (akár bikacsökkel vagy sokkolóval is), megalázás, súlyosabb szabályszegések (pl evőeszköz használatának mellőzése, fésületlenül megjelenés a misén...) elektrosokkot is vonhat maga után. Feltűnően gyakran járnak a gyerekek viszont orvosi ellenőrzésre, igencsak nagyüzemezik itt az iskoladoki.
Ha kérdéseket tesztek fel, akkor hihetetlen illemtudóan válaszolgatnak is, de szigorúan csak a kérdésre adott rövid válasz formájában. (Pl: Hogy hívnak kicsim? - Kezét csókolom/Szép jó napot kívánok, a nevem Johnathan Crabs. stb). A vörös hajú kisfiú neve Patrick O'Grogarty, ha vele próbáltok foglalkozni. A teremben van biztonsági kamera, kettő is, legalábbis ami látható.
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Pént. Aug. 10, 2012 9:47 pm

Valójában, csak poénból gondolt erre, egyáltalán nem számított rá, hogy valaki még reagálni is fog a dologra, így aztán óriási szerencse, hogy a gyermek ennyire kitűnik a tömegből, különben aligha vette volna észre. Az pedig, hogy még a gondolatait sem hallja, csak hab a tortán.
~Jackpot!~
Finoman megböki Sarah oldalát, aztán fejével a fiú felé int, mikor már magukra maradnak a gyerkőcökkel.
~Szerintem vele kéne 9sszebarátkoznod...de csak óvatosan, figyelnek minket. Vigyázz vele, tuti, hogy mutáns, de szerintem kedvelni fog téged, biztos forrásból tudom, hogy jó hatással vagy a telepatákra.~
Persze ő is Sarah-val tart, de nem szól egy szót sem, inkább az emlékek közt kutat. Próbálja titkolni, de a hideg fut végig a hátán attól amit lát. Mivel a gyerekek nem tudják, sajnos neki sincs róla fogalma, mi lelet az a bizonyos piros ajtó mögött, de van egy olyan érzése, hogy igazán nem is szeretné tudni.
~Mindig azt mondtam, hogy aki szerint a Xavier-ben rendőrállam van, megérdemelné, hogy ilyen helyen nyaraljon, de kezdek kételkedni, ezt senki sem érdemli.~
-Szia, az én nevem Luke - mutatkozik be halkan a vörös hajú kisfiúnak. - Ő pedig a feleségem Mara. Téged hogy hívnak?
~És főleg, ha hallod ezt, kérlek adj jelet, mondjuk tedd a kezed a térdedre, vagy ilyesmi.~
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Pént. Aug. 10, 2012 10:13 pm

Már éppen felfedeztem két kamerát is, mikor Sean megböki az oldalam és a vörös hajú kisfiú felé int, aki az előbb kicsit felkapta a fejét és ezzel nekem is feltűnt, hiszen mindegyik olyan, mint egy szobor.
~ Oké! Ezek szerint ő is telepata, csak ügyesen titkolja? ~
Minden esetre valahol el kellett kezdeni, így nem lehetett gyanús, ha, ahogy az előbb a gorillának is elmondtuk, hogy beszélgetnénk egy-kettővel.
De azért biztos, ami biztos alapon, először egy pár székkel odébb lévő gyereket szólítok meg, a lehető legkedvesebben mosolyogva.
- Hogy hívnak? Hány éves vagy?
Nagyon röviden és tömören válaszol, az arcán közben sem tudok felfedezni egy halvány érzelmet sem, sem szomorúságot, sem vidámságot, semmit. A félelmet is inkább érzem, ami belőlük árad, mert az tapintani lehet.
Aztán már ott állok a vörös hajú fiú előtt, akihez leguggolok, hogy egy szintben legyen a szemünk, amitől talán felenged egy kicsit, ha nem tornyosulok fölé.
- És téged, hogy hívnak kölyök?
Megtudom, hogy a neve Patrick O’Grogarty, de miután udvariasan válaszolt, már szegte is le újból a fejét.
- Mióta vagy itt Patrick? És hogyan kerültél ide? Szeretnél esetleg velünk jönni, mit gondolsz? – emelem meg egy kicsit az állánál fogva és mindazt igyekszem elmondani a szememmel, amit szóban nem tehetek meg, hogy bízzon bennünk, hiszen gondolom, hogy Sean közben ennél egy kicsit rejtettebb módon próbálkozik.


avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Pént. Aug. 10, 2012 10:22 pm

A gyermek teljesen kifejezéstelen hangon válaszol mindvégig, mintha könyvből olvasná a feleletet a kérdéseitekre:
- Kezét csókolom hölgyem. Jó napot kívánok uram - zsolozsmázza csendesen. - A nevem Patrick O'Grogarty. Hat éve lakom a St Agnesh Árvaházban. A kórházból hoztak ide, mikor még csecsemő voltam. Nagyon jól érzem magam a St Agnesh Árvaházban, de nagyon örülnék ha örökbe tetszenének fogadni.
Ha van a világon tökéletesen hangsúlytalanul ejtett hat mondat, akkor ezt Patrick tökéletesen volt képes kivitelezni. Amikor megemeled az állát Sarah, akkor látszik, hogy meglepődik, sőt ösztönösen hátrafelé hőköl, mint aki arra számít, hogy fájdalomérzettel találkozik. Nem kerüli el a figyelmedet a konzervatívan fésült hajkorona alól kilógó sebszél sem, azt nem tudod megtippelni minek az eredménye vagy milyen mélyen lóg be a fejbőrre.
Sean szugerálja a kisfiút, de az csak ijedten ül. A légzése felgyorsul kicsit, a tekintete ide-oda rebben, mint egy riadt kis madár. Végül a combján nyugvó bal keze óvatosan előre csúszik a térdére pár pillanatra, majd visszarántja előbbi helyére.
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Szomb. Aug. 11, 2012 9:13 pm

-Csak hat éve? - Kérdi csodálkozva. - Nahát, amilyen nagy fiú vagy, már azt hittem legalább 10 éves vagy, ha nem több. Még szerencse, hogy időben kiderült, mielőtt még megengedtem volna, hogy vezesd a kocsimat hazafelé. - Hangosan felnevet, aztán Patrick-re kacsint. Időközben az igazi beszélgetés gondolati síkon zajlik, ám ezúttal már ő is aktívan vesz rész benne, és Sarah-t is bevonja a dologba, hogy ne kelljen később elmesélnie miket mondott a srácnak.
~Jól van, nagyon bátor vagy. Az igazi nevem Sean, ő pedig mellettem Sarah, és azért jöttünk, hogy segítsünk rajtatok. Meg tudod mondani nekem ki tette ezt veled?~
-Szerintem tettszene neki a farm, mit mondasz anyjuk? - Amennyiben a gondolatban feltett kérdésekre válaszol a fiú, úgy Sem feltesz még egyet:
~Kérlek ne ijedj meg, de meg tudod nekem mondani, merre van az a bizonyos piros ajtó? Ne félj, nem kell oda menned, és ha rajtam múlik senki másnak sem.~
- És te Patrick? Tényleg szeretnél velünk jönni? - Közben finoman megveregeti Patrick vállát.
~Tarts ki, nemsokára vége van.~
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Szomb. Aug. 11, 2012 9:37 pm

Ennyire érzelemmentes szavakat még életemben nem hallottam egy ilyen kisgyerek szájából, mintha egy betanult szöveget egy robot szájába adtak volna, de ez még nem volt minden, mert amikor megemeltem Patrick állát és megláttam a sebet a fején, kezdtem elveszíteni az önkontrollomat, csak az hozott vissza, hogy megszólalt a fejemben Sean hangja.
Megráztam cseppet a fejem, hogy magamhoz térjek és emlékeztessem magam, hogy ki kell vinni innen a gyerekeket, az összeset, így nem hibázhatok. Most nem!
Így én is kierőltettem magamból egy rekedt nevetést Sean viccén miközben feszülten vártam mit reagál a kisfiú a gondolatban zajló beszélgetésre. Nagyon szorítottam neki, hogy megtegye amit Sean kér és tudjon nekünk felvilágosítást adni arról a félelmetes piros ajtóról is. Közben persze reagálnom is kellett a szóban zajló beszélgetésre, nehogy gyanút fogjon, aki a kamerák túloldalán ül.
- Ó, hogyne drágám, hiszen ott a sok állat, nem úgy mint ITT! - mosolyogtam tovább fogcsikorgatva. - Biztosan tetszene neki, igaz szívecském. - simogattam meg Patrick arcát gyengéden és közben kérlelőn néztem a szemébe.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Szomb. Aug. 11, 2012 9:47 pm

Patrick ijedt, ezt tisztán érzitek, de úgy tűnik sikerült benne valami alapvető bizalmat ébresztenetek. Legalábbis némi hezitálás után Sarah fejében visszhangzik a fiú csendes válasza. Láthatóan a saját elméjét képes leárnyékolni gondolatolvasás ellen, de erősebb a védekező készség benne (talán nem véletlenül), a mentalista fiú elméjébe képtelen átsugározni a hangját.
~Mi...micsodát ki tett velünk?~
Majd bólint is a szavaitokra egy igen határozottat, na most lesz szüksége Sarahnak arra a bizonyos önuralomra. A mélyre sikerült biccentés felfedi a kisfiú tarkóját. Bármi is az a sebhely, az keresztülfut a teljes fejtetőn és lefut a nyakszirten is az inggallér mögé. Borzalmas vágás lehetett. A gondolati válasz érkezik Sarahnak (Sean meg ugye látja barátnője fejében):
~A piros ajtó mögé nem szabad bemenni... Nem szabad... Nem szabad...~ még így a gondolataitokban is érzékelitek a félelmét. Közben válaszol a kérdésetekre:
- Szeretnék, igen. Szeretem az állatokat. Jó leszek és azt fogom csinálni, amit mondanak.
Továbbra is robotikus jellege van a hangos beszédének. Végül meggyőzi magát, hogy segítsen nektek:
~A piros ajtó a... az alagsorban van. Ahol az a nagy gép van, ami meleget ad a szobákba. Onnan nyílik. Ha elmennek épület bejárásra Mitchell úrral, fogják majd látni~
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Szomb. Aug. 11, 2012 10:07 pm

~Ajajj, vörös riadó...~
Erősen szorítja meg kedvese kezeit, részben, hogy lenyugtassa őket, de főleg, hogy közben le is fogja, mielőtt még lemészárol minden felnőtt embert az épületben rajta kívül.
~Csak veled...van egy...kicsit bibis a fejed, megütötted magad amikor játszottál?~
Már nem is reménykedik benne, hogy a fiú igennel felel majd, legfeljebb abban, hogy Sarah vissza tudja fogni magát, és nem ő lesz ma az eslő, aki habzó szájjal kezdi el utánozni a chemox-ot szívott patkány násztáncát a padlón.
-Na , az jó! Állat mondjuk annyira nincs sok, van egy nyuszink, a gyerekeknek van egy kiskutyája, és persze ott vannak azok a...kedves aranyos mókusok is.
~Aztán ki tudja, ha Darren és Ratna kapcsolata komolyra fordul, lehet lesz teve is...vagy tehén? Á, mindegy...jajj, ezt is hallod mi? Szóval, miattunk ne aggódj, tudunk vigyázni magunkra.
Akaratlanul is a kamera felé sandít, ahogy hallja a fiú beszédét. Amilyen optimista, abban reménykedik még most is, hogy csupán azért emlékeztet minden gyermek beszéde egy lámpalázas protokol doidra mert...nos tényleg lámpalázasok miatta, és a kamera miatt, annak ellenére, hogy jól tudja, nem ez az igazság.
~Mit mondasz, megkérjük ezt a Mitchell "úrat", hogy vezessen minket körbe?~
-Örülök, hogy megismertelek Patrick, még látjuk egymást.
Ha Sarah igennel felelt, már csenget is, természetesen a kezét használva.
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Vas. Aug. 12, 2012 1:32 pm

Szerencsére azért itt van velem Sean, aki érintésével, nyugtató szavaival el tudja érni, hogy ne akarjak azonnal elégtételt venni a gyerekek bántalmazóin, így kissé higgadtabban hallgatom, ahogy az érzékelhetően riadt és rémült Patrick összeszedi minden bátorságát és válaszol gondolatban a kérdésekre, miközben ügyesen válaszol hangosan is a már megszokott monoton hangon, így elhárítva magáról a gyanút. Ki sem nézném ezt egy hatévesből! Szegénynek biztosan sok rutinra kellett szert tennie, ha már ilyen jól megy és lehet az a vágás fején, ami mikor lehajtja a fejét teljes egészében láthatóvá válik, talán ennek a következménye. Megremegek ismét, ahogy a düh áthullámzik rajtam, de most magamtól is sikeresen uralkodom rakta, sőt valami hideg nyugalom száll meg, mert már egy percig sem kételkedem mit érdemelnek ezek az állatok.
Mivel még most is, csak a gondolataiban, rettegve ejti ki a piros ajtós szoba nevét, muszáj megnyugtatni.
~ Ne félj kölyök, nem lesz semmi baj és ti is örökre megszabadultok attól a helytől ígérem. ~
Nagyon büszke vagyok rá, hogy ennyire jól játssza a szerepét és még segít is a félelmei ellenére. ~ Csak még egy kérdés? Hány felnőtt van itt veletek, meg tudod mondani? ~
Azért nem ártana tudni, hogy mennyivel kell szembeszállni, mert, hogy én nem hagyom itt ezeket a lurkókat az biztos, de egyetlen vétkest sem!
~ Mi az hogy! Egyenesen boldog leszek, ha körbevezetnek! ~
Nem tudom az érzelem mennyire megy át egy ilyen hang nélküli beszélgetésnél, de talán nem is kell Sean-nak bizonygatnom, hogy mennyire feszült vagyok.
- Én is örülök Patrick! Nagyon kedves és udvarias kisfiú vagy. Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk. – kacsintok rá cinkosan, a kamera látószögén kívül.
Aztán várom, hogy a csengetésre megjelenjen a gorilla és körbevezessen minket. Már epekedve várom azt a piros ajtót.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Vas. Aug. 12, 2012 4:14 pm

A válasz több mint megdöbbentően fog hatni azt hiszem számotokra, ami Sean kérdésére érkezik Sarah gondolataiba.
~Dehogy! Nem játszás közben volt. A doktor bácsinak kellett felvágni ott a bőrt, mikor felnyitotta a fejemet a... öhmm... sajnos nem emlékszem milyen vizsgálat, pedig mondta. Kicsit fájt de már régen volt. Mondta is, hogy ügyesen viselkedtem, meg hogy bátor voltam~
Bárhonnan nézzük, kissé meglepő egy mondjuk iskolai rendelő szintű orvosi szobában koponyalékelést végrehajtani, ha nem életveszélyről van szó, márpedig valahogy nem érzitek, hogy az lett volna.
~Hát itt van Mitchell úr, meg itt van dr Folter, mrs Carter, az igazgatónő, a helyettese mr Adams, meg a másik felügyelőnk mr Craber és persze a tiszteletes úr is időnként, mr Reinolds. Meg van heti kétszer egy-egy tanárnéni és vannak, akik... akik csak a piros ajtó mögött dolgoznak, nem ismerem őket...~
Fennhangon már nem nagyon mer megszólalni, csak bólogat, a szavaitokra. Hívásotokra pedig megérkezik újfent a gorilla. Miután közlitek szándékotokat, hogy szeretnétek megtekinteni az épületet, határozottan bólint és nekiindul. Annyiban nincs szerencsétek a piros ajtóhoz, hogy fentről indul lefelé a bejárás, de hát időtök végül is van, azt hátha láttok még valami érdekeset, még ha nem is szándékoltan, de ez az ősember akár véletlenül is könnyen hibázhat.
A felső szinten sok minden nincs. Látjátok az igazgatói irodát, mondjuk az igazgatónő momentán nincs benn, az iroda maga meg sok érdemlegeset nem mutat egy átlagos irodához képest. A számítógépen talán lennének érdekességek, de hát az azért még ennek a tuloknak is feltűnne...
Odafent láttok jó pár szobát kialakítva, néhányba bekukkantotok, bár sok érdekeset itt sem láttok, elég normálisan kialakított lakóhelyiségek.
- Ezekbe' azok laknak, akiknek nincsen ki a négy kereke - dörmögi Mitchell. - Tuggyák, akik kicsit fogyatékosok, na. Láttak má' olyat, ugye? Na szóva', őket jobb nem megzavarni.
Utána kifejezett mákotok van, elnézést kér, amíg elugrik a mellékhelyiségbe. Több lehetőségetek is van most. Benézhettek egy ilyen ápolthoz, az egyik ajtó mögött biztos, hogy van lakó, mert halk kaparászás hallatszik az ajtó mögül. Sean megpróbálkozhat a gép feltörésével, ha úgy érzi elég erre neki az a 2-3 perc. Lerohanhattok és "eltévedhettek" az épületben. Vagy meg is várhatjátok az ősembert.
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Vas. Aug. 12, 2012 8:29 pm

~Koponyalékelés?~ Gondolja elborzadva, mert sajnos sejti, mit akarhattak vele...illetve, csak nagy vonalakban, hisz ehhez speciel egyáltalán nem ért, de fogadni merne, hogy azt akarták látni, hogy működik egy telepata agya...már ha tudják egyáltalán.
~Mond csak, tudják rólad idebent, hogy hallod mások gondolatait?~
Közben számolgatja a neveket. Minimum 8 ember, nagyon kevésnek hangzik, még akkor is, ha megduplázzuk ezt a számot. Sarah talán egymaga is el tudná intézni őket, ha meg tudja lenni külön-külön az egész bandát, de pechje van, mert ő is vele jött, és sajnos neki az a mániája, hogy óvatosan jár el, amennyire csak lehetséges, ezért aztán nem is próbálkozik semmi huncutsággal, egészen addig, amíg kísérőjük magukra nem hagyja őket.
~Na jó, én megnézem azt a számítógépet, rögtön jövök vissza!~
Gyorsan, de azért amennyire csak lehet halkan hatol be az igazgatónő irodájába, ahol nyomban a gép házának esik neki. Sajnos szinte biztos, hogy a gorilla visszaér pár perc múlva, az pedig túl kevés, hogy elmormolja a hacker varázsigét, úgyhogy más módszerhez folyamodik: lekapja a gépház oldalát - vagy szétnyitja, amennyiben egy Dell irodai gépről van szó - s kihúzza a winchester-t, hogy majd otthon vehesse kezelésbe. Ha nem kell bejelentkezni, a rajta lévő File-okhoz is könnyebb hozzáférni. Puszta gonoszságból még azt a kábel is kihúzza, ami a bekapcsológombot köti össze az alaplappal.
~Remélem nem valami power user az igazgatónő, és nyomban valami olcsó szerelőt hív majd, aki csak sokkal később jön ki, hogy megjavítsa ezt a szörnyű problémát...vagy szervizbe viszi, na az király lenne...de ne legyünk telhetetlenek, már az is elég lenne, ha úgy állna hozzá, mint a legtöbb ember: nem tudja, milyen fekete mágia hajtja ezt a kütyüt, de jobb nem bolygatni.~
Ez után dzsekije belső zsebébe rejtve a HDD-vel megkeresi Sarah-t.
~Én megvagyok, te jutottál valamire?~
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Vas. Aug. 12, 2012 8:53 pm

Hát ma igazán gyakorolhatom az önuralom nemes műveletét, mert amikor meghallom, hogy Patricknak felnyitották a koponyáját, először teljesen ledöbbenek ekkora aljasság hallatán, aztán meg az egekbe szökik a vérnyomásom. Még jó, hogy közben Sean elengedte a kezemet, mert most nem biztos, hogy teljesen vissza tudtam volna fogni magamat.
Kellett kis idő míg visszazökkentem, de a nevek felsorolására már erősen figyeltem, de ha csak tényleg ennyien voltak, akkor örülhetünk, mert nem fognak gondot okozni, főleg Sean-nal az oldalamon.
Nehezen hagytam magára Patrick-ot, de megjött a kísérőnk és az is fontos volt, hogy megnézzük, mit is rejt még számunkra ez az intézmény, mert, hogy nagy disznóság folyik itt az már tuti!
Sajnos nem egyenesen lefelé, hanem ellenkezőleg felfelé indultunk, de hát előbb-utóbb csak oda jutunk, nyugtattam magam.
Aztán a mikor már végig kalauzolt minket Michell az emeleten és hirtelen dolga támadt, itt volt az alkalom, hogy kicsit magunk körülnézzünk.
Nagyon kíváncsi lettem volna azokra a bolond gyerekekre, de igaza volt Sean-nak talán találunk komprommitáló adatokat a gépen, ezt nem lehet kihagyni, a kölykökért meg úgy is visszatérünk majd.
Azért a szívem a torkomban dobogott, hogy Sean végez-e időben, mielőtt a rend kicsit debil őre visszatér, ezért egy kő esett le a szívemről, mikor meghallottam a hangját a fejemben.
~ Mire gondoltál? Hiszen itt vártalak, hogy lecsaphassam a gorillát, ha idő előtt visszatérne. ~ néztem rá kissé feszülten.
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Hétf. Aug. 13, 2012 6:13 pm

A kisfiú válasza Sarah elméjében:
~Nem, dehogyis! Ha tudnák, akkor... akkor elvinnének a piros ajtó mögé~ szipogja a lány gondolataiban. Aztán akkor megindultok.
Oké, Sean simán megszerzed a vinyót, míg Sarah kihagyja a kutatásotokban a ziccert és nem mozdul. A fiú gond nélkül visszaér a gorilla előtt, kb egy perccel utánad érkezik vissza és vezet tovább titeket.
A földszinten az egykori bálteremben ugyebár már jártatok. Minden más szobát szinte átalakítottak lakó helységgé. Ezek a szobák az emeletiekkel szemben általában 2-4 személyesek és lakájosak itt is alapvetően, bár nagyon... katonásak. Minden tip-top rendben van, a legkisebb porcica sincs, a könyvek glédába állítva, stb. Könyvből viszont még szépirodalmat sem nagyon láttok, nemhogy gyermekkönyveket. Viszont Biblia, vallásos témájú könyvek, stb dögivel. Ezen kívül itt a konyha is, ezen a szinten, megkínál titeket a benga, ha gondoljátok, ebédelhettek. Spenót van tükörtojással, ha valaki megkóstolja, nem rossz. Illetve itt van az orvosi szoba is, ahová viszont gond nélkül bevisz titeket.
Itt találkoztok azzal a merész gyógyásszal, aki ilyen körülmények között is vállalkozott egy koponyalékelésre. Fiatalnak mondható, biztos, hogy nincs még harminc éves és veszedelmesen jóképű a doktor. Úgymond árja, germán vonások. Magas, sportos, szálkásan izmos férfi. Jól fésült szőke haj és tengerkék szemek, fehér bőr, tökéletesen sima arc, mintha két perce borotválkozott volna. A mimikai ráncok még bőven nem jelentek meg. Ruganyosan, könnyeden mozog és kifejezetten barátságosan mosolyogva nyújt kezet mindkettőtöknek. A veszedelmesen jóképű alatt pedig az értendő, hogy a férfi kisugárzása, modora, megjelenése, minden azt sugallja, hogy nem csak vonzó, de ezzel ő maga is tökéletesen tisztában van. Kellemes baritonja nem túl hangos, mégis betölti az egész szobát:
- Üdvözlöm Önöket a St Agnesh Árvaházban - mosolyog rátok. - Dr Jason Folter, az intézmény állandó orvosa. Önök most az orvosi szobában járnak, szerencsére csak ritkán van dolgunk itt, a gyerekek meglehetősen jól neveltek, így kevés a baleset. Ennek ellenére meglehetősen jól felszereltek vagyunk, így nagyobb baj esetén is hatékonyan tudnánk segíteni az ifjaknak és rendszeresek az orvosi szűrések is. Ha valamelyik gyermek iránt érdeklődnek esetleg, akkor meg tudom mutatni a kórlapjukat és természetesen az utolsó szűrések eredményét.
Mivel abban majdnem biztos vagyok, hogy Sean mélyelemzésnek veti alá a dokit, amíg Sarah esetleg szóval tartja, így erről is beszámolok most, ha nem így lenne, akkor ne vegyétek figyelembe persze. Szóval a dokival gondok vannak. Gigantikus lyukak vannak az emlékeiben. Nem rossz ember amúgy. Kicsit felelőtlen, nagyon nőcsábász, de valóban szereti a gyerekeket és komolyan veszi a hivatását. Ő maga is az intézményben nőtt fel egykor, de ezek az emlékek 90%-ban nincsenek meg. Többször is ajánlottak neki igen jó beosztást, de nem vállalja el, bár ő sem tud rá magyarázatot adni, hogy miért. Sohasem járt a piros ajtó mögött, vagy legalábbis nem emlékszik rá. Nagyon sok a kiesett idő, szinte minden héten hiányzik pár óra. Aggasztja a kicsik viselkedése, de az amúgy erős jellemű, karakán orvos mindig elbizonytalanodik az igazgatónő közelében és egyszerűen képtelen felhozni az aggályait. Érzi, hogy baj van, de a helyzetének rabszolgája.
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Csüt. Aug. 16, 2012 6:26 pm

Sokáig jár Patrick a fejemben, főleg az utolsó szavai, hogyha megtudnák, hogy van képessége, akkor bevinnék a piros ajtó mögé, mert ezek szerint vannak, vagy voltak itt mutánsok és ott tesznek velük valamit.
Sean kis akciója, hogy megberhelje az igazgatónő számítógépét sikerrel jár és még időben is ér vissza, így kissé bugyuta kísérünk semmit nem észlel az egészből.
Így aztán visszavezet minket a földszintre, ahol most már kihagyva azt a termet, ahol a gyerekekkel beszélgettünk, a többit szemlélhetjük meg. A legtöbb átalakított hálóhelység, ahol bár nem teljesen puritán, de katonás rend uralkodik. Semmi olyat nem látunk, ami egy gyerekszobában máshol fellehető, még egy gyerekkönyvet sem. A vallásos témát viszont láthatóan nem sajnálják tőlük. Utána meglátogatjuk a konyhát, ahol meg is kínálnak minket a napi menűvel, de én csak megrázom a fejem, eszem ágában sincs most, pont ezen a helyen a hasamat tömni. A spenóttal meg egyébként is ölni lehet szerintem, így még egy rossz pont kerül az intézmény egyébként is sok fekete ponttal rendelkező neve mellé.
Ezután következik az orvosi szoba, ahol nagyon is kíváncsian nézek az üdvözlésünkre érkező fiatal orvosra, akitől gyakorlatilag leesett az állam. Mintha valami filmplakátról lépett volna elénk: szőke, kékszemű, jóképű, szóval tökéletes, öööö, ….mármint az lenne, ha nekem nem lenne itt Sean, de ő verhetetlen. De rajtam kívül biztos sok lányt vesz le a lábáról a kinézete, az tuti, mivel a magabiztos fellépéséből sejlik, hogy ezt a férfi nagyon is jól tudja.
- Üdv Jason doki. – ráztam meg a kezét. – Mara Whater vagyok – találtam ki egy családnevet gyorsan, - és ő itt a férjuram, Luke. – engedtem utat Sean-nak is, hogy kezet rázzon a férfivel.
Aztán a doki olyan kis előadást rögtönzött, mintha előre betanulta volna a propaganda szöveget. Reméltem, hogy Sean közben hatékonyan olvassa ki a fejéből, amit ezzel a szép kis előadással megpróbál eltakarni, és amit meg is fogok tudni valószínűleg hamarosan, de addig igyekszem tovább bájcsevegni vele, hogy erre minél több idő legyen.
- Igen, az egyik kisfiú nagyon aranyos volt és meg is szeretnénk majd valószínűleg közelebbről is ismerni. – bólintottam, majd tovább játszottam a jól nevelt háziasszonyt. – Jaj, mit is beszélek! Persze a többiek is aranyosak voltak, de ő úgy elsőre megtetszett. – néztem a doki szemébe. – Egészségesnek nézett ki és remélem Ön is megerősíti majd, hogy ez egy is van.
Közben remélhetőleg Sean-tól is megkaptam a férfi fejében végzett kutatás eredményét, ami nagyon meglepett és vigyáznom kellet, hogy ez ne üljön ki az arcomra. Aztán meg ez az egész nagyon is gyanús kezdett lenni nekem, ezek a kiesések biztos, hogy nem véletlenek, és lehet, hogy ebben az egészben a doki is csak egy áldozat.
~ Te is azt érzed, hogy itt bűzlik valami, és most nem a gorillára gondolok a fokhagymaszagával! Mintha valaki az emlékek kitörlésével játszadozna! Talán egy mutáns? ~
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Pént. Aug. 17, 2012 9:33 pm

~Drága vagy.~ Feleli mosolyogva, ujjai összekulcsolódnak kedvese ujjaival, mielőtt a debella visszatérne. Lefelé menet a válla felett azért még visszatekint az ajtókra, amik mögött elvileg őrültek tanyáznak. Valamiért nagyon rossz előérzete támad.
~Később akkor is be kéne nézni oda...bár lehet, hogy inkább csak kettesben. Szívesen elbeszélgetnék ott valakivel.~
A vallási könyvek sokasága őt is meglepi...főleg, mert ez még a Fordham könyvtárához képest is durva, ott legalább akadt valami más is.
~Te jó ég! Mégis milyen gyerek nem unná magát halálra egy ilyen helyen?~ A következő pillanatban megjelenik leli szemei előtt egy hatévesforma pirospozsgás arcú édes kis Adam Windsor, aki valamiért Batman jelmezben flangálva pakol föl ezekből a művekből vagy 20 kötetet egy nagy toronyba, hogy becipelje a szobájába estére. ~ Na jó, az egy!~
Nem hitte volna, hogy ennél is lát durvábbat, ám az ebédlőben felszolgált étel...
~SPENÓT??? Fúj...akkor sem ennék ilyen vackot, ha nem tartanék tőle valamelyest, hogy a házigazdák meg akarnak mérgezni, és elföldelni a pincében! Ez...~
És akkor meghallja Sarah igencsak hasonló kritikáját erről a zöld, 3 nyelven beszélő, és sok esetben még mindig mozgó izéről, s nyomban jobb kedvre derül. Ha nem lennének ilyen siralmas környezetben, talán még fel is kacagna a dolgon.
~Na, lássuk végre azt a híres dokit!~
Be kell vallania, kissé ellenszenves neki Dr.Mengele, annak ellenére, hogy látszólag nem olyan rossz fickó, sőt, egészen jóképűnek mondható...Sarah legalábbis ezt gondolja róla, és ő biztos tudja...
~Nyugi kincsem, nem kell hízelegned minden alkalommal, amikor meglátsz egy jó pasit...de persze ha szeretnéd, csak nyugodtan.~
-Luke Whater - Mutatkozik be ő is, és szorítja meg kissé talán túl erősen is a doki kezét, ha az felajánlja jobbját. - Az asszonykám jól mondja, szívesen megnéznénk a kis Patrick kartonját. Ki tudja, lehet ő lesz a fiunk! - Teszi hozzá izgatottan...mármint, tényleg izgatottan.
Innentől kezdve viszont csendben marad, és inkább a doki elméjét kezdi hallgatni, mustrálni, átfésülni, és úgy általában azt művelni, mint amikor egy elvonási tünetektől szenvedő függő narkót keres valaki lakásán, és valahogy egy cseppet sincs bűntudata...amíg rá nem jön, hogy azon kívül, hogy pofátlanul jóképű, ennek a manusnak legjobb tudomása szerint nincs csontváz a szekrényében...a kulcsszó persze az, hogy legjobb tudomása szerint. Persze a találtakat Sarah-val is közli.
~Nem tudom, hogy mutáns csinálja-e velük, de ha igen, az megmagyarázná, hogy Patrick miért maradt viszonylag normális a többi gyerekhez képest. Egyébként igen, én is érzem, hogy valami nem stimmel...sőt, nem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy az ellenőrzéseken is azért szerepel ilyen jól ez a hely, mert valami szemétláda azt műveli.....amit én, amikor Josh-t keresték a Xavier-ben...~
-Önnek van gyermeke Doktor úr? - Kapcsolódik vissza a társalgásba, dolga végeztével. - Nekünk ő lenne az első...
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Varangy on Vas. Aug. 19, 2012 6:24 pm

Miután egyértelműsítitek, hogy Patrick O'Grogarty adatlapja érdekel titeket (hiszen több Patrick is van) nekiáll az orvos előkeresni azt. Kutakodása közben válaszolt Sean kérdésére is:
- Nem, még eddig nincs - feleli mosolyogva. - Nem vagyok házas, azt hiszem egy kicsit korai lenne még nekem. Egy gyermek igen nagy felelősség Mr Whater, de a későbbiekben mindenképpen szeretnék majd - válaszolja könnyedén.
Előkeresi a megfelelő fájlt a gépén és kinyomtatja annak tartalmát. Ő maga is gyorsan végigfutja, hogy felfrissítse emlékeit:
- Nézzük csak... - mormolja. - Nos utoljára két évvel ezelőtt volt beteg, akkor is csupán egyszerű influenzát kapott el. Korán jött akkor a járvány, még nem voltak beoltva - mosolyog. - De hamar túlesett rajta ő is szerencsére. Veleszületett rendellenessége, állandó betegsége nincs. Aranyos, élénk kisfiú egyébként, szellemileg is teljesen ép. Néhány hete elesett, felszakadt akkor egy kicsit a feje, de hát az ilyesmi előfordul ugye az ő korában, szerencsére ez után sem maradt semmilyen negatív utóhatás... - fejezi be enyhén elbizonytalanodva. ~Érdekes. Erre nem emlékszem, pedig úgy néz ki én láttam el. Furcsa. Komolyan el kéne gondolkodnom a Cavintonon... Nem értem, az ilyesmi azért nem mindennapos~ - Egyszóval a kis Paddynek semmiféle betegsége nincs, ezt kijelenthetem a legnagyobb örömmel.
Közben átadja nektek is a kinyomtatott anyagot, majd a pillantása visszavándorol a monitorra, a megnyitott fájl adatait böngészi a tekintete. ~Mi a franc lehet vörössel kiemelve az az "X/1" jelzés? Valami belső kód, de... Ehh...~ Úrrá lesz tűnő kétségein és rátok villantja újfent ezer megawattos mosolyát:
- Vannak esetleg kérdéseik a kisfiúval kapcsolatban? Vagy bármi egyéb iránt?
avatar
Varangy
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 123
Hírnév : 10
Tartózkodási hely : utcák, terek, sikátorok

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sarah Wilchok on Hétf. Aug. 20, 2012 10:29 am

Nem látok egyelőre semmi gyanúsat a doki viselkedésében, csak ezeket a megmagyarázhatatlan emlékezet kieséseket nehéz magyarázni és ahogy Sean-tól megtudom, ez az orvosnak is okoz némi problémát, de ettől függetlenül, nem úgy néz ki, mint aki el akarna titkolni előlünk valamit. Erre az én drágámmal szemben, amúgy is kevés lenne az esélye.
Patrick kórlapját is minden hezitálás nélkül keresi meg és nyomtatja ki, miközben szóban is tájékoztat minket a fiú egészségi állapotáról.
Aztán jön az a bizonyos sebhely a homlokán és én kíváncsian várom, hogy erre milyen magyarázattal szolgál és őszintén meglepődök, hogy ezt úgy jellemzi, hogy felszakadt egy kicsit a fejbőre! Hiszen még egy laikusnak is feltűnik, hogy ez bizony nem igaz.
Ha Sean felvilágosít Folter gondolatairól és kétségeiről, akkor egyre erősebb a gyanúm, hogy itt szerencsétlen doki is csak egy kirakatba tett bábú, aki mit sem sejt az itt folyó borzalmas dolgokról és ezt talán még a javunkra is fordíthatjuk majd. Talán valami blokkolja az emlékezetét, és ha ezt fel lehetne oldani, érdekes dolgokra derülhetnének fények.
Mikor a kezünkbe adja a papírokat és ismét a monitorjára néz, még én is látom a bizonytalanságot kiülni az arcára, de aztán erőt vesz magán és újból ránk koncentrál.
- Nekem egyelőre nincs, hiszen még mi is csak tapogatózunk. – mosolygok rá a lehető legkedvesebben. – Azt hiszem még bőven van mit megnéznünk, ha csak neked nincs még kérdésed édesem. – néztem Sean-ra, hiszen egyelőre nem akartam rákérdezni semmi konkrétumra, főleg, hogy nem egyeztetek előtte a párommal.

avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Sean Darrow on Kedd Aug. 21, 2012 9:07 pm

-Hát, maga tudja - vakargatja meg szégyenlősen a tarkóját "Luke", ki a szerepe szerint már most házas, és ha rajta múlik ez már a valóságban sem áll valami távol tőle, abban pedig egészen biztos, hogy ennél a dokinál fiatalabb, hacsak nem valami zsenibogyó, aki 8 évesen érettségizett le...
~Hmm... na nem! Az már túlzás lenne!~
-És igen, tényleg óriási felelősség, de ugyanakkor, annyira üres most a birtok ahol élünk, hogy bűn lenne, ha sokáig maradna egy vidám gyermek mosolya nélkül, és abban is biztos vagyok, hogy a kis Paddy is nagyon élvezné ott...a középiskoláig el lenne csak azzal, hogy felfedezzen mindent...jajj elnézést, beszélek itt össze vissza, és nem is gondolkozom...
~...közben meg szkennelem az agyad, de a jelek szerint te jófiú vagy...francba!~
Természetesen Sarah-val is megosztja a találtakat, hátha ő többre megy velük. Ami őt illeti, egyedül az X dolog üt szöget a fejében, és az is eléggé...nos, maradjunk annyiban, hogy tényleg csak találgatás.
~X/1? Mint X-men, egyes fokozat? Lehet mégis tudják, hogy mutáns szegény? De mégis hogy bukhatott le...már ha igen...~
-Köszönöm, azt hiszem más nekem sem jut eszembe, és nem is zavarnánk tovább ilyen késői órán, amennyi papírmunkával jár az ilyesmi, még úgyis egész biztosan találkozni fogunk még.
Kezét nyújtja az orvos felé, és maga is előveszi legszebb "kicsit sem szeretnélek megölni most rögtön, de tényleg" mosolyát.
-Örülök, hogy megismerkedtünk. Nos, akkor a mi előbbi viszont látásra.
~Na jó..ez a hely nekem bűzlik, mi lenne, ha otthon megnéznénk, mi van azon a vinyón, aztán este újra körülnéznénk, kísérők nélkül? Talán még azt is ki tudom deríteni, vannak-e kamerák, ha rajta-van a költségvetés ezen a vackon.~
avatar
Sean Darrow
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 608
Hírnév : 24

Vissza az elejére Go down

Re: West Village

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.