Harcrendszer

Go down

Harcrendszer

Témanyitás by Cerebro on Kedd Júl. 05, 2011 2:01 am

Sokaknak ez az első és legfontosabb szabálya, hogy hogyan is lehet harcolni egy játékban. Nos, ebben a játékban egy egyszerű harcrendszerrel indítunk: feltételes mód.

Mit is jelent ez? Minden tettleges cselekményt, ami más játékosra is hatással van feltételes módban kell írni. Értelemszerűen különbséget teszünk aközött, hogy valakit egy záptojással dobsz meg, vagy életlen fejszével. Ugyanis amennyiben sérülést akarsz okozni, ergo harcoltok, köteles vagy figyelembe venni az ellenfél reakcióját.

A játék mindig minimum két emberen múlik, egymás reakcióira épül a menete. Tehát ha harcolsz, akkor sosem ütheted ki az ellenfeled egy hozzászólásban, ha csak az adott játékhelyzet ezt nem teszi lehetővé (vagy ha előre meg van beszélve a további menete a játéknak).

Harcolni ezerféleképpen lehet. Minden esetben szükség van arra, hogy ne érezd magad sérthetetlennek. Ahhoz, hogy bevigyél egy ütést, neked is be kell venned egyet. Az ésszerűség pedig remek határokat szab annak, hogy hogyan is nézzen ki egy ilyen harc: ha ugyanis Farkas Magnetora támadt, akkor ő a mágneses térrel könnyedén megállította a csupafém Farkast. Hasonlóan működik ez minden más mutáns között is.

Ha ember és mutáns harcol, más ugyan a helyzet, de egy embert sem szabad alábecsülni. Attól, hogy lőfegyvert használ és neked betonból vannak az izmaid, még ki fog lyuggatni a lövedék, ha nem vagy ügyes. Szerintem teljesen érthető, hogy Magnetot lelőni nem lehet, de Mistique-ből még lehet ementáli, ha nem ugrik arrébb.

Én őszintén reménykedem abban, hogy ezt a józan ész és korrektség által diktált szabályokat mindenki be tudja tartani. Nem lehet minden csetepatét megúszni, néha kórházba is kerül a mutáns/ember, ha alaposan ellátják a baját. Ettől a játékélmény még egy kicsit sem fog romlani, sőt.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a vérpisták ilyen szituációkban bukkannak fel leggyakrabban. Így, ha ügyes szófordulatokkal, és korrekt feltételes móddal nincs kijátszva a menekülés, sérthetetlenség, elillanás, úgy figyelmeztetés, büntetés, majd megválás lesz a vége.

Az oldalon létezik a "hírnév" rendszer. Minden játékos szavazhat a másikra, vagy plusz ponttal, vagy mínusszal. Remélem, hogy beváltja a hozzá fűzött reményt, és ha valaki teljesen mínuszba farol, arról kiderül, hogy nem korrekt, nem fair játékos. Ha jól sejtem, akkor ezzel a játékossal mások sem szeretnének majd játszani, ellentétben azzal, aki pluszokkal bír. Kétszeres bizalom ez, mert abban is bízom, hogy a játékosok megtanulják felelősségteljesen osztogatni a pontokat, és nem szimpla szimpátia alapon. A hírnév a játékstílusra, a korrektségre vonatkozik!

Amennyiben ezek a fordulatok nem valósulnak meg, úgy először pontbüntetések következnek, és ha az sem segít, akkor komolyabb és talán élvezhetetlenebb szabályrendszer.
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.