Főépület

Go down

Főépület

Témanyitás by Cerebro on Szomb. Május 19, 2012 8:30 am

Ez impozáns, borostyánnal és szőlőlevéllel díszített épület már több mint száz éve állja a sarat, amit csak még hihetetlenebbé tesz, hogy ennek nagy részét mutáns iskolaként üzemelve töltötte. Az évek során rengetegszer kellett már renoválni, illetve kicserélni az "elhasználódott" ablakokat, bútorokat, és falakat, ám a vezetőség gondosan ügyelt rá, hogy az azóta műemlékké nyilvánított épület arca ne változzon, és ebben kitűnő munkát végezek.

A tanári kar jelentősen megváltozott az elmúlt negyed évszázadban. Jóformán mindenki, aki 2012-ben* még itt tanított azóta nyugdíjba vonult már(legalábbis a kicsik úgy tudják, hogy mindenki visszavonult a tanítástól, akit nem láttak többé. Sajnos nem mindig ez a helyzet.). Az egyik kivétel ez alól Adam Windsor, kit idővel előléptettek igazgatóvá, illetve Fagypont is tart még órákat bárkinek, akit érdemesnek tart rá, és elég bátor hozzá, hogy belevágjon(jelentkezni lehet egész évben, hely van bőven...)
Természetesen a tanári gárda nem maradt utánpótlás nélkül. A testnevelés órákat Kolosszus tartja, az alsó tagozatosok kedvenc tanárnénije Dr.Ratna Nayar - imádják is nagyon, igaz kicsit sokallják a terepmunkát - az informatika órán pedig Sean-al futhatnak össze, a frissen kinevezett igazgatóhelyettessel(elődje, Noel Patton egy hónapja vette át a Vancouver-i testvériskola vezetését.), végül, de nem utolsó sorban, akad egy nagyon-nagyon különc tanár is, ki 2012-ben még arra sem lett volna képes, hogy behúzzon egy karót a rossz diákok ellenőrzőjébe, mostanra azonban ő lett az iskola második történelemtanára, és nagyon jól csinálja, bár ez érthető, a kis palack lakó első kézből szerzett információkkal dolgozik.

Maga az épület nagyrészt változatlan maradt. Még mindig megvan a rengeteg hálószoba, amihez külön mosdó, és franciaágy tartozik - egyesek 25 éve gondolkodnak rajta, hogy ez utóbbi miért lehet - de a diákoknak már csak kevesebb mint a fele alszik ebben az épületben, a többségnek már sajnos - vagy inkább szerencsére? - nem jutott hely, hisz 2037-ben a jóval nagyobb létszámú X-men már elképesztő hatásfokkal képes kiszűrni, és felkeresni a fiatal mutánsokat, gyakran mindössze napokkal a képességük aktiválódása után.

[*Valójában nincs meghatározva a játékidő pontos éve, így ez csak viszonyítás!]

_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Szellem on Szomb. Május 19, 2012 4:53 pm

Végre kicsöngettek ma is, és az egyetlen hely, ahová a diákoknak még menniük kell, mielőtt még levethetnék magukról az iskola rabigáját a menza, ahol a többi iskolával ellentétben meglepően jól főznek. Miközben Mira sorban áll a vályúnál, mögötte megérkezik barátnője, a mindig vidám, mindig szőke Rachel Darrow, tálcáját szorongatva. Arcán az az ördögi mosoly díszeleg, amit a kisgyermekek szoktak ölteni, amikor egy áruházban felpattannak a triciklire, és úgy próbálnak elmenekülni a szüleik elől, akik ezután a parkolóig üldözik a csöppnyi szökevényt. Érthetetlen, hogy hogyan nem bukott még le gyakrabban, hisz zöld szemei csillogása mindenki számára intő jel kéne, hogy legyen arra, hogy ő bizony most rosszban sántikál, de aztán lehet, hogy nem ismeri őt mindenki olyan jól, mint...
-Mira! Nem fogod elhinni! Végre megcsinálhatjuk! - Kiáltja ujjongva, de aztán ő is észbe kap, és többet nem mond még egy darabig. Amíg barátnője kap egy szép nagy adagot a konyhás bácsitól, Rachel tekintete cserépre téved, melynek egyetlen lakója, az aprócska rózsa hervadtan konyul le a föld felé. - Szegénykém, nem öntöztek eleget? - Gügyögi neki, mintha egy beteg kisbabát látna, és mutatóujjának hegyével gyengéden megcirógatja a növény szirmait, mire azok sötétbarnából nyomban pirosra váltanak, a virág szára pedig kiegyenesedik, s szép lassan a növény életre kel, fejét pedig a nap felé fordítja, várva a méhecskéket, kibontott szirmaival.
-Mindjárt jobb - állapítja meg mosolyogva, aztán pedig követi Mira-t az asztalhoz - képzeld, a bátyám megint el akar majd szökni - suttogja - az őseim nem lesznek itthon, Mr.Steel pedig éjjeli ügyeletes, úgyhogy végre itt az alkalom! - A mondat vége kissé hangosabbra sikerült, mint szerette volna, ezért az asztaltársaságukban ülő másik hat gyerek egy pillanatra felé néz, de aztán úgy döntenek, mégis inkább a kajájukkal foglalkoznak.
-Végre megtréfálhatjuk azt a vén bolondot! Jövőhéten nyugdíjba megy, úgyhogy ez az utolsó esélyünk. Benne vagy?

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Ratna Nayar on Hétf. Május 21, 2012 12:44 am

Végre vége!!! Gyűlölöm a tanárainkat azért, amiért képesek voltak péntekre 7 órát beszervezni nekünk... Ráadásul pont a végére a dupla (!) irodalommal. Most komolyan, ember egyáltalán az ilyen? Na jó, nem, mert mutáns, de komolyan... szerintem Mr. Steelnek az a képessége, hogy képes ilyen hihetetlenül unalmas órákat tartani... most képzeljétek el ezt duplázva. Felér egy kínzással. Hiába könyörögtem anyunak, hogy inkább besegítek a kicsiknél, vigyázok rájuk, vagy bármi, mert ettől még az is jobb, de neeem, hallani sem akart róla. Pedig hiába bizonygatom, hogy nem akarok irodalmárként továbbtanulni, nem igazán hatja meg a dolog...
Ha nem, hát nem, én se törtem magam különösebben. Az első órán bőszen rajzoltam a füzetembe, az utolsó sorig úgy se lát el az öreg, gondolom azt hitte jegyzetelek... A második órát meg nemes egyszerűséggel átaludtam. Ha a padtársam nem kelt fel, szerintem még mindig ott szunyókálnék a teremben, ugyanis a csengőt, azt nem hallottam... Így azonban sietve összekaptam a cuccaimat aztán rohantam a menzára. Ééés, következett a nap fénypontja, az ebéd! Igaz, így, hogy kissé elaludtam, mire odaértem, már kilométeres sor várakozott...
-Szia Rachel, ha mi ez a nagy öröm? -kérdeztem, ahogy a tálcámat odébb toltam a pult előtt, hogy ő is odaférjen.
Ám úgy tűnik, a lány gondolatai már azóta a kókadozó kis kóró körül forognak, így nem is nyaggatom tovább. Ismerem már pár éve ahhoz, hogy tudjam, felesleges. Mindenesetre, amíg ő életet ment, én megpakolom a tálcámat minden jóval, majd a szokásos "asztalunk" felé veszem az irányt.
-Wow, mily meglepő. Ez ebben a hónapban hanyadik próbálkozása is? A negyedik? Vagy ötödik? Én már elvesztettem a fonalat... -csóválom meg a fejem a hír hallatán.
-Hm, szóval a kedvenc igazgatóhelyettesem házon kívül lesz? Amúgy, Rachel... Nagy a kísértés, de... oké, hogy a te szüleid nem lesznek otthon, viszont az enyémek igen...És tudod, milyenek... -kavargattam az előttem levő brokkolikrémlevest- Vagyis, anyu már így is ki van akadva rám, miután Dzsintől megtudta, hogy múltkor ellógtam a matekórát. Mondjuk a fene számított rá, hogy a pont ő jön majd be helyettesíteni, meg törit tartani helyette. Apu meg szerintem még büszke is lenne rám, ha véletlenül nem épp múlt héten gyújtottam volna fel a pincét otthon. Mondjuk nem lett nagy anyagi kár, csak a régi újságpapírok égtek el, némi tűzifa, meg pár régi kacat ami a kazánházban volt. Anya persze csak aggodalmaskodott, szokás szerint, az nem volt új. Viszont apám... Ne tudd meg, szerintem még életemben nem láttam így kiborulva. Vagy egy fél napon át keresgélt a hamuban, mint valami Hamupipőke, közben meg valami újságot emlegetett, amit még anyától kapott aaa.... a tudja-a-fene-hogy-hányadik házassági évfordulójukra. Ja nem, megvan! Valentin-napra... Mondjuk nem tudom, milyen újság lehetett az, hogy ennyire oda volt érte, gondolom nem az India Today. -kavargattam tovább a levesemet. Egy kis hallgatás után azonban tovább folytattam:
-Persze naná, hogy szobafogság lett a vége. De a telefonomat nem vették el, így unalmamban felhívtam Theo-t, elmesélni neki a történteket, na meg hogy így nem tudok elmenni a hétvégi edzésre. Erre mi volt a lököttnek az első reakciója? Ha ilyen nagy a bánat, tuti hogy egy Playboy magazin volt, vagy valami hasonló, amiben még anyu is szerepelt fiatalabb korában. Hát nem idióta? Anya meg az ilyenek... Előbb szokik le Greg bácsi a piáról, mint hogy ő bevállaljon egy ilyet... Ha meg igen, még ő lehet hálás nekem, mert ha a nagypapi megtudta volna, uhh, azt hiszem lett volna balhé belőle... De áh, hagyjuk is...
Szóval hol is tartottunk? Mr. Steel éjjeli ügyeletes? És... basszuskulcs, ez most komoly? Hogy nyugdíjba megy? És én ezt miért nem hallottam eddig? Rachel... Tudod mit? Szólj a bátyádnak, hogy kezdje el hűteni a pezsgőt... Naná, hogy benne vagyok! Mikor és hol találkozzunk?
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Szellem on Szer. Május 23, 2012 5:03 pm

-Nem is tudom - mered maga elé a szőke lány, s miközben számolgatja hány ősz hajszállal gazdagodott édesapja furcsán fiatalos arca, ujjaival a nyakláncát pöckölgeti. - Ha jól emlékszem a múltheti volt az utolsó, mikor anyukádnak kellett érte mennie...várj nem! Azóta Alistair is hazaröpítette egyszer! Akkor eddig 8, de most nem ez a fontos.
Fejét oldalra dönti, és hatalmas kivi zöld szeme smaragdként ragyog, ahogy Mira azt ecseteli, mennyire aggódik a saját szülei miatt. Az évek során annyiszor bizonygatták mindketten, hogy melyikük szüleivel nehezebb együtt élni, hogy megszámolni is képtelenség volna, de valahogy sosem sikerült dűlőre jutni, hisz az apuka, aki olvas a gondolataidban legalább annyira rossz, mint az apuka, aki a jövőbe lát, és akkor még egy szót sem szóltunk az anyukákról! Egyikük úgy tud benned bűntudatot ébreszteni, mint ezer anyuka együttesen, a másik pedig...nos ő szimplán csak nagyon-nagyon ijesztő tud lenni, ha mérges valakire...nem véletlenül kapta a Fúria becenevet.
-Ja, rémlik. A frászt hoztad rám akkor, ugye tudod? Kinézek az ablakon, és a legjobb barátnőm háza helyén egy bazi nagy füstoszlop kígyózik felfelé. - Korholja le, majd játékosan meg is löki a lány vállát. Közben azért kanalazgatja az ebédjét, de bár ne tenné, ugyanis amint Mira kiejti a száján a "Playboy" szót, Rachel prüszkölve köpi ki a szájában lévő levest, vissza a tányérba. - HOGY MI?? - Kérdi fennhangon, immár nem törődve vele, hogy ki hallja meg őket, aztán kacagva dől hátra székestől, és csak kis híja van annak, hogy nem zuhan a földre.
-Hát persze, pont ő...a következő havi számban meg csak apácák vetkőznek mi? - teszi még hozzá, ám sziporkája teljesen érthetetlen, hisz jóformán minden kiejtett betű után legalább fél percig kénytelen abbahagyni a röhögést. Csupán akkor csillapodik le végre, mikor barátnője belemegy a csínybe, ekkor ugyanis tágra nyílnak szemei, közelebb hajol az asztal fölött, és tenyerét előre tartva megpróbál pacsit adni Mira-nak.
-Ez a beszéd. Este találkozunk Virgil mellett a folyosón, pontban 11-kor. ne késs!

Virgil az iskola egyik legendás növénye, kit gazdája vagy egy évtizedig gondozott, mielőtt elkezdett gondolkodni rajta, hogy vajon mégis mennyi ideig él egy muskátli, és normális dolog-e, hogy ilyen nagyra nő, arról nem is beszélve, hogy éjjelente kékes fénnyel világít? Ratna úgy volt vele, hogy inkább nem várná meg, amíg fogakat is növeszt, ezért rövid úton az iskolába került tanulmányozásra, ahol némi győzködés után sikerült rávenni, hogy ártalmatlan maradjon, ezért ma már csak álldogál az egyik lépcsőfordulóban, hatalmas levelei pedig gyönyörű kékeszöld fénnyel árasztják el a sötétségbe burkolódzott iskolát.
-Psszt! - Suttog Reachel, majd előbújik Virgil "lombjai" közül, melyek engedelmesen mozdulnak félre az útjából. -Itt vagyok. Hoztam magammal WC papírt, fokhagymát és szentelt vizet(sosem lehet tudni), illetve van még nálam egy csomó ragaszó, és egy büdöske(egy jövőbeli bűzbomba, 1000X nehezebb megmaradni a bevetése után a szobában, mint a 2012-es modellnél) neked mid van?

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Ratna Nayar on Szomb. Május 26, 2012 3:06 pm

Ahogy Rachel kiköpi a levest és "kisebb" röhögőgörcsben köt ki, nem tehetek róla, én se bírom megállni, hogy vele nevessek. Gondolom nem kicsit néztek hülyének a többiek, ahogy a nagy csendben egyszer csak rákezdünk, aztán percekig szinte meg se bírunk szólalni...
-Oké, ott leszek! -csapok bele a lány tenyerébe- Nem fogok, te meg ne felejtsd el valami muníciót hozni! -vigyorodtam el, majd nekiláttam, hogy én is elpusztítsam az ebédemet.

Otthon aztán még délután összekészítettem mindent, amiről úgy gondoltam, hogy este szükségünk lehet rá, aztán a továbbiakban csak beültem a tv elé a nappaliba, hátha jön még valami ihlet a sok értelmes műsorból. 10 óra körül, amikor anya aludni ment, én is visszavonulót fújtam, és türelmetlenül vártam... Még mázli, hogy anya korán kelő típus, ha apuval összefutnék, akkor elég annyit mondanom, hogy ma Racheléknél alszok és le van tudva a dolog, Lucy meg Gregory meg gondolom a szobájukba zárkózva elvannak magukban. Vagy ki tudja, lehet Lucy épp Alistair-rel randizik, mint ha valami hasonlót emlegettek volna az ebédlőben. Őket meg pláne nem zavarja, hogy merre csavargok este.
-Szevasz Virgil! -bökdöstem meg a nagyra nőtt virág levelét.
Én még csak pár éves kis totyis voltam, amikor elköltözött tőlünk, de sok történetet hallottam róla, hogy a papa mennyire odáig volt érte. Amit fura elhinni, mert az ő értelmezésében a növényeknek 4 fajtája van, a fű, a fa, a bokor, ha meg valamelyiknek épp nem jut eszembe a neve, akkor csak: "gaz". Kár, hogy Virgil már nem lakik velünk, szerintem tök vagány, hogy világít. Most komolyan, mutasson nekem bárki még egy ilyet! Szerintem jól mutatna otthon a kertben.
-Szia Rachel. -súgtam én is vissza neki, majd a zsebembe mélyesztettem a kezeimet.
-Nos, lássuk csak... Van nálam vagy 4 zacskó vizsketőpor, piros és kék ételfesték, csillámpor, egy csomag rágó, néhány gemkapocs, egy csomag gombostű, meg... hová raktam, na... Áh, megvan! Átlátszó damil, egy olyan 50 méternyi...
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Szellem on Vas. Május 27, 2012 2:54 pm

-Átlátszó damil, 50 méter? - Kérdi ámultan, majd elképzeli maga előtt, ahogy MR.Steel az ebből szőtt pókháló közepén fekszik gúzsba kötve méterekkel a padló felette, és ficánkolva próbál kiszabadulni, miközben a távolból felé mászik egy hatalmas, szőrös madárpók, csáprágóit nyalogatva.
-Talán még az lenne az igazi, ha WC-papírral kötöznénk össze a jelenethez...hmmm... - Jegyzi meg csak úgy, szinte a semmiből, aztán gyorsan hozzáteszi: - Ja, bocsi, megint elkalandoztam? - Ez után elmeséli, miről ábrándozott korábban, kicsit elpirulva a "sokkoló" végkifejletnél.
-Jól van na, volt időm ilyeneken gondolkozni az óráin bőven, és az én pasim sosem hatolt be az agyamba, mint anyunak... - Lemondóan sóhajt, aztán hozzálátnak a lépcsők megmászásához. Egész ügyesen el tudják kerülni az őrséget, hiába hallják a lépteiket néha egészen közel magukhoz, és már csak néhány lépés választja el őket a céltól, mikor egyszerre a semmiből:
-Hugi? - A hang gazdája Sean Darrow, kinek ugyan a sötétség eltakarja fél arcát, de az már így is jól látható, hogy egy perccel sem tűnik idősebbnek 23-nál, igaz nem is idősebb, hisz mint a megszólításból sejteni lehet, ez nem Rachel apja, csupán a bátyja.
-Hát, mi csak...jé, te már vissza is értél a kirándulásból?
-Ne süketelj - állítja meg, feltartott tenyerével a fiú. - Be akarsz törni Steel-hez? Eszednél vagy? Az öreg szobája egy emelettel lejjebb van, túljöttetek.
Ezzel sarkon fordul, és a birodalmi indulót dúdolgatva folytatja a folyosó ellenőrzését, hisz a lépcsőházban nem talált senkit.
-Hoppá... - Jegyzi meg Rachel, és már nyargal lefelé a lépcsőn.
A tanár úr ajtaja előtt aztán megáll, színpadiasan meghajol, és átengedi a terepet Mira-nak.
-Remélem hoztad a szezám tárulj készletedet.
Ha bejutnak, a suli legunalmasabb szobájának látványa tárul eléjük. Mindössze egy íróasztal található itt, egy egyszemélyes ágy, mellette egy állólámpával, illetve a szoba túlsó végében egy polc valami furcsa nagy dobozzal, aminek a hasa üvegből készült. Az ősök mintha TV-ként emlegetnék. Az ágy mellett még egy hatalmas könyvespolc is található, roskadásig feltöltve a világirodalom minden szegletéből összeharácsolt művekkel, melyeket minden bizonnyal kivétel nélkül felolvasott már nekik az idős oktató, lassú, monoton hangján. Természetesen fürdőszoba is nyílik innen, az pont úgy néz ki, mint bárki másé.
-Jé, de pici - jegyzi meg az ágyra nézve. - Nálam kétszemélyes van, de sosem értettem miért... - Teszi még hozzá naivan.

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Ratna Nayar on Vas. Május 27, 2012 9:21 pm

-Mimimi? Milyen jelenetről beszélsz? -nézek felvont szemöldökkel, csodálkozó arckifejezéssel Rachelre- Igen, egy cseppet...
Ahogy mesélni kezdi a történetet, kis híján hangosan is felnevetek az ötlete hallatán, ám még épp időben kapom a szám elé a kezemet, így csak egy kis kuncogás sikeredik belőle.
-Óóó, szóltál volna előbb, akkor áttúrom a garázst valami nagyobb tekercsért... 50 méter sajna kevés lenne a pókember-berendezéshez, sőt, félek, talán 500 is. No de sebaj, majd legközelebb.
A sötét folyosókon osonva egyszer-kétszer összerezzenek, amikor valami zajt hallok. Na igen, ilyenkor irigyeltem a papa képességét, pislog kettőt, aztán úgy elkerül mindenkit, hogy napestig kereshetik, miközben ő meg jót szórakozik rajtuk.
Ahogy meghallom a "hugi" szót, hirtelen megtorpanok, csak kis híja, hogy nem megyek neki Rachelnek. Hirtelen már azt hittem, hogy az én kedvenc bátyám az, de aztán egy fél pillanat alatt legördül a kő a szívemről, hogy nem vele futottunk össze. Vidám mosolyra húzódik a szám, fejem felett szinte lebeg a kis glória, ahogy integetek a fiúnak. Áh, dehogy, még véletlenül sem sántikálunk semmi rosszban...
-Ó, köszi Sean, mi már itt sem vagyunk... pápá!
Majd Rachel felé súgva:
-Na ne már, hány éve jársz ide? Ne gyere nekem azzal, hogy már megint eltévedtünk... Mint ha anyámat hallanám a szokásos családi túrázások közben...
A színpadias meghajlásra egy pukedlivel válaszolok, majd az ajtóhoz lépve már túrom is a zsebeimet a "kulcsaimért". Az ajtó előtt fél térdve ereszkedve elbabrálok egy pár percig a zárral, de aztán egy halk kattanással végül csak megadja magát a kicsike.
-Tádááámmmmm! -lököm be az ajtót és engedem előre a tettestársamat, persze csak miután mint egy betoji nyuszi, belestem, hogy tiszta-e a terep.
Ciki lenne, ha az öreg meg itt aludna közben...
Rachel után persze én is besétálok és körbenézek a félhomályban. Lámpát, na, azt nem merek kapcsolni, ilyen sötétben egyből lebuknánk...
-Jesszus, mint valami régiségbolt... Bár, ez már inkább múzeimnak menne el. Időutazás... Így éltek apáink. Vagy ez már inkább a nagyapáink kora... Séta a múltba... Na, de térjünk a lényegre, hol kezdjük? -nézek körbe a szegényes berendezésen.
-Viszketőpor az ágyba, gombostűk a székre meg a ruhákba, csillámpor... az is ruha, vagy esetleg tusfürdő... bár, abba mehet az ételfesték is. Egy rágóval trapára vághatjuk a zárat, a gemkapocs... azt feladom, nem tudom mit kéne vele. A damilból mehet a behálózós ötleted, az tetszett, tuti dob egy hasast tőle az öreg. Ja igen... -nyúlok a zsebembe- most jut eszembe, hogy út közben még egy egeret is találtam- emelem fel a kapálózó kis állatot a farkincájánál fogva- No, Jerry, te hová szeretnél menni? A fürdőkád megfelel? Nééézd, milyen szép nagy! Meg szürke, meg vízköves... Na jó, tudod mit? Ha szeretnél, mehetsz az ágyba is.
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Szellem on Kedd Május 29, 2012 8:46 am

-Hááát, ha nagyon tettszik az ötlet - kezd hozzá, sugárzó arccal, ami majdhogynem a sötét folyosót is beragyogja fényével - megoldható éppenséggel - folytatja, kezeit a magasba emelve, melyet a körülöttük lévő cserepek lakói is utánoznak, zöldellő leveleiket a magasba nyújtóztatva.
Az incidens után a bátyjával már kicsit szomorkásabb arcot vág. Persze, megúszták, de akkor is, hogy nézhette el az emeletet?
-Te is jó vagy, így kinevetni egy apró tévedésért - bokszolja meg a lány vállát játékosan, teljes tudatában annak, hogy még ha oka is lenne rá, akkor sem lenne képes sokáig haragudni Mira-ra. Azért amikor bekukucskál az imént feltört ajtón, gyengéden megcirógatja a lány buksiját.
-Járőrözik, emlékszel? Nyugalom.
A szobába lépve ő is nyomban körbetekint, és bármennyire is sötét van, villanyt kapcsolni nem mer, az már tényleg túl gyanús lenne.
-Hááát, rémlik, mintha ahhoz a bigyóhoz lenne távkapcsoló is - mutat a tv-re, aztán meg is látja az apró tárgyat annak tetején. - TÁVkapcsoló...akkor mi a fenéért tartja a tetején? Mintha a telefont annak a házában tartanánk, akit fel akarunk hívni...na mindegy, nem értem ezt a múltat, inkább csak ragasszuk oda.
Amint megjelenik az egér, kicsit hátrébb ugrik ijedtében, de aztán barátnője szavaira megnyugszik, és a végén alig tudja megállni, hogy ne törjön ki kacagásban, ami akár hangos nevetéssé is fajulhat, mely gond nélkül felverné a fél sulit.
-Hagyd már abba, még lebukunk - szól rá, még mindig kuncogva - inkább segíts, van egy ötletem a büdöskével!
Rachel terve túlontúl gonosz: a bűzbombát a zuhanyzóba helyezi, úgy, hogy az akkor robbanjon, mikor valaki megnyitja a vizet, ezt követően pedig előkapja a maradék pillanatragasztót, és azzal keni be a zuhanyfülke ajtaját.
-Aki ezt becsukja, nem nyitja ki egyhamar. Azért remélem "halálos harci gáz" csak reklámszöveg...ez egér meg szerintem menjen a kádba, hogy biztos ne akarjon fürdeni, az ágyban még agyon nyomná szegénykét....
A fokhagymával és a szentelt vízzel hirtelen nem tud mit kezdeni, de annyi baj legyen, a WC papírt viszont még elhasználja az álló lámpa mumifikálására, a gemkapocs meg...hát arra neki sincs ötlete, de talán ennyi elég lesz az öregnek, nehogy azt higgye, marasztalni akarják ezzel a sok kedveskedéssel.

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Ratna Nayar on Kedd Május 29, 2012 9:43 pm

-Jólvanna... Jobb félni, mint megijedni, nem? -vágok vissza Rachelnek, bár tudom, hogy csak a korábbi cukkolásokat kaptam vissza a buksisimivel.
A tévé előtt megállva csak nézem azt a nagy, dobozszerű izét, mellé hallgatva a barátnőm okfejtését. Hát, ha ő mondja...
-Hát... nálunk otthon nem ilyen van. Sőt... egyáltalán nem hasonlít rá. De még az se, ami a nagypapiéknál van... Lehet, hogy akkor ez még régebbi? Mr. Steel valami ezer éves mutáns? -dilemmáztam az ősrégi kütyüt nézegetve, de aztán inkább nekiláttam, hogy segítsek a csajnak feldobni a szoba berendezését némi dekorációval.
-Oké, te nyertél. Tiéd a zuhany, Jerry kapja a kádat. Amúgy nem értem, minek zuhany meg fürdőkád is... No mindegy, munkára fel!
A már korábban felsorolt kellékeket szépen szét is pakolom, mindegyiket a maga helyére.
-Fokhagyma... hát... nem tudom. Rakd be a lepedő alá, aztán mást nem majd játszik borsószem királykisasszonyt. Vagyis... helyette fokhagyma uraságot. A szenteltvíz meg... Hát... izé... olyan sivár ez a hely, mint valami börtön. Tudod mit? Ott egy pohár a fürdőben, töltsd bele, ha túlélte ezt a sok sokkot az öreg, had igyon a nagy ijedtségre. Aztán húzzunk innen, mielőtt még valaki rajta kapna minket, hogy mit keresünk itt. -súgtam türelmetlenül a tettestársamnak, miközben az ajtóban őrt állva, néha-néha kilestem, füleltem, jön-e valaki.
-Na, mehetünk már?


A hozzászólást Ratna Nayar összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Jún. 03, 2012 6:40 pm-kor.
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Szellem on Pént. Jún. 01, 2012 10:01 pm

-Csak nem - feleli, beleborzongva a gondolatba - akkor nem menne nyugdíjba. - Ha lehet, ez még ijesztőbb, mint egy ezer éves Mr.Steel, úgyhogy Rachel előkapja a mobilját, mintha a kis világító szerkezet képes lenne bátorságot önteni bele.
~Hopp, egy üzenet.~
Valamit tudhat a készülék, mert fél perccel később már megint úgy mosolyog, mintha nem is az imént hallotta volna a legijesztőbb horrorsztorit, amit ember csak el tud képzelni. A zuhanykabin felturbózása közben azért elgondolkodik Mira felvetésén is.
-Hát, nem tudom, biztos így kompenzálja azt, hogy csak egy személyes az ágya, úgy értem, ha vendéget fogad, annak is aludnia kell valahol nem? - Valahogy nem tudja elképzelni azt, ahogy egy alkoholizálással töltött éjszaka után Mr.Steel hazatámogat valakit, és aztán az itt tölti az éjszakát, de más magyarázatot tényleg nem talál erre. Mondjuk, szinte biztos, hogy ez a szoba már ilyen volt, amikor kapta.
-Inkább megtartom a szenteltvizet. Elültetted a bogarat a fülemben ezzel az ezer éves Steel dumával...és jobb félni, mint megijedni igaz? - Miközben ezt mondja, úgy babusgatja a kis üveget, mintha plüssjáték lenne, vagy a nagyapja egyik nagyon kedves puskája.
-Mehetünk! - Jelenti ki határozottan, ám mielőtt az ajtóhoz érnének, léptek zaja közeledik feléjük. - Ajjajj... - Szalad ki Rachel száján, de aztán tenyerével be is tapasztja azt. - Szerinted ő az? - Suttogja.
Mr.Steel valóban úgy döntött, hogy ideje korábban befejezni az őrjáratot az utolsó estéjén, és már ott is áll az ajtóban. vénségére már nagyot hall, így nem tűnt fel neki a lány kiáltása, egyébként is azzal van elfoglalva, hogy a kulcsát keresse.
~Hova is tettem...francért van ezen ennyi zseb!~

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Ratna Nayar on Vas. Jún. 03, 2012 11:47 pm

-Most őszintén, szerinted ő mégis kit fogadna vendéget? Mégis kit? Tudtommal agglegény, gyerek sincs, a szülei gondolom már nem élnek, vagy ha igen, akkor tuti zombik... a tesói... azok meg biztos öregek otthonában vannak, már ha vannak egyáltalán...
A szenteltvizes feltevésre csak vállat vonok. Végül is, én is megtartottam a gemkapcsokat, akkor Rachel is had tartsa meg a vizet...
-Jut eszembe, te... Rachel... Mégis, honnan van neked szenteltvíz? Miért nem mondtad, hogy ilyen vallásosak vagytok? Vagy ha nem, és csak a templomból loptad... akkor meg szégyelld magad! Pont onnan lopni, hová fajul ez a világ... -csóváltam a fejem, de mielőtt még Rachel komolyan vehetné a színészkedésemet, elvigyorodtam- Na jó, csak vicc volt. Vagy várj, most jut eszembe, nem Dagobert bácsitól szerezted? Mert akkor képzelem, milyen "szenteltvíz"...
Már épp elkérném, hogy megszimatoljam azt a hőn szeretett, babusgatott löttyöt, amikor lépzek zajára leszek figyelmes...
-Basszuskulcs! -csúszik ki a számon, ahogy visszazárom az ajtót, majd kapkodva körbenézek- Most mi legyen? Most mi legyen? Most mi legyen?!?!?!?!?!?!! Áh! Megvan! Az ablak! Rachel, gyere gyorsan!
S már rohanok is az ablakhoz, hogy kitárjam... Egy pillanatra eszembe jut, hogy az ajtóhoz kéne tolni valami ágyat, vagy ilyesmit, de akkor tuti levágná az öreg, hogy járt itt valaki. Így meg csak... amilyen szenilis, remélem csak azt hiszi, hogy elfelejtette becsukni az ablakot.
Ahogy felpattantam a nyitott ablakba, gyorsan körbenéztem innen is. Az ablak előtt egy fa, Az ága nincs messze... Mi meg a második emeleten vagyunk, csúcs.
-Rachel, ugrás a fára, aztán majd onnan lemászunk. Segítek, csak gyere, siess! -bíztatom a lányt, majd már ugrok is.
Hála az égnek, legalább most hasznát veszem annak a sok év szertornának. Igaz, egy kissé lehorzsolódott a tenyerem, ahogy megkapaszkodtam, de végülis stabilan ültem az ágon.
-Na, gyere! Bízz bennem, nem foglak leejteni! -nyújtottam a kezem a barátnőm felé, de persze neki a képességemmel is segítek, amennyiben ő is ugrik, segítek neki egy kis lebegéssel jó helyre érkezni. Na meg nehogy leessen...
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Szellem on Hétf. Jún. 04, 2012 5:22 pm

Mira felettébb jogos kérdése annyira meglepi a lányt, hogy majdnem elejti a telefonját. Miután zsebébe csúsztatja az eszközt, megvonja a vállát, és küld egy bűbájos mosolyt barátnője felé.
-Ó, tudod megvannak a trükkjeim - feleli sejtelmesen, a feltételezésre pedig, a bátyjától szerezte - mármint Mira bátyjától, nem a sajátjától, az szép lenne - csak a szemeit forgatja.
-Amúgy, tavaly voltunk Angliában az Excalibur sulinál, és ott Kurt bácsi áldotta meg. Nem nagyon hiszek az ilyesmiben, de amióta hozzánk került a srác, aki denevérré tud változni...jobb az óvatosság na.

A tanár érkezése pánik hangulatot szül, és szegény szőke lány sokáig csak toporog egy helyben, annyira reszket a félelemtől, de aztán Mira majdnem szó szerint visszarángatja őt a valóságba, ő pedig sietősen követi őt, az ablakhoz....
-Hogy mi??? - Kérdi elkerekedett szemekkel, mikor teljességgel felfogja, mi is a terv. - Megvesztél? ez túl messze van, én...
Nyikorog a kulcs a zárban, gazdája pedig mérgelődik, amiért ennyire akad benne. Rachel erre összeszorítja a fogait, kimászik a párkányon, és ugrik....
-Ilyet soha többé ne csináljunk.... - suttogja remegő hangon a lánynak, kibe szorosan kapaszkodik az ágon üldögélve. Közben nyílik végre az ajtó, ám ha Mira szökni akarja, Rachel megállítja őt.
-Várj - suttogja, és mintha varázsport szórna a levelekre, úgy mozgatja a kezét, mire a lombok feltámadnak, és teljesen eltakarják őket az ablaktól, épp csak egy apró rés marad, amin keresztül átkukucskálhatnak. Mr.Steel perverz élvezettel dobja le azon tanulók listáját, akiket fülön csípett ma éjjel, és éppen leülne, hogy megírja nekik a figyelmeztetőket, ám a széke korán sem olyan kényelmes, mint amire számít...Akkorát ugrik, hogy majdnem a plafonba veri a fejét, aztán pedig rosszallóan veszi szemügyre kaktusszá avanzsált széket.
-Semmirekellők...na jólvan, veszek inkább egy forró fürd...MI A!!!! Hát te hogy kerültél ide? Nagyon félsz igaz? ezért hagytál ennyi kis ajándékot a kádamban? Na jó, akkor inkább a zuhany...
-Na jó, most nem figyel ide, mi lenne, ha eltűnnénk, mielőtt vetkőzni kezd?
Az ág leereszkedik, hogy a két lány ne essen nagyot, és innentől már spurizhatnak, alig hallva volt tanárjuk dörömbölését a zuhanykabin ajtaján.

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1429
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Ratna Nayar on Hétf. Jún. 04, 2012 6:56 pm

-Jaaa, hogy onnan van? Nekem is pont akkor kellett valami vírust összeszednem, örültem, hogy az ágyból fel bírok kelni, nem hogy Angliába utazni... pedig úgy elmentem volna én is, ez nem ér!
Rachel reakcióját látva nem lepődtem meg, a többség még rosszabbul is reagált volna rá. Hát na, akinél bezzeg a fél család a fellegekben jár, ott nem valami nagy szám. Már azt hittem, hogy földbe gyökerezett a lába, amikor végre megindul, én pedig segítek rajta egy kicsit a képességemmel.
-Nyugi, tudhatnál, hogy nem ejtelek le. Nem elég hogy anyám megnyúzna érte, utána még anyád, meg nagyapád is kinyírna... Bár anya szerintem így is nyúzni fog, ha megtudja, mit tettünk. De nem kell neki megtudnia, nem igaz? Na de menjünk is...
Már épp indulnék, amikor Rachel int, hogy maradjak. Nocsak! Egyből egy kis levélházikóban találom magunk, ahonnan mint valami vadászlesből, nézzük szerencsétlen áldozatunkat. Az első meglepetések hatására csak csendben kuncogok, aztán miután eltűnik a fürdőben, már úgy kell a számra tapasztanom a kezem, hogy ne nevessek fel hangosan.
-Egek, Rachel, fúj! A fene azt a perverz fantáziádat... de igazad van, inkább meneküljünk! -válaszolom neki nevetve, ahogy ágról ágra lefelé ugrálok, végül az egyik alsó ágról egy szaltóval érkezek a földre.
-Tadamm! -emelem fel a két karom, mint ha épp most értem volna földet egy szekrényugrás után, majd felsandítok Rachelre.
-Segítsek? -kérdezem, s ha a fa "nem segít neki épségben lejutni", akkor a képességemmel szépen, lassan, óvatosan megfogom, és lehozom.
Kb. mint ha ugrana, csak ahelyett, hogy 3 mp alatt a földbe csapódna, mint valami lassított felvétel, lassú tempóval ereszkedik lefelé.
-Jó voltál, kollegina! -emelem fel a tenyerem egy pacsira- De azt hiszem jobb, ha most hazamegyünk. Ha drága szerető édesanyáink rájönnek, hogy nem vagyunk otthon, azt hiszem, lesz nemulass! -vigyorodok el, majd még integetek egyet búcsúzóul a lánynak, és hazafelé veszem az irányt.

//Köszi a játékot ^^ //
avatar
Ratna Nayar
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 723
Hírnév : 67
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Roxanne De'Loise on Szomb. Júl. 28, 2012 9:49 am

Alig vártam, hogy vége legyen az utolsó órámnak,-történelem-fúújjj.Szinte látványos volt, ahogy szenvedtem hátul az utolsó padban, de volt egy előnyöm, hogy azért szerencsére csendben tudtam kínlódni, így nem nagyon szúrtam szemet általában a tanároknak. Vagy ha mégis, akkor többnyire az igazgatóiban kötöttem ki. Már a fejmosásnak is unalmas volt a szövege, mindig csak azt mondogatták, hogy meg kellene változnom és blabla. Nem volt rám különösebb hatással. Újra az órámra pillantottam, reméltem, hogy Theo ott lesz a könyvtárban, ahogy azt megírtam neki. Ott mindig van olyan hely, ahol éppen nincs senki, és nyugodtan beszélhetünk. Ugyanis, ha minket együtt láttak, akkor valami számomra érthetetlen okból mindig rosszat sejtett mindenki. Pedig nem voltunk mi olyan ördögfiókák...annyira. Egyrészt azért akartam találkozni vele, mert menekültem az apám elől, aki még mindig az apa-lánya időtöltéssel üldözött, és az volt a legjobb kifogás, ha valami a sulival volt kapcsolatos, mert abból se ő, se anya nem engedtek. Ez volt az én szerencsém...Másrészt pedig beindult bennem a "muszáj valamit csinálnom" érzés, és az ilyenkor sosem jelentett semmi jót. De persze Theo mindig tudta a megoldást ilyenkor, ő képes volt mindig valami érdekes programmal előrukkolni, és az persze már más tészta, hogy ezekből az ötletekből aztán mindig olyan dolgot hoztunk ki, ami a körülöttünk lévőknek nem mindig tetszett. De mi valahogy mindig baromi jól szórakoztunk. Talán épp ezért olyan veszélyes minket összezárni.
~Héé!!Akkor talán ez az oka annak is, hogy soha nem raknak minket közös órákra?!~jutott hirtelen eszembe, de azért kétlem, hogy ez lenne a magyarázata, vagy talán mégis....
A gondolataimból a várva várt jel zökkentett ki, miszerint vége az órának. Ilyenkor olyan gyorsan össze tudtam pakolni hogy még Villám, vagy a teleportálós kiscsaj se tudott volna lekörözni. Összeszedve a táskámat, már ott sem voltam, és ehhez még csak különleges képességre se volt szükségem. Aztán nekiindultam a könyvtárnak.
avatar
Roxanne De'Loise
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 296
Hírnév : 11

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szomb. Júl. 28, 2012 4:10 pm

Komolyan nehezemre esett felfogni, hogy nekem miért is kéne biológia órán ücsörögnöm. Mintha apát Kémia és anyagismeretre kényszerítenék, vagy anyát lőni tanítanák.
~Vagy Reneé-t küldenék el kézműves foglalkozásra...
Tiltakozásom látványos szenvedés és sűrű, feltűnő mocorgásban nyilvánult meg. Fetrengtem a padon, a pad alá csúsztam, úgy hogy csak a fejem lógott ki. Államat az asztalra támasztottam és duzzogva meredtem a táblára. Szemeimet egymástól eltérő irányba hevesen forgattam miközben nagyokat sóhajtoztam és próbáltam viszonylag rendes ülő pozícióba helyezkedni. Sírhatnékom volt annyira untam már a fejem. Hátra dőltem a széken, kezeimet lelógattam éppen hogy csak nem tátott szájjal felakadt szemekkel feküdtem el a széken és nyöszörögtem hangosan.
~NEEEm akarooooom.... Miért Mr Steel helyettesít? Ez még unalmasabb, mint ahogy apa mesélte...
Hátra húzódtam mennyire csak ment majd a tarkómra növesztettem még egy arcot.
-Pszt...Figyu a...
'-Mr Severald. Kérem csak előre nézzen... Vagy netán inkább az osztályt nézné?
-Én öhm...
'-Na jöjjön csak ki. Kérem ismertesse az emberi emésztő rendszert.
Mind két arcom még inkább elképedt de lassan kivonszoltam magam a pódiumra. Nem értettem Miért nem dobták még ki az épületből vagy újították fel... Biztos erre épült az épület. De hogy akkor már itt volt az biztos!
Kiértem a hóhér mellé. Osztály felé fordultam és levettem a felsőm. A lányok szeme minden esetre felcsillant. Kicsit rá segítettem vézna testalakatomra, hogy Rambósabb legyen. Bal hónom aljához nyúltam és mint egy ajtót nyitottam le a bőrt. Jól látszódott a duzzadó tüdőm és a dobogó szívem és a beleim finom mozgása. Másik kézzel számból kihúztam egy fogat.
-Sóval ez a fog.-mutattma fel majd a tenyerembe köptem.-Ez a nyál a második fázis.
Kihúztam magam és a szívem és tüdőm közt benyúlva előhúztam a nyelőcsövem.
-Ez a nyelő cső...Ez a gyomor....ez itt... valahol... megvan! Patkóbél, vékony illetve vastag bél.
Nem aratott osztatlan sikert az élő boncolás. Mondhatni sokan lettek rosszul. De örömmel láttam, hogy azért valakinek tetszik a dolog. Sajnos Mr Steel nem tartozott közéjük. Fél füllel hallottam egy: "Apja fia" megjegyzést.
-Mr Severald. Kérem szedje össze magát.
Már kezdtem is volna neki amikor meghallom a csengőt. Szemeim felcsillantak. Azzal a lendülettel szaladtam is az ajtó felé és már kint is voltam. Belem kilógott, úgy rohantam a könyvtár felé. Persze menet közben összekaptam magam. 4 karmos lábon, petyes bundában csörtettem be a könyvtárba. Rögtön kaptam is a fejemre a PSSSZT! Lelassítottam és néma léptekkel sétáltam tovább, lassan felemelkedtem és megembereltem magam.
~Banyek a pólóm ott maradt...
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Roxanne De'Loise on Szomb. Júl. 28, 2012 6:37 pm

// Könyvtár //

A könyvtár hátuljában kuksoltam le, itt a szekrények már teljes halomban álltak, valamint a W környékén voltam, és kétlem, hogy valaki eddig eljutott volna már az olvasgatásban. Mikor megérkeztem Theo még nem volt sehol, így ledobtam a táskámat a földre, majd leheveredtem én is az egyik szekrény aljába a földre. Vártam, de ő még mindig sehol, nem szerettem várni, ezt anyámtól örököltem, és ezzel Theo is tisztában volt, és elkerülvén a hiszti rohamaimat-ami azért nem sűrűn volt, de akkor kiadósan, ha mégis- általában igyekezett időben odaérni. Ez most nem nagyon sikerült. Sejtettem, hogy biztos ő is halálra unta magát, és vagy az igazgatóiban ücsörög, vagy a tanár tartja fel még szándékosan, már ha tudja. Tipikus Severald gének, hogy minket általában a háta közepére sem kívánnak a tanárok. Unalmamban levettem egy könyvet és lapozgatni kezdtem, nem mintha különösebben érdekelt volna, hogy miről szól, csak úgy a képeket nézegettem benne, mikor nagy lihegéssel megérkezett a bátyám. Már éreztem hogy közel van, még mielőtt láttam volna. Ez már régóta működött bennünk, akárhogy is igyekeztek minket mindig külön választani.
Ahogy megláttam, még mindig a földről ülve néztem fel rá, és alig bírtam ki nevetés nélkül, ahogy láttam, hogy félpucéran érkezett meg, és még látszott egy két éppen visszahúzódó heg a testén.
-Csak nem biosz óra?-egyrészt ismertem, hogy mennyire szeret a képességével szórakoztatni másokat, másrészről meg ismertem mindkettőnk órarendjét, tehát nem vagyok jövőbe látó.
-Gondolom Mr. Steel megint panaszkodni fog. Legalább rosszul is lettek páran?-kérdezem meg egy gonosz mosollyal.
avatar
Roxanne De'Loise
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 296
Hírnév : 11

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szomb. Júl. 28, 2012 7:23 pm

Körülbelül a B sorig sétáltam céltalanul aztán gondolkozni kezdtem hol is lehet. Töprengtem egy ideig majd felidéztem magamban Reneé-t. De csak William Churchil munkássága jutott eszembe és egy szín ami a zöld volt. Ez nekem már több, mint elég volt. Nyújtott léptekkel siettem a W oszlophoz. Bekukkantottam és meg is találtam egyetlen húgomat, akiből sokak szerint egy is sok. Kezében egy zöld könyvvel. A címét nem láttam de tudtam mit olvas. Odasiettem és felkaptam a földről. Szorosan 4 kézzel szorítottam magamhoz. Reggel óta nem láttam a másik felemet.
-jah... biosz, képzelheted...
Finoman leraktam a földre. Vonásaim megöregedtek, hajam megőszült tekintetem mogorva és rettentő unalmas lett, hangom pedig elmélyült berekedt. Mr Steel képében szólaltam meg.
"-Mr Severald. Kérem szedje össze magát."
Utánoztam az öreg szavait és hangját. Jó öregesen nyammogtam és benyálaztam a számat is. Be is görnyedtem ezzel játszva el az öregembert.
-Szóval jah... biztos már az igazgatói felé tart.
Fiatalodtam meg és egyenesedtem fel. Telefonom is előkerült ezt egy gyors mozdulattal ki is kapcsoltam.
-Majd azt mondjuk lemerült... William Churchil munkássága? Nem most volt töri órád...?
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Roxanne De'Loise on Szomb. Júl. 28, 2012 7:44 pm

Hangos koppanással esett ki a kezemből a vastag lexikon, ahogy Theo felkapott mint egy játékbabát, ami valljuk be nem is volt olyan nehéz, hiszen már jó páran mondták, hogy ideje lenne rendesen ennem végre, mert a végén elfogyok. Igen, az utóbbi időben, jobban mondva azóta, mióta Theoval volt a balesetünk, mikor megpróbáltunk úgymond"összehangolódva összeolvadni", aminek kórház lett a vége, nos azóta valahogy nem az igazi az étvágyam sem, és ez már kezd meglátszódni. Csak mosolyogtam mint valami kis hülye gyerek, ahogy szorosan megölelgetett, másoknak általában gusztustalan volt, mikor így játszott a végtagjaival, de engem roppant mód tudott vele szórakoztatni.
-Jól van, tegyél le, mert a végén itt kezdek el visítozni.-mondom neki, de ő is tudja, hogy sokáig úgyse bírnám ki, és akkor igencsak hamar kint találnánk magunkat a könyvtáron kívül.
-Churchill? Észre se vettem, csak a képek...unatkoztam.-nézek rá, miközben egyik szemöldököm feljebb szaladt, ilyenkor azt mondják totál úgy festek, mint anyám.
Majdnem elkap a nevetőgörcs, ahogy Theo átalakul az öreg tanárrá, és utánozni kezdi.
-Ugyan, hagyd már!-verem vállon, amolyan testvériesen. Amikor a közelemben van, olyankor annyira boldog vagyok, olyankor valahogy semmi más nem számít, ilyenkor mintha teljesen képes lennék megváltozni, teljesen másképp viselkedem, mint mikor nincs velem.
-Akkor este gondolom újabb szeánsz lesz, azt hiszem én sem fogom megúszni újabb megrovás nélkül, de most legalább nem küldtek büntibe.-vigyorgok mint egy vadalma, mintha ez mekkora büszkeség lenne, másnak talán nem az, de nekünk Severald ikreknek bizony hogy az, amolyan versengés van köztünk ilyen téren, és már csak az hiányzik, hogy tényleg strigulázzuk is a dolgot.
Figyelem, ahogy kikapcsolja a telefonját, nekem nem kell, ugyanis miután mindig sikerült valahogy összetörnöm egymás után legalább 3 telefont, így úgy döntöttem nem biztos, hogy ez a kütyü nagyon nekem való.
-Tudod mit, örülnék, ha segítenél a bujkálásban, apa megint üldöz az apa-lánya nappal.Nem lógnád el velem az utolsó órádat? Léééécciiiiii!-és jönnek a hatalmas bambi szemek, aminek tudom, hogy úgysem tud ellenállni.
-Úgyis tudom, hogy nem bírsz ki még egy művészettörténet órát?Igen, tudod, hogy vágom az összes óránkat, ne nézz így rám. És talán útba ejthetnénk valamit, amivel biztos, hogy jobban elütnénk az időt!-és szemeimben megcsillan egy kis ördögi szikra, igen, ez azt jelenti, hogy már ötletem is lenne bőven, mi mindennel "üthetnénk el mi ketten az időt".
avatar
Roxanne De'Loise
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 296
Hírnév : 11

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szomb. Júl. 28, 2012 8:22 pm

Kicsit még vártam, fordultam vele ide-oda. Pattanásig feszítettem a húrt. Aztán az utolsó pillanat előtt leraktam a földre vigyorogva. Imádom amikor átesik a határon de már fölöslegesen kezdene el sikítani. Az állastól kiugrasztom állkapcámat. Ami aztán le is esik a helyéről de elkapom és vissza rakom a helyére. Először csak igazgatom majd határozott mozdulattal bepattintom.
-Jah ne is mond. Muter ma ugye nincs otthon? Akkor van esély hogy fater nem leszid hanem megdicsér...
Ekkor valami belehasít a tudatomba. Felcsillan a szemem egy pillanatra.
~Csináljunk muternak melót!
-Hehe! De jó hogy én fiúnak mutatom magam!
Húzom az agyát azzal, hogy engem nem üldöz muter ilyen hülyeségekkel. Bár én átéltem néhány apa fia beszélgetés aminek ivászat, és a szaporodásról no meg az ideális nőről való beszélgetés lett a vége. Viszont a jókedvem oda lett maikro megtudtam, hogy ma van még egy órám.
-Míííí?! Hogy ma még van órám?! Ráadásul Művtöri? Legalább valaki tudja...
Vakartam meg a fejemet elgondolkodva. Latolgattam, hogy ha már tudok róla be kéne menni. De Művtöri... nincs az az isten! Úgy is kapok leszúrást...
Bámultam a földet de nem jutottam dűlőre. Felnézve megláttam Reneé szemeit. Ez technikai K.O. volt a lógás részéről. Tekintetem megváltozott ahogy kiderült már van is haditerve.
-Csinálunk anyunak egy kis melót estére?
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Roxanne De'Loise on Szomb. Júl. 28, 2012 8:45 pm

Nem sokon múlt, hogy nem kezdtem el sikongatni, már épp ráállt volna a szám, de Theo mindig tudja mikor kell abbahagyni, így csak nyitva maradt a szám, de hang már nem jött ki belőle, mert újból két lábbal a földön álltam. Még szerencse, mert még innen is kitiltottak volna minket.
-Igen, ha jól emlékszem, talán pont most utazott el egy hétre megint.-gondolok bele, mert rémlett, hogy valami ilyesmit emlegetett az este, de szokás szerint nem nagyon figyeltem oda a közös vacsora alatt.
-Jobban örülök, hogy ilyen vagy. Még egy hisztis csaj már sok lenne a családban.-nevetek fel ismét, és kicsit el is hallgatok, ahogy jobban belegondolok. Megráztam magam, ááá, az már tényleg durva lenne.
-Bár már az is elég súlyos, mikor felveszed az alakom, és helyet cserélünk. Emlékszel mekkora buli volt legutóbb is?-szeretek nosztalgiázni az őrültségeinkből, hát szó mi szó, bőven volt miből.
-Csak kár, hogy végül majdnem berobbantottuk az egész kémia labort, vagyis félig meddig sikerült, ha jobban belegondolok. De már legalább kőbe vésik a Severald nevet, ha még eddig nem sikerült.-igen, sajnos vagy szerencsére de a felmenőink sem voltak különbek, mint én meg Theo, sőt, olykor még úgy tűnt, hogy mi ketten vagyunk a legnormálisabbak az egész degenerált családban.
Ahogy elnéztem Theo arcát, azonnal tudtam, hogy nyert ügyem van nála. Tudom, mivel lehet őt meggyengíteni, és olykor direkt alkalmazom is. Igen, nagyon is manipulatív tudok lenni, sosem titkoltam.
-Talán nem kellene annyira túlzásba esni...annyira...-jegyzem meg teljesen ártatlanul, amit a világos bőröm, a majdnem totál fehér hajam és a baba arcom is visszaigazolna, hacsak Theo már nem ismerne annyira mint a tenyerét, és fordítva. Őt aligha tudnám átejteni, mert bár külsőre könnyen lejönne rólam, egy angyal ábrázolása, soha nem is voltam az, főleg nem egy démoni anyával a hátam mögött, ironikus, nem?
-Ha benne vagy, akkor felőlem máris leléphetünk.-úgy teszek, mintha az övé lenne a döntés joga, de mindketten tudtuk, hogy ezt már lemeccseltük, és ez már rég nem kérdés, hogy megyünk e.
-Gondolom neked is felvillant az ötletbörze a fejedben, akkor összerakhatnánk, amink van.-újra az az ördögi pillantás, amit egy csengő kacajjal kísérek. Kísérteties.
avatar
Roxanne De'Loise
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 296
Hírnév : 11

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szomb. Júl. 28, 2012 9:35 pm

-ÓÓó a kémia labor.
Szám a szó szoros értelmében fülig ért. A család eddig is nagy hírnevét a vegyészetről az egekbe emeltük. Gond az volt hogy a fél kémia terem ment vele... Ez igazándiból a család egyetlen tagját zavarta. Vagyis csak az azt követő takarítás.
-Csak maradjon kő amibe bevésik...
Világosítottam fel kishúgomat. Mert ha így folytatjuk akkor nem lesz mibe vésni. Sem pedig kinek a Severald nevet.
-Csak egy picit...
Mondtam ártatlanul vigyorogva. Olyna ártatlanul mint a kislány aki mosolyog, háta mögött a fejszével amit az előtte állónak szán valahova tarkó tájékán.
Leguggolok majd elöl megtámaszkodom két kezemen. Ha Reneé felül végre a hátamra Lóvá alakulok és kivágtatunk az épületből. Ha emlékeim nem csalnak a kijáratig csak nagy páros ajtók vezetnek a könyvtárból. Ha nem akkor egy szökkenéssel tigrisre válok. De akkor néhány karomnyom ott fog maradni a padlóban...

Folyt: New York
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Főépület

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.