Terasz

1 / 7 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Terasz

Témanyitás by Cerebro on Kedd Júl. 05, 2011 8:05 pm

A főépületet körülvevő terasz, padokkal és lépcsőkkel tarkítva.

avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Szer. Aug. 17, 2011 11:31 pm

Zakómat kigombolva lépkedtem előre a terasz irányába. Magamhoz képest szinte mélybarnára sülve a vakációzás után néhányan hunyorogtak is mire megismertek, ez legalább némi mosolyt csalt az arcomra. Nem vagyok annyira humortalan alak mint sokan hiszik, egyszerűen csak udvarias és nem kötök 5 perc alatt barátságokat, de azért a helyzetkomikumot tudom értékelni. A park pedig egyszerűen lenyugtat. Mindig is nyugalmat árasztott a számomra, még a gyermekek néha elfajuló, erőteljes fény- és hangeffektekkel kísért játékos csatározásai idején is.
Van még egy bő órám az első foglalkozásig, a legkisebbek történelem előadása kezdetéig, így esetleg egy kávé a teraszon jól eshetne... Gondolataimat tett követte és lendületesen vágtam át magamat a derékig sem érő sövénylabirintuson, mígnem felkapaszkodhattam a lépcsőkön. Az első üvegajtón beléptem a főépületbe, majd egy gyors programozást követően máris gőzölgő, édes és tejes kávéval sétáltam ki a terasz központi részére. Gyakorlatilag üres volt, egyetlen embertől eltekintve.
Sötét öltönyt viselő, magam korabeli fiatalember ült egy padon. Magasabb lehet nálam ha feláll onnan, de a súlya elmarad az enyémtől. Olajbarna bőre és egészen mély, sötétbarna haja melegvidéki népek leszármazottjáról mesél, talán ezért is oly megdöbbentő s egyben megkapó az égkék szempár, mely megtöri az arabok gyermekéről kialakulni látszó egységes képet. Ez a különös tekintet sűrűn rótt sorokat böngész, az ölében tartott iratot. Könyv vagy házi dolgozat, nem tudom megállapítani, hiszen nyitva van, mindenesetre úgy néz ki, érdekli a férfit. Gyorsan kutatok az emlékeim között a neve után. Tudom, hogy kollégák vagyunk, elutazásom előtt nem sokkal került alkalmazásba, ha jól emlékszem biológiát és talán kémiát vagy fizikát tanít, de köszönésen és néhány semmitmondó mondaton kívül egy szót sem váltottunk egymással akkor. Megvan! Dr Sinclair! A keresztneve jóval egzotikusabb amennyire emlékszem, de most ha kivégzőosztag elé állítanak sem jutna eszembe. Mindegy, majd udvariasan kerülöm, hogy ki kelljen mondanom. Leraktam a mappát a vele szemben lévő padra és mosolyogva kezet nyújtottam a fiatalembernek:
- Áh! Dr Sinclair, örvendek újra a találkozásnak - üdvözöltem gyorsan. - Már azt hittem nem is találok egyetlen kollégát sem hirtelen. Megvannak még rosszcsont tanulóink? - érdeklődöm konvencionális témával indítva a beszélgetést, ahogy az illik.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Csüt. Aug. 18, 2011 8:51 am

Az épület oldalában kialakított zöldövezetes terasz szinte a nap minden órájában kényelmes pihenőhelyet biztosított mindenki számára. A Nap pont megfelelő irányból világította be a teret, a növényzet jól ápolt és élettől burjánzó volt, a padok és székek kényelmesek és még pihenni is lehetett. Ihsan pont egy ilyen padon ücsörgött, előtte egy kisebb asztal, azon hamutál és egy üres bögre. Jókora adag kávéval indította a napot, de ez már egy második, ugyanakkora adag volt. Legbelül érezte is, hogy kissé elvetette a sulykot, mert szíve tam-tamos zakatolásba kezdett.

~ Nagyszerű... ~ gondolta magában, ahogy akkurátusán ingén keresztül megérintette a mellkasát. Alaptalan gondolatok cikáztak elméjében egy kirobbanni készülő szívről, ami utat tör magának a mellkas csontjain keresztül. Aztán elmosolyodott. ~ Túl sok tévét néznék? ~ tette fel magában a költői kérdést. Ekkor újra a papírokba nézett, amit nem is olyan rég hozott egy futár. Egy kutatási eredmény kivonata, amit egy kollégája küldött az ország másik végéből. Az adatok figyelemre méltóak voltak, de kivonat révén nem tudta olyan komplexen értelmezni, mint ha saját maga készítette volna. Kollégája ugyan azt kutatta, amit ő, és gyakran osztották meg egymással az eredményeiket, viszont nemrég megakadt a közös munka, és ez az új iromány beindítani tetszett a már ellaposodott közös publikáció tervét.
- Fel kell hívnom - mondta ki alig hallhatóan.

Ekkor tűnt fel neki, hogy nincs egyedül a teraszon, társasága érkezett. Szeme sarkából pillantott a férfira, akit csak egy másodpercig vélt idegennek, aztán beugrott neki, hogy ismeri. Adam Windsor sétált épp felé, a maga tekintélyt parancsoló küllemével. Nem sokat tudott róla, szinte csak pletyka szinten volt ismeretes, hogy a férfi katona volt, és egyedülálló, ritka mutációja van.

- Mr. Windsor! - pattant fel helyéről, ahogy Adam a nevén szólította és viszonozta a kéznyújtást. - Örülök, hogy újra köztünk van - tette hozzá, majd visszaült a helyére. Egy cigarettáért nyújt, amit rutinos és gyors mozdulatokkal meggyújtott, miközben tekintetével végig a férfit figyelte.
- Lehet rossz helyen kereste a többieket, de biztosíthatom, hogy mindenki megvan - mondta mosolyogva, majd folytatta. - A tanulók is jó egészségnek örvendenek, hisz tudja, hogy ők sosem fáradnak el, legalább is még jó pár évig.
- Ha nem veszi tolakodásnak, megkérdezhetem, hogy merre járt az elmúlt időben? - kérdezte barátságosan, szemrevételezve a férfi barnultságát, ami nem mutatkozott olyan természetesnek, mint az ő gének által átadott barnasága.
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Csüt. Aug. 18, 2011 9:57 am

Mosolyogva foglaltam helyet vele szemben a másik padon és rágyújtottam magam is a cigarettára biccentve:
- Az utolsó szennyezett levegő egy hosszú, hosszú tanóra előtt - idéztem némileg elferdítve Gene Hackman örökbecsű filmjét. Aztán rátértem a kérdésére: - Nos visszatértem egy rövid időre katonai szolgálatom kontinensére, Afrikába, bár nem annyira délre mint abban az időben. Marokkóban voltam, nyaraltam. Illetve átlátogattam Olaszországba is, mint hívőnek nevelt ember, nem hagyhattam ki a lehetőséget Vatikánváros meglátogatására - meséltem, nem engedve belecsúszni a hangomba az árnyalatnyi szomorúságot, visszaemlékezve a papok arcára, akiknél megpróbáltam lelki útmutatást kérni a "tehetségemmel" kapcsolatban. - Nem gyakran megyek nyaralni, de most a US Army volt szíves finanszírozni - kuncogtam. - Ugyanis valami nagy tudású vezérkari tiszt levezette: ha A, egy mutáns ismeretlen eredetű betegsége miatt szolgálatra alkalmatlan és B, egy átlagos katona aki ismeretlen betegséget összeszed a trópusokon és szintén alkalmatlanná válik, az nagyjából ugyanazt az eredményt alkotja. Ez esetben ha B esetben katonai biztosítási összeg jár, akkor A esetben is járnia kell - mormoltam némileg cinikusan. - Mindenesetre az elmúlt időszak után némi pihenés mellett döntöttem és úgy gondolom rám is fért. Na és idehaza, dr Sinclair? Még barbárok a kapuk előtt? - vontam fel a szemöldökömet.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Csüt. Aug. 18, 2011 12:54 pm

Mosolyogva hallgatta végig a férfi beszámolóját, és jómaga is Észak-Afrika sivatagos tájaira gondolt. Jó pár évvel ezelőtt járt Marrákesben, és nem tudtam elfeledni az ott átélteket. Egy pillanatra talán még el is nézett Adam feje mellett, ahogy gondolataiba révedt. Aztán visszatért a valóságba, hogy folytatódott a történet Olaszországgal és a katonasággal.

- Szükségtelen dr. Sinclairnek szólítania - vigyorodott el. - Megelégszem a keresztnevemmel is, hívjon csak Ihsannek.
Nem várta el a kollégáktól, hogy kihangsúlyozzák doktori címét, hisz közel sem volt olyan büszke természetű. Jobban szerette, ha egyszerűen nevén szólítják, és így barátibbá téve a kapcsolatukat.
- Marokkónák tényleg vannak szép helyei. Járt esetleg Marrákeshben? Gyerekkoromban ott éltünk egy ideig nagyapámmal, az egyik nagynéném házában, nem messze a város központjától. Akkoriban nagyon misztikusnak és varázslatosnak tartottam azt a várost - reflektált Adam beszámolójára. Megérezte a férfiban lappangó lelkesedést, ezért is kérdezett vissza. Vatikánvárost viszont nem firtatta, lévén ő maga szabadabb világnézetben nevelkedett, még ha nagyapja hithű muzulmán is volt.
- Úgy gondolom, nincs abban kivetnivaló, ha az ember kihasználja az élet adta lehetőségeit - mondta a katonai biztosításra. - Lehet nekem is utána kéne néznem, hogy milyen nyaralási lehetőségek vannak, és talán meglátogathatnám rokonaimat Marrákesben - mosolyodott el.
- Barbárok mindenhol vannak, nem csak a kapuink előtt, viszont a légkör már-már gyanúsan nyugodt mostanság. Lehet azt mondanám, hogy vihar előtti csend, ha paranoiás lennék - fejtette ki véleményét nagyon slukkolva a cigarettából, majd elnevette magát.

avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Pént. Aug. 19, 2011 12:31 am

- Marrakeshben sajnos csak futólag fordultunk meg - ráztam meg a fejemet, - Rabatban, a fővárosban volt a szálloda. Csak tevekaravánozás és hastáncbemutató céljából ruccantunk ki arra, na meg természetesen az elmaradhatatlan arab bazár - mosolyogtam Ihsainre. - Nem mellesleg elfogadom és megjegyzem, de ez esetben te is hagyd el a Mr Windsort, kolléga és szólíts Adamnek - adtam vissza a tegeződést.
Elgondolkodva forgattam meg az ujjaim között a cigarettámat:
- Olaszországban érdekes hírek terjengenek - jegyeztem meg némileg aggódóan. - Mármint velünk kapcsolatban. Mutánsokkal. Nem a lincselésekre gondolok, ezek sajnos fel-fellobbannak. De láttam egy fotót egy újságban... tény, eléggé bulvár jellegű magazin, de egy meglehetősen termetes mutánst látni rajta, aki igencsak túlburjánzó testszőrzettel rendelkezik. Victor Creed halott, ezt tudjuk mindannyian, de ha a kép nem egy egyszerű kacsa, akkor feltűnt valaki, aki nagyon hasonlít hozzá. Még valaki, aki állati génkeveredéssel bír. Ha visszagondolok a Kardfog elementáris bestializmusáról meséltekre, megjegyezném, nekem szerencsére nem volt érkezésem találkozni vele, akkor meglehetősen elgondolkodtat a dolog. Érzékelte a Cerebro? Tudtok valamit egy ilyen új fiúról a városban? - kérdeztem érdeklődően. - Nagyon nem szeretném azt látni, hogy az épp csak kialakuló viszonyokat felforgatja egy újabb ilyen megállíthatatlan hús-vér tank, mint Logan - húztam el a szám rosszallóan a társunk nevére - örök nemezise volt...
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Pént. Aug. 19, 2011 1:35 am

- Rendben Adam, legyen ahogy szeretnéd - neveti el magát a rögtönzött "pertu-iváson". - Az arab bazár egy igazi élmény lehetett, hány száz dollárt gomboltak le rólad? Nehéz elkerülni, hogy a kezedbe ne nyomjanak valamit, és kettőt pislantasz, már ki is fizetted a totálisan haszontalan tárgyat.
A mosolyát nem tudja letörölni, hisz eszébe jutnak gyermekkori emlékei, főleg Egyiptomról, ahol a rengeteg turista miatt a bazárosok fejlett tukmáló-készséggel rendelkeznek. A színes, zsúfolt és szörnyen hangos bazársorok emberek százait vonzották nap, mint nap, és ő gyerekként gyakran keveredett azokra az utcákra.
Aztán ahogy Olaszországot említi Adam, hirtelen felvonja szemöldökét. Bár ő is hallott híreket, és a világ sok más táján is kapcsolatot tart fenn tudósokkal, leginkább kutatókkal, akik szintén a mutáns génekkel foglalkoznak, Olaszország volt az utolsó hely, ahonnan ilyen jellegű híreket várt.
- Nos, felettébb érdekes - reagál hirtelen Adam beszámolójára. - Már az sem elhanyagolható, hogy az országban, leginkább Róma környékén foglalkoznak a témával, hisz legjobb tudomásom szerint az Egyház nem szívleli a témát. - próbál szenvtelen lenni, bár egy gyenge kis fintor átsuhan az arcán.
- Nem tudok róla, hogy a Professzor halála óta bárki próbálkozott volna a szerkezettel, viszont annyiban biztosak lehetünk, hogy Creed képessége, mutációja nem volt egyedi. Állati tulajdonságokkal bíró mutációk százával fordulhatnak elő, hisz talán sokkal közelebb állnak az emberekhez, már mint az evolúció által, mint a más fizikai képességek - mondja, majd belepillant az előtte levő iratba. Kicsit elgondolkodik, majd folytatja mondandóját. - Bár én inkább az anyaggal kapcsolatos képességekkel foglalkoztam eddig, nem tartom kizártnak, hogy él egy Creedhez hasonló mutáns valahol, és azon sem lepődnék meg, ha Creedet valahogy mégis elmulasztotta volna a halál.
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Pént. Aug. 19, 2011 9:30 am

Felnevettem a szavaira szívből, de nem bántóan:
- Tartok tőle rossz elképzeléseid vannak az olaszokról - feleltem Ihsain szavaira. - Olaszországban évtizedek óta rengeteg a bevándorló, ha nem is olyan toleránsak mint a svédek vagy az angolok, németek, de azért kifejezetten hozzászoktak az idegenekhez. Ráadásul az egy tévképzet, hogy Itáliában mindenki katolikus, elég nagy számú mára a protestáns, evangélikus, sőt akár jehovista felekezetbe tartozók is, s akkor még meg sem említettem a nagyon erős muzulmán diaszpórát. Ez Európa Ihsain, az olaszok nagyjából 20-30%-a maximum nagy ünnepeken jár templomba, ne tévesszen meg a Vatikán és a pápa jelenléte. Az az igazság, hogy Dél Amerika államait lehet a leginkább homogénen az anyaszentegyházhoz tartozónak tekinteni csupán, a taljánok sokszínű népség. Vedd hozzá, hogy egyházi cenzúra nem létezik, a kereskedelmi és bulvár média az emberek érdeklődését hivatott kiszolgálni és semmit sem adnak a pápa szavára tapasztalataim szerint, az ő istenük alighanem a pénz és a nézettség - kacsintottam.
További gondolatai annál inkább elgondolkodtatnak, államat megvakarva reagálok:
- Állati mutáció igen sok van, ez nem vitatott - feleltem. - De egy közel két méteres hústorony, egyértelműen macskaszerű jelleggel, ez... nekem elég volt, hogy némileg aggódjak. Ezek szerint feleslegesen, ha ti semmiről sem tudtok. Tartottam tőle, hogy felbukkant egy a Kardfoghoz hasonlatos vadállat. Ismerve Creed tetteit nagyon aggódtam, hogy esetleg ez részben a mutációja következménye is, hogy túlságosan közel került a ragadozó, bestiális léthez. Ezért is akartam erről szót váltani veletek, mert ha van még egy ilyen tomboló elmebajos, akkor azt jobb lenne minél előbb kontroll alá helyezni, Mr McCoynak is hasznára vált - vontam vállat. - Persze, ez alapján felesleges volt az aggodalom, ha tomboló fenevad lenne az új fiú, már híre ment volna.
Utolsó mondatára viszont megrökönyödve kaptam fel a fejem és meredtem rá hitetlenkedve:
- A Kardfogat a Szabadságszobor tetejéről söpörte le Scott lézernyalábja! - ráztam meg a fejemet. - Nincs az a macska, ami onnan még talpra esik... Nem élhette túl! - hitetlenkedtem.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Pént. Aug. 19, 2011 8:15 pm

Az Olaszországról szóló kiselőadást szó nélkül hallgatta végig, néha kényszeresen bólogatva. Nem akart felekezeti vagy világnézeti vitába bocsátkozni, és legbelül meg volt győződve róla, hogy a dogmatikus vallások - és nem csak a keresztény egyházak - soha nem fogják elfogadni a mutánsok létezését, mint a nagy isteni szerkezet részét. Bár nem akart messzemenő következtetéseket levonni, valamelyik hatodik érzéke meg volt győződve arról, hogy már csak idő kérdése, hogy az ember-mutáns háborúba a radikális szekták is csatlakozzanak, így válva hármas frontúvá ez a háborúskodás.
- Talán rosszul fogalmaztam - nyugtázza a hallottakat, és nem javította ki magát, hogy mikor Olaszországot mondott, valójában a Vatikánra gondolt.

- Az, hogy én nem tudok semmiről, még nem jelenti, hogy Ciklon ne sejtene, vagy máris tervezne valamit - mondta Creeddel és a képességével kapcsolatban. Hangja természetesnek és túlontúl higgadtnak tűnt, pedig akár arra is érhette volna, hogy Ciklon nem avatja be mindenbe. Ám ő ezt kicsit sem bánta.
- A híresztelésekkel mindig óvatosan kell bánni - jegyezte meg sokatmondóan. - Bár tény, hogy sokkal egyszerűbb dolgunk volt, míg Cerebro gond nélkül a rendelkezésünkre állt. Viszont azt sem tartom kizártnak, hogy valamelyik jóreményű diákunk, telepata képességekkel egyszer képes lesz használni, és leginkább hasznunkra fordítani a masinériát.

Füsteregetés közben gondolkodott el Adam soron következő gondolatain. Az eget kémlelte, szinte olyan tekintettel, mintha azt várná, hogy az évekkel ezelőtt lezuhant Kardfog abban a pillanatban érne földet az egyik virágágyásban. Valahányszor valaki kétséget fejezte ki egy számára koránt sem hihetetlen dologgal kapcsolatban, benne azonnal felbuzdult az ellenkező énje.
- Ha a tényeket nézzük, akkor csak annyit tudunk, hogy lezuhant, viszonylag súlyos sérülésekkel - összefoglalója közben az ujjain számolt, mutató- és középső ujját már kiegyenesítve. - A holttestét nem találták meg, legalább is a mieink, ha pedig vízbe esett, akkor még élve kiúszhatott a partra, vagy valamelyik társa összeszedhette. Nem utolsó sorban pedig akár ő is rendelkezhetett regenerációs képességgel.
Mind az öt ujját mutatva elmosolyodott.
- Öt "ha" egy mutánssal szemben: nyert ügy. Kicsit sem tartom elképzelhetetlennek, hogy életben van valahol - zárta le a saját logikájával a gondolatmenetet, majd némi búskomorság ült ki az arcára.
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Szomb. Aug. 20, 2011 9:01 am

Sóhajtva fújtam ki a tüdőmbe szorult levegőt:
- Igen, tartok tőle igazad van Ihsain - ismertem el rezignáltan. - Nem szoktam ilyet mondani, de elképzelhetőnek tartom, hogy mindenkinek jobb lenne, ha Creed meghalt volna. Az a férfi egy két lábon járó természeti csapás. Ráadásul ha valóban életben van, akkor nem tudom mik lesznek a következményei egyes mutánsokra nézve - gondolkodtam el aggódóan Rozsomákról. - Na de hagyjuk ezt a témát, csak felesleges aggodalom, míg a gyakorlatban ki nem derül valami, nem? - legyintettem egy mosollyal, bár biztos voltam benne, hogy félelmeimet Ciklonnak is feltárom majd, ő az igazán illetékes ebben a kérdésben. Ha ő sem tart a dologtól, akkor hagyni fogom én is.
- Inkább beszéljünk az iskoláról, vagy ami azt illeti, akár rólad Ihsain - intettem felé érdeklődve. - Nem sokkal azelőtt érkeztél, hogy elutaztam, nem volt módomban igazán megismerni még téged, ha őszinte akarok lenni. Miből doktoráltál? Hogy érzed magad itt nálunk? - érdeklődtem, majd hátra dőlve a padon tettem hozzá kis mosollyal: - Illetve, ha meg nem haragszol, a neved és a fizikális kinézeted is értékes kontrasztú. Gondolok itt az Ihsain arabos hangzására és jellegzetes rasszodra, az egyértelműen angolos Sinclair vezetéknévvel és kék szemeiddel. Ha jól gondolom, akkor a szüleidnek is van egy története, na persze ha nem titok - emeltem fel a kezem megadóan. - De érdekes embernek tűnsz.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Szomb. Aug. 20, 2011 4:59 pm

Érdeklődve figyelt Adam válaszára, és csak egyet tudott vele érteni. Fölösleges a korai aggodalom, főleg ha semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre. Bár magáénak tudta a "jobb félni, mint megijedni" elvet, de koránt sem akart egy Creed-ről szóló találgatás miatt pánikolni. Nem szokása.
- Így van, így van - helyeselt.

A rá vonatkozó kérdésekre kicsit felkapta a fejét: sose kérdeztek még rá ilyen nyíltan a múltjára. Na nem mint ha rejtegetni valója lett volna, csak ritka dolog, hogy ennyire felkeltse valaki érdeklődését. Végül elmosolyodott, mikor Adam titokként utalt életére.
- Dehogy titok - nevetett. - Francia-egyiptomi származású vagyok, mellesleg. Apám francia diplomata volt, anyám pedig egyiptomi, főállású feleség. Innen a két kultúrából származó név.
Annak ellenére, hogy gyermek volt még, mikor szüleit elvesztette, mindig mosolygott, ha szóba kerültek. Nagyapja rengeteget mesélt róluk, és általában úgy, hogy lebilincselő kalandfilmnek tűnjön az életük. Holott csak világutazók voltak, munkából kifolyólag.
- Már azelőtt ismertem az iskolát, mintsem hogy elkezdtem itt dolgozni. Kamasz voltam még, mikor megismertem Xaviert, Ciklont és az X-meneket - folytatta a saját kis történetét. - Már akkor is sikerült belekeveredni kétes ügyekbe, ahogy az lenni szokott. Aztán egy időre hátrahagytam a birtokot, míg az egyetemen kémiát és biológiát hallgattam. Bevallom, a Professzor tudása inspirált, hogy én is hasonló témával foglalkozzam mint ő. Ezért van az, hogy jelenleg is genetikai kutatásokat végzünk jó pár kolégával - mondta, majd megkopogtatta az előtte fekvő mappa fedelét.
Hatásszünetet tartva nagyot szívott a cigarettából, majd lassan kifújta a füstöt. Közben azon gondolkodott, mi érdekfeszítőt is tudna még mondani. Ő maga közel sem találta olyan érdekesnek az életét, de érezte, hogy a férfi kíváncsisága valódi. Aztán eszébe jutott, hogy Adam a kék szemét említette.
- Rég nem gondoltam már arra, hogy miért is kék a szemem, de lehet, hogy ez is valami mutáció - nevetett fel újfent. - Látod, ezért jó mutáns genetikusnak lenni, mivel magadat is alanyként vizsgálhatod. Bár kétlem, hogy ezeknek a kék szemeknek bármilyen tényleges haszna lenne.

Egy másodpercre elgondolkodott, majd végigmérte Adamet. Tekintetével végigsiklott az egész férfin, majd elmosolyodott.
- Viszont ha jól tudom, a te képességed sem "apróság". Hasonló fizikai képességgel még nem is találkoztam, pedig olvastam jó pár mutáns-adatlapot és jegyzőkönyvet, magam is készítek ilyeneket, persze névtelenül többnyire - magyarázta. - Fura, hogy a hadsereg nem használja ki kivételes tehetségedet, nem?
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Szomb. Aug. 20, 2011 5:24 pm

Elismerően bólogattam a szavaira, őszinte tisztelettel, amit ki is mondtam egyenesen, különösebb hezitálás nélkül:
- Mindig is sokra becsültem azokat az embereket, akiknek van tehetsége a reál tudományok bármelyikébe elmélyülni, különösen ilyen mély, kutatási szinten - hajtottam meg felé a fejemet. - Jómagam abszolút nehéz fejű vagyok ebben a kérdésben, a földrajz a térképolvasásig remekül megy, érthető okokból - húzódott félmosolyra az ajkam - meg átestem a sereg felcsertanfolyamán, minősített katonai szanitécként tudok elsősegélyt nyújtani, ez meg a biológiához való teljes affinitásom tükrözi jól - kuncogtam. - Csodálatos világ lehet a tiéd Ihsain, de ugyanakkor kell hozzá egy félelmetes logikai érzék is, hogy képes legyél az adatokat összefüggéseiben átlátni, ezért mindig is sokra becsültem, akit ilyen elmével áldottak meg születésekor. Ha meg szabad kérdezni: a kutatás terén mi az elsődleges profilod? A genetika nekem kissé túl általános fogalom... Biológia? Kémia? - vontam fel a szemöldököm. - Vagy gyógyszerészet?
Az ő kérdésére kesernyésen elmosolyodtam:
- A US Army első reakciója akkoriban szerintem teljesen érthető volt, ezért nem hibáztathatok senkit - kezdtem bele. - Akkoriban derült ki, alig pár hónapja a mutánsok léte, gyakorlatilag a sereg legjobb orvosai is sötétben tapogatóztak csupán a dologgal kapcsolatban. A rendelkezésükre álló adatok legnagyobb része Xavier professzortól származott mint a téma nagyjából egyetlen elérhető szaktekintélyétől, de lévén ő maga is érintett volt a kérdésben... nos a seregben emberek százaiért, ezreiért sőt bizonyos szint felett százezreiért kell felelősséget tudni vállalni egy tisztnek. Úgy gondolom érthető, ha éppen ezért nagyon keményen megrostálnak minden információt mire hitelesnek fogadják el, különösen az ilyen forrásból érkezőket. Nyilván volt akinek lettek volna elképzelései a készségemmel kapcsolatban, de az általános direktíva az óvatos kivárásra alapult. Azok a hivatásosok akiknek genetikai mutációja derült ki egy hosszú orvosi megfigyelés után nem lettek elbocsájtva az állományból, csupán... nos a rendelkezési vagy tartalékos állomány annyit jelent: "most nincs rád szükség, egyelőre maradj a seggeden" - vigyorodtam el a közkeletű katonai bölcsességre - de ez alkalommal inkább úgy mondanám: "fogalmunk nincs róla mi ez az egész, egyelőre talonba teszünk, míg megfelelő információkat szerzünk". Tudtommal a sereg a mai napig gőzerővel hajtja csapágyasra a kutató orvosait illetve külsőleg bérelt biokémikusokat, genetikusokat, hogy megfelelő információs bázist szerezzen. Ha ez megtörténik, szinte biztosan reaktiválják a mutáns katonák jó részét. Bár engem nem - ráztam meg a fejemet. - Mondjuk úgy, a szakításom a US Armyval végleges és visszafordíthatatlan - fejtettem ki egyre mélyebb keserűséggel a hangomban.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Kedd Aug. 23, 2011 11:55 pm

Kissé meglepi a férfi reakciója, a beszédéből áradó lelkesedés, főleg hogy számára nem csak a hangszín és a hangnem a mérvadó, hanem a képessége is. Az őszinte meglepetését némi arcpír bizonyítja, ami persze alig látható arcán, majd mosolygássá alakul át. Ilyen szinten még tényleg nem érdeklődtek kutatásai iránt.
- Mutáns genetika a fő profilom - válaszol a kérdésre, majd bővebb fejtegetésbe kezd. - Valójában jelenleg csak annyi a feladatom, hogy vért vegyek mutánsoktól, akiket sikerül felkutatnom és meggyőznöm, hogy a tudomány érdekében áldozzanak fel némi vért. Ezeket a mintákat vizsgáljuk a kollégákkal és próbálunk kisebb-nagyobb összefüggéseket felfedezni az egyes képességek kialakulására és működésére.
Hangjában szintén felfedezhető a lelkesedés, ahogy saját munkájáról mesél. Bár nem tartja magát igazán munka-mániásnak, azért örül a szerencséjének, hogy olyan hivatása van, amit tényleg szenvedéllyel csinálhat.
- Eddig csak néhány részleges következtetéseket sikerült levonnunk - folytatja. - Például rájöttünk, hogy nincs relevanciája a lakóhelynek, tehát a földrajzi elhelyezkedés szerint semmilyen séma alapján nem vizsgálható egy-egy képesség-csoport. Az egyik kollégám Kanadában pedig megpróbálja összegyűjteni az összes felfedett képességet, hogy gyakoriság szerint rangsorolja őket. Ha jól tudom, a lista alapján még nem fedezett fel méretnövelő mutánst, viszont ami érdekes, telepatákból szép számmal terem a Földön. Magyarázatunk még nincs.
Mondandója végeztével elneveti magát, hisz néminemű önkritikát csempészett a magyarázatba.

Figyelmesen végighallgatja a hadseregről szóló beszámolót, majd állát vakargatva hangosan kezd el gondolkodni.
- Bár értem amit mondasz, mégis azt hinné az ember, hogy a hadseregnek van elég kapacitása arra, hogy egy erős "szűrő-rendszert" alkalmazzon a katonáival szemben. Hisz más állami szerveknél is vizsgálják az ügynökök lojalitását, megbízhatóságát, akkor ők miért nem? - értetlenül tekint maga elé, és emeli fel kezeit. - Ha megvan a mód arra, hogy kémeket képezzenek ki, akkor miért nincs mód arra, hogy titkos személyazonosságú mutánsok tagjai legyenek az ország hadseregének?
A kérdés után elgondolkodik, majd újfent az eget kezdi el kémlelni. Tekintete olyannyira elkalandozik, hogy olybá tűnhet, mintha kiszállt volna a beszélgetésből. Nem tart tovább néhány másodpercnél, mikor hirtelen Adamra néz, és zavartan mosolyogva folytatja.
- Már félre ne érts, eszembe sincs egy mutáns-hadsereg létrehozása mellett kampányolni, csupán erőt vett rajtam a logikám - magyarázta.
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Csüt. Aug. 25, 2011 4:46 pm

Majdhogynem felnevettem ahogy Ihsainre átragadt a lelkesedésem és fejtegetni kezdte a kutatómunkáját, amire mély érdeklődéssel tekintettem, de közelebbről beleszólni alig tudtam. Annyit mindenesetre megjegyeztem:
- Még inkább azt mondom: tiéd és a kollégáidé minden tiszteletem, jómagam alig vagyok tisztában azzal mi történik bennem, mi az oka, mi ez az X gén dolog, főképp, hogy a megértéséhez azt hiszem nekem nagyon sok alapfogalom kimaradt biológiából - vallom be némileg röstelkedve. Lehet, hogy nem a kedvelt tárgyam vagy tudományágam, de hát az általános műveltség az általános műveltség kéne legyen... - A téma iránt érdeklődőknek legfeljebb a mutáns készségek gyakorlati oldaláról tudnék mit mondani, arról is csupán a hadsereg egyik kiváló kutatótisztjének, Beavistock alezredesnek a teóriáját, de ezzel tényleg nem akarlak untatni - kaptam észbe, hisz nyilván minden fizikai, kémiai és biológiai tanulmányt betéve tudd ami ehhez kapcsolódik. Gyorsan reagáltam hát a másik felvetődött témára:
- Nem mondom, hogy elképzelhetetlen amit mondasz, speciálisan kiképzett, árnyékhadműveletekre szakosodott ügynökök, akik lojalitása és elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen vagy egyéb módon biztosított... igen, így lehetnek mutánsok a különböző titkos alakulatokban kis számban. Ezek valószínűleg odatartoztak már korábban is, megvan a hátterük a seregben ami alapján bizalmat szavaztak nekik és nem sok ember előtt buktak le, azok is megbízhatóak - merengtem. - De ez a mutáns katonák kis százalékára lehetett csak igaz. Én nem tartozom ezek közé - mosolyodtam el. - Mellesleg mint a téma kutatója talán tudnál nekem adatot mondani, ami így eszembe jutott... Elég sok ember él a Földön, ezeknek mekkora része bizonyított és mekkora hányada feltételezhető mutáns? Mármint százalékban persze... - kérdeztem kíváncsian. - Mutatnak mostanság ebben valamiféle felgyorsulást, növekvést az adatok? Mert én valahogy úgy érzem, mintha ez a folyamat az utóbbi években felerősödött volna...
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Kedd Aug. 30, 2011 8:57 pm

Kíváncsian várja, hogy Adam beavatja a hadsereg "hivatalosnak" mondható mutáns ügyeibe, vagy annak egy részletébe. Bár nincsenek megalapozott bizonyítékai, azért feltételezi, hogy hadsereg mélyen foglalkozott a mutánsokkal, akár a múltban, akár a jelenben.
- Beavistock alezredes teóriája? - kérdezi hirtelen, majd kérdőn néz Adamre. - Kicsit sem untatnál, ha tudnál róla mesélni, érdekel, hogy mi a hadsereg álláspontja!

Közben statisztikai adatok is szóba kerülnek, és Ihsan lemondóan elmosolyodik, majd szétárt kezekkel gesztikulálva adja meg a választ.
- Megmondani, hogy hány mutáns él a Földön, véleményem szerint, lehetetlen - határozottan hangzó véleményét egy tarkóvakarás kíséretében igyekszik árnyalni. - Nincs hiteles nyilvántartás, ami ugye nem is baj.
Hatásszünetet tart, mivel ha jól sejti, akkor Adamnek is eszébe jut a mutáns regisztrációs törvénytervezet, és az egész akció mögött álló közvélemény lesújtó emléke.
- Jó páran azon a véleményen vannak, hogy az atomkornak sok köze van az X-gén "elszaporodásához" - mondja, majd ujjaival imitálja a macskakarmokat. - Én ezt a véleményt személy szerint nem osztom. Szerintem csak arról van szó, hogy a mutáns-ügy kirobbanásával egyre többen lettek figyelmesek a mutáns-szomszédre, a mutáns-diákra, a mutáns-főnökre és így tovább. Lehet, hogy eleddig elsiklottak a tény felett, most mikor van magyarázat, nehezebb titokban tartani.

Hirtelen eszébe jut egy kérdés az elhangzottakkal kapcsolatban, kissé fészkelődni kezd, és az utolsó slukkból származó füstöt kifújva rá is kérdez.
- Mondd csak Adam, volt más bajtársad is, akiről szolgálat közben derült ki, hogy mutáns? - szemében őszinte érdeklődés fényes csillan. Nem tudni, hogy különösebb szándékkal kérdezi-e, de látszik, hogy nem véletlenül, teadélutáni pletyka szintjén érdekli a dolog.
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Szer. Aug. 31, 2011 4:03 pm

Megköszörültem a torkomat, majd lassan belefogtam:
- Ez meglehetősen bonyolult - vakartam a fejemet - és én meglehetősen laikus vagyok a kérdésben, megpróbálom visszaadni úgy, amit megértettem Albert... őőő... bocsánat, szóval Beavistock alezredes szavaiból. Jelezném, ő nem genetikus, a szakterülete a fizika, így elsősorban a készségeink mikéntje izgatja, vagyis a "hogyan működik" elve - villantottam egy mosolyt Ihsainre. - Megjegyzem remek ember, széles látókörű és intelligens, nagyon remélem hogy ha egyszer valamilyen gyakorlati vetülete is lesz a kutatásainak, már ha egyáltalán jó felé gondolkodik, akkor azt nem fogják rossz célokra felhasználni, nem ezt érdemelné. Na de, hogy belefogjak:
Beavistock alezredesnek feltűnt, hogy a mutáns képességek némelyike nemes egyszerűséggel ellentmond a fizika alaptörvényeinek mint pl az anyagmegmaradás vagy éppen az energiamegmaradás. Ő úgy gondolja, hogy a bennünk lévő X-gén tulajdonképpen egy energiaforrást érzékel és manipulál a szervezetünkben. Kissé merésznek hangzik számomra, de abból indult ki: az ősrobbanás előtt a világ egyetlen borzalmasan sűrű ősanyag volt. De ha az anyag állandó, akkor az összes galaxis összes anyaga ebben kellett legyen. Ha az energia állandó, akkor az is. Arra a következtetésre jutott: az anyag és az energia bizonyos fokig ugyanaz, mint mondjuk a víz és a jég. Az energia az eredeti, tiszta forma, míg az anyag egy lecsapódott, megszilárdult vetülete. Ez az ősenergia alkot tehát mindent, vagy legalábbis az a kiinduló pontja. Úgy hiszi, hogy az X-gén ezt az energiát képes érzékelni és bizonyos mértékig formálni. Mondjuk ha én összemegyek, akkor sem vesz el a testem anyaga, csupán egy részét tiszta energiává alakítja, s szükség szerint később újra eredeti formájába "kövesíti". Vagy pl a telepaták nem belemásznak más agyába, egyszerűen a sajátjuk képes érzékelni azokat a rezgéseket amiket a másik fél elméjében vet ez az ősenergia. Ő erre vezeti mindezt vissza. Nevezetesen: valóban egy új emberi alfaj felé vezető út lépcsőfokai vagyunk szerinte is, de a genetikai változások nem olyan szétszórtak és robbanásszerűek, mint aminek tűnnek, hanem egyszerűen mindenki másképp hat erre az eredeti energiatartományra. Az elméletét mai állás szerint igazolni képtelenség, de a szépsége, hogy elméleti úton megcáfolni is - kuncogtam. - Persze ez inkább csak egy teória.
Vállat vontam:
- Hát nem tudok ebben a kérdésben véleményt nyilvánítani, nem vagyok szakértő - feleltem. - De mivel az atomenergia kiválóan kontrollálható és megfigyelhető, márpedig te azt mondod a világon mindenfelé történnek észlelések. Afrikában vagy Dél-kelet Ázsiában relatíve kevés nukleáris forrással kerülhetnek kapcsolatba az emberek - csóváltam a fejemet. - Ha az előbb említett magyarázatot nézem az alezredestől, akkor az egy olyan irányba mutat ami a természetes evolúció lépésének tekinti mindezt. Elég régen létezik az ember ma ismert formájában, hogy azt mondhassam: miért ne lenne igaza? Legalábbis ebben. Az evolúció sohasem áll meg, ha igaz amit a suliban tanítottak.
Utolsó kérdésére meglepetten vonom fel a szemöldököm, de hezitálás nélkül válaszolok:
- Nos az én közvetlen osztagomból nem - ráztam meg a fejemet. - De a katonai laborban, ahol a vizsgálatokat folytatták találkoztam még egy fiatal sráccal, Jimmy Knox törzsőrmesterrel. Harckocsizó, tankpilóta. Neki egy éles hadgyakorlaton történt a dolog. A járművéről leesett a lánctalp, mire visszarakták, addigra már jókora csúszásban voltak és elfelejtette az ideges járműparancsnok lejelenteni a dolgot rádión, gondolom abban reménykedett: behozzák a csúszást és senki nem veszi észre. Nos a tüzérség elkezdte lőni az elvileg akkor már üres terepet, a tank találatot kapott és az oldalára dőlt, kigyulladt. Mind ottvesztek volna, ha Jimmy első félelmében úgy puszta 10 ujjal fel nem tépi a harckocsi burkolópáncélját mint ahogy te vagy én egy nejlont tépnénk fel. A személyzet megúszta, de természetesen a törzsőrmestert orvosi megfigyelés alá helyezték. Felteszem azért ez is eléggé hasonló szituáció - vontam vállat, majd érdeklődve néztem Ihsainre: - De miért érdekes ez neked?
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Csüt. Szept. 15, 2011 4:32 pm

Elképedve és meghökkentve hallgatja Adam beszámolóját Beavistock teóriáját. Viszonylag sok szakmai cikket szokott böngészni, és tény, hogy néha felületesen átfut ezt-azt, viszont ebből a megközelítésből még nem hallott X-gén magyarázatot. Azoknál a részeknél, amire már saját maga is rájött - mint hogy a képességek egy része kifacsarják az ismert fizika logikáját és törvényeit - hevesen bólogat, vagy csak elismerően hümmög.
- Azt kell mondjam, hogy az alezredes elméletének tényleg vannak cáfolhatatlan részei - reagál a hallottakra. - Számtalanszor találkoztam már én is olyan képességgel, ami működése során megcsúfolta a tankönyvekbe leírt fizikai törvényeket, de én mindig azon az állásponton voltam, hogy ennek miértjét sokkal nehezebb megérteni, mint egy képesség komplex működését.

- Atomenergia, evolúció, isteni akarat, istenkáromlás, idegenek - ujjain számolva sorolja fel az eszébe ötlő elméleteket. - Az elméleti szakértők mindezeket lehetségesnek tartják a mutáció kialakulásához, ki ilyen, ki olyan teóriával magyarázva és védve a saját véleményét. Jelen pillanatban lehetetlennek tartom a támadhatatlan igazság megállapítását - mondja, majd elneveti magát.
A hosszú üldögéléstől zsibbadni kezd a lába, ezért feláll és tesz egy félkört az asztal körül. Közben a teraszról a park felé nézelődik, mintha keresni valakit, bár a környezetük egész néptelennek tűnik. Rögtönöz egy tornagyakorlatnak álcázott nyakkörzést, ami tompa ropogás kísér, a sokak által gyűlölt hang.
- Oh, bocsánat.

A teraszt körülölelő kőkorlát mellett állapodik meg, és nekidőlve válaszol Adam utolsó kérdésére. Karjait összefonja mellkasán, majd belefeledkezve egy komor arckifejezésbe így válaszol:
- Talán csak paranoiás képzelgésem van, de nem értem a hadsereg viselkedését. Most már egy jó ideje ismerik a mutáció mibenlétét, tudják, hogy milyen potenciálok vannak benne - kicsit elhallgat, majd megvakarja tarkóját. - Nincs mit szépíteni rajta: ha én lennék a hadsereg helyében, akkor a lojális és mutáns katonáimból biztos, hogy mutáns elit egységet hoznék létre. Azt hiszem, hogy a gyakorlati hasznát nem kell kifejtenem, ugye - vigyorodik el végül.e
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Adam Windsor on Pént. Szept. 16, 2011 12:10 pm

Széttártam a karjaimat:
- Nem vagyok sem genetikus, sem fizikus Ihsain, de amennyire megértem te az adott képességeket kutatod, viszont Beavistock a mögöttük működő rendszert, magát a változást, legalábbis fizikai változást egységében ezeknek - feleltem. - Hogy kinek van igaza az elméleti teoretikusok közül, azt úgy is csak a történelem dönti el majd. Még nagyon az elején vagyunk - ráztam a fejemet.
Aztán mosolyogva tettem hozzá:
- Mint történész vannak elképzeléseim arról mi fog történni, de ezek is csak hipotézisek - merengtem el. - Amit rendkívül sok változó fog befolyásolni. Pl felhoztuk az egyházat nem is olyan régen. A jelenlegi irányvonalakat tekintve minden valószínűség szerint alig néhány éven belül az anyaszentegyház teljes szélességgel nyitni fog a mutáns hívek felé, bár azt hiszem a reformáció során született egyházak még hamarabb megteszik ezt. A modern egyház meglehetős sebességgel liberalizálódik, amire szüksége is van, hiszen elveszítette korábbi társadalmi befolyását, amit a feudalizmus korszakában gyakorolhatott. A második vatikáni zsinat óta elismerik keresztény felekezetekként a Kálvin és Luther tanain kinőtt egyházakat, az ökumenizáció, az újra összeforrás jegyében gondolkodnak, modernizálódik a miserend, megjelent a templomokban a rock zene, a gospel, stb. Mindenfelé fellépnek a társadalmi megkülönböztetések ellen, hiszen ez létérdekük. Nem fogják megkockáztatni, hogy elveszítsék mutáns hívek tömegeit, hiszen mint mondod a folyamatok felgyorsultak, egyre több az aktív X génnel élő ember. Sem híveiket sem a híveiken keresztüli anyagi forrásokat nem tudják kockára tenni, valljuk be. Alig néhány év és az egyház kitárja a karjait, ez szinte senkinek sem kérdéses, aki szociológiával vagy történelemmel foglalkozik. Hasonló a helyzet a hadsereggel is...
Kiszélesedő mosollyal folytattam:
- Azért nem érted meg, mert nem estél át katonai, tiszti kiképzésen, nem vagy képes úgy gondolkodni mint egy katona - feleltem. - Ne érts félre, a legjobb szándékkal mondom ezt. Jelenleg ha nekem kéne a döntéshozó parancsnokság helyében ülni valószínűleg ugyanígy járnék el és felfüggesztenék minden katonát, akiben aktív az X gén. Legalábbis majdnem mindet. Egy-egy kisebb, árnyékhadműveletekre szakosodott osztagban maximális lojalitású és kellő agymosáson átment katonák, akik parancsra tétovázás nélkül megölnék az anyjukat is... igen, ezt elfogadom. De nagyobb tömegben semmiképpen sem tenném meg, én sem. Hiába a magas katonai potenciál, a helyzet jelenleg túlságosan ingatag. Túl bizonytalan. Mutánsokból egyre több lesz, ami elfogadjuk vagy sem, de kiélezheti a társadalmi feszültségeket, ráadásul önámítás lenne azt hinni, hogy csak a Magneto fogja ezt a konfliktust kiélezni és a radikális emberi pártok. Minden terület, minden ország ki fogja vajúdni a maga Lensherr professzorát, valakiket akiket túl sok fájdalom, túl sok megaláztatás ért, akik túlságosan könnyen elcsábíthatóak már a mutáns felsőbbrendűség eszméjével. Ha túl sok erőszak történik ennek kapcsán a világban, mi lesz az emberek reakciója? Ez mindig táptalaja a radikális eszméknek, a veszélyérzet, az idegenkedés, a meg nem értés. A hadseregnek azzal is számolnia kell Ihsain, hogy egy radikális eszmét képviselő politikai csoport kerül hatalomra pár éven belül s ez esetben nekik kell végrehajtaniuk egy tisztogatást. Hogy reagálnának erre a mutánsok? A mutáns katonák? Nem Ihsain, nem. Te csak a képességeket látod, de pusztán ezek értéke egyszerűen alig releváns. Nem képezhetsz ki és fegyverezhetsz fel olyan embereket akik talán 2-3 év múlva ellened használnák mindezeket. Ez... öngyilkosság lenne! A hadsereg kivár, ahogy jelenleg szinte mindenki más is. Nem történik szinte semmi, de ez nem marad örökké így és a US Armynak felkészültnek kell lennie bármilyen eshetőségre. Valószínűleg szintén nagy erőkkel azonosítják a mutánsokat és minél pontosabban megpróbálják feltérképezni erejüket s annak korlátait. Ha a rosszabb eshetőség jön létre, akkor már úgy kell, hogy tudjanak cselekedni, hogy ismerik az ellenséget és úgy támadnak, ahonnan legkevésbé védett s nem adhatnak esélyt a visszavágásra, az első csapásnak halálosnak kell lennie. Túl korai a te ideális elképzelésed - foglaltam végül össze. - Persze, a japán hadseregben feltűnő mutánsok új helyzetet teremtenek valamelyest, hiszen azt nem engedhetik, hogy egy másik állam aknázza csak ki egyedül ezt az erőforrást. De a japán hadsereg szinte csak névleges, valós ereje elhanyagolható. Ha egy nagyobb haderő is nyit ez irányba, az láncreakciót vált majd ki, de addig is... kivárnak. Én sem tennék mást a helyükben. Túl korai.
avatar
Adam Windsor
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 477
Hírnév : 29
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Cristopher W. Somerset on Hétf. Szept. 19, 2011 3:59 pm

Az alattunk bőgő motor valamelyest segít, hogy mentálisan is relaxálni tudjak. Elfelejteti velem a másnaposságot, hogy Greg majdnem széttépett egy embert, és úgy egyáltalán a tervezés fáradalmait.
- Ez bizony...
Hagyom, hogy a cél végigtúrja a hajamat. Le is hunyom a szemem, úgy élvezem egy ideig a sebességet.

* * *
Némi motornyúzás és gumiégetés után meg is érkezünk az intézethez. A kerten átgurulva gond nélkül ott is vagyunk a garázskapunál. Kiszállok, és megigazítom a hajam, miközben a garázsajtóhoz sétálok.
- Rendbe tudod rakni, vagy csak pateroljuk el minél gyorsabban?
avatar
Cristopher W. Somerset
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1072
Hírnév : 5
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Gregory S. Severald on Hétf. Szept. 19, 2011 4:19 pm

Intenzív fékkel megáll a jármű a garázs előtt. Kiszállok és becsukom az ajtót. Chris kérdését követően körbejárom és jobban szemügyre veszem a járműt. Felfelé fordított tenyérrel fordulok felé mint aki kéreget.
-Kéne egy kis festék.
Megmozgatom ujjaimat hogy pontosítsam a célt ahova kéne. Amint a kezem ügyébe kerül egy jó maréknyi radírra emlékeztető csapott oldalú tömböt kreálok belőle. Ezzel úgy mond kiradírozom a kopások helyét. Szépen fogy a festék ahogy fogy elfele a bekenendő felület.
-Chris!
A maradékot alsó lendítéssel felé dobom, hogy intézkedjen a megsemmisülésről. Rácsapok a motorháztetőre a horpadások visszaugranak eredeti állapotukba. Az ajtóhoz megyek amit Chris összekókányolt, egy kis energia belefektetésével szépen átformáltam megfelelő formára. Beszállok és várom, hogy Chris ajtót kreáljon a garázsba.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Cristopher W. Somerset on Hétf. Szept. 19, 2011 4:33 pm

Mikor Greg festéket kér, megnyugszom, hogy nem lesz itt semmi gond. Tenyeremet felfelé tartom, majd növesztek rajta egy fémdobozt. Olyan, mint egy festékes doboz, csak nincs teteje. Ahogy növekszik, úgy telik meg festékkel. Mikor kész, és tele is van, Greg tenyerébe öntöm, majd semmivé málasztom a fémet.
- Tessék!
Arrébb sétálok, és karba tett kézzel figyelem a munkálatokat. Mikor azonban megdobnak egy adag festékkel, a zakóm halálfélelmét én élem át. Ez el is tart úgy két tized másodpercig, majd legyintek egyet a levegőben. Ezzel adok egy pofont az érkező festéklöttynek. Végigfut rajta egy hullámszerű hatás, amivel gyakorlatilag semmivé foszlik, mire elérne.
- Nyitom a kaput.
Közelebb lépek a garázshoz, majd megérintem a kapuját. Az eltűnik a helyéről. Megvárom, míg Greg beparkol, és kijön. Mikor végzett, megszüntetem a koncentrációt. A korábban is ott lévő garázskapu visszaanyagiasul a nemlétből.
avatar
Cristopher W. Somerset
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1072
Hírnév : 5
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Gregory S. Severald on Hétf. Szept. 19, 2011 4:47 pm

Finoman beparkolok a kocsi korábbi már kihűlt helyére. Kiveszem a kulcsot és vissza alakítom egy sima felületű kulccsá. Becsúsztatom a zsebembe és kijövök a garázsból. Chris felé fordulva pacsira emelem a kezem, hogy megkoronázzuk a bulit.
-Ez jó volt.
Mondom két nyújtózás és egy nyakropogtatás után. Kicsit átmozgatom a tagjaimat, a hosszú vezetéstől elgémberedtem.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Cristopher W. Somerset on Hétf. Szept. 19, 2011 4:58 pm

Mikor Greg kiér a garázsból, kap egy ötöst, és megeresztek egy vigyort. A kijelentésére bólintok egyet.
- Tényleg jó volt.
Közben a fejfájásom is sikeresen elmúlt. Úgy tűnik, tényleg jót tesz ez a száguldozás. És persze mindenképpen szórakoztató!
- Javaslok most egy kis pihenést, aztán majd neked is megmutatom a tervezetet, amit készítettem.
Megnézem az órámat, majd ellenőrzöm a telefonomat is. Hívásom nem volt, e-mail viszont érkezett pár.
avatar
Cristopher W. Somerset
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1072
Hírnév : 5
Tartózkodási hely : Xavier Intézet

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Gregory S. Severald on Kedd Szept. 20, 2011 5:11 pm

Bólogatok Chris javaslatára, fárasztó dolog a vezetés főleg ha felidegelik az embert.
-Támogatom.
Nagyokat ásítva útnak is keltünk a szobák felé. ki-ki a sajátjába. Csuklómról lekanyarítottam a kilincset és visszaalakítottam eredeti formájába. A kulcsommal hasonlóképen cselekedtem. Bezártam az ajtót belülről és akár csak egy farönk bedőltem az ágyba.

// Játék vége //
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ihsan Sinclair on Szomb. Szept. 24, 2011 10:26 pm

Türelmesen végighallgatja Adam első válaszát, majd egyetértően bólogatni kezd.
- Minden bizonnyal így van, és nem is akartam elméleti versengést folytatni - szögezi le mosolyogva. Tudja jól, hogy milyen könnyedén fel lehet állítani egy téves teóriát, és milyen könnyedén romba is lehet dönteni. A szakmai publikálás szinte háború, ahogy a tudósok cikkezve végzik ki egymás "tudományos" felfedezéseit, és helyeznek a helyére másikat.

Közben beszélgetőtársa már témát is vált, és visszakanyarodik beszélgetésük elejére, az egyházhoz. Ennél a pontnál először felkapja a fejét, és kissé értetlenkedő tekintettel hallgatja Adamet. Szíve szerint hevesen tiltakozna a gondolatmenettel szemben, amiben egy mondatban szerepel az egyház és a liberalizáció, illetve a modernitás. Ahogy egy pillanattal ezelőtt gondolt a tudósokra és azok teóriáira, most úgy érzi megelevenedni beszélgetésében az ellentétek logikáját. Jómaga közel sem találja olyan nagyszerű dolognak a vallást, és úgy érzi, hogy ennek már korábban jelét is adta. Nagyapja gyakran emlegette Allahot és az Iszlám tanításait, de soha nem követelte meg tőle, hogy jó muzulmánná váljon.
- Hogy őszinte legyek, tudnék vitatkozni a kijelentéseiddel. - megköszörüli a torkát, majd folytatja. - Nem tudom elképzelni, hogy a keresztény egyházak olyan barátságosan fogadnák a mutánsok vallásos szándékait, tekintve, hogy a Bibliában egy szó sem esik rólunk.
Hangja csendes és higgadt, mondatlejtésével pedig egyértelműen jelzi, hogy ebben a témában nem szándékszik tovább vitatkozni.

- Tényleg nem értek a hadsereghez, igazad van. - közli mosolyogva, majd mutatóujját felemelve jelzi, hogy továbbra is szólni kíván. - Viszont abban szerintem nincs igazad, hogy koraiak ezek a dolgok, és hogy a mutáns ügyek olyan frissek lennének. Látszatban frissek, de évtizedek óta csordogál a jövőnk szövevényes folyama...
Bár némi borúlátás hallatszik át szavaiból, arcán a szokásos kimért mosoly látható. Hirtelen órájára pillant, majd láthatóan elgondolkodik.
- Jól elbeszélgettük az időt, Adam - közli nevetve, majd az asztalhoz lép és felnyalábolja papírjait. - Azt hiszem elkéstem a saját órámról!
avatar
Ihsan Sinclair
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 1
Tartózkodási hely : New York

Vissza az elejére Go down

Re: Terasz

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 7 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.