Eric Lensherr

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Eric Lensherr

Témanyitás by Eric Lensherr on Vas. Júl. 12, 2015 12:15 pm

ADATOK

NÉV: Eric Magnus Lensherr, vagyis Magneto
faj: homo sapiens superior
kor: élemedett
születési hely: Németország

jellem: Radikális emberellenes volt, mára ez változóban van. Mindig higgadt, jobbára csendes és magának való ember. Nincsenek barátai, legfeljebb szövetségesei. A cél érdekében mindig és mindenkit feláldozhatónak tartott. Szabadságharcosnak, népe védelmezőjének gondolta magát, aki a szent cél érdekében bármit megtehet, de manapság mindez megkérdőjeleződött benne. A maga kifacsart módján idealista.
személyazonosság: Nyíltan vállalja mutáns mivoltát.

KÜLSŐ: Szikár öregember, magas és vékony, tartása egyenes, büszke. Haja szürke, arcát ráncok szabdalják, szeme hideg kéken ragyog. A legújabb időkben szakállat hord.

KÜLÖNLEGES ISMERTETŐJEL: A bal alkarjára tetovált azonosítószám, melyet minden Auschwitzban fogva tartott zsidó megkapott.

KÉPESSÉG: Mágnesesség. Ereje régen majdnem végtelen volt, bármilyen fémből készült tárgyat képes volt elméjével megmozdítani, még a Golden Gate híd sem okozott neki nehézséget, melyet kitépett a talapzatából a rajta lévő több száz emberrel és autóval együtt. Mindez a múlté, ugyanis Eric megkapta a "gyógymódot", egy készítményt, mely képes megszüntetni a mutánsok adottságait. Bár több adagot fecskendeztek a szervezetébe, ez sem volt elég, hogy az X-gént végleg elnyomja: képessége lassan visszatér, igaz, még csak árnyéka régi önmagának. Jelenleg csak néhány kilós tárgyakkal boldogul, ha nagyon megerőlteti magát, néhány centire képes megmozdítani egy fém konténert, de az ő korában az efféle terhelés komoly veszélyekkel járhat, akár agyvérzés is lehet a vége.


~°~


ELŐTÖRTÉNET:

Elgondolkodva néztem a sakktáblát. Tudtam, hogy Charles a huszárral fog lépni: csak igy akadályozhatta meg, hogy levegyem a futóját. Csakhogy akkor ő levehetné a bástyámat, de hát Charles már csak ilyen volt. Soha nem hozott igazi áldozatot a nagyobb jóért.
A huszár megmozdult, áldozatmentes hadmozdulattal elállta  uam. Egyikünk se győzött, de nem is vesztett el semmit. Öreg barátomnak, tudtam, ez már felér egy fényes győzelemmel.
Felálltam, és ettől fájdalom szúrt a térdeimbe. Hiába, felettem is eljárt az idő. Néha még az ádáz, dühös harcost látom a tükörben, de legtöbbször már csak egy fáradt öregembert. Egy vénembert, akinek fájnak az izületei, aki nehezen alszik el éjszakánként, aki egyre többet mereng azon, mit csinálhatott volna máshogy, jobban.
Intettem, és egy gyalog lassan előre mozdult, fenyegetően Charles huszárja mellé állt. Közben kitárult a hűtő ajtaja. Valaha ez csak annyi lett volna nekem, mint a lélegzetvétel, de most akarnom kellett, koncentrálnom rá. Egykor véghetetlen, megnyirbált hatalmam mindennapi mementója. Egykor... Egykor én voltam a nagy Magneto. Parttól partig, és azon is túl félték e nevet. Legendák és rémtörténetek szóltak rólam. Elnyomott mutánsok akarták, hogy egy jobb világ felé vezessem őket. De megtettem, amit megtesz minden ostoba: uralkodni kezdtem rajtuk. Régi bölcsesség, hogy nem való hatalom senkinek, aki vágyik rá, s lám, én lettem erre a bizonyiték: féktelen hatalomvágyamban mutánsokat áldoztam fel. Testvéreket.
Remegett a kezem, ahogy kitöltöttem magamnak az italt, és szúrni kezdett az alkaromon a tetovált sorszám. Semmivel sem vagyok jobb azoknál, akiktől ezt a számot kaptam.
Charles huszárja lépett, elmenekült. Tudtam, mit mit mondana, ha megosztanám vele a gondolataim. Azt mondaná, van még bennem jó, él még a remény. Hogy mindenki megérdemel egy második esélyt. De tévedne, mert vannak bűnök, amikre nincs bocsánat.
Minden a lágerben kezdődött, anyám halálakor. Két ember szeretett életemben önzetlenül, és ő volt az egyik.Meggyilkolták, a szemem láttára, és én csak gyerek voltam. Tehetetlen. Én álltam, ő pedig meghalt. Ilyen egyszerű. És nem kérdés, kinek a hibája volt. Nem a náciké: ők csak természeti erő voltak, agyatlan gépezet.
A láger után jött a düh és a gyilkosságok. Ericből Magneto vált. Unalmas történet, és mára mindenki ismeri. Nem vagyok többé félelmetes titok. A szörnyeteg arcot és nevet kapott, és ettől megszűnt igazi szörnyetegnek lenni.
De elkalandoztam. A vezérem levette Charles egy gyalogját, és sakkot adott a királyának. Ideje a jelenben élni. A hatalmam a múlté. Magneto is az, nem emlékeztet már rá semmi, csak a sisak a szekrényben, meg egy öregember gyásza. A holtak... Anyám. A kinzóim. Varangy. Scott Summers. Jean Grey.Arctalan és névtelen tömegek. Értem, miattam vagy általam haltak meg.
És Charles...
Charles megmentett futója most beállt a királya elé, s ezzel sarokba is szoritott. Átgondoltam a lehetőségeimet, aztán a megadás.egyezményes jelével felboritottam a királyomat. Megint Charles útja bizonyult helyesnek.
Felálltam az üres asztaltól, és a sakkfigurák elkezdtek visszarendeződni az alapállásba. Kinéztem az ablakon. Odakint virradt.  
~°~


FOGLALKOZÁSA: Munkanélküli. Mivel soha nem dolgozott, nyugdíja sincs, ám az anyagi javakról már rég gondoskodott.

SZAKÉRTELMEI: Fiatalabb korában nem riadt vissza a puszta kezes harctól, melyhez valamelyest értett is. Több nyelven beszél, fizikai és mérnöki tanulmányokat végzett, előbbiből professzori rangja is van, noha ez neki semmit sem jelent, és amúgy sem sétálhat csak úgy be egy egyetemre tanítani, lévén, keresett terrorista.

ESZKÖZÖK, FELSZERELÉSEK: Magneto felszerelése, vagy ahogy Eric mostanában gondol rá, jelmeze, a jellegzetes köpeny és a telepatákat távol tartó sisak a szekrény alján porosodik, ezt leszámítva nincs semmije, amivel egy átlagember nem rendelkezhetne.

~°~


MINTAJÁTÉK:
avatar
Eric Lensherr
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 1
Hírnév : 0

Vissza az elejére Go down

Re: Eric Lensherr

Témanyitás by Szellem on Szomb. Júl. 18, 2015 3:09 pm

*Megrázogatja az óráját, idegesen pöckölgeti az üveglapot, aztán pedig morog még egy sort.*
Megállt, csak tudnám miért, tegnap cseréltem benne elemet. Na mindegy...khmm, ET elfogadva, és üdv újra itthon Wink

_________________
I am the shadow, and the smoke in your eyes,
I am the ghost, that hides in the night
avatar
Szellem
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1428
Hírnév : 74

http://eladokkonyve.freeblog.hu/

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.