FRPG-CV

Go down

FRPG-CV

Témanyitás by Cerebro on Pént. Jún. 15, 2012 10:40 am

Mivel mostanság túl sok szabadidőm van, és ezért túl sokat agyalgatok néha, eszembe jutott ennek a topiknak az ötlete, ahol a játékosok leírhatnák fórumos-szerepjátékos-életrajzukat (aka. előtörténetüket). Vezérel némi kíváncsiság is, hogy kinek milyen háttere van szerepjátékos téren, és lehet kiderült, hogy mi már valahol, valamikor találkozunk. Wink

Én személy szerint már az idejét se tudom, hogy mikor kezdtem el játszani, de az biztos, hogy nem tegnap volt. Annyi biztos, hogy Trónbitorló volt az első hasonló jellegű élményem, és ez olyan régen volt, hogy még létezett a betárcsázós internet. Very Happy
Ott és akkor Papírfiú volt az, aki meginvitált egy játékba, ahol Fionnal, a félelv pappal kalandoztam egyet.

Eztán következett az X-men Outsiders, ami (bárki, bármit is állítson) egy igen jó csapattal bírt egykoron, és nagyon jókat játszottunk. (Ha valaki, mondjuk Szellem, meg tudja mondani, hogy ez melyik évben lehetett, akkor fény derülhet a vénségemre.)
Később felbátorodtam és saját oldalakat is indítottam (hirtelen kettő ugrik be biztosan, meg az, hogy mindkettőt töröltem is Very Happy), majd hosszú időre átpártoltam a SWhun-ra, ahol szintén jól szórakoztam a pszichopata sötét jedimmel (és volt egy mesélői karakterem is). /Jobban belegondolva, mindenféle karakterem volt a Star Wars univerzumában.../

Bár elég ronga a memóriám, így konkrét oldalakat nem tudok mondani, de biztos, hogy máshol is voltak karaktereim, akikkel rövidebb-hosszabb ideig szórakoztam (a gépemen legalább 30 előtörténet porosodik).

Sajnos az egyetem miatt bekövetkezett egy hosszabb kimaradás is, egészen tavaly júliusig, amikor is kipattant az ötlet a koponyámból, hogy fel kellene éleszteni a legelső fórumos játékélményt. Mindez pontosan 347 napja tart.

Talán érdekes (talán nem), de élő szerepjátékban még soha nem volt részem, és hogy őszinte legyek, el se tudom képzelni, hogy milyen lehet. Very Happy_________________
avatar
Cerebro
Admin

Hozzászólások száma : 539
Hírnév : 7
Tartózkodási hely : Xavier Birtok

http://postoutsiders.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Gordon Knight on Szomb. Jún. 16, 2012 11:43 am

Hát, ez egy nagyon jó ötlet. Engem is érdekel, ki mit és hol csinált, szoktam is kérdezgetni néha.
Cerebro-hoz hasonlóan nekem sem volt dolgom soha asztali szerepjátékokkal, bár egyszer megkértek, hogy meséljek, de abból nem lett semmi.
Szerepjátékos pályafutásom majdnem napra pontosan két évvel ezelőtt kezdődött. Egy, az Éjszaka Háza című könyvsorozaton alapuló frpg-n kezdtem. Azonban hamar rájöttem, hogy ez nem igazán nekem való, mivel egyrészt nem olvastam a könyveket, másrészt meg úgy gondoltam, a vámpíros fantasy-ből többet is ki lehet hozni, minthogy ki kivel kamatyol. Szóval váltottam. Ennek a vámpíros valaminek a társoldalára költöztem, ami szintén vámpíros fantasy volt, másfelől viszont urban fantasy és horror is. Ott egészen három hónappal ezelőttig játszottam, amikor is "összeférhetetlenség miatt" távoztam. Az oldal rá egy hónapra megszűnt.
Azóta sokfelé megfordultam, de aktívan csak itt, illetve egy másik urban-fantasy játékban játszom, a Csontkrónikákon, amit itt is sokan ismernek. Emellett szorgalmasan, mégis botrányosan lassan készítek épp egy saját oldalt is. Nagyjából ennyi. Remélem mások is megírják majd ezt, nagyon kíváncsi vagyok. Smile
avatar
Gordon Knight
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 255
Hírnév : 18

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Michael Bodwin on Szomb. Jún. 16, 2012 11:59 am

Na akkor én is. Smile
Én kb. másfél éve kezdtem el szerepjátékozni, egy barátom inspirációjára, habár előtte játszottam egy Végzetúr nevű játékban, de az nem fórumos szerepjáték volt. Mindig is szerettem írogatni, ezért ez nekem nagyon bejött és tetszett is, így a Csontkrónikák mellett kezdtem keresni más oldalakat is, majd az előbb említett barát javaslatára kukkantottam be ide is és ragadtam itt. Smile
Sokat vagyok gép előtt, így általában aktívan játszom. Sajnos a krónikák nagyon nem nyüzsög már, ezért még pár oldalon megfordulok mostanában (eszakore.hu és aodonline.extra.hu), de a fő játéktér az itteni és hála az égnek ez elég aktív is. Smile
Asztali szerepjátékban még nekem sem volt részem.
avatar
Michael Bodwin
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 600
Hírnév : 52

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szomb. Jún. 16, 2012 1:48 pm

Így a nagy vizsgára tanulás közepén kis pihenőnek megírom én is.

Ide s tova 4 éve, 1 hónapja és 12 napja regeltem életem első FRPG-s oldalra. Ez egy Naruto világát alapul vevő oldal/volt/. Aktívan olyan 2-2,5 évet játszottam ezalatt majd 4000 reagot magam mögött tudhattam.( Pontosabban: 4561) Aztán az oldal elkezdett kihalni, ráuntunk. Megpróbáltuk egy 10 évvel későbbi változatát létrehozni egy másik Fórumként de ez sajnos nem jött össze.
Az ott kötött barátságaim a mai napig tartanak és úgy érzem mégy vagy 80 évet ki fognak tartani ha nem tovább Very Happy.
Időközben elszegődtem egy Naruto Gundan nevezetű oldalra de ott 5 reagál tovább nem jutottam, meg votl még egy másik de ott se volt meg az 50 reag. Voltam 2 szer egy Bleaches FRPG-n is az sem volt olyan jó, és egy Ful Metal Alchemistes oldalra is, de ottani pályafutásim is kimerültek alig 100-200 reagban. Ugyanis kedvenc adminunknak elkezdődött za egyetem soron következő féléve. Itt le is zárult az anime világban tett fórumos kalandozásaim.
Egy Rainsong nevezetű Postapokaliptikus FRPG-n is megfordultam ami G-portalon kezdődött később átkerült rendes fórumra. De sajnos kevesen voltunk és kihalt. Azonban az a játék időközben kinőtte magát asztali szerepjátékká.
Első asztali szerepjátékom Vampire volt. Személy szerint az asztali szerepjátékokban a társaságot és a helyzetkomikumokat kedvelem.
Pár hónapja ugye kiadták az X-men First Classt, hazaérve első dolgunk volt keresni egy FRPG-t, amit meg is találtunk de ott sem jutottam túl a 20 reagon míg nem megtaláltuk Crissel PO-t azóta titeket boldogítalak, hoztam is 3 ismerőst akiből egy nagyon kis népszerű és aranyos Razz
Másik kettő pedig egyéb okok miatt most szünetel vagy még nem kezdte el. De dolgozom az ügyön Razz

Kieg: Tavaly nyáron találtunk egy Mutánsos FRPG-t(Altrador) talán egyik legelborultabb karakterem ott látott napvilágot, de sajnos az iskola kezdés és belső összeférhetetlenség miatt sokunk kedve elment tőle aztán azóta se akaródzik újra éledni pedig kezd hiányozni az ottani banda java része.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Oázis on Vas. Jún. 17, 2012 5:02 pm

Höhö
Azt hiszem kezdem az elején. A szerepjátékkal még a legelső lapozgatós Kalandjáték kockázat könyvek formájában találkoztam. Azóta próbáltam az asztalit, és az élőt is. Mindegyikhez remek élmények kapcsolódnak.
A fórumos szerepjátékot 2006 ban kezdtem ha nem csal az emlékezetem
Egy Jedimenedék nevű helyen. Ott sikeresen megszerettem a fórumos játékokat, és végül az írásban utat talált magának a fantáziám. Ott évekig maradtam, és több fórum költözést megéltem. Sajnos vagy talán hála istennek túl fejlődtem az oldalt, és egy idő után már nem elégített ki az 1-2 mondatos játékstílus. És pár vitát követően eljöttem az oldalról. Ma már egy reagom hosszabb mint az első karakterem élettörténete.
Ezek mellett mivel jómagam már akkor is rajongtam a vámpírokért, mikor még sehol nem volt az alkonyat, és vámpír hisztéria a következő oldal ahol játszottam egy vámpíros oldal volt.
Szóval rengeteg oldalon meg fordultam már. Van ahonnan azért jöttem el mert a játék volt iszonyat lassú és kihalt az oldal. Volt ahonnan azért jöttem el, mert túl gyerekesnek tűnt az oldal és éretlennek a játék az én igényeimhez. Tudom ez nagy képűen hangzik, de gondolom ismeritek azt az érzést mikor valakinek írtok egy pár száz szavas reagot, ő pedig válaszol 5 szóval. Kissé kiábrándító. Mivel már nem emlékszem hány oldalon játszottam, és azok címére sem. Csak pár általam irányított karaktert említek.
Voltam Jedi mester és sötét jedi is nem egy oldalon. Nem egy varázsvilágos oldalt kipróbáltam. Volt amit még csinálni is segítettem. Voltam sellő lány a H2O-ból. Egy démonná változott pap. Vérfarkas, vámpír, birodalmi tiszt, rendőr, bűnöző, FTT-s vámpír, Anita Blake Vámpír. Véroroszlán, vér tigris, azt hiszem még sárkány is, de abban nem vagyok már biztos. Voltam rabszolga is, azt a karaktert határozottan élveztem Very Happy. Voltam prosti, és strici is. Csillagflotta tiszt egy star trek hajón. Azt hiszem elég sok mindent és sok fajta világot kipróbáltam.
avatar
Oázis
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 177
Hírnév : 4

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Valoria Slaydon on Szer. Jún. 20, 2012 9:26 pm

Az én szerepjátékos karrierem nagyban hasonlít Gregére, így talán annyira nem sok újdonság lesz benne.
Kezdetnek talán annyi, hogy bár nem kimondottan szerepjáték, de mielőtt frpg oldalakon kezdtem volna játszani, két barátnőmmel nagyban írtunk egy saját, X-menes fanficet, ami később odáig nőtte ki magát, hogy az eredeti szereplők helyett már több, saját karakterrel folytatódott a dolog. Ami pedig a "szerepjáték" része volt a dologban, az az volt, hogy egymás után, 1-1 rövid (legalább 1 A4-es oldal) fejezetet írtunk mindig, folytatólagosan, és erre a fejezet erejére mindig megkaptuk az irányítást az összes karakter felett Smile Végeredményben azt hiszem, olyan 500-600 oldalig jutottunk, bár lehet, több is volt... Igaz, most már vissza se merném olvasni, olyan gáz, de akkor marhára csíptük Very Happy

Az asztali szerepjátékról annyit, hogy egy párszor már próbáltam, de valahogy sosem fogott meg igazán... Biztos megvan a maga hangulata, meg poén, de nekem kényelmesebb az frpg, ahol akár többször is átolvashatom a másik reagját, meg normálisan meg tudom fogalmazni amit akar, nem egyből, szinte gondolkozás nélkül kell reagálnom a mesélő szavaira...

FRPG-k kapcsán meg, én még valamikor 2007 november vége, december eleje körül kezdhettem a Shippuuden frpg oldalon a kis ninja karakteremmel, Greget is itt ismertem meg Smile Aztán az oldal szép lassan (kb. másfél, két év alatt) behalt, egy kis időugrás és költözés után megpróbáltuk újra életet verni a dologba, de az sem tartott sokáig.
Aztán olyan másfél évig a Naruto Gundan nevű oldalon boldogítottam a népet egy ninja palánta, meg egy civil karakter személyében, itt meg Andrew-t ismertem meg... Very Happy
Idő közben bezsongtam, hogy nekem KELL saját szerepjátékos oldal, aztán mivel épp nagy Fullmetal Alchemist mániámat éltem, és sehol se találtam ilyen szerepjátékot, ezért kreáltam egyet... Hát, rohadt sok meló volt vele, pláne, hogy sokáig egyedül vittem a sulis szakmai gyakorlat mellett, nem is volt hosszú életű, talán ha bő egy fél évig húzta...
Tavaly nyáron az Altrador nevű oldalon tengettem napjaimat, ami szintén kicsit x-men feeling, különleges képességek meg hasonlók, jó adag fantasy meg sci-fi elemmel tarkítva... Szép volt, jó volt, én nagyon szerettem, kis családias volt, kár, hogy egy nagyobb veszekedés miatt szinte egyik napról a másikra kihalt az oldal...
Amire még emlékszem, hogy egy másik X-menes oldalon is játszottam, kemény egy hétig, szerintem 10 reagig se jutottam el, annyira nem jött be a dolog... Very Happy Utána nem is nagyon akartam sehol játszani, végül Greg annyit áradozott erről az oldalról, hogy gondoltam, adok egy utolsó esélyt a dolognak, most pedig itt lennék Smile
avatar
Valoria Slaydon
~master mason~
~master mason~

Hozzászólások száma : 110
Hírnév : 4

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Carlos Atezado on Szomb. Jún. 30, 2012 4:51 pm

Ha ilyen is van...

Az első emlékeim a szerepjátékból a boldog '90-es évekből vannak, amikor még azt sem tudtam miről is volt szó igazán, és leforgattam pár kaland-játék-kockázat könyvet. Pár éven belül ismét csak passzívan találkoztam pár asztali játék szabályzatával, majd 2003 környékén a középiskola dús éveiben játszottam először bemelegítésként.
Játszottam, hosszú ideig kedvenc, MÁGUS szerepjátékot, majd jött a Vampire a Masquerade könyv szerint, végül pedig egyre mélyebbre mentünk egy társasággal, és felfedeztünk sok olyan játékot, mint: Shadowrun, Star Wars D6, DnD, Witchcraft, Werewolf. A szerepjátékos csapataink járták is az országot, jómagam és a közeli játékostársak sokszoros díjazottak voltunk szerepjátékos versenyeken.
Említeni kell még, hogy LARP kalandozásaim is voltak, fantasy játékokra találtam el a bandával 2009-2012 között és ugyanezen időben a debreceni Vampire live bennlakó Toreadora voltam, gyakorlatilag az egyik legidőtállóbb karakterként.

A fórumos játék nekem 2010-ben kezdődött el aktívan, azelőtt pár elveszett próbálkozást nem számolva. Az első aktív helyem a Naruto Gundan volt, ahol admin karakterem is van, viszont az aktivitásomból visszavettem és csak időnként frissítek rá a szabályokra illetve technikákra.
A Naruto Gundan után a Fairy Tail fórumon kezdtem el játszani, amikor még mondhatni friss volt az oldal és kevés regisztrált-aktív tagja volt. Ez meg is látszik az ottani karakteremen, aki hozzászólásszámot, aktívságot, fejlettségét és kiterjedtségét tekintve is mindenütt toplistás az oldalon.

Mostanában a nagy szenvedélyeimnek helyet találva kezdtem bele egy One Piece oldal átépítésébe és az X-Men játékba. Most, hogy tudom a határaimat, mindenütt egy szerepet felvállalva a magam kellemes tempójában leszek el terveim szerint ezen oldalakon;szeretem az állandóságot.
avatar
Carlos Atezado
~entered apprentice~
~entered apprentice~

Hozzászólások száma : 22
Hírnév : 0

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Roxanne De'Loise on Szomb. Jún. 30, 2012 5:24 pm

Srácok, ezt élmény már csak végig olvasgatni is! Very Happy
De akkor azt hiszem már én sem maradok le.. Razz

Nos, én már idejét se tudom mikor kezdtem el szerep játékozni, sok sok évvel ezelőtt még valamikor a gimis korszakom alatt indult! Smile Első élmény nekem a Thrillion kincse volt, én onnan indítottam el a pályafutásomat, ott nagyon nagyon sokáig volt egy fél-elf kóbor karakterem, a változatosság kedvéért ő is egy harcos vörös hajú amazon volt! Very Happy Ngyon szerettem ott játszani, sok karakterrel játszottam, és sok sok usert is megismertem közben. Aztán úgy éreztem kell még valami és ezután keresgélni kezdtem, hogy hol lehetne még játszani, akkor volt egy vámpíros oldal, ahol szintén játszottam egy ideig, a nevére már sajnos nem emlékszem. Ott jött emg igazán a kedvem a vámpíros szerepjátékokhoz, akkor még valóban képbe se volt a Twilight, Vámpírnaplók és egyebek...viszont engem magával ragadott maga ez az egész vámpíros dolog ( mind a mai napig nagyon szeretem, csak nincs már értelmes oldal ahol ki is lehetne játszani). Ekkor jött az életembe a Vampire Fantasy. Imádtam! Talán itt futottam be a leghosszabb pályát az szj történetem alatt. Volt egy vámpír papnőm, a neve sem titok, Tyara von Mortalis. Ő volt az a karakter, aki rettentően közel állt a szívemhez és áll mind a mai napig, ha lehet ilyet mondani. Smile Jó pár évet lehúztam ott, csak aztán az oldal vezetői kezdtek elég flegma stílust felvenni, és ellehetetleníteni bizonyos karaktereket...hát, ebbe konkrétan én is beleestem, így azt mondtam elég, és mivel IC lényegében kinyírták a karimat, nem tudtam mit tenni, megelégeltem és leléptem. Párszor még próbálkoztam ott, mert hiányzott az oldal, az emberek nagy része, de aztán már nagyon nem olyan volt a további társaság, mint akikkel én kezdtem, így felejtős lett a történet.
Tulajdonképpen párhuzamosan sok sok oldalon játszottam ám, soknak már a nevére sem emlékszem, de volt Alien vs. Predator-os játékom, más vámpíros oldalak, mágiával kapcsolatos játékok, sok mindenbe belekóstoltam én is, de sajnos ezek majdnem mind kérész életű oldalak voltak, így sokszor kiélvezni sem volt lehetőség.
Még nagyon az elején volt egy saját oldalam Halálvölgy Legendája, saját világ, fajok miegymás, amit lényegében majdnem teljesen egyedül építettem fel, aztán persze régi szerepjátékos ismerősök is beszálltak, szépen ment a fórum, és nagyon sokáig is, aztán sok IRL dolog miatt én már nem tudtam úgy felügyelni, átadtam a többiek kezébe, és aztán valahogy sikerült leépíteni az egész oldalt és az egész ottani társaságot, és a virágzás után jött a süllyesztő.... Sad R.I.P

Majd időközben jöttek az X-menes szerepjátékok a képbe, az X-men reneszánszon kezdtem el, az ottani karakterem pedig a szintén dögös vörös Lara Miller volt. Smile Vele is nagyon szerettem játszani, ott is jó pár ismerőst össze szedtem szerencsére ! Very Happy Még Rozsomákkal is volt némi afférom, nem meglepő! Very Happy
És végül jött ez az oldal, és mostanság azóta is tengek lengek és rontom a levegőt! Very Happy

Ahogy korábban már más is mondta, én is nagyon sok mindent kipróbáltam már, és ezerszínű karakter táram van nekem is a régi polcokon felhalmozva. Volt már minden, sötételf, félelf, vámpír, vérfarkas, alakváltó, vérpárduc, mutáns, és mint olyan kaszt ügyileg meg végeláthatatlan, rendőr, katona, szerelő, papnő, sztriptíztáncos, kórboncnok, újságíró.....azért én valahogy mindig jobban kedveltem a nem túl átlag karaktereket! Very Happy És a másik gyengém a vörös haj, amivel gyakran meggyűlik a bajom...de hát na...Very Happy

Úgyhogy van mire visszaemlékezni, te jó ég, és mennyinek még csak eszembe se jut a neve! Very Happy

Asztali szerepjátékhoz még nekem se volt szerencsém, bár egy ideig sokat lógtam egy fórumon ilyen társasággal, de én csak elméleti síkon gyarapítottam őket, de ott is jó pár embert megszerettem. Smile Meg voltam már kalandmester,mesélő, adminisztrátor, de azért semmi sem fogható ahhoz, mikor az ember totál azonosulni tud egy egy kedvesebb karakterével! Smile
avatar
Roxanne De'Loise
~secret master~
~secret master~

Hozzászólások száma : 296
Hírnév : 11

Vissza az elejére Go down

Re: FRPG-CV

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.