Gregory S. Severald

Go down

Gregory S. Severald

Témanyitás by Gregory S. Severald on Szomb. Júl. 11, 2015 1:37 am

Név: Dr. Gregory Selton Severald
Faj: Mutáns, X-men, tanár
Kor: 23
Születési hely: New York

Jellem: Öntörvényű, nemtörődöm. Kicsapongó, szabályokat nem sűrűn veszi figyelembe, szereti áthágni mivel úgy érzi büntetlenül megteheti. Nála nem számít, hogy valaki ember vagy mutáns. Nem baj ha van pénze és ad magára. Lelkileg nehézen nyílik meg akkor se túlságosan. Testileg, nos ott más a helyzet, nudistának nem mondható, de szégyenlősnek még annyira sem. Érzelmeit szereti véka alá rejteni. Ez mondhatni annyira szokásává vált, hogy azok többségét őszintén kifejezni nehezére esik. Bár amióta a Xavierbe jár némi javulást mutat ez ügyben. De az őszinte érzelmeket amit felé nyilvánítanak(hála, köszönet stb...) még mindig nehézkesen dolgozza fel. Nem kedveli a gyerekeket, túl zajosak neki. Az állatok többsége se áll közel a szívéhez, főleg a kígyók. Tőlük szereti tartani a biztonságosnál egy picivel nagyobb távot.


Külső: Sötét haj, sötét szemek, titokzatos tekintet és sejtelmes mosoly. Átlagos magasság.

Különleges ismertető jel: Breitling karóra
Spoiler:


KÉPESSÉG: Gregory uralja az élettelen anyagot. Fizikai kontaktusba kell kerülnie vele, hogy mozgathassa, formálhassa és másik anyaggá alakíthassa. A legelemibb alkotóköveit is képes befolyásolni bárminek ami élettelen. Kisgyermek kora óta aktívan használja, mára már olyan tökélyre fejlesztette, hogy 30 tonnát képes egy másodperc alatt cseppfolyóssá, arannyá, vagy teljesen más alakba kényszeríteni. Képességéhez hozza tartozik a detektálás.
Kezdetben, kézrátétellel kepes volt 1 rendszert kielemezni, hogy milyen és mennyi atom építi fel. Idővel ez a passzív képessége is fejlődött. Immáron a legelemibb részeit is érzékeli. Továbbá hallás és látás után is azonnal beazonosítja 1 rendszer építő elemeit. Állandóan aktív. Az embereket is kvarkok, atomok, molekulák kupacaként érzékeli.
A folytonos detektálás annyira hétköznapivá vált számára, ha egy helységben leejtenek valamit a földre, vagy a falhoz erintenek, a szerkezetben létrejövő változást az agya enyhe fájdalomként jelzi. Gyakorlatilag mindig rá van kapcsolódva a környezetére. Szinte tapint vele. A levegő molekulákat is 10 méteres környezetben "érzi".

~°~


ELŐTÖRTÉNET:

20 éve annak, hogy Gregory először megpillantotta a méhen kívüli életet. Addig csak hallott róla így úgy döntött egy nap, hogy utána néz saját szemével. Apja Selton Engelbert Severald szinte a semmiből küzdötte fel magát. Jól átlátta a lehetőségeket az üzletben és jó érzéke volt mikor mibe érdemes belefektetni. Több kisebb részvénye volt és több saját cége. Amiket 2 év futtatás után még a hanyatlás előtt jó pénzért eladott. A családi alaptőke megvolt. A részvényekből befolyó összeg pedig elegendő volt a fényűző életmódhoz.

Ebből az életmódból következett, hogy Gregori magániskolában tanulta meg amit kellett. Ezzel voltak gondok mivel az üzlet nem éppen Greg kedvenc témája volt. Inkább az alkotás és a anyagtudomány állt közel a szívéhez. Később a középiskolában kedvet kapott a hamis kártyához. Eleinte kézügyességével keverte úgy a paklit, hogy a lehető legkedvezőbb legyen, későbbiekben képességét is bevetette hébe-hóba, de mondhatni, hogy hagyomány őrző a csalás terén. Nem tartja csalásnak inkább csak biztosra megy.

Hírnevét azonban nem az ügyes keze hanem a kegyetlen tettei hozták meg. Az első komolyabb incidens során rátalált Cristopher-re akinek a nézőpontjai hasonlóak voltak az övével. A szülők is igen csak egymásra találtak és jövedelmező üzletbe fogtak közösen. A hírnévért bármit. Ez a gondolat ott csúcsosodott ki ahol a Focicsapat kapitánya nem nézte jó szemmel, hogy a posztját veszélyeztetik. Ezt szóvá is tette. A duo-nak ez nem volt ínyére. Jött a megtorlás és helyrerakás ideje. Cristopher és Greg képességüket latba vetve hoztak létre party drogot. Ez később gyümölcsöző üzlet lett. De most arra használták, hogy a nagyfőnök italába csempészve rontsa annak játékát. Ezzel meg is kezdődött a hanyatlása. De itt még korántsem volt vége. A kapitány barátnője érthetetlen módon üres ajándékos dobozt kapott. A két srác még mindig rúgott bele párat. Az engesztelésre szolgáló növényre allergén anyagot juttattak ami után a lány 2 hétig nem tudott iskolába jönni. Ebben a két hétben egy kis drog és néhány bevállalósabb lány segítségével olyan képek készültek az ágyban aminek a lány nem igazán örült és végleg otthagyta. Cristopher vállalta a lány úgymond... felvidítását. Erről az aktusról a fényképes bizonyítékot pedig a már meggyötört, lesüllyedt csapatkapitány kapta meg Gregory jóvoltából. Az utolsó húzás egy névtelen bejelentéssel kezdődött. Két kg drog a szekrényben még a focicsapat legjobb játékosát is távozásra kényszeríti az iskolából. A hatalmat innentől kezdve Cris és Greg osztották fel egymás között.

A család és ők is egyre több szabadidejüket töltötték együtt. A nők jó része Crishez került. Míg Greg visszafogottabban bánt a nőkkel és egy ideig inkább barátnőt tartott. Persze az unalom nagy úr így váltani kellett néha napján. De rájött, hogy az igazi szerelem az alkohol az élvezetekhez pedig nem kell hosszú kapcsolat.
Az évek során Greg kereszt anyja (Anyja húga) házasságra lépett Peter J. Dougherty vel a Princeton igazgatójával. A legjobbkor. Rá egy évre az ifjú titánok beiratkoztak az egyetemre. Szakmai gyakorlatot a szülői háttéren keresztül megoldották. Képességük nem maradt rejtve a szülők előtt így beíratták mindkettejüket a Xavier intézetbe.

Az iskolában az addig fenkölt kölök barátokra és bajtársakra tett szert. Képességét folyamatosan csiszolgatta, inkább a sajét fejével mint sem tanárai segítségével. Ahhoz túl hiú volt. Két esemény dús év alatt megtanulta vezetni az iskola titkolt csodagépét a Black Birdöt. Vizsgarepülésként és a Doktorija megünneplése okán a közelebbi barátait vitte el Hawaii kiruccanásra. A hét közepén egy kicsit felengedte magát a társaság. Másnap reggel Greg élete gyökeresen megváltozott. Fogságban ébredt. A poklok poklát élte át nap mint nap, megfosztották minden örömétől. Szinte teljesen feladta régi önmagát. Átállt a sötét oldalra. A börtön melyben raboskodott olyan lánccal volt felszerelve melyet még ő maga sem volt képes lerázni magáról. Fogvatartójának köszönhetően, a pokol azon bugyraiba száműzetett ahol annak idején ő maga is egy ördög volt.

Foglalkozás: Elsősorban testnevelés tanár a Xavier iskolában. Egyébként egy multimilliáérdos cég igazgató helyettese és leendő örököse. Harmadsorban hamis kártyás, csaló, osztó. Jó néhány bűvésztrükk is lapul a tarsolyában.

SZAKÉRTELEM: Póker, bűvésztrükkök, jogosítvány, természettudományok - főként kémia, vegyészet; amerikai foci, 2 év vívási tapasztalat, tánc, oktatás,

ESZKÖZÖK, FELSZERELÉSEK: Okostelefon, kézpénz, bankkártya, Kocsi
Személyazonosság: Szereti kételyek közt hagyni az embert ez ügyben. Nem mondja ki nyíltan de nem is tagadja.


A hozzászólást Gregory S. Severald összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Júl. 15, 2015 2:09 pm-kor.
avatar
Gregory S. Severald
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 727
Hírnév : 45

Vissza az elejére Go down

Re: Gregory S. Severald

Témanyitás by Sarah Wilchok on Hétf. Júl. 13, 2015 9:14 pm

Nem akarsz örökbe fogadni? Very Happy De a tréfát félre: ELFOGADVA, ahogy egy régi motorost kell! Smile
avatar
Sarah Wilchok
~perfect master~
~perfect master~

Hozzászólások száma : 1089
Hírnév : 19

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.