James Howlett

Go down

James Howlett

Témanyitás by Rozsomák on Hétf. Júl. 13, 2015 5:25 pm

ADATOK

NÉV: James Howlett
faj: Mutáns
kor: 170 körül
születési hely: Alberta; Kanada

jellem:  Agresszív alkat, súlyos dühkezelési problémákkal. Bár nem kimondottan unintelligens, valamiért mégis kényelmesebb számára erővel leküzdeni, bármilyen akadályt, amit az élet elé állít. Saját szabályok szerint játszik, és látszólag nem tisztel semmit, és senkit. (Megjegyzés: ugyanakkor az utóbbi néhány évben tapasztalható némi javulás minden téren.)
személyazonosság: Közismert

KÜLSŐ:  
175 cm magas
132 kg (adamantiummal együtt)
Haj: fekete
Szem: kék


KÜLÖNLEGES ISMERTETOJEL:

Jellegzetes haj és szakállviselet. Haj: középen hátrasimul oldalt felfelé, szakáll: a pajesztól egészen az állig ér de nem ér össze.


KÉPESSÉG:
1. Gyorsított regeneráció: lényegében képes felgyógyulni bármilyen sérülésből, jóval rövidebb idő alatt, mint egy normális ember tenné. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a kisebb felületi sérülések,(vágások, horzsolások) másodpercek alatt tűnnek el, míg egy nagyon súlyos sérülés(létfontosságú szerv) 10-15 perc alatt gyógyul meg teljesen. Persze ha több sérülése van egyszerre, akkor a folyamat jóval lassabb.

2. Fejlettebb érzékszervek: Szaglása, és hallása egy ragadozó állatéval vetekszik. (Példának okáért mondjuk egy farkaséval.)

3. Adamantium csontváz: gyakorlatilag törhetetlenek a csontjai, cserébe nehezebb, és nem engedik fel a repülőgépekre...

4. Adamantium karmok: visszahúzható pengék, kézfejenként 3. Képesek átvágni bármin, az adamantiumot kivéve.

~°~


ELOTÖRTÉNET:

~°~


A férfi, akit ma csak Logan néven ismerünk, eredetileg, mint James Howlett látta meg a napvilágot, egy mai szemmel eldugottnak mondható farmon. Apja tehetős ember volt, így a kis Jimmy gyermekkora gondtalan boldogságban telt el, saját bevallása szerint túl gyorsan. Sok dolga nem akadt a farmon, így legtöbb idejét azzal töltötte, hogy az ott dolgozó napszámosok, és cselédek gyermekeivel játszott, közülük is főleg Mr.Logan fiával, Victor-ral. A két kisfiú remekül kijött egymással, gyakran mászkáltak el az erdőben, és néha még vadásztak is, amihez az idősebb fiúnak hihetetlen tehetsége volt.  Jimmy is próbált felzárkózni, de barátja valahogy mindig túlszárnyalta őt, néha úgy tűnt, mintha mérföldekről ki tudná szagolni a vadakat. Ennek ellenére állandóan együtt voltak, Victor olyan volt számára, mint egy nagy testvér, akire mindig számíthat.
Az idill talán sosem ért volna véget, ha nincs az az éjszaka. Egyszercsak arra ébredt, hogy valaki veszekszik az édesanyjával a bejárati ajtónál. Annyira kíváncsi volt, hogy a hálóingjében lopakodott ki, hogy megleshesse, mi történik a korlát mögül. A látvány annyira nem volt meglepő, csak Mr.Logan volt részeg megint, ami sajnálatos módon nem nevezhető ritka eseménynek. Az, azonban amiről beszéltek, már elég érdekes volt...
-Meg kell tudnia az igazat!
-Nem!
-O az én fiam! Az a barom pedig nem érdemel meg...
Valahol itt kezdte volna sejteni, hogy róla van szó, ha az apja nem lép közbe hirtelen, és követeli ittas vendégétől, hogy az hordja el magát, de azonnal. Thomas Logan azonban nem tágított, és amikor Mr.Howlett megpróbálta kiszabadítani felesége karját a szorításából, o elsütötte a puskáját, és egyenesen mellkason találta a férfit.
-APA!!!
Ordította James, és könnyáztatta arccal szaladt édesapja véráztatta holttestéhez. Ami a következő pillanatban történt, kicsit ködös a számára, csak abban biztos, hogy hirtelen éktelen haragra gerjedt (érthető módon) és apja gyilkosára támadt. Többször is megütötte a férfit, aki eleinte még bíztatta is őt, "ez az én fiam" mondta, ám egyszer csak torkán akadt a szó. Holtan esett össze, Jimmy anyja pedig felsikoltott, és kirohant a házból, a fiú pedig értetlenül meredt a két kezéből kiálló, 3-3 véres csontkaromra.
Talán mindörökké ott állt volna, üveges szemekkel, ha nem jelenik meg Victor. Nem vette észre a fiú jöttét, csak amikor az a vállára tette a kezét.
-Semmi baj, borzalmas ember volt, megérdemelte.
Ilyen, és ehhez hasonló dolgokkal próbálta megnyugtatni, és úgytűnt szép lassan sikerül a dolog. Végül sikerült rávennie, hogy lépjenek le együtt erről a helyről, hisz úgyis csak szörnyetegnek gondolnák őket. "Testvérek vagyunk, és a testvérek vigyáznak egymásra." Mondta, és percekkel később örökre elhagyták a birtokot.
Életük ezután izgalmas fordulatot vett. Gyorsan rá kellett döbbenniük, hogy ha nem szeretnének állatként élni, pénzhez kell jutniuk, azt pedig bárki megmondhatta nekik, hogy nagy kockázattal ugyan, de a hadseregnél lehet a legtöbbet keresni. Természetesen számukra a katonásdi annyira sem volt veszélyes, mint másoknak egy erdei kirándulás, így egymás oldalán harcoltak minden egyes fegyveres konfliktusban, amibe csak bele tudtak keveredni.  Részt vettek az Amerikai polgárháborúban, az Északiak oldalán, megjárták Európa lövészárkait az első világháborúban, két évtizeddel később pedig partra szálltak a másodikban. Milliók haltak meg körülöttük, ok azonban túléltek mindent csapást, hiába lőttek rájuk ágyúkkal a déli rabszolgatartók, szórtak rájuk gázt a németek, vagy sorozták meg őket rakétákkal, ismét a németek. Azonban egy évszázadnyi erőszak nem tesz jót az ember személyiségének. Míg Rozsomák egyre inkább magába fordult, Victor minden csata után erőszakosabb lett. James próbálta ugyan visszafogni testvérét, ám ez egyre nehezebb feladatnak bizonyult, és rengetegszer bajba kerültek bátyja brutalitása miatt. Ennek ellenére a végsőkig kiállt mellette, és sikerült megúszniuk mindent, egészen Vietnam-ig... Ott történt, hogy miután Victor megölte egy felettesét, elfogták őket, és golyó általi halálra ítélték mindkettejüket. Ez még nem lett volna számukra probléma, ám ezúttal megvizsgálták az életjeleik az ítélet végrehajtása után, és amikor kiderült, hogy nemhogy túlélték a dolgot, de egy órával később szinte el is felejtették....nos ekkor látogatta meg őket William Stryker egy állásajánlattal.
Ami ezután következett, az megérdemelné, hogy kapjon egy saját mozifilmet, ám tekintve, hogy a legtöbb akció, amiben részt vettek titkos volt, maximum egy 10 perces szelet járhat nekik egy másik filmben. Annyi azonban bizonyos, hogy a Stryker által szervezett X-csapat remekül végezte a dolgát, és azoknak a bolondoknak, kik szembe mertek szállni velük, még annyi esélyük sem volt a túlélésre, mint a Rozsomák és Kardfog páros eddigi áldozatainak. Nem számít, mekkora túlerővel kellett szembenézniük, minden egyes alkalommal győzedelmeskedtek, és ebédre már otthon is voltak. A csapat hatékonyságát csak könyörtelensége múlta felül, mivel titokban kellett maradniuk, nem ejtettek foglyokat, és nem hagytak túlélőket. Talán meglepő, de az, hogy eltusolták minden gyilkosságot, amit azon túl elkövetett, csak rontott Victor helyzetén, és ha lehet még jobban emlékeztetett egy dühöngő vadállatra, mint egy normális emberre. James ezt nem bírta tovább nézni, ezért az utolsó bevetésük végén – amikor is valami furcsa követ kellett megszerezniük – faképnél hagyta az egész csapatot, és hosszú időre felszívódott.
Ez az idő alatt megpróbált normális életet élni. Épített magának egy kis házat Kanadában, állást vállalt, és még a barátnőjével is összeköltözött. Ennyi idő után hirtelen békében élni komoly kihívás volt számára, és teste minden sejtjében érezte, hogy ez nem az ő világa, ám ennek ellenére megpróbálta a háta mögött hagyni a múltat, és sokáig úgy tűnt, sikerült is neki. Persze sejthette volna, hogy mint minden jó, ennek is vége szakad egyszer. Ezúttal két látogató vetett véget boldogságának, az első Stryker volt, aki fel meg akarta bízni, hogy fogja el az akkorra igencsak megvadult bátyját. Bár évek óta nem beszéltek, James nem akart a testvérére vadászni, ezért nem túl udvarias hangnemben utasította el volt parancsnokát. A második látogató már Kardfog volt személyesen, és igencsak zabos volt valamiért. Eleinte megpróbált beszélni vele, de hamar rá kellett jönnie, hogy ez most nem fog működni. Véres küzdelem vette kezdetét, és bármennyire is fáj bevallani, csúnyán alulmaradt a nagytesóval szemben. Victor szó szerint a földbe döngölte őt, de úgy tűnt nem éri be ennyivel, ezért amíg Logan lábadozott, ő elment a házához, lerombolta azt, és végzett a barátnőjével, Kayla-val.
Rozsomák természetesen bosszút esküdött, és amikor Stryker másodszorra is megkereste őt, már nem mondott nemet. Tudta, hogy kardfog ellen nincs esélye, ezért belement, hogy elvégezzenek rajta egy felettébb veszélyes kísérletet, mely során a csontjait egy adamantium nevű fémmel vonták be, törhetetlenné téve azokat, a karmai pedig innentől kezdve képesek voltak átvágni szinte bármin. Stryker azonban közel sem volt annyira nagylelkű, mint amennyire azt tetette, a procedúra után törölni akarta Logan emlékeit, ám balszerencséjére ez a páciens fülébe jutott, és úgy döntött inkább nem várja meg a dolgot. Hajtóvadászat vette kezdetét, Kardfog az X-csapat többi tagját üldözte, Rozsomák Kardfogat, Stryker pedig Rozsomákot. A történet egy titkos mutánsbörtönben ért véget, ahol végre kiderült, hogy miről szólt az egész valójában: Stryker létre akarta hozni a tökéletes katonát úgy, hogy köl9nböző mutánsok erejét egyesítette. A kísérlet sikerült, és legújabb szörnyetege annyira erős volt, hogy a két testvér csak közös erővel tudta legyőzni azt. A csata végeztével, ha nem is békültek ki, de legalább tűzszünetet kötöttek, mielőtt végleg elváltak egymástól. Azonban, mielőtt elhagyhatta volna a szigetet, Logan szembetalálta magát Stryker-rel, aki egy Adamantium golyóval töltött fegyverrel homlokon lőtte őt.

Amikor magához tért, nem emlékezett semmire. A társától, aki eljuttatta a szigetre csak azt tudta meg, hogy Logan-nek nevezte magát, a dögcédulán, amit viselt pedig csak annyi állt: „Rozsomák”. Onnantól kezdve egyik napról a másikra élt, bejárta egész Kanadát, és kocsmából kocsmába járt. Egyetlen bevételi forrása az volt, hogy illegális kickbox mérkőzéseken vett részt, és mindig magára fogadott. Soha senki sem tudta legyőzni. Másfél évtizeden át élt így, mígnem egy napon potyautast fedezett fel a kocsija utánfutóján….

Ami ez után történt, arról 3 film is szól, és aki még nem tette, nézze meg, érdemes Wink
Az Alcatraz-i ütközet után:
Bár eredetileg úgy tervezte, hogy az iskolában marad, egy nem várt esemény mindent megváltoztatott. Eredetileg azért maradt ezzel a fura társasággal, mert a professzor azt ígérte neki, hogy segít visszaszerezni az emlékeit, arra azonban nem számított, hogy ezt íz ígéretét a síron túlról fogja beváltani. Eleinte csak foszlányok derengtek fel neki, ám ahogy múltak a napok, szép lassan letámadta őt 160 évnyi elveszett emlék, melynek nagy része igencsak szíven ütötte őt. Egy napon aztán felkerekedett, és újfent elhagyta az iskolát, ám most először szakított rá időt, hogy elbúcsúzzon mindenkitől, nem csak attól, aki rajtakapta távozás közben. Úgy tűnik mégiscsak jó hatással voltak rá azok a fura alakok….

FOGLALKOZÁSA:

-

SZAKÉRTELMEI:

Folyékonyan beszél Japánul, Németül, Kínaiul (Mandarin nyelvjárás), és Franciául.
Az autó, és motorszereléshez legalább annyira ért, mindenki más, aki hobbiból ezt a  tevékenységet szokta űzni.
Továbbá remekül képes kezelni szinte bármilyen kézi eszközt, amivel ölni lehet.

ESZKÖZÖK, FELSZERELÉSEK:
-Motorkerékpár -15 kredit~°~


Mintajáték:

*Két söröskorsóval a kezében lép az asztalhoz. Az ott ülő Henry McCoy türelmetlenül dobol az ujjaival. Helyet foglal, és az egyik korsót szőrös barátja elé tolja.*
-Tehát, hogy döntöttél? - Kérdi Hank, Logan azonban válasz helyett nagyot kortyol az italából. Az aranysárga lé fele hiányzik, mikor visszateszi azt asztalra.
-Ororo remekül kézben tartja a dolgokat, én pedig borzalmasan bánok a gyerekekkel.
~És a felnőttekkel.~
-Elképzelésem sincs, mi szükség lenne rám az iskolában. Neked több hasznod vennék ott.
*Henry erre csak a fejét csóválja, mielőtt halkan megjegyezné.*
-Sajnos nem érek rá, tudod fontos dolg…
-Igen, hogyne, az ENSZ! –Vág közbe Rozsomák szemforgatva, majd kiissza a korsója tartalmát.
-Legalább…
-Hát hogyne! – Vág ismét szavába Logan. –Feltétlenül gondolkodni fogok a dolgon. Most viszont, ha megbocsátasz lépnem kell, és a te drága időd sem rabolnám tovább. A söröd azért még fejezd be.
Azzal faképnél hagyja Bestiát, ki jobb híján csak rosszallóan figyeli, ahogy kilép az ajtón, és eltűnik a tömegben. Előre fordul, és még egy utolsó pillantást vet az érintetlen korsóra, mielőtt feláll, és már épp menni készülne, mikor a csapos utána szól.
-Hova hova kékség? A haverod azt mondta, te állod a cechet!
*Egy másodpercig értetlenül mered a férfira, majd az ajtó irányába ordít dühében.*
-LOGAN!!!


Megszerzett kredit: 45
Elhasznált kredit összesen: 15
Szerzemények:
-Motorbicikli, 15 kredit
avatar
Rozsomák
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 737
Hírnév : 46

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.