Kalandozás, játéktér

Go down

Kalandozás, játéktér

Témanyitás by Cerebro on Kedd Júl. 05, 2011 6:02 pm

Alapvetően feldobja a játékot, ha szervezett keretek között indulnak kalandok. Ettől függetlenül kalandnak minősül az a játék is, ahol az egyik játékos a másiknak, vagy többeknek mesél, rátermettségtől függően.

A Kaland topikban lehet jelentkezni ezekre a kalandokra:

A) A staff által - hivatalos mesélők - szervezett kalandokra a külön megnyitott topikban található leírásra lehet jelentkezni. Ez optimális esetben kb. 5 játékost vagy annál többet jelent.

B) A kalandmester, kalandtárs topikban lehet felhívást közzétenni, amennyiben valaki játszana, de nincs kivel. Ezek rövid kis epizódok is fokozzák a játékélményt, és tulajdonképpen bármilyen jelentős történés kijátszható így. (Világot rombolni azonban így sem lehet!) Az ilyen kalandokat bárki mesélheti, aki alkalmasnak találja magát rá, de ha nem tud megfelelni a követelményeknek (fair play), akkor sajnos közbe kell lépni.

Like a Star @ heaven A kalandokra, A) és B) pontok bármelyikére, igényelhető egy külön helyszín. Ez azt jelenti, hogy a játéktéren belül megalkotásra kerül egy terület, amit a játékosok a kaland erejéig igénybe vehetnek. Ez lehet börtön, gát, katonai támaszpont, hegycsúcs, vulkán, bármi a józan ész és a játék által nyújtott keretek között. Ezek a helyszínek csak a kaland során használhatók, és annak végeztével lezárásra kerülnek. Helyszínt a megfelelő helyen kell igényelni (ITT). Ha a helyszínigénylés olyan területre vonatkozik, mely a játéktéren már amúgy is megtalálható, akkor itt is folytatható a játék, a hozzászólásokban pedig fel kell tüntetni, hogy //KALAND//-ról van szó.


F O N T O S


Like a Star @ heaven Játéktéren bárki, bármikor játszhat, bárkivel. Mindennek csak a józan ész, a szabadidő, a játéktárs karaktere, lényegében az általános szabályok szabnak határt. Játéktéren minősül a fórumnak az a része, ahol épp nem folyik semmilyen kaland, tehát az a topik, ami kifejezetten egy kalandhoz hoztak létre, nem esik ebbe a fogalomkörbe. Természetesen ott is kaland folyik, de a KM felügyelete és irányítása alatt, így oda nem ildomos erős felindulásból bekommentálni.

Like a Star @ heaven szakadás - minek után mindenki maga dönti el, hogy mennyi időn szán a játékra, azt is eldöntheti, hogy egy időben hány helyen szeretne felbukkanni. Ez nem azt jelenti, hogy beposztolja egy játékba, hogy ő most épp *szakad*, hanem egyszerűen belekezd egy másik játékba egy másik játékossal. Lehetőség szerint egy karakter egy időben ne tartózkodjon kétszeresen ugyanazon a helyen.

Szemléltetés: A és B játszanak, de C is játszana A-val. A és C ezt megdumálják, mert mondjuk a karaktereik halálosanromantikusan szerelemesek egymásba, ezért A (vagy C, édesmindegy) nyit egy újabb hozzászólással, mondjuk egy egész városrésszel, kerülettel arrébb. Namármost, ez a rendszer végteleníthető, de erősen ellenjavallott.
Ne okozzunk másoknak csalódást azzal, hogy képtelenek vagyunk minden helyszínen jelen lenni.
Ne akarjon mindenki a legjobb barátjával kettes-játékot. Lehet hárman, négyen, többen is játszani, sőt akár KM-t is lehet invitálni magunknak, hogy meséljen rá a spontán történésekre (ez most homályos? mert nekem nem).
A lényeg, hogy senki ne vállalja túl magát, ésszel játszon, és próbálja elérni, hogy a másik is élvezze a játékot.

Like a Star @ heaven kaland - mint fentebb említettem, többféle képpen is kalandba lehet bonyolódni. Ez ugye egy szervezettebb, szabályozottabb játék, ahol az Alapszabály és a KM az isten, ők adnak a játékosoknak iránymutatást.
Kalandba szabadon lehet jelentkezni, a felhívásnak megfelelően. Ám, ha usernek előreláthatólag két hét szabija van, és csak játszani szeretne, akkor engedélyezett, hogy másik kalandba is becsatlakozzon.
DE! Itt is érvényes az előzőekben kifejtett, hogy senki ne vállalja túl magát.

Véleményem szerint egy játékos, átlagosan, 3-4 helyszínnél nem tud ténylegesen jelen lenni. Ezért ha benne vagyunk egy kalandban, és még a haverral is kocsmaverekednék egyet, akkor hajrá, de ezen felül csak úgy vállaljunk be még egy vagy két játékot, hogy figyelembe vesszük a velünk játszó elvárásait is. Ez így elég érhető? (költői)

Like a Star @ heaven Akár a kalandban, akár a játéktéren BÁRMI jelentős történik a karakterrel (hosszú haja pl. tarra ég), az a FOLYAMATBAN lévő játékban NE jelenjen meg hirtelen a semmiből. Tehát A) játékban leég a haja, B) játékban koktélozik és flörtöl, akkor B) játékban a következő posztban ne egy kopasz, kormos illető koktélozzon. Ugyanis a kettő között, lezárásig, nincs átfedés.

LEZÁRÁS után (kaland, pajtásjáték) a beállt jelentős változások természetesen játszanak, érnek, életbe lépnek, megvalósulnak.

Like a Star @ heaven Amennyiben valaki a fenti irányelveket súlyosan megsérti, és ezzel másnak játékélmény-kárt okoz, azt először figyelmeztetésben részesítjük, majd súlyosabb büntetést ötlünk ki neki!

Like a Star @ heaven DUPLÁN FONTOS: kaland alatt ha valaki nem jelzi előre, hogy inaktívvá fog válni, annak karakterét szükség szerint a KM biztonságba helyezi a saját irányítása alá. Ha valaki előre tudja, hogy inaktívvá fog válni, és ezt közli, akkor fontos, hogy közölje, miszerint karakterét a KM-re bízza (aki CSAK akkor végezhet vele, ha ehhez a user hozzájárul, kéri), vagy egyszerűen - féregjárat, feketelyuk - kiesik a kalandból.

Remélem világos voltam, mert ha nem, akkor el nem olvasás, rá nem kérdezés miatt keletkező félreértésekért, hibákért, károkért a mulasztó usert terheli a felelősség!
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.