Ötletek, tanácsok

4 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Re: Ötletek, tanácsok

Témanyitás by Cerebro on Pént. Feb. 03, 2012 1:19 pm

(Most már mindenki menjen játszani, mert most már ebédelnék valamit, aztán van is egy kis dolgom, és egyidejűleg nem tudom ezt a sok hozzászólást átolvasni! Very Happy Off)

Cerebro
Admin

Hozzászólások száma: 538
Hírnév: 7

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Cerebro on Pént. Feb. 03, 2012 8:19 pm

Most idézés nélkül megpróbálok röviden és tömören válaszolni a felmerült kérdésekre.

1. Az, hogy egy karakternek alapvetően 2, pályázattal 3 képessége lehet nem a filmes/képregényes tapasztalatok motiválják, hanem a játékélmény fokozása. Azt már mindenki maga dönti el, hogy szüksége van-e 3 képességre, vagy játszik eggyel, hisz adott esetben ez nem kell, hogy mérvadó legyen.

2. Újraolvasva a képesség-magyarázatot, talán valóban nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan hogyan is kell ezt elképzelni, bár mivel én írtam, én értem.

A lényeg az, hogy minden karakternek egy pontosan meghatározott képességgel kell rendelkeznie, ha mutáns. Ez a képessége lesz az, ami első szinttől az utolsóig végigkíséri az "életét".
A második képességet úgy kell ehhez igazítani, hogy első szinten nem használhatja mindkét képességét egyforma hatékonysággal - itt jön képbe a játékos korrektsége. Ha választott másodlagos képességet, akkor az a harmadik szinten lesz ugyanolyan jól használható, mint az elsődleges. 3++ szinttől pedig egyaránt kijátszhatja mindkét verziót, ahogy neki tetszik.*

3. Igaza van Rombolónak, hogy a játék lényege nem az, hogy X vagy Y képessége a jobb, a hatékonyabb, ő a "faszagyerek" (én kérek bocsánatot).
Alapvetően több helyen jelzem a Szabályzatban, hogy a játék erősen alapoz arra, hogy mindenki megfontoltan játszik, és nem azt tartja szem előtt, hogy mikor és milyen módon tudja "lealázni" az aktuális ellenségét.
Ami számít, az a kreativitás, hisz adott esetben egy menekülés frappáns kivitelezése is lehet olyan szórakoztató, mint a kivérzésig tartó pofozkodás.
Abban az esetben pedig, ha két vagy több játékos között harcra kerül a sor, akkor vagy a KM szabja meg a végkifejletet, vagy a két játékos kiegyezik (felőlem aztán használhattok online dobókockát, ha úgy jobban esik Very Happy).

Szerintem ezek az irányelvek nem ördögtől valóak, és 13 éves Pistitől 45 éves Józsefig mindenkinek elfogadható lehet. Hiszen amíg valaki veszett fúriaként nem akarja kipusztítani az aktív játékosainkat, addig baj nem lehet, legfeljebb néhány pofonért revánsot vesztek. Very Happy (Amúgy szerintem ezt a verekvést eddig is meg tudtátok oldani, és ezután is menni fog, nem?)

*Talán úgy tűnhet, hogy ezt a szabályt nem veszem elég szigorúan. Lehet, hogy engedékeny vagyok - vagy lettem -, de komoly panaszbejelentés eleddig még nem érkezett, hogy valakinek súlyos hátránya származott volna egy inkorrekt játékosi megmozdulás miatt. Tévednék?

Cerebro
Admin

Témanyitás by Vidám Bagoly on Kedd. Feb. 07, 2012 10:11 pm

*Fiatal indián botorkál a titáni szócsata atomsivatagjában. Láthatóan meglepődött saját merészségén, de megszólítja a legnagyobb, égig érő alakot...
Üdv Nagy Gép törzsfő! Miközben a világ problémáin törtem pipázás közben a fejem, egy új ösvény derengett fel előttem. Mindenfelé látok olyan füstjeleket, amik az Inkvizíció Hadiösvényre lépéséről szólnak. Minden bizonnyal, sokan vannak sámánok, akik hadiösvényre lépnének ellene. Nem keletkezhetne egy mutáns Hadiösvény, ami az inkvizíció megskalpolását célozza? Tehát egy frakció, ami reményvesztett Dzsihadban harcoló sámánokból áll?

Vidám Bagoly
~fellow craft~
~fellow craft~

Hozzászólások száma: 69
Hírnév: 3

Témanyitás by Cristopher W. Somerset on Csüt. Feb. 09, 2012 2:26 pm

Tiszteletem!

A lezárt (véget ért), vagy régóta (3-4 hónapja álló) kalandok topicjait valamiféle archívumba át lehetne helyezni, hogy az aktualitások jobban látszódjanak.

Cristopher W. Somerset
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma: 929
Hírnév: 4

Témanyitás by Cerebro on Csüt. Feb. 09, 2012 10:23 pm

Ha olyan topikról van szó, amit külön a kalandra jött létre, akkor lehetséges, viszont akkor PM-ben kérem a linkeket. Smile

Vidám Bagoly: ha majdan egyszer létrejön az inkvizíció (Tisztítók), akkor lehet róla szó, hisz jelenleg fantom még az ellenség. Smile

Cerebro
Admin

4 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics